Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (35)
Raspunsuri - Pagina 4
kid2003 spune:
Ioana, am vorbit pe mes o gramada cu prietena mea din Germania, cred ca am innebunit-o de cap.
Nu stiu ce sa zic cu nemtalaii astia, ea sta la Munchen, langa Alpi, sunt -15 graade afara azi si ea se pregatea sa iasa la plimbare cu copilul(are 6 luni jumatate) Noapte, bebe doarme in camera lui, la 17 grade fix, numai cu sac de dormit. Ziua in tine cu pulover pe el, in fund, in tarc, cu capul descoperit si tine geamul deschis in casa (nu neaparat in camera lui). Va dati seama de benga e...bebe e sanatos, nu a fost niciodata bolnav. Alta ciudatenie e ca ii face baie saptamanal, la indicatiile pediatrului. Cica pielea lui bebe e prea delicata, au alt ph decat noi si nu secreta sebum si de aceea e iritanta baia prea des...in fine...eu baie tot ii fac
La diversificare nu imi poate da schema adevarata. Cica la ei nutritionistul platit de casa de asigurari vine acasa si stabileste cu mama copilului ce mananca acel copil. Nu e la fiecare copil la fel si nu da liste sau scheme, pur si simplu ii explica ce si cum.
Ea mi-a scris exact cum a procedat cu dicersificarea lui dar a zis ca a fost facut planul numai pentru bebele ei, ca la altii din bloc le-a dat cereale la inceput (al ei a mancat piure de morcov cu cartof la inceput) Dupa piureul de morcov cu cartof, a mancat spanac cu cartof, apoi conopida cu cartof (in fiecare saptamana alt piure) Nu a avut voie rosii si ardei, deloc.
Ea a cumparat borcanelele indicate de medic, borcanele cica produse biologic, la noi nu se gasesc. Dar se pot face in casa (la nemti asta cu facutul in casa iar e SF), dr i-a zis sa faca piure in casa, fierbe legumele si sa puna max. 1/2 lingurita de ulei de masline,(singura grasime acceptata la ei, nu unt) fara zahar sau sare.In luna a 5-a a bagat mai multe legume (tot fara rosii si ardei)
De baut, ceai si suc de morcov, atat.
In luna a 6a a incorporat carnita in piureuri (de fapt a cumparat borcanasele respective, dar cica de cateva ori a incercat si in casa) cu mixerul vertical a omogenizat totul. Cu carnita a mers incet, azi 2-3 lingurite, maine mai mult, treptat. A inceput cu piept de pui, apoi vita. Piure de mar si piure de banana (totul a incercat cate un pic in prima zi si a asteptat sa vada sa nu ii iasa nimic pe piele pana a doua zi) La banana cica e alergena si nu toti copiii o tolereaza.
Dr i-a zis sa ii respecte cu sfintenie orele de lapte, sa nu varieze deloc, sa aiba un orar bine stabilit de masa. Ea ii da mancare mai consistenta la ora 13.00, de fiecare data cand a introdus alimente noi nu a depasit ora aceasta. Acum papa la 8 lapte, la 11 lapte, la 13.00 piure de legume, de 4 ori pe saptamana ii da si carne in piure, apoi la 17.00 cereale cu piure de mar (merele sa fie fierte, crude sunt prea acide pentru stomacel!!!), la 19.00 iar lapte si la 23.00 ultima sticla de lapte (aici pot fi puse si cereale daca nu e grasutz bebe). In luna a 7a se inlocuieste laptele de la ora 11.00 cu piureul de fructe simplu, deci 3 mese solide si 3 cu lapte. Oul nu i-a zis inca sa il bage, asteapta nutritionistul la sfarsitul lunii a 7a cu noi reglementari, se asteapta sa introduca portocala si galbenusul de ou.
Ma scuzati ca am ocupat tot spatiul acesta, erau fete interesate si m-am gandit sa scriu aici pentru toata lumea. Bineinteles ca e cu titlu informativ, sa vedem cum fac altii prin alte tari, noi putem sa luam ce e mai bun din toate astea, din carti, de la doctorii nostri, de la prieteni si apoi sa ne urmam instinctul si sa observam f bine ce vrea bebele nostru si ce e pregatit sa pape, fiecare bebelus e unic!
marinela79 spune:
Si apropos de mancarica, am trimis pe adresa comuna un cantecel tare dragut in engleza.Daca reuseste cineva sa-l scrie il vreau si eu, e cantat de un copil si oricat m-am straduit, nu am reusit sa scot toate cuvintele.
mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/marinelaciurea/my_photos
nicole74 spune:
Buna mamici si bebici!
Noi papam asa: prima masa laptic; a doua suc de mere, pere si f.putin morcov si daca am chef mar ras; a treia masa supa crema de dovlecel, telina, patrunjel verde, patrunjel radacina, pastarnac, salata, ardei, morcov, praz 9praz salata atrunjel verde nu pasez) pun p. lamaie si piure dinaceleasi legume frecate cu 10 ml lapte; masa 4 cereale, masa 5 si 6 lapte. Dupa masa 3 o lingurita apa, iar in rest 50-100 ml baby drink.
Pupici
Nicole&Ioana Alexandra
poze
Ioana75 spune:
kid, multumesc ca ti-ai facut timp sa scrii mesajul lung, mi se par bune sfaturile.
Nu mi-e clar cit trebuie sa doarma copilul la 5 luni. Poate stie cineva si-mi zice si mie.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
b_irina_c spune:
V-ati linistit? Sper ca nu ati inghetat .
Eu nu cred ca pot sa-i fac baie 1 data pe saptamana ca de vreo 2 saptamani a inceput sa-i miroasa transpiratia a acru. Il tin ziua doar in body si fara caciulita, il invelesc cu o paturica si tot transpira la ceafa. El transipra si cand mananca (desi are tetina cu 3 gauri, 4+). Noaptea la fel, fara caciulita (doar daca il spal pe cap) si dimineata ii mirasa ceafa ...Daca i-as face baie odata pe saptamana ar face musculite .
Temperatura in casa e 22-23 ca m-am indurat sa o scad de la 24-25.
Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze
Ioana75 spune:
Fata mea maninca suplimentul cu tetina de nou-nascut, nr. 1 de la Avent. Am incercat sa-i dau din aia cu 3 viteze la nr. 2, dar se ineaca si-i curge pe barbie.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
pitu spune:
Salutare la mamici si la bb-ici!
Irina, sa fii atenta cu transpiratia acida, fiinca poate fi semn de rahitism. Eu am fost cu bb la dr. cand i-am facut vaccinul si mi-a spus sa ii urmaresc transpiratia. Terorista mea are coastele un pic evazate (am observat eu) si dr. mi-a confirmat si a spus sa urmaresc atent daca apar si alte semne ale instalarii rahitismului.
crista mama de clara (10.09.2005)
Clara mea
b_irina_c spune:
Pitu nu ma baga in sperieti. Care sunt alte semne? Cand am fost la control acum 2 saptamani inca nu transpira asa (si doctorita a zis ca e f bine pt varsta lui), dar el a transpirat mult si inainte, numai ca e mai acru de cand cu diversificarea si pe deasupra asa e neamul , sora mea transpira si la 2 ani cand manca... Oricum e teapan si se tine bine pe picioare, adica se iminge bine in ele daca il tin eu (am inteles ca asta ar fi un semn).
Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze
mysweetest spune:
Irina multumim...bea ceai babycalm dar de 4-5 zile nu bea decat 50 ml maxim pe zi ....nu i-o mai fi sete pe frigul asta.
Ai grija cu transpiratia..cica transpiratia abundenta la ceafa a copilului e semn ce prevesteste rahitismul..nu vreau sa te sperii ..poate are o mica lipsa de calciu...asa a avut si Alexandru acum 3 luni si i-am dat calciu si s-a rezolvat.
Transpira si el foarte mult si la ceafa era ud orice ii puneam.
Mai gasesti pe net alte semne ale lipsei de calciu: insomnie, irascibilitate, transpiratii in special la ceafa...iar intre lunile 3-6 cica apar si semne la torace, la membre....
Vorbeste cu un dr. sa vezi ce iti recomanda.
Astazi Alexandru a papat supa creme de radacinoase ..a, facut pana la urma si i-a tinut o ora de foame .
Nicole de care cereale ii dai Ioanei si cat papa o data?
Marlena & mysweetest Alexandru *3 septembrie 2005*
mysweetest spune:
Multumim Kid2003 pentru detaliile legate de diversificare .. chiar mi se par foarte utile.
Mie imi curge nasul in continuare si mi-e teama sa nu ii dau si lui bb.
Marlena & mysweetest Alexandru *3 septembrie 2005*