Mamici de ianuaire-februarie 2006 (130)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micio spune:

Multumesc mult fetelor pentru urari si voi sa aveti bebei sanatosi si cuminti!
Sa va povestesc cum a fost cu nasterea:
Era 10 seara, nici prin cap nu-mi trecea ca o sa nasc in ziua urmatoare, nu tu dop pierdut, nici un fel de durere, apele erau la locul lor. Ma duc la baie, secretie de culoare roz, zic ca poate vine dopul, stau linistita ca vazusem ca fetele nu au nascut asa repede dupa ce au pierdut dopul. Imi fac dus , ma bag la dormit, ii spun lui Cristi ca poate nasc in seara aia, el cica sa mai astept ca a lucrat 12 ore si nu prea are chef .... Pe la 23.30 au inceput ceva dureri de burta, interesant ca nu ma duruse nimic in toata sarcina (exceptand spatele). Erau si ceva contractii, imi iau ceasul sa urmaresc durata: 12 minute, 15 minute, haotic rau. Pana la urma am adormit intre contractii si mereu uitam la ce ora fusese anterioara. Durerile erau suportabile, si ma gandeam ca nu se poate sa fie travaliul adevarat , am tinut-o asa cu contractii si somn pana la 4 dimineata cand s-a trezit Cristi sa plece la munca, dar l-am pus sa sune sa anunte ca nu se duce si am hotarat sa mergem la spital sa vedem care e treaba. Am facut dus, nu ma mai durea deloc: sa stii ca e travaliu fals si ca or sa ma trimita sigur inapoi acasa. Mi-am bagat in valiza incarcatorul de la telefon si mapa cu analize si am plecat. Am facut cam 45 de minute pana la spital, ceva dureri dar slabute. Am ajuns la spital in jur de 6 dimineata, numai buna ora, cand se se schimba tura. Vine moasa, imi cere analizele, ma intreaba de contractii dureri, dopuri, ape, eu nu eram prea convinsa ca am venit sa nasc, imi face control, m-a durut rau, zice: da... dilatatie 3, ma icurajeaza: stiu ca te-a durut la control dar nu au intrat decat doua degete (si imi arata degetele) pe acolo trebuie sa treaca capul copilui. Ma duce la monitorizare, inima lui bb batea bine, in schimb contractiile mele erau “nesatisfacatoare”. Stau cam o ora in pat la monitorizare, Cristi s-a dus sa –mi faca internarea si sa manance ceva (stia la ce sa se astepte, mai asistase la 4 nasteri in practica din spital). Ma duc in salon, fetele din salon imi ziceau bafta cu o expresie pe fata: saraca ce o asteapta. Vine cristi cu valiza, imi cer deja lucrurile cu care sa-l imbrace pe bb, mie tot nu-mi venea sa cred ca nasc, ma pun in tinuta de spital, iesim pe hol, vin contractii cam la 2 minute, usoare. Mai stam ceva timp pe hol, vine moasa ma urca din nou pe masa, dilatatie 4, ma doare rau cand ma consulta, ma duce iar la monitorizare: nesatisfacator. Mai stau aici cam o ora pana la 10: nesatisfacator, nu aveau intensitate contractiile. Ma duc in sala de travaliu, imi zice sa ma plimb, ma plimb pana pe la 11, incepusera da fie mai intense durerile, il stangeam pe Cristi de mana, el facea misto cica sa chem endorfinele, se apucase sa studieze aparatura de pe acolo, o intreba tot felul de chestii medicale pe moasa. Dialatatie 5-6, ma mai plimb putin, mai asculta inima lui bb, imi zice ca daca pana la 12 nu incep contractiile serios o sa-mi rupa membranele. Vine si dr care era de garda, se uita pe hartii: minunat deci dilatatie 5, mergem inainte ca esti la jumatatea drumului. Se face ora 12, dureri inca suportabile, control, dilatatie ioca tot la 6 ramasese. Sa trecem la rupt de membrane, mi-a explicat cum se face ca nu o sa doara. Ei si dupa asta la 5 minute a inceput nebunia cu dureri. Vine alta moasa, o femeie super draguta, eu gemeam de mama focului in pat, ii strangeam degetele lui Cristi, moasa intre contractii imi spunea: inspira adanc, imagineaza-ti ca-ti ajunge respitatia in jos si impinge copilul. Eu: da, da,....da’ cand venea durerea nu mai tinea cu imaginatia ca suflam ca locomotiva si-mi zicea sa nu fac asa ca ma obosesc. Nu stiu cat a trecut, ma trimite moasa la baia , ma asez pe toaleta, dureri intense, ma intorc in sala, mai vine alta durere, moasa bucuroasa tare, hai ca se vede capul, am crezut zice doar asa sa ma mai incurajeze, il pune si pe Cristi sa-mi confirme. Ma muta in sala de nastere, ma urc pe masa, imi arata sa ma tin cu mainile de niste manere, sa ridic coatele, eu nu mai pricepem nimic din ce-mi spunea, il roaga pe Cristi sa-mi spuna in romaneste ( da nici in romaneste nu intelegeam) vroiam doar sa imping si sa iasa copilul. Si la urmatoarea contractie m-a taiat, am impins, am facut ca leul furios si gata am scapat, la 13.40 se nastea Eduard. Al meu sot a pozat si filmat nasterea, i-am spus sa puna parola la fisier sa nu dau de el din greseala!
Asta a fost cu nasterea ...
In rest personalul medical foarte dragut, se purtau la fel cu toti indiferent ca eram sau nu italieani.
Eduard a avut ceva probleme cu hipotermia, a fost tare rau ca nu am putut sa-l tin in brate, ma duceam si-l mangaiam putin prin usita incubatorului, l-am pus la san doar de trei-patru ori in spital, in rest ma mulgeam si-i dadeau cu biberonul, iar dupa ce si-a reglat temperatura a trebuit sa faca lampa pentru icter. Acum totul e ok, avem laptic pentru baiat, este un mancacios si daca o tine tot asa il trec la cura de slabire ....
V-am pupat pe toate si sper ca nu v-am plictisit cu stilul meu haotic de a povesti!

Oana si Eduard (19 01 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Irina vorbim greaca, Giorgos stie doar cateva cuvinte romanesti si alea sant pt. Dixi Mai stie niste cuvinte porcoase ca ma aude pe mine toata ziuaSpune-i lui Mario papuselul la mine a fost faza tare ca am vorbit cu Dixi ca si cum ar fi fost baiatul meu iar acum cand ma aude ca vb. cu Angelo crede ca vb cu el
Catalina care a fost faza cu baietelul, ca nu am inteles prea bine?te refereai la Dan? Ca astepti sa iesiti impreuna in oras?
Inca o faza cu Giorgos: prima data cand m-a vazut ca stimulez copilul cu termometrul, a belit niste ochi si a spus: ce-i faci??? este si baiat!!! Si inca o faza cu moasa, sa vedeti cum m-am facut de kko: vine la noi, intra in baie sa se spele pe maini..inainte avuse-se Giorgos nevoie la toaleta....eu strig la Giorgos: Eklases??? ( te.ai basit? ) Uitasem ca este grecoaica si intelege tot

mamica de ingeras

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Maraki hai ca m-a bufnit risul...si? Se basise?Faza cu baietelul este ca i-am zis lui Dan ceva de genul " cind om iesi cu baietelul (eu ma refeream la Bia, dar asa a iesit)si om merge colo, colo"...La care el :"si cu Bia ce facem, ca doar nu o lasam acasa?" El credea ca vorbim de viitorul nostru baietel (ca tot discutam de ceva timp de un viitor bebe)...iar eu de fapt vorbeam de Bia dar in loc sa-i zic fetita o botezasem baietel!Irina asta este si cintecul cu care am alintat-o pe Bia in burtica si care i-l cintam si acum..Eu varianta oficiala si Dan pe cea care o cinti tu!Ce mica e lumea!Teolinda eu zic ca Bia ne vede...ca prea se uita, cind are chef desigur, in ochii nostri cind ii vorbim...de asemenea, are un pitic rosu pe care-l urmareste cu privirea cind i-l plimb prin fata...eu stiu ce sa zic? Cu zornaitoarea si eu i-am facut in cap si a belit niste ochi mari si cred ca pe buze bolborosea o injuratura!Micio acum citesc si revin!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Micio hai ca nu a fost horror...a fost o nastere ok...cu dureri, dar vad ca nu a fost traumatizanta si asta conteaza! Sanatate si refacere rapida!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Frumoasa poveste Micio, a cam durat ceva dar dupa cum povestesti se pare ca n-ai suferit prea tare...sau deja ai uitat?!
Maraki, pai te cred ca-ti scrantesti creierii cu trei limbi vorbite! Se intampla sa mai incurci personajele! cat despre obiceiurile astea cu scuipatul cred ca mai sunt doar la romani si la greci, n-ai ce-i face, te mai trezesti cateodata cu unul in fata asa de curtoazie.
Fetelor vedeti ca maine s-ar putea sa nu-mi mearga iara netul! So aviz amatoarelor de senzatii tari!

daniela 38+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Hello fetele hai ca mai scriu si eu un pic...
MARAKI esti o figura si cu moasa si cu cainele (saracutul ce derutat o fi!) si cu socrosenia si scuipatul
URSULINA mai lipsea si tu s-o bati pe socrosenie
Unde le-ati gasit ???
OANA bine ca ai scapat,totusi n-a fost prea rau,nu?
IRINA si CATA eu am un marsupiu din ala (l-am primit) si chiar zilele trecute l-am probat putin prin casa si se pare ca i-a placut. Eu stiu ca se poate folosi de la nastere pana la trei luni.

Cu problema anticonceptionalelor eu chiar sunt in ceatza!!!!!
Eu am luat in primii doi ani de casatorie RIGEVIDON (unul din cele mai nasoale - dar astea erau in '94...) si am ramas tot cu 50-52 kg,doar prima saptamana mi-a fost un pic greatza dimineata si eventual daca mancam mai gras ... dupa aia. Dar le-am oprit ca am zis ca poate facem bebe si sa nu-l facem imediat dupa ele.Si tot am amanat vreo trei ani timp in care am folosit preserv.
Apoi cand am vrut bebe...ciuciu Dupa un an de incercari la analiza sotului 1,2 mil. / ml deci zero sanse Dupa peripetiile de rigoare cu tratamente etc. dupa trei-patru ani a avut efect Branca Ursului...Acum ziceti voi ce sa fac??? Ca parca n-as mai lua anticonceptionale...Eu m-am gandit sa-i mai fac sotului inainte o spermograma sa vad cum sta si dupa aia sa hotaram, ca parca as vrea si un baietel peste vreun an - doi ,dar nici prea devreme nu vreau...
Cred ca o sa folosesc metoda calendarului in combinatie cu preserv.,cred ca e cea mai buna alegere .Asta dupa ce vine ciclul si termin cu alaptatul! - aveti grija ca atat timp cat alaptati nu functioneaza metoda calendarului,chiar daca aveti ciclu regulat - asa s-a trezit prietena-mea cu doua fetitze nascute in acelesi an )
Si saracul sotz deja m-a intrebat de sanatate ieri i-am zis sa mai rabde doua saptamani,culmea ca acum nu am chef deloc spre deosebire de luna a opta si a noua De fapt n-am avut timp sa ma gandesc la asta
Mai dar chiar ce s-o fi intamplat cu NICOLE de nu mai intra??? Cata n-ai telefonul ei?
Nici DIANA n-a mai scris de-un cincinal!
Hai sa mai iau o pauza...

MONI si DIANA (01.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana12 spune:

Ziua buna gravidutze si mamicutze.
Ce dor mi-a fost de voi...parca a trecut un an de cand nu v-am mai scris si nu v-am citit. Noi am stat ceva zile fara net, dupa aia mi-a fost mandra bolnava, iar acum sunt eu racita cobza. De trei zile dorm in continuu si sunt ametita. Astazi ma simt putin mai bine asa ca n-am mai rezistat sa nu va citesc.
Felicitari noilor mamici, Ella, Alinamatei, Micio. Sa va traiasca bebelusii, sa fie sanatosi si voiosi si sa va aduca numai bucurii.
In afara de raceala incerc sa supravietuiesc mersului la buda din ora in ora, durerilor de spate, de burta si de toate cele. Deh dureri normale si de neglijat pentru doctorii de aici, insuportabile pentru mine.
Maine vine maica-mea, abia astept, nu de alta dar simt ca nu mai pot. La prima sarcina nu am avut asemenea probleme, nu ma simteam atat de obosita cum ma simt acum. Ce-i drept am luat deja vreo 17 kile fata de 7.5kg cat luasem cu mandra.
Cezariana a ramas batuta in cuie pentru 3 februarie la ora 13:00. Sper sa supravietuiesc pana atunci.
Pup pe toata lumea de la mic la mare.
Poate mai intru mai pe seara daca nu ma ia somnul.

37fix si 04/25/2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna seara fetelor!

Felicitari fetelor care au nascut si bafta multa celor care urmeaza sa nasca!

Am si eu o prietena care urmeaza sa nasca la CFR2 si am si eu o intrebare cu privire la bagajul de nastere. Va rog sa imi dati si mie mai multe amanunte pe PM sau pe email.
Multumesc mult,

Deni & Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ursoaica spune:

Irina esti criminala "...si mananca tot"
Cata sa stii ca si eu in loc de fetita ii mai scap un baietel.
Moni pai sa stii ca daca o aveam in fata .

Iar cu socrosenia am rezolvat-o ... nu-si mai vede nepoata pana nu isi cere iertare, adica ... niciodata! Deci botez ... nici macar nu era invitata! (asta ca nu mai stiu cine zicea de botez)
Asta este, e rau sa te pui cu nebunii si cum ma mai face ea (ca nu pot sa le etalez aici)!

poze
Ursoaica acum ursulinei Raisa Ioana (5.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Hopa, Diana n-ai nascut! Pe Februarie, tu la taiere, eu la targul de nunti (cica imi caut rochita, la gabaritul meu!.EU am pus 18 in sarcina, de 11 am scapat. Dar restul se tin bine.).
MAraki, ce-am ras cu socrosenia si moasa!
Fetelor, socrela mea e foarte dragutza si amabila! SI asistenta pediatra! Si-mi tot aduce in dar: o lingura de ciorba acra, varza cu ardei iute, castraveti murati, toba!. N-are nici cea mai vaga idee, ce-ar trebui sa mananc! SI i-a facut fi-su instructajul.
Catalina si Moni, pai sa intrebati si voi de marsupiu un pediatru! Mie la prima si singura vizita mi-a spus: "marsupiu, dupa 2 luni". Metode contraceptive? Eu cunosc doar prezervativul, la pastile nu ma bag.
Irina, tu ziceai de CM la greu? Abundent si rau? Pai eu fac parte din categoria: 8 zile la greu si ma treceau toate alea! Acum, parca de 2 zile ash zice ca e CM, ca e cand rosu rosu, cand roz, iar azi chiar durea vag. Dar parca nu mai e al meu, ala raul!MAma cu ce cantece derutezi baiatul! EU ii cant "iepurasu-n iarba".
Micio, pare ca n-ai scapat prea greu! Ce bine. INca un exemplu pt "nenascutele" noastre.
Teolinda, Ana mea saptamana asta, la 5 saptamani, a ras constient la noi! Intai a ras la mama mea, care se joaca mereu cu ea si o alinta, dar apoi si la mine, la tatal meu si dimineata la Radu! Acum e clar ca ne vede si se bucura!
Fetele, fug sa scol matzul, ca iara n-a mancat de la 7!

Noapte Buna.

Bee si Ana Teodora

Mergi la inceput