Mamici martie-aprilie 2006 (41)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Dea , sa va traiasca beblina dulce si frumoasa.
Foarte frumos ai spus povestea nasterii, astfel incit nu am luat-o iar pe aratura ca data trecuta cind am vazut la curs un video despre o nastere.
Eu sint tare speriata cind e vorba de nastere.In fiecare zi ma tot incurajez ca o sa fie ok.
Pći cred ca primul cuvint pe care-l voi spune cind ajung la spital va fi EPIDURALA.

Taki, bine ai venit.Te vei simti cu siguranta superprintre noi.

Catrinel, eu tot carucior kombi am luat .E f complex.
Ne-a luat o seara intreaga sa ii invatam toate smecheriile.
Sper ca nu o sa uit pina incep sa-l folosesc

Tina,aoleu m-au trecut fiorii cind am citit ce ai scris despre conditiile in care trebuie sa supravietuiasca Tcelen si bebelusul ei.
Chiar e strigator la cer.

Mi-am cumparat si eu 2 sutiene pt alaptat. Si cind ajung acasa vaz ca unul era 80c si unul 85c. Bineintels ca trebuiau sa fie amindoi 85c.Deja rupsesem etichetele ,ca vruiam sa spal sutienele, cind am observat ce aiurita fusesem
Asa ca nu -l mai pot returna pe al mic.
Si eu am inteles ca sinii se dubleaza cin vine laptele.
Mamaaaaaaaaaaa

Vruiam sa va zic de noua moda aici in norvegia.
S-a ajuns la concluzia ca grisimea cu care se naste bb pe corp, actioneaza ca o lotiune de piele si e f hranitoare pt pielicica lui bb.
Asa ca in norvegia nu se mai spala copilul 2 zile, lasindu-se ca grasimea sa fie absorbita in tottalitate in corp.
Interesant nu?

Pupici si o zi buna in continuare.

ile 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onsami spune:

Nicolle si Dea, sa va traiasca fetele, sa fie sanatoase si sa va bucurati de ele!

andeea georgiana, te rog sa ne spui cum te simti dupa gynipral ;i mai ales cat timp ti-a zis doctorul sa iei. mi s-a prescris si mie pentru ca mi se intarea burtica si am avut colul usor deschis. . si mai am o intrebare: zici ca ai avut contractii durerose. cum sunt alea? eu sunt foarte atenta cu mine pentru ca la diagnostic doctorul a scris amenintare de nastere prematura, ceea ce nu incanta pe nimeni. sa nu fii delicata la raspuns, caci nu sunt prea fricoasa.

povestea ta cu gemenii e teribila. sper ca mi s-a aprins degeaba un beculet, si anume si bebele meu ma loveste foarte des in 2 parti. dar doctorul mi-a spus eco de unul singur. oricum, daca sunt 2 si sanatosi eu nu m-as supara.

sanatate la toate burticile albastre sau roZ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.72 spune:

Fetele ma bucur ca ati fost active ieri si ati scris atat de mult.
Eu ieri am fost la petrecerea data de firma unde lucreaza sotul si sunt cam ametita astazi intrucat am ajuns acasa la 4 dimineata. BB cred ca zice ca maica-sa a luat-o razna pentru ca din cauza boxelor care nu erau la o tonalitate cunoscuta de el, s-a zbantuit toata noaptea in toate partile. Ma gandeam ca nu e in regula ca atatea ore sa nu doarma dar m-am bucurat ca n-au fost contractii. Bine nu se pune problema sa fi si dansat , ca la ce dans tragea el nu prea puteam tine ritmul muzicii.

Dea ai o dulcica de fetita cu ochii plini de speranta si incredere asa ca tu mai ai putina rabdare si va veni acasa. A inceput sa ia in greutate, respira singura deci va veni foarte curand alaturi de voi. Povestea nasterii nu ne sperie dar probabil nici nu ai urmarit asta. Ai avut curaj oricum s-o faci fra epidurala.
Nshiro multumim pentru descrierea etapelor nasterii, am gasit cate ceva si aici daca va intereseaza http://reclama/scaderea_durerii.htm sau http://reclama/respiratie.htm
Catrinel si eu eram stresata cu miscatul, o facea la intervale cat sa nu ma sperii ( 2-3 ore ) dar cateva miscari, un sughit si gata. Cand mergeam la eco, si-i spuneam dr. , o fi zis ca-s nesimtita dar acolo copilasul facea niste tumbe si invartite ca masuratorile se desfasurau cu greu. Chestia este ca acolo il simteam si eu foarte agitat deci nu se pune problema ca nu-mi dadeam seama de obicei. La dr. si mie imi batea inima foarte tare ca sunt prapastioasa si probabil asta-l motoriza si pe el sau or fi fost efectele ecografului, nu stiu dar m-am consolat cu ideea ca e bine sa doarma si sa creasca.
Doublemum ma bucur ca ai rezolvat probleme cu injectiile, sa poti sta linistita de acum si sa prinzi macar 37 saptamani cum iti doresti.
Mamaariadna bine ca s-a pozitionat bb cum trebuie ca sa nu mai aplici metodele de stat in cap sau cele cu torturo-punctura.
Danielaneda ma bucur ca vei sta acasa de acum dar vezi ce poti face cu net-ul. Eu am rezistat doua saptamani dupa ce am intrat in medical, fara net pentru ca nu aveam computer acasa dar apoi am facut si investitia asta neplanificata care a dat bugetul peste cap si ce sa zic, trece si timpul altfel si parca te simti mai in siguranta ca ai acces la informatie rapid.
Ceela si eu am miopie dar nu mi-a trecut prin cap sa o mai verific in timpul sarcinii. Pe tine te-a trimis dr. sau ai facut-o de bunavoie, si treaba cu retina se face vre-un control special. Da-mi si mie niste sfaturi in domeniu ca tot aman sa ajung la oftalmologie ca nu stiu la ce clinica sa merg. Eu am ceva probleme cu lacrimatul si usturimea la ochi, mi-e ca am luat vre-o conjunctivita si nu-mi place chestia asta.

la toata lumea si week-end placut .
Ema 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea0277 spune:

Salutare fetelor,
Tina, ei nu au masurat-o cind s-a nascut, n-as putea sa iti spun de ce, dar are in jur de 40-45 cm.
Laura ioana, ei mi-au zis sa ma gandesc ca o sa iasa cand ar fi trebuit sa fie la termen, deci in 2 luni, dar daca totul merge bine, cum a mers pana acum, o sa ii dea drumul mai devreme. Ei incearca sa o hraneasca bine, sa sa mai ingrase si apoi vor sa fie siguri ca se hraneste ca lumea inainte sa ii dea voie sa vina acasa.
Catrinel, sa stii ca ajuta tare ca stiu ca este bine ingrijita in spital si conditiile sint tare bune si asistentele sint extraordinar de dragute cu noi.
I-am schimbat scutecelul ieri, am reusit sa ma descurc si incet, incet ajung la concluzia ca nu e chiar asa de fragila :)), ca doar ea imi dadea picioare in burta ... a ajuns inapoi la greutatea la care a fost nascuta la 1,700 kg. Merge bine si de fiecare data cand ma duc acolo o gasesc schimbata si sotul meu la fel.
Nu mai tin minte cine intreba, dar as putea spune ca travaliul mai greu a durat cam de la 4 dupa amiaza pana la 7, asta a fost mai greu si a durut mai tare.
Si nu mai stiu cine zicea, dar m-au tinut intr-o parte cu un picior in sus pentru prima parte si apoi m-au intors pe spate, pozitia clasica de mers la ginecolog ...
Va pup si va mai vizitez, dar acum ma apuc sa dezinfectez casa ca mi-am lasat barbatul singur in casa o sapt jumate si va dati seama ce e aici ....
Mai vorbim!

Andreea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dea0277/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ameluta spune:

bun mmici cu burtici.
m si eu in sfrsit net cs si nu mi pot de drg.m strduiesc s tin psul cu voi si s citesc ce mi scrieti pe forum.
eu l servici m dou colege cre u nscut nul trecut,ir cum m vzut c s-u chinuit cev din cuz schimbrii legisltiei in legtur cu indemnizti de crestere copilului.pe voi nu v sperie kesti st?mie mi se pre oribil.voi vorbi sptmn viitore cu un dintre ele si ii voi cere detlii pe cre le voi not bineinteles si v voi spune si vou.
mie mi- dt dn dr s iu vitmine - mtern, dr dup ce m termint primul flcon zis s ne oprim, dr continum s lum fier.voi luti s cev?
si eu m probleme cu dormitul pe prte drept.nu reusesc deloc s dorm s, nici cu pern, nici fr.si m-m sturt de dormitul cu ft in sus.dr fcem orice pentru bebeii nostri, nu?
pupici si mult sntte pt voi si bebeii vostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Ameluta si eu iau Maltofer, impreuna cu vitC, ca cica asa se asimileaza cel mai bine, dar iau si materna. ai grja cu dormitul pe spate: e total contraindicat in sarcina ptc nu numai ca iti preseaza tie organele interne, dar bebe nu se oxigeneaza ca lumea

Laura cu ? 32+

Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

ANDREEA GEORGIANA, stai linistita, daca se intareaste burtica si nu te doare, nu-i nici o problema, e normal. Sunt contractiile Braxton-Hicks, f. comune pt. perioada asta a sarcinii.Am citit pe net ca incep sa apara de pe la 23-24 saptamani. Eu le simt de la 18 saptamani, la inceput numai noaptea, acum si ziua. Dar sunt neregulate. I-am spus la dr. si a zis sa stau linistita. Eu nu iau nimic, dr. a considerat ca nu trebuie sa iau vreo pastila sau altceva. Atentie! Sa nu fie dureroase si regulate!!! Numai contractiile alea prevestesc ceva! am observat ca daca fac efort, urc scari sau fac curatenie mi se intareste mai des si ramane intarita mai mult. Sau daca merg pe jos pe strada, ca eu is obisnuita sa merg repede.
La mine bb s-a intors deja, am vazut la eco alaltaieri, asa ca e posibil sa se fi intors si la tine, ca amandoua avem 30+.
Cat despre gemeni, mie mi-ar coveni sa am doi dintr-un sut! Daca dupa nastere as afla ca de fapt am 2 as fi super fericita. Oricum vreau sa mai fac rapid inca unul.
La maternitate o sa incerc sa-mi intind antenele, dar nu prea cred ca o sa aiba efect. Mi-a mai spus o prietena ca s-a interesat, dar degeaba. A fost refuzata categoric. Ce sa-i fac, la noi anestezistii sunt de moda veche, nu se baga la epidurale.... Am inteles ca ar fi fost si la noi vreo 2-3 tentative, dar din cauza colaborarii defectuoase dintre obstetricieni si anestezisti, s-a abandonat ideea. In fond, pacientele au de suferit, ce-i intereseaza pe ei???
La noi se da la o cezariana 1 mil. la anestezist... Parca vad ca daca-mi deschid gura, o sa ma trimita elegant la Cluj, ca aici daca nu-ti convine ceva ori taci si inghiti, ori esti libera sa pleci in alt oras. Asta e!
Dar exista si o parte buna a lucrurilor: am avut pana acum o sarcina lipsita de griji, fara greturi, varsaturi, dureri,fara pretentii,etc. Nici la pishu nu ma duc mai des ca de obicei! Deocamdata. Pana acuma pot sa spun ca mi-a fost neasteptat de usor.
Mai am noroc si cu dr. care se ocupa de mine, atat ginecologul, cat si medicul de familie, care este pediatru si e prieten de fam. Iar maica-mea e si ea asistent pediatru, deci o sa fie cineva care sa aiba grija de mine . Numai sa trec hopul cu maternitatea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Dea,
Fetita ta e o frumusete! Am admirat toate pozele cu ea, si, cind am ajuns la cea in care apari si tu linga ea, tinind-o de minuta, asa m-a pocnit un pliiiiins... De emotie, normal. Parca as fi simtit fericirea ta de a fi acolo, cu ea. Pe bune. Dar nu ma asteptam sa am asa o reactie, mai ales ca-s la birou. Sa va traiasca, sa va bucure, si sa aveti speranta ca va fi bine!
Sunt uimita de cit de pletoasa e, desi nascuta la 32 de saptamini :) E bine ca perisorul ii tine de cald la capsor :)

Kim,
frumoase poze cu bebelina. Adica frumoasa bebelina. Si clare! Nu-i asa ca deja incerci sa-ti imaginezi cum va arata cind se va naste? Hai ca stiu eu ca-i asa :)) (iti spune o experta in probleme de imaginatie)

Catrinel,
eu nu stiu daca am contractii, pentru ca la mine burta incepe sa fie mai tare cam incepind cu prima masa, iar inarirea asta nu se-ntimpla brusc, adica nu realizez momentul exact cind s-a intarit. Pe cind, la contractii, am inteles ca faci usor diferenta intre momentul intaririi si al relaxarii. Eu sunt cam toata ziua cu burta tare, abia dimineata sunt ceva mai relaxata. Medicii mi=au spus ca-s ok, cind am discutat despre asta la ultimul control.

Andreea Georgiana,
chiar aseara, cind stateam pe partea stinga in pat, am simtit in acelasi timp lovituri si in dreapta, si in stinga burtii. I-am si spus sotului "ia uite, mai nou da si cu capu', si cu picioarele"). Dar n-as crede ca am gemeni, zau (desi mi-ar fi placut). Prima ecografie mi-au facut-o pe la 11 saptamini, s-ar fi vazut atunci daca era vorba de doi/doua.

Ca tot se discuta despre pozitiile in care dormim, eu am trei perne de baza:
1) una mare, pe care stau, si ma tine putin mai ridicata in timpul somnului; asta ma ajuta la respiratie.
2) Una dreptunghiulara, pe care o tin intre genunchi, si ma ajuta sa-mi simt picioarele mai relaxate.
3) a treia e tot dreptunghiulara dar mai micuta si moale - pe asta o tin sub burta, pentru a-i sustine greutatea bebelinei. Fara ea, nu stiu ce m-as face.
Asa ca la mine in pat zici ca am fortareata din perne, hihi :))

Voiam sa va intreb: si pe voi va pocneste un somn din ala de parca n-ati fi dormit cu anii (cam ca la inceputul sarcinii)? Ca eu, toata saptamina saptamina asta, cum am ajuns acasa - cum m-am bagat la nani. Apoi trezit pe la 10 (pentru pipi si mincare), si iar dormit pina dimineata. Ma simt asa de obosita, de zici ca am muncit la cimp... Plus ca ma dor picioarele, spatele... Nu-i de mirare, ca de duminica intru in saptamina 28, deci trimestrul 3. Nu-mi vine sa cred cit de repede trece timpul.

Mai aveam cite ceva de zis, da' am uitat...
Aaaa... mi-am adus aminte: tot cam de o saptamina, bag in mine ca sparta! Nici o mincare nu ma mai satisface in cantitatile de pina acum. Ieri am mincat de dimineata pachetul pentru la prinz, si apoi a trebuit sa-mi iau iar ceva de mincare.

Tot legat de contractii, doctora mi-a zis sa fiu atenta daca ma ia cu dureri ca de menstruatie, iar durerile se "plimba dinspre lateral-spate inspre fatza. Cica alea-s contractii de nastere, si trebuie urgent mers/sunat la spital. A, si cica simtiti o nevoie mare de a merge la toaleta sa faceti... kaki. Asa ca luati aminte la semnele-astea. In rest, contractiile alea nedureroase sunt ok, daca nu-s insotite de simptomele astea gen menstruatie si nevoia de kk.

27+5

Alexandra

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , eco 18 sapt si eco 2D&3D 24 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doublemom spune:

cine-mi zice si mie ce dimensiuni trebuie sa aiba o paturica de bb!!
Ne-a cumparat tati andrele si bumbacel si suntem gata sa incepem, da' mi-am dat seama ca eu nu am luat nici macat un scutec de paza ca sa ma orientez nitzel la dimensiuni!!
Si sunt asa de nerabdatoatre sa incep !!!

Miha 32+

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna seara, mamici de martie - aprilie 2006.

Nu de mult eram una de a voastra; din pacate, la 9 saptamani am pierdut sarcina.

Vad ca au inceput sa apara bebe-ii, asa incat as vrea sa va urez la toate nastere usoara si bebelusi sanatosi.

A, era sa uit! Am aflat astazi ca sunt din nou insarcinata! Sper ca in jurul datei de 8 octombrie 2005 sa imi pot tine in brate ingerasul mult asteptat.

Adriana
Pozici

Mergi la inceput