Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 14
silvia_d spune:
Buna seara,mamici!
mai,cu ceaiul asta,stati mai linistite:eu am intrebat SPECIAL dr.padiatru:daca-i dau lapte praf,mai ii dau ceiuc ceva,ptr hidratare!!??
NU!!
Deci,nu!
Vorba aia,daca face pampersul cat china de greu-si vorba aia,face cam 5-6 pampersi dintr-astia,atunci,cum sa fie deshidratat!?
S-ar putea sa fie cu buzitele uscate de la aerul uscat din camera,si eu pun o farfurioara pe calorifer,si mai pun si cateva rufe de-ale lu'bebe din cand in cand,sa fie umiditatea ok.
Uite,noi la farmacie suntem obligati sa avem higrometru si termometru in depozitul de medicamente,si fetele care aveti asha ceva acasa-se gasesc si-n Obor-tre'sa fie cam 40-80%!!Eu n-am,dar daca e farfurioara aia,stau linistita!
Cu buzitele uscate-noi dimineata il spalam cu o carpita umeda pe toata fata,si apoi ii dau cu putin ulei la okisori-sa nu fac riduri baiatu',si pe frunte,si putin gripe water de colici,o lingurita,si ii umezesc si buzele cu ceiucul asta!
Dar,atata ceai,kiar nu cre'ca e-n regula,zicea cineva de 300 ml pe zi-pai,este Enorm!!-sunt copii care cu doza asta de likide isi asigura juma'de masa!!!
Anda,nu te mai cert si eu-ca o facura destul colegele-dar,iti zic ce sa iei de la farmacie:sunt pastile ptr.rehidratare orala,efervescente,sau o hrana de la Milupa ptr.diaree,cu soia,si tot de la Milupa au un trat.de diaree,si asha cum au zis toate mamicile:multe likide,multe,multe.
A aparut acum un trat.nou-hygrasec,de copii,de sugarei,de fapt,ia si-ncearca si pliculetele alea,macar sa nu mai fie scaunele apoase,si apoi tre'vazut daca diareea are o compon.BACTERIANA,sau e doar o dereglare de PH,adica din laptele ala acrit,ca daca e a doua varianta-e mai bine!!Iti tin pumnii sa se faca baiatu'sanatos repejor!!!
Cu ragaitul:Fetele,am descoperit America:colici=lipsa de ragait!
Mie imi zicea mama ca am avaut colici pan'la 3 luni,babele zic ca coliceii la sugari tin 3 luni;pai,de ce,v-ati intrebat!!??
ca de la 3 luni,bebeii se cam ragaie singuri,ori,pe vremea aia nu ne ragaia nimeni,la mine mama nu-si aminteste...asha ca...
Cum e la noi!??
cand nu ne pricepeam noi deloc-Stefanel plangea de ti se sfasia inima-plangeam si noi cu el,ei,acum il tinem kiar o juma de ora la ragaieli,si ragaie saracu'cate 4 serii,de zici ce e baba cu bila scoasa!!!!![]()
deci,asta e secretul!
Si cand o sa-l treceti pe bibe,sa luati de la Avent sau chicoo,bibe anti-colici,au niste supape pe tetina prin care aerul se duce in biberon,nu la bebe in stomac.
Am drepate!!?
Pupicei multi
anda77 spune:
FETELOR, multumesc din suflet tuturor pt. sfaturi! I-am povestit nasei (a carei mama e pediatru) care mi-a zis sa ma misc cu copilul la spital urgent ca la 4 kg si-un pic cat are el, cu vomat si diaree, poa' sa si moara in 2 zile!!!! drept pt. care mi-am sunat propriul pediatru in care am mare incredere (lucreaza si la sp. Emilia Irza) si a intrat si ala in panica de unde am conclkuzionat ca sunt de 2 ori inconstienta: cand l-am imbolnavit si acum! mi-a dat sa iau: Nan fara lactoza in loc de Nan 1 (cica de ieri seara cand am desc. diareea trebuia sa schimb laptele si sa-l sun), Smecta dizolvat in ceai de menta si Prolit si sa-l cantaresc urgent. Vedeti la ce foloseste cantarirea zilnica! Ce bine ca-l cantarisem si aseara! Cu asta e bine, in sensul ca a crescut in greutate in 24 ore. Bebe e moale, adica doarme non-stop, l-am sculat cu forta sa-l hidratez. acum 5 min. a facut kk apa cu seminte, ceea ce-i mai bine decat apa fara nimic, ca azi dimineata. asta e efectul apei de orez de azi, probabil.
acum astept medicamentele de la farmacie. hai mai, ca ne facem bine, Doamne ajuta. Daca deja face apa cu ceva in loc de apa-apa si mai luam si medicamente in seara asta...
va tin la curent.
puiutul meu, Nichita
anda77 spune:
ripley, m-am amuzat extraordinar la ultimul tau mesaj:))))))
fug ca au venit medicamentele.
puiutul meu, Nichita
canuta-om-sucit spune:
Silvia eu spuneam de 300 ml de ceai. Dimitrie pe langa mesele la 3 ore bea si ceaiul, deci nu ii inlocuiesc nici o masa. Tin sa precizez ca el mananca la o masa 180 ml. Intre mese ii dau ceai iar noaptea la masa de 3 ii dau inca 150 de ceai, aia e singura masa de ceai si ma chinui sa i-o scot de o luna, crezand ca nu se va mai scula numai pentru ceai. El e perseverent si se scoala.
aura
ioana_77 spune:
Seara buna!
Ma gandeam eu ca noua fiind mi se purica fiecare cuvintzel si ca obisnuitii locului au prioritate la vorba...Mi se pare normal si nu va spun cat regret ca nu m-am inscris mai demult...:(
Si printesei mele ii mai fierbe burticutza, cred ca a mostenit-o pe maica-sa, care nu sta foaret bine la capitolul digestie&altele. Cat am fost gravida m-am simtit excelent, imi functiona organismul ca ceasul, acu s-au mai stricat ceva rotitze...
Ripley, bine-i grait cu avutul grija de mamica...ca de pui, slava Domnului, toata ziulica suntem calare pe ei...
Eu mi-am permis ca de Sf Ion sa merg la un coafor aflat la un bloc langa noi si sa-mi fac manichiura, pedichiura, ceva par smuls...m-am si tuns. De fapt se vede in poze freza mea..e obisnuita, sa stiti ca nu e adaptata timpurilor. (In facultate eram tunsa periutza.) Am tras o fuga acasa, am alaptat fata, m-am intors si mi-am continuat programul.
Eu sunt o persoana ffff comoda in ceea ce ma priveste, sunt genul care nu ma machez, nu ma omor dupa haine...Imi place sa fac miscare - cred ca e singurul lucru care il fac cu placere pt mine (am si facut vreo 7 ani de volei cand eram mai mica si mi-a intrat sportul in sange).
Dar acum ma gandesc cu jind la un masaj de relaxare, la o baie in cada
(noi am inlocuit cada cu cabina de dus ca nu ne placea sa facem baie in cada). Eu, care sunt prietena buna cu pantalonii mi-am luat pt botez o fusta...Am observat ca maternitatea m-a feminizat...Era si timpul
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
meems spune:
Semnez si eu condica cu una bucata copil in brate. Inca motaie, dar in curand se va trezi ca-i vremea de papica. V-am citit din urma si sper sa nu ajungem si noi la probleme, diareea asta se pare ca-i treaba serioasa. Anda, ai grija de Nichita si de tine si tinem pumnii sa se faca bine! Tania, saracuta de tine... Nici nu ma pot gandi prin ce treci. Doamne-ajuta sa te scapi odata de problemele astea! Ripley, imi place atitudinea ta. Sa stii ca si eu mi-am impus sa am grija de mine in fiecare zi (cat imi permite Rianna) si in fiecare dimineata imi pun cel putin crema pe fata si rimel pe ochi, si pe bune de nu ma face sa ma simt mai bine. Plus ca eu in fiecare zi ies cu fata afara, deci intr-un fel ma machiez cu un scop. Azi am fost la parc si am plimbat fata in carucior aproape o ora, timp in care ea a dormit si eu am transpirat bine. Mai am de dat jos cam 5 kg si sper ca plimbarile astea sa ajute.
Ok, tre' sa ma opresc ca bebelina a inceput sa urle de foame.
Pupici!
Meems & Rianna
canuta-om-sucit spune:
Eu pana acum am avut 3 sedinte din alea hard la coafor, de 3 ori in 3 saptamani mi-am schimbat freza, am simit nevoia de asta. 
aura
meems spune:
Patania Andei m-a pus si pe mine pe ganduri si acum ma intreb oare cat sa tin ceaiul si cand e timpul sa-l arunc si sa fac altul proaspat? Acum il fac seara ca sa-l am peste noapte, dar cateodata ii mai dau (ft. rar si ft. putin) si a doua zi in timpul zilei intre mese. Eu ii fac ceai de chimen amestecat cu musetel... Oare cat e bine sa-l tin? Acu' ma gandesc sa-l fac seara si sa-l tin doar pt. noapte, apoi sa-l arunc. Stiu ca musetelul se acreste repede si nu vreau sa risc. Voi ce ziceti? Si voi le dati ceai? Cat de des?
Ah, mi-a mai venit ceva in minte. Pe-aici am auzit varianta cu pusul grisului in lapte, cica daca le dai la masa de seara asa amestecat dorm mai bine si mai lung noaptea. Voi ce credeti? Rianna are aproape 6 saptamani, dar parca mi-e frica sa-i amestec ceva in lapte. Ce parere aveti? Ca aici am auzit/citit si pro si contra.
Meems & Rianna
Ina869 spune:
Doinna, randul aceste era ptr. tine dar nu stiu cum s-a intimplat ca am sters numele din greseala...

quote:
Originally posted by Ina869bine ai revenit!
+
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)