Mamici de iulie - august 2006 (17)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Pupici la fete si burtici!!! Va pup intai, apoi citesc romanele pe care le-ati scris. Eu nu prea am cu ce ma lauda, am cam muncit 16-20 din 24, nu am mers la medici, nu prea mi-am luat medicamentele, nu am dormit, nu am mancat; am luat un pic mai mult de un kg, desi burtica a crescut, ceea ce insesmna ca, de fapt, am slabit. Nu care cumva sa faceti ca mine!!!!!
Sper ca sunteti toate bine, ca bebei sunt ok si ca nu mai ingrijoreaza nimic.

Valentina

Mergi la inceput

Acum am terminat de citit tot ce ati scris...

La multi ani mamicilor, copilasilor, taticilor, pisicilor, catelusilor, etc!!!!!

Felicitari burticilor care stiu ce vor avea, roz sau blu.

Acum e acum, sa-mi amitesc ce voiam sa scriu...

Aha...am o alta chestiune cu care sa ma "laud": in doua sapt de cand nu m-a vazut stomatoloaga - care e prietena buna, deci nu o pot suspecta de ceva rau - mi-a aparut o fisura maricica in smaltul dintilor, nu mai stiu cum s-a exprimat, o decalcifiere, semn de sarcina... Nu e de bine, data trecuta nu am avut belele asa mari nici dupa toata sarcina, daramite dupa 2 saptamani...mi-a pus nu-stiu-ce maglavais sa se recalcifieze smaltul, sau asa ceva... Sa vedeti acum cat lapte beau si de 3 zile nu am mai ratat materna... Eu o iau seara, dar nu din cauza senzatiei de foame, asta nu ma deranjeaza, ci pentru ca mie teama sa nu-mi fie greata...

Pisici si catei... nu renuntati, nu-i izolati. Va spun din experienta cu Alexandru; copilul creste sanatos si echilibrat, daca are animale in preajma, evident deparazitate la maxim 6 luni, vazute de veterinar si vaccinate o data pe an. Am parerea asta inclusiv de la un pediatru recunoscut ca fiind bun, dar si de la un veterinar de incredere. Daca vreti mai multe informatii, vi le spun cu drag. DAR, acum trebuie sa aveti in vedere un lucru: pisica trebuie testata de toxoplasmoza, catelul de toxocara. Daca vreunul iese pozitiv, automat se testeaza si celalalt. Se trateaza si se repeta analiza la 30 de zile, de obicei nu apar probleme. Testele se pot face la IDSA din incinta Facultatii de Medicina veterinara, cel putin pt Bucuresti. Eu le-am facut pe la inceputul lui octombrie, erau vreo 25 lei/ buc, mai costa recoltatul in clinica veterinara vreo 10, cu tot cu atentii, ca doar nu era sa recoltez eu. Ideea este ca trebuie intrebat daca au kituri, eu am asteptat ceva pana au venit. Fie ca ies pozitive, fie ca nu, burticile trebuie neaparat testate, presupun ca cele mai multe dintre noi au facut-o deja.
In alta oridine de idei, eu nu am vrut in ruptul capului sa-mi dau animalele. Dar am incercat urmatoarele: am montat patutul din vreme, cu salteluta stransa, dar pusa in apropiere. Catelul l-am urcat eu, sa vada ca nu e mare lucru, pisica s-a urcat singura. Nefiind salteaua pusa, nu le-a convenit sa stea. Au inspectat cateva zile patul, apoi le-a pierit interesul, dupa vreo alte 2 zile, cand se mai apropiau, ii certam usor, fara prea mare suparare. cert este ca nu au mai avut nici un fel de interes pentru patut. Imediat ce am nascut, cat eu eram inca in maternitate, sotul meu a adus acasa, in fiecare zi, pampersi folositi de alex si scutece d-ale lui, pe care, evident, nu i le mai puneam; asa s-au obisnuit si pisica si cainele cu mirosul, le era deja familiar cand a venit bebe acasa. Dupa 4 zile de maternitate, am incercat sa stau la mama, dar dupa 2 zile am vrut acasa. Am venit cu bebe si l-am pus in patul nostru. Scancea. Am luat in brate eu pisica si sotul catelul si i-am apropiat de pat, vorbindu-le calm, dar atenti la reactiile lor, sunt totusi animale. erau curiosi, dar nu extrem, asta pentru ca mirosul nu era nou. Catelul a avut curaj sa se apropie mai mult, i-a mirosit mana, dar pisica a preferat sa pastreze distanta. Nu stiu, dar ceva am facut bine pentru ca in patut nu s-a urcat nici unul, niciodata; patul nostru era aproape de patut; se uitau la bebe, dar de le distanta. daca plangea Alexandru, era vai de noi daca nu apaream la apel; intai venea cainele sa ma cheme, apoi venea si pisica Lucrurile au evoluat la fel de bine si cand Alexandru a inceput sa misune in premergator. El manca mereu, iar catelul il urma credincios aspirand frimiturile; pisica doar se ferea din calea premergatorului. Alexandru a fost un copil foarte grasut; nu-mi amintesc cat avea la 10 luni, dar la un an si 7 luni avea 15 kg, era maricel tare. Medicii m-au avertizat sa nu ma sperii, copii grasuti merg tarziu. Ia ghiciti cine, la 10 luni si o saptamana a traversat ditamai camera in viteza in urmarirea catelului care se juca vesel cu o boaba de mancare de catel??? Alex!
Imi pare rau ca am scris atat, dar am vazut ca multe avem animale si m-am gandit ca e bine sa-mi cunoasteti experienta. Zece copii daca as avea, la animale nu as renunta, nu pentru ca nu sunt in stare sa fac un sacrificiu pentru copil, cum multi incuiati gandesc, ci tocmai pentru binele copilului; se dezvolta armonios, cu incredere in oameni si animale, invata sa le inteleaga, sa le respecte si cum sa se fereasca de ele. Cainele din casa nu-l va musca, va marai, va fugi, daca gluma se ingroasa, dar unul stain nu va ezita, daca bebe nu intelege avertismentul. Acum, pe strada, Alex intelege la fel de bine ca si mine atitudinea unui caine, nu se repede sa-l mangaie asa cum fac ceilalti copii dornici sa mangaie un animal pe care nu-l au... poate unele ma vor condamna, dar eu stiu ca am dreptate, poate doar nu sunt suficient de elocventa...un anumal deparazitat si vaccinat e mai igienic decat mancarea pe care unele bunici au prostul obicei s-o mestece in gura lor si apoi sa o dea copilului mic in gura!!!!
Bine, nici sa nu intelegeti ca se ajunge in extrema cealalta; Alex a inteles foarte usor care sunt mancarea si apa cainelui; i-am dat sa guste hrana uscata (curata, evident, m-am prefacut c-o iau din bolul cainelui) si i-a dispacut teribil, era foarte sarata; nu i-a mai trebuit!

Valentina

Mergi la inceput

Am uitat ceva important: in reprizele de mare dragoste, aca unul din noi rasfata bebeul, celalalt automat rasfata catelul, pisica nu prea era interesata. Mai tarziu, cand Alex a crescut, chiar si acum, exista reprize cand cineva e "gratis", spunem noi; adica, toti ceilalti se reped sa-l smotoceasca, sa-l gadile, etc. Adica, bebe gratis, tati gratis, mami gratis, lucky gratis si tot asa, cert e ca distractia e in floare si nimeni nu se simtea neglijat; nu au existat nici un fel de gelozii sau antipatii.
Pe de alta parte, mama are birmaneza pe care am avut-o eu inainte sa ma casatoresc, pisica ce numai pe mine ma stia de stapana, pe tata il stia de teama, iar pe mama o juca exact cum voia ea. Genul de pisica regina, care privea pe toata lumea de sus, imediat ce o irita cineva, mai ales strain, nu ezita sa-si dea urechile pe spate si, daca intrusul nu pricepea imediat avertismentul, se repezea si musca si zgaria teribil. Ei bine, mama s-a apucat de crescut copii. Ia ghiciti cine e calul pe care copiii se urca la propriu??? Pisica cea regina! Acum suporta orice de la copii, mai ales. Animalele iubesc copiii, au tendinta sa-i recunoasca mai usor drept stapani decat pe adulti. Daca nu sunt complet neglijate, pana si pisicile cele mai semete devin cele mai bune prietene ale copiilor!

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Buna burtici!
Eu la fel,ma chinui zi de zi sa bag cate ceva in gura,pofte prea putine iar daca nu poftesc nu pot manca
Ieri toata ziua nu mi-am putut lua gandul de la o branza pe care o mancasem cu o zi inainte,aseara am plecat cu totii la cumparaturi de branza ,am luat o gramada pentru ca nici eu nu stiam de care vreau;uite ca astazi nici nu vreau sa vad in fata ochilor branza
Cine sa ma mai inteleaga?
A inceput sa miste bebelina ,foarte finut,abia se simte insa nu gresesc.
Contractii mai am si eu,nedureroase bineinteles dar trec de la sine,aici nu se prescriu medicamente decat in cazuri extreme.
Centura eu am purtat din a doua zi dupa operatia cezariana,mi-a prins foarte bine,fara centura ma cam dureau locurile .
Gata,va si aveti grija de voi!
Week end placut!

Stefania 13+ si David(24 dec 2004)

www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Stefania,felicitari!Abia astept sa miste si la mine!Mi-era asa de drag cind misca Luca!Deci cam peste o saptamina sa ma concentrez si eu ,poate simt ceva?

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Huacin ai grija de tine nu exagera cu munca si stresul!

Ce v-a recomandat dr. cand va iesit calcemia proastain primul trimestru de sarcina?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Neatza burticutze
Am avut si eu o noapte in care m-am odihnit. Ca de 2 saptamani ma trezeam la ora 2-3 si pana pe la 5 nu mai puteam sa dorm
huacin las-o mai incet cu munca si cu stresul, ca pt BB nu e bine deloc. Si nu uita de medicamente. Eu sunt disperata ca mi e termina medicamentele si nu am gasit nici o farmacie unde sa elibereze compensate si gratuite. Nu mai au fonduri. Si daca le cumpar, platesc peste un milion. Numai duphastonul e 278 mii/cutia si trebuie sa iau 3 cutii, si pe reteta e gratuit, plus materna, la care platesc vreo 100 de mii, acidul folic si no-spa nu sunt scumpe...La o singura farmacie aveau fonduri dar nu aveau materna. Asa ca nu am luat de acolo. Nu stiu ce voi face pana la inceputul lunii, ca mai am doar pt 2 zile medicamente.

11+
Mai am 29 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Iubi a inceput sa studieze piata. Vrea sa cumpere camera video pt cand vine BB pe lume. Daca ma lasa pe minesa aleg, la cat ma pricep, si la cat sunt de zgarcita uneori, eu nu as da mai mult de 12 milioane. Dar el sta, se uita, studiaza... si asa a ales (teoretic, ca s-a uitat pe internet) o camera cu 26 de milioane. Ca faca, ca drege, ca ai multe optiuni la ea...Voi ati da atatia bani? Ca mie mi se rupe sufletul, daca ramane pe varianta asta.

11+
Mai am 29 de zile pana la nunta
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

Sanziana mie medicul mi-a dat inainte sa fac vreo analiza pe langa altele si Ca+D3- 1 pastila/zi - 10 zile pe luna nu mai mult.Nu stiu de unde si-a dat seama, dat la analize mi-a iesit calciul sub limita,nu cu mult limita era parca vreo 8.8 si mie mi-a iesit 8.7.
Medicul de familie mi-a spus sa nu iau decat Materna dar eu iau calciul, cine stie mai bine ginecologul sau medicul de familie?

Valentina bine ca ne-ai scris draga, ca eu intrasem la pareri si vroiam sa iti dau un mesaj azi! Lasa atata munca, ca ai timp toata viata, si ia-ti medicamentele ce pisici faci!!!
Auzi draga, eu sunt inebunita dupa pisici, am avut mereu dar de cand m-am maritat nu mai am (sotu zice ca le zboara parul peste tot prin casa), si tare mi-as lua una, o fi tarziu acu?

Emilia

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060804/dt/7/k/90af/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

a.cicel am citit acum ca mai ai 30 de zile pana la nunta
ce frumooooos
iti doresc sa fii o mireasa frumoasa si fericita
sa nu te streseze nimic (macar sa incerci) si sa et bucuri din plin de aceasta zi minunata in care tu vei fi cea mai importanta. e cea mai frumoasa zi a ta!
sa te bucuri de ea...
14+

Mergi la inceput