Mamici martie-aprilie 2006 (41)
Raspunsuri - Pagina 4
ema.72 spune:
Doublemum sa stii ca chiar am dat-o pe ceaiuri ( 2 l azi in premiera), ca oricum nu strica si eu nici nu prea m-am omorat cu lichidele desi stiu ca trebuie. Acum de frica racelii macar reglez si treaba asta.
De vre-o doua zile am si niste minunate de picioare care au decis sa se umfle si sa nu-mi mai intre decat in niste bocanci ( in care puneam doua perechi de sosete groase inainte) asa ca voi avea si regim alimentar fara sare. Cum mancarea n-are nici un gust asa, o s-o dau pe prajituri ca sa devin o
.
Aileana referitor la ceaiuri, am cumparat ceaiul de frunze de zmeura dar mai astept dupa saptamana 37 sa-l beau ca parca n-as vrea sa mi-o fac cu mana mea ( dac-o avea efect ca totusi scrie ca e astringent si dezinfectant si n-am chef sa fiu constipata dar dezinfectata). Garmastanul cred ca saptamana viitoare o sa-l cumpar, sper sa n-aiba si asta cine stie ce efecte secundare.
si urarea traditionala " nastere la termen".
Ema 34+
Catrinel_17 spune:
Girls, am pus poze noi in album (click pe "Catrinel" jos la semnatura. Albumul "saptamanile 29-30"). Sper sa mearga, naibii... stati sa verific. Merge. ![]()
Ciuf, sunt si poze cu hainutzele. Cam astea ar fi...
Biuta, m-am prapadit de ris de reactia ta cu colostru. Scuza-ma, ai fost extraordinar de haioasa!!!
Noe, traznet bancul!!!!!!!!!!!
Catrinel & titza micã
kim spune:
FELICITARI Dea (Mia) si Nicolle (Bianca), sa aveti parte de tot ce e mai bun pentru bebitele si familiile voastre! Ne-ati dat ceva emotii, acum asteptam cu sufletul la gura amanunte si poze. Sa aveti laptic mult, sa recupereze repede fetele. Si nu uitati ca Voltaire, Renoir, Hugo, Napoleon, Newton, Winston Churchil au fost nascuti prematur!
Taki, bine ai venit printre noi. Contra mancarimilor de piele, un remediu bun e sa pui putin praf de copt in apa de baie si dupa baie sa te dai cu crema nutritiva.
Aida, am inteles ca e altfel la voi (dar situl pe care l-ai pus tu in franceza vb despre rezidentii din afara Canadei).
Aici e pt rezidentii canadieni, dar nu e actualizat:
http://www.rhdcc.gc.ca/asp/passerelle.asp?hr=fr/ae/genres/speciales.shtml&hs=tyt
Asta e pt toate regiunile Canadei:
http://www.rhdcc.gc.ca/fr/pt/psait/rltc/lmnec/family_f.pdf
Iar pt modificarile care s-au facut de la 1 ianuarie in QC ai aici detalii (ce e acum in vigoare): http://www.rqap.gouv.qc.ca/souple/index.asp
Multumesc fetelor care s-au bucurat odata cu mine de intalnirea cu Alicia.
Ciuf, sa nu crezi ca pe mine ma lasa buzunarul sa fac cate echo vreau, dar norocul face sa am o dr. pe o minte cu mine, si am facut pana acum 5 si nu-mi ramane decat 1, maxim 2. N-am platit decat la asta ultima 3D, dar vreau sa zic ca a meritat, m-am incarcat de imaginea fetei si am poze si filme sa rezist pana la urmatoarea.
Vreau sa va mai zic, fetelor, ca mie galusca asta de fata a inceput sa-mi faca prastie burtica, mi-o deformeaza in ultimul hal, e ceva de groaza!
29+
KIM & p’tit bout d’chou 
photos
mariana_1976 spune:
Andreea,Nicolle,FELICITARI PENTRU BEBELUSE!!!
Sa creasca mari si sanatoase!!!

Taki,bine ai venit si sa ai parte de o sarcina usoara pina la capat!
Ciuf,multumesc mult pentru rindurile cu privire la pozitia pelvina a lui bb.E foarte interesant sa citesc cum se abordeaza problema in diferite tari!Doamne,ce m-au socat povestirile cu "copii de piatra"!!!
Laura_Ioana,bine ca a fost doar un mic accident!Imi dau seama ce ai simtit,fiind si eu patita...
Mi-e teama ca unii doctori din Romania fac cezariene si din cauza banilor.Eu am nascut de 2 ori natural si pot sa spun ca am fost foarte fericita de felul cum m-am refacut in comparatie cu mamele carora li se facuse cezariana.
Din pacate de data asta s-ar putea sa ma aleg cu o cezariana fiindca bb nu e in pozitie normala,si as face orice sa pot evita asa o operatie grea si riscanta.Cind am citit pe net cit de multe riscuri implica cezariana si pentru organele interne cit si pt.viitoarele nasteri aproape ca am intrat in panica!!
Nshiro,multumesc mult de tot pt.raspunsul cu exercitiile de schimbare a pozitiei lui bb!Ii admir pe medicii japonezi care au curajul sa sugereze nastere vaginala la sarcina pelvina.
Eu si sotul ne-am gindit si ne-am razgindit ce ar fi mai bine pentru bb si am ajuns la concluzia ca nu vom risca in conditiile in care medicii de aici nu prea au experienta la nasterile "cu funduletul inainte".In Japonia probabil ca ei au exersat mai mult,de aceea o recomanda.Aici se tine seama si de dorinta mamei,dar in cazul primei nasteri nu se prea baga nimeni sa faca asa ceva.
Eu nu as dori deloc cezariana si mi-e frica si de incercarea lor manuala de intoarcere externa a lui bb fiindca am citit ca la unele fete li se rup membranele si li se poate declansa chiar nasterea prin acea procedura care poate fi foarte dureroasa...
Asadar,voi incerca sa ii intreb de statistici(desi exceptia confirma regula)si voi scrie mai mult cind aflu cu exactitate.
Catrinel,eu as spune sa fi de acord cu cezariana doar in momentul in care ti se vor expune motive intemeiate de ordin medical.
Imi pare bine sa aud de carutul tau.Aici am nevoie de un carut 2 intr-unul(landou care se poate transforma)si am observat ca cele cu rotile mari sunt cele mai bune in conditiile de iarna de aici.
Fetele din Canada voi ce fel de roti aveti la carucioare?
Ile,da,costul de transport pentru cumparaturile pe net ar fi o problema.In tara asta rar populata cred totusi ca este mai avantajos sa platesti taxele postale decit benzina,bineinteles in afara de cazul in care locuiesti in orasele mari.Eu pur si simplu am comandat din lipsa de timp si de teama sa nu ramine totul pentru ultimele momente.Am avut noroc ca am prins oferte speciale dupa sarbatori la care se oferea transportul gratuit daca cumparai produse peste o anumita suma.
numai bine tuturor si sper sa citesc numai vesti bune despre bebei!
Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->feb.2006
kim spune:
Catrinel,
Acum ti-am vazut pozele noi, cu burtica adevarata si lucrusoarele de bebelina, se vede ca esti o mamica fericita. Ce sa-ti urez? Nastere la termen, dar in primul rand bebe sanatos!
29+
KIM & p’tit bout d’chou 
photos
lumysti spune:
Cand am vazut ca s-au pus fetele pe nascut, m-a apucat tremuriciu si am fugit repede sa-mi pregatesc bagajul pt maternitate de ziceai ca sunt Speedy Gonzales
. Acum m-am mai linistit!![]()
Ingros si eu randurile celor cu probleme de somn. Mai am putin si cred ca o sa dorm in fund, ca alta solutie nu mai am!
aileana - eu am inceput sa ma dau cu garmastan de vreo 2 saptamani. Si pe prospect scrie ca poti sa te dai din saptamana 32 de sarcina.
Lumy
33+
Zuzilici spune:
Vai, vai ce mi-au vazut ochii ...
... avem deja mamicute. 
FELICITARI!
Tcelen, Nicolle si Dea. Sanatate multa, refacere rapida si s-aveti bebelinele mancacioase si sanatoase.
Vad ca nu se dezminte 'ideea' ca fetitele vin mai repede. ![]()
Dragelor noi suntem supra aglomerate la munca
... si chiar imi vine s-o las balta cateodata.
Colac peste pupaza mi-a scazut tensiunea la 10 cu 5 si nu ma simt bine deloc, asta in conditiile in care de obicei o am normala 12-13 cu 7-8. Cand imi scade parca-s o leguma, nu-mi vine sa cred cat de neajutorata ma simt, ca sa nu mai pomenesc de raul fizic pe care-l resimt. Stau in pat toata seara si n-am chef de nimic ... nici macar sa manac. Mi-am luat o butelca de vin rosu
si mai trag cate-o gurita cand scade
, dar nu prea ii place piticei. Dupa ceva timp revin la normal, dar fizic ma resimt pentru ca am impresia ca fluctuatia asta rapida (2-3 ore) nu-mi prieste deloc. 
toate fetele si va doresc s-aveti parte de clipe minunate acum pe ultima suta de metri.
Zuzilici
cu-n pitic
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;31/st/20060416/k/a3dc/preg.png
andra_simona spune:
DEEA- ma bucur din tot sufletul ca fetite ta asimileaza si este sanatoasa.Intradevar este o minune,este o luptatoare.Dumnezeu va ajuta si in curand o sa plecati acasa.Multa multa sanatate.

30w
Laura Ioana spune:
Zuzilici pe unde ai umblat in ultima vreme? Ne dai emotii!
Pentru tensiune mica cica e bine sa bei un pahar cu apa (atunci cand scade) sau o cafeluta sau vinutz rosu
Catrinel super burticuta si hainutele sunt o nebunie, ai zice ca sunt pt papusi mici, mici
Nu te-ai ingrasat deloc si arati super
Nici mie nu-mi curge inca nimic din tzitze
desi au crescut de numa, numa
Mariana si pe mine ma tenteaza nasterea naturala, dar mi-e o frica de mor de ruptura sau taietura si apoi de cusutul pe viu
Si toate prietenele mele care au nascut in ultimii ani natural imi recomanda cezariana
asa ca nush ce pana mea sa aleg. M-au cam bagat in sperieti cu povestile lor de nastere!
Dea ce ma bucur ca deja ia in greutate piticutza ta! Felicitari inca o data
si asteptam neaparat povestea nasterii.
Laura
cu
? 32+

Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos
ciuf spune:
Mai, fetelor, ce v-a venit? 
Nu-mi revin
Pai sa le iau la tzucat pe Dea si Nicolle. Mamici curajoase, de fetite frumoase. Va doresc tot binele din lume, micutele sa se faca maricele si nazdravane, asa ca fiu-meu, sanatoase, mancacioase si somnoroase.
Mia si Bianca, 

Si in incheiere sa va spun despre cine ... despre nazdravanul de fiu-meu.
Deci de la 12:30 pana la 4 nu am dormit pe motiv ca fiu-meu e un mucos si se ineca cu mucii. Ma scuzati, stiu ca e scarbos, dar o sa vedeti voi cum va fi.
Si daca nu putea respira pe nas, atunci isi folosea gura. Si l-a apucat ragusitul. Tusea.
De dim. vine sotul la noi, el a dormit in alta camera, si hai sa dea drumul la umidificator ca era aerul tare uscat si poate de-aia si Luca ragusise.
Revine la noi peste 10 min.
"Ce miroase?" Umidificatorul era sub nasul meu. Eu parca am simtit un miros ciudatel, dar cum aveam si nasul infundat, nu am stat sa analizez mirosul.
El: "Nuuuuuuu, nu se poate. Miroase a pipi". Dar de unde naiba pipi in umidificator???
Si uite ca imi revenii memoria.
Ieri fiu-meu si-a dat singurel scutecul jos si a facut pipi in apa din baza umidificatorului. Ca doar ce l-a invatat ta-so sa faca pipi din picioare la WC. Si il amuza cand aude pishu in apa.
Eu cand am intrat in camera, am vazut ca a dat recipientul jos si ca in baza era un pic apa galbena, dar nu m-ar fi dus mintea asa departe.
Asta ca sa vedeti ce dezastru e la noi in casa.
Pup, ma duc la masa
Ciuf
(28+) si Luca