Copilasi poznasi de iulie-august 2004 (152)
Raspunsuri - Pagina 10
biluta28 spune:
Leeloo--- pa langa para noi mai punem in piureul de fructe zeama de la o portocala sau 2-3 mandarine si ingrosam cu cereale (simple fara lapte de preferat cele cu 7-8 cereale)
Eu ii mai dau si iaurtele cu fructe, respectiv cu pere, cu prune, cu portocale,
Eu am citi ca e bine sa iei o masa de cereale pe zii pentru ca regleaza tranzitul intestinal si de asemenea sa nu mai dati oua seara bebeilor caci afecteaza ficatul, acestea e bine sa fie servite la dejun sau cel mult pranz.
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 6 ani- Edi 1 an
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=546687000
leeloo2004 spune:
Ce coincidenta - si Stefan bea tot atita lapte cit Andrei a lui Alice, dar pe dos (adica 250 ml dimineata si 140-150 ml seara). De unde sa scot eu intre 500-700 ml lapte/zi bauti de cupchil???!
Pere ziceti - pai si sa-i dau din astea straineze? Mai gasesc eu pe la hipermarketuri? Si sa-i dau zilnic? Sper sa si vrea...
Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
alice2004 spune:
Cori, tu parca aveai de invatat ! E adevarat insa ca la disco e mai fun, asa ca distractie placuta ! Ce nu fac unii sa scape de lectii, heheheee !
Si eu sint pro-cereale in limita bunului simt, adica o portie pe zi, eventual "sparta" in mai multe etape, nu vad ce rau ar face !
Alice si Andrei
Gizmo pina la un an
Gizmo dupa aniversarea de un an
alice2004 spune:
Gabi, pere cite vrei la cora, la carrefour ... eu cumpar din acelea cu coaja verde - sint si cu coaja galbena, am luat de ambele feluri in timp, dar cele verzi mi-au placut mai mult ! Eu nu ii dau zilnic, tot alternez fructele, sa aiba si alt gust ... chiar am gasit piersici in cora, mamaaa, au un pret astronomic, da' ce nu facem pt.omuletii nostri ?
Si eu m-am stresat cu cit lapte bea si cit tre sa bea un timp, apoi m-am calmat, asta este, ce sa fac, sa-i torn pe git cu forta ? Si daca la urma urmei copilului ii merge bine, care-i baiul ? Mai suplinim si cu iaurt, almette, smintina, asa ca nu cred ca e un capat de tara ca in loc de 500 bea 400 ...
Alice si Andrei
Gizmo pina la un an
speel spune:
salut,Cit lapte ziceti?
pai ricu nu bea decit 250 dimineata si 100 seara.si mai maninca 400 g de iau´rt pe zi.Nu-i de ajuns?
Seara maninca iaurt cu budinca de vreo 4 luni,nu i-am schimbat meniulsi mai ciuguleste de la noi.Aseara a mancat peste spre ex.si apoi iaurtul.
Mi-am dat apa mai calda din saltea si dorm binemerci la caldura.
Fac pilaf la maimutoi si pe urma plecam la oma si opa.no,mai intru diseara.Va pup pe toate.
Mimilinca spune:
Salutare si de la noi, asa mai spre sfarsit de zi...lucratoare.
Vad ca tot despre mancarici vorbiti, asa stresata eram si eu cand stateam acasa cu Ilinca, toata ziua imi scremeam creierii ce sa-i mai gatesc...acu mi-a mai trecut, da am mare noroc ca este mama si ma scapa de grija asta, in mare parte.
Oricum, Ilinca bea dimineata (8) cam 150 ml.lapte si o felie de paine cu Almette, sau unt si cascaval, sau, mai rarut, un crenvust, la 11 fructele cu branza si cereale (ea cereale simple nu mananca, asa ca i le bag in fructe sau iaurt), pranzul pe la orele 15 (la noi ordinea este inversa: mai intai somn, apoi pranz)cunoscutul pireu cu de toate si eventual un mic desert, danonino sau un borcanel de fructe, iar seara iaurt, mamaliguta, cascaval, crenvust si la culcare (21) lapte, 200 ml.
Gabi, nici Ilinca nu bea mai mult de 400 ml.lapte (eu ii dau inca Nestle junior, dar nu m-am panicat, am zis ca se aduna si iaurtul, cascavalul, branza din fructe... gresesc?
Daria, ce-mi place de voi, mai ceva ca Ana lu'manole, nu va doboara gerul si nici vantul...
Ilinca nu a iesit nici azi afara, parca mi-a fost teama. poate totusi o fi putin mai cald.
Nicole, succes la gasit bone, desi la acest program va fi destul de greu, sa stii... marea majoritate vor 8 ore. Desi cine mai are un astfel de program, numai daca pui si drumul se fac cel putin 9 ore.
Marcela, sa treaca depresia si sa gasiti solutia cea mai buna!
Andries, si voua la fel succes!
Olivia, grea hotarare aveti de luat.... Doamne ajuta sa o luati pe cea mai buna!
Liliana, sa fie cu ochisori, asa cum iti doresti!
Gabi, sanatae multa prietenei tale si Doamne Doamne sa fie cu cea mica!
M-am intinssss.....aproape ca mi se termina programul!
Va pup pe toate si o seara placuta!
alice2004 spune:
Dana, io mereu ma intreb cum oti putea frate sa dormiti pe salteaua cu apa, io nu rezist nici doo secunde, zici ca-s pe valurile dunarii !
Alice si Andrei
Gizmo pina la un an
kim222 spune:
Multumesc mamici..poate nu realizati..dar chiar mi-au fost de ajutor sugestiile voastre. Aseara am vorbit cu cumnatul si a promis ca fumeaza numai in balcon...sao oricum nu in camera cu Luca...si oricum in iulie..se insoara...si pleaca de acolo...asa ca m-am mai listit...
Azi trebuie sa achit biletul...
Marcela ...imi pare rau ca inca plinge Lia...dar sa stii ca si alti copii mai mari o fac...unii nu se pot adapta deloc...Fetita prietenei mele in virsta de 4 ani...s-a imbolnavit (nu raceli)..avea cosmaruri..si au trebuit sa intrerupa...Succes sa gasesti bona cit mai curind....Crede-ma un bilet la economy class, cu Lufthansa, pe 15 iulie...este 1600$ ..astea-s preturile actuale...pentru ca este high season.
Mey dar aveti niste preturi....Roxi pat din acela eu pot cumpara de aici cu 30$ nou -nout...este din acela care se si stringe ,nu? O sa aiba loc in el Luca ...??? Si Nicole spunea ca salteaua este 2 mil....aoleu...preturi de US...Pacat ca nu pot cumpara totul de aici...
Lia nu te mai stresa...de 2 saptamini Luca nu prea mai papa....la prinz prefera sa mearga la culcare nemincat...seara nu mai merge nici cu desene..Aseara a baut laptele si atit! Copilului trebuie sa -i oferi 2 -3 variante si daca le refuza..chiar trebuie lasat in pace! O sa pape masa urmatoare!
Laptele ...este impropriu spus ca trebuie sa consume 500 ml de lapte pe zi....se iau in calcul toate produsele lactate...deci cele care bb vostrii papa doar 300-400 laptic plus...iaurt, brinza,....este ok!
Andries...si Luca face la fel el cerealele le papa sub forma de cookie...adica le rontaie...
Nici eu nu mai am timp de citit....dupa ce se culca Luca trebuie sa facem conversatie cu MP..si uite asa trece ziua....De aceea spuneam..sacrificiul de a sta cu cineva in casa....nu l-as mai putea face....il fac deja de 17 luni....
M-am intins....scuze!
speel spune:
mai Alice,ce m-ai distrat!sa stii ca n-am dormit in viata mea pe un pat mai super ca asta.Prima data a fost mai nasol,ziceai ca ma duc la fund,insa acum cind dorm in pat normal,ma dor oasele.Stii ce e frumos ?cind se baga mario,pentru ca e mult mai greu ma ridic automat in sus ,eu dorm pe val si cind se foieste ma balangane si pe mine.vara dau mai rece,iarna incalzesc apa,acuma da-ti seama ce super e ca dorm singura intr-un pat de 2,5/2,5 cald si moaleeeee Pina si copilul se duce la amiaza SINGUR ,se pune pe perna mea si doarme.Nu o data l-am gasit sforaind,cind eu stiam ca se joaca in dormitor.se trezeste si vine in living tot singur.
Bey,copilul n-a vrut pilaful meu,si n-am conserve in casa.Ca n-am mai luat ,i-am tot facut supe de ale mele,acuma i-am dat un iaurt si-mi bat capul cu ce sa-l amagesc mai tirziu.
gongutza spune:
Mnaseara!prezenta la apel si eu...
Oliv vezi ca se rezolva toate?Incet incet,o sa vezi ca o sa fie bine!Macar socroshenia e de treaba?
Deci cum va zicea Nicole,am facut testu,e f negativ,macar de-ar fi adevarat....oricum eu mai astept ceva zile si daca nu-mi vine ma duc si fac un betahcg,sa ma stiu io linistita
Dana da-i o felie de paine cu ceva pe ea....mananca Ric asa ceva?Sau nu inca?
Dna pasaruika si cum mananca Ilinca cele 2 mese?i bagi pilafu la blender?Si apoi cu biberonu?Sau ati evoluat?
Vrabiuto pai sambata nu eram de noapte...da am fost in aeroport si sambata pana la ora 19.00,hai ca-ti trimit pe Pm nr meu si daca mai treci p-aci da un tzar.
Sunt p-aci...bantui ca azi n-am treaba