Mamici martie-aprilie 2006 (41)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MP spune:

Alina,ce aiurea faza cu spitalul la voi...De anestezie din aia mie oricum mi-era frica,dar poate sunt alte femei carora nu le este...Nu vad de ce se le refuzi dreptul de a alege.Doar nu mai e Evul Mediu. Si de faza cu chilotii eu am auzit si in Bucuresti.Ca le puneau pe saracele femei sa mearga cu vata intre picioare si fara chiloti...Iti dai seama.Mama,ce scandal fac! Cand l-am nascut pe Vladut nu voiau sa ma lase sa folosesc absorbante...Cica sa pun vata ca e mai bine,bla bla bla...Si puneam si eu asa,de forma putina peste absorbant,dar tot ca mine faceam. Aveam oroare ca m-as putea ridica din pat murdara pe camasa de noapte,cum vazusem eu alte femei. Si nu m-am lasat pana nu am facut ca mine. Asa ca fii si tu tare pe pozitii.E vorba si de tine si de demnitatea ta. A trecut Evul Mediu si a trecut si mareata Epoca de Aur,ce Dumnezeu!
Te pup si curaj mult !

Pozele noastre
Monica,
Vlad Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

Da, SERJ si MP, asa este din pacate! Har Domnului ca s-a mai pus intre timp maternitatea la punct si macar e curatenie.Ca pana acum cativa ani era plin de gandaci si mizerie. N-o sa uit niciodata ca acum cam 10 ani, cand eram inca in scoala postliceala si faceam practica la maternitate si la sala de nastere, erau niste asistente babete care se purtau f.f. urat, iar saracele paciente vedeau ca noine purtam frumos cu ele si ne mai dadeau cate un ciubuc, o ciocolata... Si pe mine m-a prins o asistenta ca mi-a dat o lauza o cioco pt. ca vorbit frumos cu ea si i-am facut o injectie, si aproape m-a scos in suturi din salon, m-a bestelit pe coridor ca vin sa le iau ciubucul de la gura, etc., in vazul tuturor, de am plecat plangand acasa. Atunci am jurat ca niciodata nu o sa lucrez la maternitate si am oroare si azi cand intru acolo!
Noroc cu dr. meu, care este un DOMN, cum rar poti gasi unul in Oradea, ca la noi toti sunt nehaliti! Oricum la el ma duc numai la cabinetul particular.
Acum un an si ceva a trebuit sa ma internez, pt.ca mi-a facut film, HSG, si aveam trompele infundate. N-am stat in spital, numai dimineatza mergeam, sa ma vada aia la vizita, si sa nu va povestesc cum s-au purtat asistentele cu mine...Eu fiind tot asistenta!!! Oricum am pus atunci picioru; in prag si nu am stat de vb. cu nimeni, in afara de dr. meu.
Asa o sa fac si la nastere. I-am si zis la dr. ca nu vreau sa stau prea mult pe-acolo. Am observat ca la noi e la moda sa tii bietele femei cu zilele sau chiar saptamanile pana nasc, sa mai ciupeasca cativa bani de pe ele...Cica le tine sub observatie, sa nu cumva sa nasca acasa, chipurile. Sa nu va mai povestesc ca majoritatea femeilor care vin sa nasca sunt tiganci, pe care le pun separat, dar trebuie sa-ti pazesti lucrurile noaptea si sa dormi iepureste, ca vin si te fura de ce apuca. Nu stiu daca este un salon sau doua de femei ca lumea.
Acum doua luni am fost la maternitate cu o prietena buna de-a mea, care a facut cerclaj, ca avea colul deschis. I-au facut anestezie generala si au operat-o la aproape o sapt. dupe ce au internat-o, apoi dupa operatie au mai tinut-o a lela inca aproape 2 sapt., iar la fiecare vizita mai venea cate un dr. s-o consulte, care se nimerea pe acolo. Cica sa stea sub observatie. A se traduce, sa mai cotizeze. Iar brancardierul mi-a cerut cu tupeu 100 mii ca vezi Doamne a adus-o din sala... De fapt era portarul, ca nu prea au brancardieri... Evident, nu i-am dat. Ca eu am stat cu ea inainte si dupa operatie. Vreau sa va zic ca si ea e tot asistenta!
Asta e... Nu vreau sa fiu rea, nici sa acuz pe nimeni, dar asa e.
Eu am fost operata laparoscopic inainte de a ramane, dar in Timisoara. Logic, nu la noi.
Oricum i-am zis la dr. meu c-o sa fac scandal daca aia nu o sa ma lase sa fac ce vreau!!! Suntem totusi in sec. XXI si e democratie, nu?
Vom trai si vom vedea.
Va pup cu drag , ALINA & 30+3z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_simona spune:

Fetelor soacra mea este infirmiera la municipal unde o sa nasc.E mai mult asistenta decat infirmiera la ce face acolo si de cand lucreaza si mi-a povestit,apropo de DEEA si NICOLLE ca au nascut mai devreme de termen,cum a nascut o femeie acum 2 sapt la 5 luni jumate un baietel de 700gr.Copilu a fost transferat la giulesti pana a crescut in greutate la 1kg si apoi din nou in municipal.Iar ieri a fost externat la 1500gr si este sanatos,a invatat sa suga singur si asimileaza f repede.V-am povestit si voua pt ca mi s-a parut o minune ca un copil de 700gr sa traiasca.
Si apropo ziceam ca soacramea lucreaza de multi ani acolo deci a prins si perioada ceausista cand cu greu sau deloc se faceau avorturi.SI cica intr-o zi a venit o femeie care isi declansease singura nasterea la 5-6 luni,a nascut o fetita care a fost declarata moarta si lasata in tavita ca un avorton urmand sa scape de el care dupa 2-3 ore a inceput sa respire si sa planga pur si simplu.Greutatea era pana intr-un kg.Mama plecase deja iar copilu a fost spalat cantarit si dus la incubator.cica era o frumusete de fetita care a fost dusa in cele din urma la sectia de copii abandonati si dupa sase luni fetita a fost infiata.Pe mine ma socat intamplarea asta si cred ca este inca o minune si o dovada ca Dumnezeu iubeste copii.
30w

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Mai fetelor, ce povestiti voi de tratamentul din spital in RO e de groaza!!!! Mi se face pur si simplu rau.

Pai aici poti sa pleci din spital si dupa 24 ore, daca sanatatea o permite, a ta si a puiului. Eu acum asa vreau sa fac, la prima nastere am vrut sa stau si sa invat.
Si de fiecare data cand aveam intrebari imi aratau tot ce vroiam, ca e obligatia lor. Fara spaga sau atentii.

Si dupa nastere am stat singura in camera, ca asa se practica, si asta fara vreo asigurare speciala, numai cea obligatorie. Si cu rooming-in, adica puiul putea sta la mine 24 ore din 24, eu il mai pasam noaptea ca sa dorm.

Hai ca o las balta cu povestile, ca nu am in nici un caz intentia sa necajesc pe cineva, dar mi se ridica efectiv parul pe mine cand citesc ce scrieti.
Mi-e draga Romania, dar sincer, ma bucur ca nu trebuie sa nasc acolo.

Nu stiu ce naiba se poarta medicii si asistentele in RO in halul asta, ca doar oameni suntem cu totii...si mai ales cand e vorba de aducerea pe lume a unor noi sufletele, nevinovate si neajutorate...
Of, sper ca n-am suparat pe nimeni!

Va pupic,
Ariadna, 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Mariana, io sunt de acord cu orice fel de nastere, numai sa fie bebe bine. O sa-mi revin eu dupa cezariana, evident ca am auzit si chestii pozitive si negative, dar… va fi bine!!!!
Apropo de carucior, si eu vreu din ala “kombi” landou care se transforma in sport(au niste nume carucioarele astea, de zici ca-s ce stiu eu ce: “jungle rider” (??), “urban racer”, “skater”… de zici ca mergi cu ele la concursuri). In fine, macar ne-am hotarat la marca, si sper sa il luam duminica.
Sa stii ca si aici am auzit povesti total aiurea de la unele spitale si de la unele mamici – povestea o cunostinta ca a fost intrebata de dr daca nu cumva vrea cezariana (merge mai repede, si aduce mai multi bani pt spital, e mai usor si pt doctor, si din astea…). Pfui… Era la un spital care chiar nu prea are faima buna…

Kim multumesc mult!!! …cred ca de fapt nici nu imi dau seama ce fericita sunt!!!!!

Lumysti, sa inteleg ca e bagajul gata? cu garmestanu’ incep si io in curind, am rugat-o pe mama sa-mi trimita. Se da pe tot sinul (inclusiv areola si sfirc?)

Laura Ioana, ma bucur ca-ti plac pozele!!! De ingrasat, ce sa zic, m-am ingrasat, acum trei saptamani aveam 11 kile in plus, totusi. Sper sa plece cum au venit! Si hainutzele… nu-mi vine sa cred cind ma uit la ele. Mai ales la jachetzica rosie pe care am primit-o de la o prietena . E incredibil de dulce, chiar se potriveste pt o papusica.
Deci nici tie nu-ti curge nimica…. OK, m-am mai linistit… da tot abia astept sa ma dau cu garmestan… Pute, oare? cumparasem un ulei pt bebelusi ca sa ma dau pe burta mai demult si putzea ala, de nu ma adunam… pfui, si sa-l mai si dai pe saracu bebe cu el. Fac astia citeodata niste prostii… Mie cel mai bine imi prieste cremape baza de nuca de cocos. De cind ma dau cu asa ceva, nu m-am mai scarpinat never pe burtica!!
Apropo de taiat si cusutul pe viu, mi-a zis cineva ca nici nu simti, nici cind te taie, nici cind te coase (poate atunci numai putin, ca o piscatura, dar neesential!!)

Ciuuuuf, nu pot sa cred de cite e in stare Luk!!!! Nu poate fi adevarat!!!!

Alinaalex, esti o fericita!!! Totul este ca la carte, bravo!!!!!

Delia…. Doamne, ce chestie. Doamne fereste….bine ca a venit salvarea si ai scapat cu bine. Nu am stiut ca foamea poate declansa contractii!!! Habar nu am avut, multumesc ca ai zis!! Ai grija de tine!!! Ma bucur ca vine mami al tau repede, sper sa ii treaca raceala repede! Inca o odata, ai grija de tine!!!

Zuzilici, bine ai venit inapoi!! Cit mai lucrezi?

Nshiro, felicitari pt bebe frumoooooos!!! Si salutari de la titza mica a mea, cred! Ca tocmai mi-a dat un sut! Ce politicoasa e, minca-o-ar mama pe ea! o sa fiu ca cioara cu puiu’ ei…
Multumesc pt info despre contractii!!! Am citit de 2 ori, sa bag la cap!
Multzu pt pontul cu Auctions, ma uit azi.

Anairda, vad ca tu cari ingredientele pt supa dupa tine… lasa naibii morcovii aia… si tu cit mai lucrezi? Aici se sta acasa cel tirziu cu o luna jumate inainte de terme. Si io asa m-am gindit sa fac. Nu ca dupa aia nu as mai veni citeva ore pe zi din cind in cind, numai asa, in vizita (o sa savurez senzatia!!!)

Serj, nemtii-s nebuni cu frigul… n-au nici o problema. (majoritatea). Cind vezi frunul infofolit pe strada, ala-i est-european Ma bucur ca ti-au placut pozele!!! Aparatul foto a fost o achizitie buna ca pina nu am avut burtica, nu ne-am luat (pierdusem unul si nu mai aveam chef sa am grija de el…dar fazele prin care trecem acuma trebe musai imortalizate!!). mama nu are nici o poza de cind era gravida!!!

MP – si tu cu bagajul de spital? E clar, fetele astea au bagat viteza in noi!!!!!!!

Manu – fetitzele tale sunt niste super dulcici!!!!!!!!!!!!!!!
andra simona fantastica povestea cu fetitza aia mica care nu s-a lasat si a vrut sa traiasca!!! M-au trecut fiorii.

Catrinel 30+

Catrinel & titza mică

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

SALUTARE FETELOR.Mii de scuze pentru lipsa mea.
DEA SI NICOLLE,SA VA TRAIASCA BEBITELE,SA CREASCA MARI,SANATOASE SI VOINICE SI DESTEPTE.
Catrinel,iti multumesc mult ca ai fost pe faza si ai deschis capitolul!Il deschisesem si eu imediat dupa tine dar l-am sters!Super faine pozele si super faina burtik!
MP,superbe pozici!SI frumoasa burtica!
Taki,bine ai venit,daca Catrinel nu are timp sa te adauge te voi adauga eu in capitolul viitor.Insa mai avem nevoie de cateva date de la tine.UM-ul (prima zi a ultimei menstre) pentru ca in functie de asta suntem puse in ordine pe listuta,Spitalul la care vei naste,Doctorul cu care vei naste, si DAta nasterii a ta.SArcina usoara si bebe frumoasa si sanatoasa!
Onsami,bine ai revenit!SArcina usoara si bebe sanatos.Te rog si pe tine daca poti sa imi furnizezi mai multe date.Um-ul (prima zi a ultimei menstre) pentru ca in functie de asta suntem puse in ordine pe listuta,Data nasterii,si sexul bebelusului daca il stii.
Diana1968,bine ai revenit.SArcina usoara in continuare.Si de la tine am nevoie de cateva date.Data nasterii,a ta,doctorul cu care vei naste si sexul bebelusului daca il stii deja.
Emanuelaan,bine ai venit si sarcina usoara.Si de la tine am nevoie de date.UM-ul(prima zi a ultimei menstre) pentru ca in functie de asta suntem puse in ordine pe listuta.Data nasterii a ta si a lui bebitza.Spitalul la care vei naste si doctorul.Sexul bebelusului daca il stii si DPN-ul(data probabila a nasterii) bebelusului.
Mariana1976 bine ai revenit!
Catrinel,daca poti tu sa le adaugi pe fetele noi bine,daca nu ai timp le adaug eu in urmatorul capitol.Iti mai dau aici cateva date care ar trebui adaugate.Asta daca ai timp!
Ameluta felicitari pentru baietel.Sa ne spui si noua DPN=ul bebelusului daca il stii!
Restul fetelor,Andreea G,Lady_Hawk,Serj,Nshiro,Lumysti si restul aveti rabdarica pana la capitolul urmator si va trec masuratorile si greutatile la bebei.
Adar,iti multumesc de sms ieri.Iti multumesc pentru grijile pe care ti le faci pt mine.
SI va multumesc tuturor!

Ma bucur ca sunteti toate bine sanatoase,ma bucur ca am avut timp sa citesc capitolul trecut,si sa ne ajute Dumnezeu de-aici incolo sa fim tot asa bine si sanatoase.Promit ca voi scrie mai des.Multi multi Pt toate gravidutele si mamicile!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Ah si-am uitat sa va zic cel mai important lucru.
Am vorbit ieri cu Tcelen la telefon.V-a transmis salutari la toate si va multumeste din suflet ca sunteti alaturi de ea.
Maria este din ce in ce mai bine.Incepe sa isi revina la culoare,este lasata cu ea in salon,vanataile de la ochisori si de pe caput ii trec.
Or sa mai stea pana luni si luni spera sa le lase acasa.
COnditiile din maternitate sunt mizere.Mariei nu i s-a facut baita.Silviu nu a fost lasat sa vada fetita.Maria este stearsa in fiecare zi cu apa si spirt.Fetele nu au nici macar dus,se spala la chiuveta.Nu au fost lasate sa isi adauca pijamale si restul de acasa,motivul fiind ca aduc microbi,si-asa li s-au dat niste jerpelituri de camasi de noapte descrise de Tcelen ca ar arata ca niste cersetoare.Ca sa vorbeasca cu Silviu,coboara afara,si sta pe o banca unde efectiv ingheata.Sa speram ca nu le tin mai mult de luni.
E strigator la cer,ce se intampla acolo!Va si sa ne fereasca Dumnezeu de asa experiente!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pispirica spune:

Salutam mamici si burtici!

In primul rand toate felicitarile mele proaspetelor mamici Dea si Nicolle. A fost aproape un soc pentru mine sa citesc inati mesajul Deei si apoi cel al lui Catrinel referitor la faptul ca ati nascut. Poate poate voi reusi in felul asta sa ma trezesc si eu la realitate sis a ma apuc naibii sa cumpar cate ceva.

FELICITARI FETELOR, SA VA TRAISCA PRINTESELE, SA FIE SANATOASE SI MANCACIOASE SI SA VA BUCURATI DIN PLIN DE ELE. VA PUP! SI NU IN ULTIMUL RAND PE TINERELE DOMNITE MIA SI BIANCA.

O sa incerc sa raspund din amintiri ca sunt intre 2 paturi. Tocmai ma mutam cand am dat cu ochii de calculator si am zis sa intru un pic sa vad ce mai ziceti. Ca tare e bine sa lenevesti intr-una. Noaptea dorm, ziua dorm la pranz, asta daca nu suna telefonul. Dar zau ca e muy bien .

Ile cred ca si pe mine m-ar fi apucat toate emotiile si plansetele sa fi fost in locul tau, dar macar gandeste-te ca te pregatesc pentru nastere, lucru ce mi se pare foarte important si de care in RO nu beneficiezi. Si mai ales am ramas uimita de cate modalitati de nastere exista si pe care le poti aborda, dupa cum spunea si Serj daca imi aduc bine aminte.

Nshiro voi merge la serviciu probabil pana nasc, cine stie? Chiar nu m-am decis. Deocamdata imi este bine. Asa incat voi vedea. In functie si de ce spune medicul. Imi pare bine ca bebelina ta e bine sanatoasa si e clar ca are personalitate, daca nu vrea sa se intoarca . Dar cine stie daca tot te-ai obisnuit tu cu popoul in sus, poate cedeaza bebelina pana la urma. Va doresc suces la amandoua.

Manu ma bucur ca Andreuta cea racita si-a mai revenit .

Ciuf ca de obicei fiul tau e mortal. Ma amuza de fiecare data cand citesc ce trasnai a mai facut. Cand apare mesajul tau dau repede la sfarsit sa vad intai ce a mai facut Luca .

Delia ma bucur ca mama ta a primit viza. Cred ca abia o astepti.

Taki bine ai venit in grupul nostru.

Alinaalex nu inteleg ce au medici din Arad de nu fac anestezie epidurala. N-or fi invatat inca? E cam ciudat ca totusi in Bucuresti se practica destul de des. Ia da-le la cap si mai pune-i sa invete pe anestezistii aia. Parerea mea

Zuzilici sincer cand am vazut ca lipsesti atata, m-am gandit ca gata ai castigat la loto nenica si nu mai dai pe la noi ca iti faci calcule acu’ ce draq sa faci cu atatia bani. Gluma gluma dar ai mare grija de tine ca nu e de glumit cu tensiunea asta asa oscilanta.

Kim si Aida eu nu inteleg cum in aceeasi tara aveti asigurari sociale diferite? Se poate asa ceva? Sau n-am prins eu tot? Pana una alta pupici la amandoua si aveti grija de voi.

Doublemom cum e creste burtica? Nu fi suparata ca stai in casa. E mai bine asa. Ai toate sansele sa duci sarcina cat mai aproape de termen, daca nu sa-l si depasesti un pic, mai stii?

Lady-Hawk pe unde umbli? Ca aveai un entuziasm debordant si n-am mai dat de tine pe aici, sa vad cum ne pupezi tu pe toate. Sper ca nu ai durerile alea in piept asa de mari si ca altul e motivul pentru care nu ai mai scris.

Hey Tina mai ai pana termini de amenajat, ca ti se cam simte lipsa pe aici zau asa.

Andreea Georgiana nu te juca cu plimbarile astea pe afara, mai ales pe gerul asta, ca nu e bine. Ia stai tu cumintica in pat si mai bine mai fa o paturica.Si poate asa capat si eu una, ca la chestii de astea de impleteala nu ma pricep nici sa ma bati.

Catrinel sa mor de nu-mi place de tine de numa numa. Esti o gravi tare frumusica si asa imi pare ca semeni cu cineva cunoscut mie da nu stiu cu cine. Da ma topesc dupa tine, zau. Si hainutele sunt frumoase foc. Adica ti-ai dat seama ca am vazut pozele, da?

Fetelor va pup si mai revin

_
Anamaria 30+ &
Bamboocica Piscotica

Pispirica's album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania2 spune:

salutare burtici

Scuze ca nu am mai postat cam de mult, dar eu ma pregateam pentru examene si ele, s-au mutat in februarie. Va dati seama? Alt stres si atunci!
In primul rind FELICITARI mamicilor care au adus pe lume ingerasii de bebeline!
Nu pot sa cred, au inceput sa curga bebeii pe la noi!
Doamne ce-ati mai muncit, am ramas vreo 3 capitole in urma. Dar recuperez repede, sorry ca nu am avut timp sa citesc chiar tot, asa ca data viitoare va raspund.
Tinuta, sa-l stergi pe dr. lui Tcelen de la medici recomandati, te rog. O fi fost el bun pana acum, dar ce i s-a intamplat micutei Maria este de nedescris. Daca ai vesti sa ne spui, sper sa fie bine mititica.
Ciuf, baiatul tau este de nota 10000000000000000, doamne ce-mi mai place si ma amuza de mor de ras!
Gindestete-te ce o sa faci cu doi, daca si bebelina ii seamana, ca de, are de unde invata!

In rest noi suntem bine, miscam de aproape sa spargem burticu` si asteptam, adica eu si tati sa mergem la echo 4D marti sa facem cunostinta cu puiuta noastra.
Fetelor zilele astea am avut senzatia ca m-a lovit ceva intre picioare, asa de tare ma durea.Am sunat-o pe asistenta si mi-a spus ca este normal, dar nu prea a avut timp sa-mi explice.

Am vazut ca s-a discutat subiectul "moase". Stiati ca in Romania este facultate cu specializarea Moase? Se pare ca sunt foarte bine pregatite si ca stiu ce fac, asa ca nu va speriati prea tare.

Bun venit , si scuze daca am omis pe cineva.
Gata, ca m-am lungit.....

pupici, ca am vazut ca ati cam rarit-o!

pa pa pa

bb si tania

http://community.webshots.com/user/red_tania
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Tinaaaa, daca stiam ca esti in zona nu il deschideam!! Iei listutza cu modificarile mele (incomplete pt capitolul viitor, sau cum facem cu ea? Tu esti muult mai pe faza ca mine cu update-urile pt listutza!! Daca ai ceva date pe care sa le adaug acuma, incerc sa le pun, cind/cum pot…
NU pooot sa cred ce zici acolo despre saraca Maria mica!! Bebelusii sunt stersi cu spiiirt??!!!

Catrinel & titza mică

Mergi la inceput