Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

DORDIA...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gogolos spune:

Fetelor care le faceti masaj bebeilor, cum procedati mai exact?
Ca asi incepe si eu, numai ca imi e frica sa il tin mult timp dezbracat pe prichindelul meu ca si asa il apuca sughitul la fiecare schimbat. Problema e ca din cauza sughitului se ineaca cu balutele din gura si acum 3 zile am tras o sperietura sora cu moartea, asa de urat s-a innecat!

Referitor la creme pentru bebelusi: eu pe corp il dau cu crema de corp Bubchen si la curulet cu ulei de masline fiert sau cu o crema ce se prepara la noi intr-o farmacie, crema baby, fetele din Mures probabil ca stiu despre ce crema vorbesc. E super crema asta, nu ne-am iritat deloc de cand ne-am nascut, si nu il dau decat o data pe zi cu ea, in rest cu ulei. In spate la ceafa, unde intr-adevar se irita pentru ca transpira, il dau cu pudra.

Are cineva de aici copilasi balosi? Ca al meu de vreo saptamana e cam balosel, si se inneaca singur cu saliva noaptea in somn, il aud uneori cum tuseste Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu innecatul asta, asta cred ca o sa fie spaima mea cea mai mare pana crestem, cu asta ne luptam de cand am venit acasa! Ziua oricum stau non-stop cu ochii pe el, nu il las singur decat maxim 2-3 minute, dar noaptea (oricum dorm in aceeasi camera cu el) se intampla sa mi se taie firul de oboseala si ma sperie gandul ca se poate inneca si eu sa nu il aud! Ma tot autosugestionez ca se descurca el singur, mai zic un Tatal nostru, oricum alte solutii nu prea am. Oare cat o sa dureze situatia asta? V-ati confruntat cu asa ceva?
Gogolos si piciu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Cristina cu ce sa-l perii pe par si cum ca are 3-5 fire de perisor!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

dordia, si la nichita se descuameaza pielea capului rau.mi-a zis o prietena sa iau sampon sebamed special pt. asta, am luat (cam 250.000), dar nu vad o imbunatatire remarcabila. cred ca ma apuc si eu sa-l perii vanjos, sa se descuameze o data,, de tot, si p-orma poate ii trece. sau abia p-orma o avea efect sebamed asta.

puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Bun gasit!
Nu gasesc un emoticon cu niste oki picati in adancul gurii, ca aia mi s-ar potrivi de minune. Am dormit fix 2 ore azi noapte (de la 2 la 4). Stefan cred ca e la apogeul colicilor. Abia daca a adormi acum, al 12, dupa papa, dar nu stiu pana cand... Eu sunt varza, se intelege!

Sa le iau pe rand, ca am si eu multe.
1. Cu buricul eu i-am dat Mariei informatia cu curatatul pana pe la 3 luni, ca asa mi s-a spus mie de catre pediatra. Si mie mi se pare cam mult, mai ales ca nu mai are nimic pe acolo.

2. Am scapat de intertrigo!!! Am curatat cu betadina si am pus baneocin si seara la baita s-au luat toate. Deocamadata nu a mai aparut.

3. Cojitele - Stefan are coji deasupra sprancenelor. Arata tare urat! Voi ati avut la bb-ii vostrii? In cat timp trec?

4. Ina eu incalzesc lapticul praf din bibe intr-o cana plina pe jum cu apa fierbinte, e care o incalzesc anterior la microunde. Pt. ca ai bucataria departe, iti sugerez sa pui intr-un termos apa foarte fierbinte sa o ai cu tine in camera, alaturi de cana in care sa incalzesti bibe. vezi cum te aranjeaza solutia asta.

5. Ripley nu ca mi-ai fost simpatica de la inceput dar chiar ma regasesc in multe din ideile tale (inclusiv referitor la gatit) . O intrebare: de unde ai luat ru razatoarea-minune, ca fetele din Buc mi-e clar ca au de unde o lua. Sau exista vreun site pe care se poate comanda?

6.Lavi02 ma intrebai de moral. Deh, n-am ce face, fac auto-terapie. Deja stiu ce ma asteapta (doar am mai trecut odata prin asta), cum va arata luna care urmeaza...etc. Ce ma afecteaza la moral este excat punctul pe i pe care l-au pus fetele pe aici: propriul aspect fizic! Eu nu m-am mai vopsit/tuns/coafat de cand am nascut, nici vorba de alte ingrijiri cosmetice. In afara de dusurile zilnice ...nimic! Ma simt ca Baba-Cloanta si nici nu intrevad vreo iesire in viitorul apropiat. Poate cand voi putea sa sed voi ajunge si eu la coafor macar, ca nu ma mai suport!

7. Dordia si al meu are 2-3 fire in cap dar il pieptan cu o perie foarte deasa, din par natural, care mai mult mangaie. Am inteles ca este benefic si pt circulatia l anivelul craniului

8. Gogolos si al meu e balos de vreo 2 zile, face clabuci la gurita, cred ca va trebui sa punem in functiune babetica. Eu cred ca e o faza normala.

9. Am o problemutza cu amestecul lapte praf/lapte de mama. vestea foarte buna este ca mi-a crescut productia de laptic (fetelor, se poate, cu toate problemele si suferintele fizice!), asa incat de la 10-20 l papa acum chiar 80-100 ml la o masa numai de la san. Noaptea il alaptez exclusiv si e mult mai bine. Chestia este ca atunci cand nu se satura si ii fac completare (max 30 ml) ii pica tare rau si, de obicei vomita. Invariabil face crampe. Daca nu-i dau , plange ca nu s-a saturat! Sa fie vreo problema cu amestecul celor 2 tipuri de lapte? Aveti vreo solutie?

Tania & BB Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Cum mai sta Poetul cu burtica? Dar cu starea generala, si-a revenit?

taniaaaa nu mai stim nimic de tine de mult! Cum mai esti?

Cat despre cojitele de pe cap sunt atat de frecvente incat sunt aproape normale. Sunt sub forma de crusta - solzisori, galben spre maro, nu?

Metoda sa scapi de ele: ungi capul copilului cu ulei (de masline sau de floarea soarelui), il acoperi cu o caciulita si il lasi asa cateva ore bune. Apoi il perii bine sau mai bine il piepteni. Dupa care, normal, il speli pe cap. Uleiul le inmoaie si le face sa se desprinda mai usor, fara sa-l doara.

Problema e ca se mai refac, in timp.

Silvia si acum mai face, dar nu asa multe.

Mai exista solutii sa dau cu ceva ulei cu acid salicilic, Silvia trebuie sa stie. Cititi in carte si intrebati si doctorul.

Mai am sa va scriu mai multe dar pe moment am niste treaba prin casa.

Va

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Neata!

lavi, ti-aI LUAT FIER?!de calcat

JOY, a fost dr. si mi-a spus ca forfoteala e de la colici!De asemenea mi-a spus

sa tin copilul mai imbracat in casa, sa il invelesc mai bine si sa ii fac baie mai fierbinte

si iata ca nu ii mai forfoteste burta!O fi fost si de la frig!

FELICIA, ESTI MULTUMITA de balansoar?As lua si eu unul, mai ales ca se pare ca nu

se sta prea mult in el-ca varsta ma refer!
200
intrebare:mai e vreo mamica pacienta lui Jianu de la municipal?

Noi fol. bubchen gel si pe cap si e f. bun!l-am spalat o data cu sampon bubchen si mi-a

facut coji asa ca am renuntat la sampon!Asa ca il fol. tati!

ilenutza si bb victor(22.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

chiar m-am intrebaT SI EU ce cauta PISI pe topicurile noastre!?

Deci e sora Dienutei!Dar am ratat explicatia ta Pisi!

Ilenutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

gogolos, si nichita se cam ineaca cu saliva. nu sunt asa panicata ca tine, dar ma mai ingrijoreaza si pe mine. eu zic ca se descurca ei cu saliva. nu cred ca avem altceva ce sa facem. si eu mai zic Tatal nostru si ma gandesc ca-l protejeaza Dumnezeu.

puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Buna fetelor,
Da' ati postat ceva, nu gluma ! Aproape toata pauza am tot citit, mai sa nu mai am timp sa va si raspund, mai ales ca am si eu cateva opinii:
1. Electocasnicele sunt, dupa cum observati si voi variate, si mai ales sunt UTILE si PLACUTE fiecarei femei in functie de mai multe aspecte ( de cat "efort" au facut sa il cumpere, de cat de des il folosesc si la ce, etc. ) Sa stiti ca si un no name s-ar putea sa va satisfaca ca si unul de marca, mai ales ca atunci cand dai o gramada de bani pe ceva te astepti la prea mult de la bietul obiect;
2. Referitor la COSMETICELE de copii, numai prin experimentarea personala veti constata care din ele sunt bune sau nu la copii vostri. Eu am avut probleme cu Sebi cand era mic cu sapunul Nivea, dar numai cu cel portocaliu si deci nu l-am mai folosit. Dar in general va sfatuiesc sa nu exagerati nici cu medicamentele, nici cu cosmeticele (mai ales cu cremele) pentru ca pielea copiilor e destul de sensibila dar tot odata sanatoasa, nu are nevoie de "adjuvanti" si asa e valabil si la corpul lui - deci, PAREREA MEA, mai taiati "adaosurile".
3. DIVERSIFICAREA e o chestiune care tine foarte mult de copil, si mai ales de mamica. In ceea ce priveste PARERILE sunt diferite, in functie de pediatru, mai ales ca medicii TIN foarte mult sa aiba pareri personale. De aceea se intampla sa recomande medicamente aiurea (daca are chef va poate povesti DIENUTZA ce a patit cumnata ei de la un sfat medical gresit - un copil care probabil ca nu va fi in regula cu sanatatea niciodata ). Eu am inceput diversificarea devreme, dar foarte bine am facut, copilul nu primea suficienta mancare pentru dezvoltarea lui un pic precoce ( era si foarte mare ) si in plus a trebuit la 6 luni sa introduc mancare solida la greu, pentru ca avea deja 2 dinti iar la 8 luni avea 4 dinti si doi muguri de canin.
A zis cineva ceva de hipoaciditate la copii - de aceea e chiar indicat sucul de portocale; nu face rau si nici nu e chiar atat de acid cat credeti.
Eu am incercat biscuitii "snobi" de la MegaImage, sunt grozavi ( i-am mancat eu ), din pacate puiului i-au placut mai mult Eugeniile pe care i le dadea maica-mea pe ascuns; Le curata de crema, stati linistite, in plus el doar le sugea. Dar pe la 3 luni era deosebit de haios cu balutele la gura si cu biscuitele in mana.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput