Mamici martie-aprilie 2006 (41)
Raspunsuri - Pagina 11
Zuzilici spune:
Andreea inca o data sa-ti traiasca minunea. E asa o scumpa de-am inceput sa vorbesc singura cu calculatorul, uitandu-ma la pozele ei. Doamne ce minune frumoasa ai tu acolo.
Cat despre faptul ca tu esti acasa si ea in spital sa stii c-am mai auzit de 'practica' asta aici in Canada, chiar la o prietena de-a mea si acum ara-un flacau de nici n-ai zice ca s-a nascut mai devreme.
Te pupic si sanatate multa va doresc. Sa-ti aduci printesa acasa cat mai repede.
Zuzilici
cu-n pitic
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;31/st/20060416/k/a3dc/preg.png
kim spune:
Aida, mai intru si eu din cand in cand la sezatoarea canadiana
, am vazut ca intreaba Ira de tine, mai da si tu pe-acolo cand ai timp.
30 fix
KIM & p’tit bout d’chou 
photos
Zuzilici spune:
Ei iaca revin si eu de-acasa ... ![]()
Mariana indiferent ce varianta alegi, cezariana sau naturala, cel mai mult conteaza ca tu si
sa fiti sanatosi. Sanatate multa si poate cine stie ... se intampla vreo minune.
De lucrat nu stiu cat am s amai lucrez dar si statul acasa ma cam sperie pentru ca mi-e ca daca am prea mult timp liber ma gandesc la prostii. ![]()
Delia ce ma bucur ca vine mami la tine. Bine ca i-au dat viza. Dar de ce nu sta mai mult la tine? Multumim de info
referitor la legatura dintre contractii si lipsa de alimentatie si ai grija ce faci iubita. Pune mana si papa putin si des asa cum recomanda medicii.
Nashiro mama dar de unde atata energie pe tine? Zau ca mie mi se pare ca-s mai baba decat una de 100 de ani.
Si obosesc asa de repede ... Sa te tina tot asa si sa nu stii ce-i oboseala. 
Anairda multa bafta si tie cu ambasada si sa speram c-o sa ia si mama ta viza. Si mai relaxeaza-te si tu, nu mai sta cu snopul de morcovei ca nu toate sarcinile sunt la fel.
Sa nasti la termen!
Manu multumim pentru sfaturile despre pastrare a lapticului.
Speram s-avem bebei mancaciosi care sa pape tot ce producem. 
Serj intelesesem ca epidurala intarzie procesul propriu-zis al nasterii. E adevarat? Aici astia te pun sa semnezi dinainte pe propia rasundere ca ei nu sunt responsabili daca-ti fac epidurala gresit si ramai cumva cu probleme sau chiar paralizata.
Asa ca-s un pic cam sceptica si in dubiu referitor la epidurala. ![]()
AlinaAlex grozanic ce scrii tu acolo despre regimul inca, comunist care exista in spitalele romanesti. Nu-mi vine sa cred ca lucrezi in domeniu si te gandesti s ale dai spaga.
Dar probabil ca-i mai bine sa le dai daca vrei sa fie totul mai bine pentru tine si bebel.
MP sper sa vina "Ene pe la gene" si sa stea toata noaptea la tine.
E groznic sa nu te poti odihni mai ales ca mai mergi si la munca si cred ca asa te-apuca cate-un pui de somn pe-acolo...
Fetelor tot n-am termisat sa zic tot ce-am avut de spus dar va
pe toate si sper sa revin maine mai in forta. ![]()
Zuzilici
cu-n pitic
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;31/st/20060416/k/a3dc/preg.png
nshiro spune:
Noe saru` mana pentru lamuriri. Am dat comanda deja. Mama ma face nebuna si se mira de unde tot vin eu cu atatea idei, de unde stiu de ceaiuri si alte minuni....
Alinaalex off ce povestiri...
. Sper sa scapi cat mai repede si sa nu fie nici o complicatie! Daca tu ca asistenta te lovesti de astfel de probleme, chiar ca nu ai ce sa mai ceri si doar sa te rogi la Dumnezeu...
MP am citit ce ai scris de chiloti... In Romania, la magazinele de gravide nu se gasesc din aia care se desfac intre picioare? Nici aici nu ne da voie cu chiloti normali in maternitate, ne-a zis cand venim la spital pentru nastere sa avem deja pe noi chilotii speciali (din bumbac cu scai intre picioare).
Andra simona impresionanta povestea ta...
Catrinel si noi salutam pe titza mica!
Chiar ca sunt haioase numele la carucioare! Eu sincer nu am rabdare sa ma decid ce si cum, asa ca l-am insarcinat pe sot sa cumpere el de pe yahoo - auctions, ceva pentru nou nascuti, ce poate fi folosit si mai departe... sa-si bata si el capul cu ceva, nu numai eu... Nici mie nu-mi curge nimic din sani, de asta i-am si spus mamei sa-mi goleasca farmacia si plafarul, sa-mi trimita orice are treaba cu alaptatul. Despre Garmastan mi-a spus o prietena care a nascut in august ca bebele ei refuza sanul cand se dadea cu unguient si mi-a recomandat glicerina nu-stiu-cum (
neuronul a uitat numele complet) care nu are nici miros nici gust nimic, iar bebe a tolerat-o foarte bine. Iar cusutul si taiatul cica nu se face pe viu, caci face o injectie (anestezie locala, probabil ca la dentist... cine stie...) Voi tot vorbiti aici de morcovi si mie chiar mi s-a fact pofta de o supa de morcovi adevarata! Da mi-ar trebui si o bucata de gaina... ceea ce nu prea se gaseste ....
Tina lasa ca nu ne suparam daca nu apuci sa scrii sau sa schimbi datele. Tu ia si termina mai repede camera lui bebe ca el e mai important decat capitolele noastre! Oricum multumim din suflet pentru ca ne tii la curent cu Tcelen si micuta Maria. Transmite-i toate cele bune si ca ne rugam sa se termine mai repede cosmarul asta...
Tania spor la invatat. O sa ai o bebelina tare silitoare. Si pe mine ma doare intre picioare de vreo cateva zile.... Oare de prea mult stat pe scaun?
Pispirica si Aida si eu tot grupa 0 si rh pozitiv. Ce legatura are, ca nu am inteles....
rocsana si bebe chan
nshiro spune:
Catrinutza asteptam pozicile si nu mai sta in frig!
Doublemom cum adica ai mancat un pinguin?
Cand e urmatorul control? Lasa c-ai sa vezi ca bebelinele vor sta cumintele la caldurica pana in saptamana 37 cel devreme!
Zuzilici ce mamica saltareata! Si mai zici ca nu ai energie...
Uite ca eu numa incumet la dansuri... Cat despre energia mea de la stres se trage cred... Cand vine stresul al pardalnic uit si de obodeala si de burtoi si de toate!
Cristina felicitari penetru bebe si spor la cumparaturi.
Kim foarte frumoase si clare pozicile de la eco
. Sa-ti traiasca frumoasa!
Ciuf sa-ti traisca burtica! Tare frumusele costumasele!
Felicitari pentru testul de glucoza. Eu nu am mai auzit de injectii in picioare....
Delia si bebelina mea isi sugea degetul cand am vazut-o la eco. Imi venea s-o mananc si alta nu. Lasa ca o sa creasca bebe Rudy (in ultimele saptamani am auzit ca bbe creste cel mai rapid)
Dea tu oricum erai campioana la tzitzi mari inainte de a naste... Zici ca au crescut si mai mult? Nu-mi vine sa cred ce frumusete ai tu acolo si ca bebe a mea arata tot la fel, chiar daca e in burtica... eu inca mi-o imaginez mica mica. Poza cu ochii deschisi de aproape e foarte frumoasa.
Povesteste-ne cum s-a desfasurat nasterea pliiizzzz!
Tina foarte emotionant cu Mark si cu bebe ...
rocsana si bebe chan
dea0277 spune:
Salutare tuturor si multam mult de urari ... nu prea pare micuta in poze si am cam inceput sa ma obisnuiesc cu ea. Mi-a mai explicat o asistenta draguta ce si cum si posibilitatea sa mai aiba nevoie sa o puna pe aparate ca sa respire este foarte mica. Asta m-a mai linistit.
Acum ... nasterea ....
M-au apucat niste crampe pe la 2 noaptea pe 23 ianuarie. Crampe ca la menstruatie, poate putin mai rele. M-au dus sa-mi faca test sa vada daca bebelina este stresata si bineinteles ca nu era, ea n-avea nici o treaba. M-au dus inapoi in camera din spital si mi-au zis ca nu sint contractii, cu toate ca erau la vreo 5 min si durau vreo 35-45 de secunde. Ma rog, mi s-a oferit pastile de durere sau morfina. Am refuzat morfina si am luat 2 tylenol, cred ca am scris bine. Pe la vreo 6 dimineata, m-au mai lasat, erau la vreo jumatate de ora si nu asa intense, so am reusit sa dorm si eu putin. Pe la 4 dupa amiaza, m-a apucat din nou. Am chemat asistentele si ele au chemat medicul rezident care a venit pe la vreo 5. Mi-a facut examen vaginal si mi s-a spus ca sint 5 cm dilatata si ca am sa nasc in curand. Ok, mi-am sunat dragutul de sot si i-am spus sa se prezinte ca bebelina vine. A ajuns la spital cred ca pe la 6 poate 6 fara un sfert si s-a prezentat in alta camera unde ma monitorizau. M-au intrebat daca vreau epidural si am zis ca ma mai gandesc (big mistake)! Pe la 6 si un sfert, m-au controlat din nou ca erau contractiile la 3-4 minute si durau cam 50 de secunde. M-au controlat si mi s-a spus ca sint complet dilatata si atunci m-au dus in camera de nasteri. A venit si sotul cu mine si a stat la capul meu, n-a fost prea curios sa se uite jos. De aici se rupe firul un pic ca am inceput sa urlu ca eu nu pot sa fac asta si ca ma doare ... acum nu imi mai amintesc daca vorbeam in engleza sau romana, oricum ... m-a cam durut si tot aveam senzatia ca trebuie sa imping si atunci am inceput sa imping ... stateam intr=o parte pe masa si cu un picior in sus ... si aveam si eu o grija ca daca fac caca pe mine cand imping ... ma scuzati, dar asta este senzatia ... dar m-am hatarit eu in mintea mea ca nu prea mai conteaza la ora asta, asa ca daca ma si cac pe mine, oh well ... asa ca am inceput sa imping si m-am simtit mai bine. Cand am inceput sa simt ca ma arde putin acolo, stiam ca se apropie sfarsitul si atunci am impins mai tare. Tot imi spuneau ca o sa ma simt mai bine cand o sa incep sa imping si asa a fost ... Am impins cred ca de vro 3-4 ori si apoi mi s-a spus sa ma intorc pe spate, cracanata cu 2 lumini imense in locuri ...stiti voi .... si dai si impinge din nou. Ma tineam cu mainile de margini de am facut febra musculara a doua zi. Si la 18:52 s-a nascut Mia Ecaterina. Asa senzatie mare de usurare este dupa ce iese capul ... o sa vedeti voi, care nasteti natural ...Dupa ce a iesit capul mi s-a spus sa nu mai imping si eu copil ascultator, m-am oprit si apoi a iesit si restul ... o senzatie de usurare imensa si cand am vazut-o asa micuta ... L-au intrebat pe Mirel daca vrea sa taie cordonul si a refuzat si apoi au luat-o imediat in camera de alaturi pentru ca a fost prematura ... Si cam asta a fost ... lui Mirel i s-a facut rau un pic cand au inceput sa ma curete, mult sange ... si placenta si toate cele. Nu m-am rupt deloc, nu m-au taiat de nici o culoare, a fost ok. Imi tremurau picioarele ca dracu dupa ce am nascut si ma curatau acolo, dar mi-au zis asistentele ca e normal. M-au dus cu patul sa o vad pe micuta si doctorii mi-au explicat toate cele. Doctorul meu a venit very happy sa imi spuna ca a luat 9 din 10 la Apgar si era tare happy. Cam asta este povestea mea. Sincera sa fiu, as fi cerut epidural daca stiam ca o sa doara asa de tare ... asa ca va sfatuiesc sa va ganditi bine ... doare si eu pot indura dureri destul de mari, ganditi-va bine daca vreti anestezie din vreme ca la mine cand m-am hotarit, era prea tarziu!
Hai ca v-am plictisit destul ... mai pun niste poze sa va delectati ...
Va pup
Andreea
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dea0277/my_photos
doublemom spune:
dea ce printesa frumoasa ai! Sa nu fie de deocchi! Are o expresie atat de senina de parca ar vrea sa va incurajeze ea pe voi. Va doresc sa fiti cei mai fericiti parinti!!

Chiar daca spui ca a durut, bine macar ca nu a durat mult!! Ar fi fost si culmea sa te taie pentru o fetita asa delicata!
zuzilici eu am citit pe ici pe colo ca epidurala poate prelungi travaliul. Dar daca vorbesti clar cu anestezistul ca vrei sa-ti administreze doze mai mici, in asa fel incat sa faca durerea suportabila dar sa simti cat de cat contractiile si sa poti paticipa la impins, eu cred ca e ok.
Nu mai stiu cine intreba, eu stiu ca la epiziotomie se face anestezic local, xilina cel mai uzual adica acelasi ca la dentist
, deci la taietura si la cusut simti cam tot atat cat simti la freza la dentist !!
nshiro
multumesc de urarea cu sapt 37. Asta e si targetul meu. Sa te auda Dumnezeu!
. Teoretic urmatoarea consultatie o am pe 8 feb. Sper sa nu fie nevoie mai devreme.
Punguinul e Kinder pingui! Eu sunt mare fan de cioco pt copii
.
kim no problem
!
tina ce emotionant! Deja a invatat bb sa il smechereasca pe tati
!!!
delia bine ca ai invatat lectia. Altfel, sa stii ca noi, paraciosii, avem metodele noastre si aflam tot, inclusiv numere secrete de mami ale fetelor zapacici!!
Ne pare rau doar ca noi a trebuit sa o invatam pe pielea ta
!
anairda tinem pumnii pt mami tau la ambasada!!
MP ma bucur daca ai reusit sa furi o ora doua de nani in plus! Eu in noaptea asta am dormit 3 ore
. Acusi ma duc sa incerc sa ma prestez ceva somnic.
Va pupic
si I'll be back!!!
Miha 32+
mamaariadna spune:
Dea, foarte frumos ai povestit, si cu multe detalii!
Cat despre bebelina ta, este o dulcica. Si parca nu arata asa mica pe cat e. Sa va traiasca si sa fie sanatoasa!
Cat despre Tcelen si printesica ei, imi pare rau sa aud in ce conditii stau ele acolo. Si am citit eu bine, o sterge cu spirt????? Oamenii aia in ce secol traiesc?
Eu am sunat acum doua zile o moasa pe care o cunosteam si am vrut s-o intreb asa ce parere are de pozitia lui bebe si ce sa fac. Medicul imi explicase niste exercitii, ceva de genul intins pe spate, cu doua perne dedesubt si stat asa intinsa, dar cu grija sa nu fiu singura ca mi se poate face rau. Moasa a zis ca sunt bune exercitiile astea, dar la fel de efective ca cele cu popo in sus (Nshiro, parca tu le-ai descris exact). Oricum a trecut o fuga si pe la mine si cand s-a uitat bebe era cu capul in jos. Dar sigur se va mai intoarce de cateva ori.
Mi-a explicat si de metoda Moxa, metoda destul de frecvent folosita in Germania (Catrinel, foarte posibil sa auzi la curs de ea). Eu stiu de trei persoane al caror bebel s-a intors in scurt timp cu metoda asta, una era chiar in spital si uramau sa hotarasca daca sa faca cezariana. E ceva de genul: se tine ceva ca un trabuc aprins(dar nu e, e ceva special, mie mi-a lasat moasa asta acasa sa am la nevoie) undeva in apropierea unui punct la degetul mic de la picior, asa cat sa simti cald, cam 3 minute, apoi la celalalt, si apoi inca o data. Ea zice a da foarte bune rezultate. Suna ciudat rau, dar cum am zis, eu auzisem de metoda asta de mai multe ori, nu stiam insa exact in ce consta.
Deocamdata insa nu voi mai face nimic, daca bebe tot era in pozitia buna. Astept urmatorul control.
Kim, pozele de la eco sunt deosebite, asa de clare! Foarte frumoase!
Catrinel, tu chiar ca arati asa de bine si de relaxata. Si ziceai ceva de 11 kile? Sa stii ca nu se vad deloc.
Ariadna, 34+
Laura Ioana spune:
Ciuf e de toata coma Luk

Zuzi
nici eu nu mai am putere, abia ma tarasc prin casa, nu pot sta nicicum, ma doare osul de jos
, dar mai avem un pic mic si gata.
Aida
si eu sper sa am laptic; sotul e foarte interesat si ma intreaba in fiecare zi daca am lapte si ca de ce nu am inca
Cred ca va studia problema foarte indeaproape cand se va produce
ca e foarte curios.
Ma buuucur sa vad ca nu sunt singura care face supica de morcov pe aici
Anairda
Delia, mama, nu mai sta asa pe stomacul gol! La cata treaba mai ai, mai patesti vreo pozna. Vorba fetelor: vrei sa o furi![]()
Manu
ai avut fetitele foarte mari la 32 de sapt, tinand cont ca era sarcina gemelara! Alte femei care nasc un singur copil nu il au asa mare la 32 de sapt.
Nshiro
multam fain de amanuntele despre sarcina; sunt foarte utile, sper sa ma mai pot concentra atunci sa fac trebi dinastea
Aoleu, Serj, pai eu de asta fug de Piatra: ca au gandaci, pureci si alte lighioane in saloane!!! Dar eu voi naste la Cuza Voda unde am inteles ca sunt un pic mai bune conditiile fata de Piatra. Sper sa nu am vreo surpriza
Doamne Tina ce ne povestesti! Bine ca Maria se intremeaza si isi revine, dar faza cu conditiile din spital e revoltatoare. Cu atat mai mult ca stiu ca si la noi in Piatra e tot asa! Misuna gandacii si eu nu te lasa sa aduci de acasa, ca aduci microbi
Pai ce alti microbi mai pot sa le aduci? Ca ii au ei pe toti, eventual mai iei tu acasa
Sistem de kkt
Catrinel
belea sotul tau!
Dea sa-ti traiasca frumoasa
Cat o s-o mai tina in spital? M-a impresionat povestea nasterii, imi dau lacrimile si....ma ia mai tare frica
Mamaariadna ce ciudata e metoda aia, Moxa
Mey fetelor oare ce se intampla cu Lady Hawk?
Laura
cu
? 32+

Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos
Laura Ioana spune:
Ieri am fost la nasa mea si mi-a dat o multime de hainute pt bebelina (chiar daca are baietel o multime din hainute sunt divers colorate), spalate si imbalsamate, iar eu am stat si le-am calcat aseara, mai am cateva sa calc azi si gata. Sunt asa de mici si frumoase
Nu ma mai saturam sa le admir!!!
Maine merg la Iasi la dr si sper sa aflu mai multe despre nastere.
De bagaj tot nu m-am apucat, cred ca sunt inconstienta
Laura
cu
? 32+

Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos