Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 11
tania-z spune:
Lordra nu m-ai uitat cu poza fratelui tau, nu? ![]()
Corap ce mai faci tu si Andreiasul?
Ina 
Tania & BB Stefan
anda77 spune:
hai, mai, nu ma mai speriati cu suna urgent pediatrul...nu l-am sunat ca-mi spune tot mucilagiu si ceai de menta. n-o sa-mi dea antibiotic ca nu se da asa repede, sa distruga flora din stomacul lui bebe degeaba. nu s-a deshidratat (sper sa nu se intample), nu are febra. l-am adormit greu acum o ora si astept sa se trezeasca sa-i dau formula in mucilagiu de orez si un ceiut de menta. vad pana diseara cum se mai simte, dupa ce o sa-i dau astea.
puiutul meu, Nichita
joy04 spune:
Mai ANDA, din greseli se invata...e rau ca puiul sufera, dar se face bine. Nu cred ca parintii nostri au fost chiar asa de perfecti si nu au comis-o niciodata...dar trbuie sa fim atente.
Fetele care ati facut cererea de intrare in CIC aia la angajator cum suna? Ca trebuie sa o fac si eu ...si habar nu am.
TANIA offff ce sa-ti spun ???? ca o sa treaca....dar tu saracutza suferi de numa' numa'
Fetelor, nimeni numai are probleme cu fierberea burticii lui bb??? Sa ma ingrijorez?? I-am zis dr dar a zic ca este mai sensibil....![]()
Si am mai vb noi pe aici, dar am luat azi 2 nurofen, sper sa nu mai aiu> are ceva?
Stiti ca v-am zis ca am ridicat carutu pe scari si ma doare spatele...ei azi noapte nu l-am putut lua pe pitic din patut. Ma doare de-mi vine sa mor; exact pe coloana, un pic mai jos de omoplati cam pe unde sta sutienul. Nu ma pot apasa pe portiunea ai ade coloana ca parac-s batuta, vanata,; Dar se duce durerea in sus pana spre gat si nu pot sa respir, daca ma aplec asa raman, daca stau dreapta, pana ma aplec vai de mine....si miscarile mainilor imi sunt limitate, nu am putere in ele...or fii muschii spatelui...
Ma duc sa hranesc pruncu'
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
Bubamara spune:
Ina, multa putere sa treci peste acest hop din viata ta!
Tania, imi pare tare rau ca te chinui atat. Tin pumnii sa te refaci mai repede!
Anda, uite o reteta de mucilagiu de orez. E dintr-o carte editata in '68, privind sanatatea sugarului.
Mucilagiu de orez- 50-80-100 g (3-5-7 linguri) orez spalat bine este lasat sa stea 12 ore intr-un litru de apa rece; se fierbe apoi 2-3 ore la un foc moale, in apa in care a stat. Se trece de 2-3 ori printr-o sita deasa, zdrobind foarte bine boabele. Se completeaza cu apa fiarta pana la 1 litru (pentru dilutii de lapte sugari trecuti de 2 luni).
Apa (zeama) sau decoctul de orez 30 g (2 linguri) de orez se spala bine si se lasa 2-3 ore intr-un litru de apa; se fierbe apoi cu apa in care a stat, la un foc potrivit, pana ce apa scade la jumatate. Se strecoara printr-o sita foarte deasa, curata, fara sa se terciuiasca boabele. Se completeaza cu apa fiarta pana la 1 litru. Se pastreaza la rece. Se prepara zilnic praspata. (pentru dilutii de lapte sugari din prima si a doua luna). Se refera la dilutia laptelui de vaca, cum se dadea pe timpuri.
Sanatate si suna totusi inainte pediatrul.
Raluca si bb Maria (07.12.2005)
cristinamh spune:
anda, tu faci cum crezi, dar daca laptele a fermentat si bb l-a mancat... hmmm...
pt enteroviroza noi am primit antibiotic. e adevarat, eram mult mai mari... dar cum zicea salisa la un moment dat, in chestii grave se da si sub 3 luni antibiotic. tu n-o sa omori bacteriile nici cu ceai de menta, nici cu mucilagiu de orez, iar la bb asa mic... repet, nu dai tratament dupa ureche.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
canuta-om-sucit spune:
Anda sfatul meu, e sa te duci cu el la spital.Cat de frig e afara daca pui copilul in scaunul de masina, acoperit cu o paturica, sa nu ii vina aerul rece pe fata, pana la masina nu e bai. Asta cu laptele care nu se pastreaza intre mese am citit-o pe prima cutie de milumil cumparata pentru Dimitrie. Dar ai sa ramai socata cand medici, care au si ei in grija sugari iti vor spune ca nu e nici o problema ca eu cand mi-am crescut copiii il pastram intre mese. Atata comoditate ma calca pe nervi din partea unora. Sau in loc sa speli copilul la fundulet, cand ai conditii, esti acasa ai apa calda, tu sa il stergi cu servetele, nishte prostii care nu fac altceva decat sa iti opareasca copilul,si asta ca ne e lene, simt ca ma crizez la fazele astea, mai ales cand e vorba de copilul meu
aura
Noki_Lara spune:
ANDA77 - de la Stan patitu - io citire:
1. Reteta de mucilagiu de orez, pe incercate si functionate: la jumatate de litru de apa pui o lingura cu virf de orez si 5 lingurite rase de glucoza. se fierb cu totul. Apa scade si se completeaza cu apa fiarta pina la jumate de litru. Apoi pisezi orezul printr-o sita, se face ca un terci si pui si lichidul deasupra. Iese o posirca.
2. Se poate tine in frigider maxim 12 ore.
3. II dai ceai de menta, eventual mai concentrat.
4. Mucilagiul il dai inainte de sin.
Acuma depinde de cit de rau e. La mine dr. mi-a scos primele 3 mese de sin si mi-a zis sa iau doar mucilagiu. Fetele au zis ca nu prea se obisnuieste asa, deci go on cu lapticul tau. Neaparat la fiecare masa mucilagiu. Mie dr. imi zicea cit vrea copilul si sin completare. Ceaiul de menta si ala, intre mese, cit vrea. Am avut o serie gradat ascendenta - mucilagiu + sin 3-4 minute, apoi 5-5 minute, apoi 7-8 minute, pina la 15 minute. Depinde de cum evolueaza.
Asta e o chestie grava. De-aia trebe sa vorbesti cu dr. tau. Io vorbeam zilnic cu el si-mi zicea cum sa jonglez cu gramajele si proportia si-mucilagiu, in functie de cum facea kk bb.
Oricum, sub o saptamina NU dureaza distractia. Nu ai voie sa intrerupi mucilagiul inante de o saptamina!!! Asta e regula de aur.
Mult suucces si tin pumnii sa se faca repede bine!Stiu cum e...![]()
Poze cu mami si Sarah 
Varsta Sarah
lavi02 spune:
Andaaaa ramai on-line ca iti transcriu un pic din vestita mea carte Mama si pruncul!
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
pisi-si-boscu spune:
quote:
Originally posted by anda77
n-o sa-mi dea antibiotic ca nu se da asa repede, sa distruga flora din stomacul lui bebe degeaba.
Anda, sa stii ca tocmai lapticul alterat ii strica flora din stomac !!! Cat despre antibiotic, Boscu' a primit antibiotic la 12 zile - vina lui mami, l-a scos afara prea repede si a facut febra mare - e adevarat ca dupa imediat mi-a tras o candida, dar macar nu s-a chinuit, s-a vindecat repejor, si fara urme: mentionez ca e genul de copil care nu a lipsit in 4 ani de colectivitate nici o zi din cauza bolii cu exceptia unui oreion pe la 1 an si 4 luni si epidemia de varicela cand a fost gradi' inchisa.
Nu stiu de unde vine bau-bau-ul asta cu antibioticul la copii, probabil de unde vine si chestia cu paracetamolul...
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
lavi02 spune:
"Tratametul diareei simple
Scopul principal este prevenirea deshidratarii.
Se continua alaptarea copilului, dar mai frecventa decat de obicei; daca refuza temporar sanul, ofera=i solutie de electroliti. Chiar daca varsa, lasa-l sa suga; daca laptele sta in stomac 10-20 de minute, cea mai mare parte din el va fi absorbit.
In cazul sugarului alimentat la biberon se inlocuieste laptele praf umanizat (formula) cu 1-2 mese de solutie de rehidratare sau cu formula antidiareica fara lactoza. Cu sfatul pediatrului se poate relua alimentarea cu formulaobisnuita, dar diluata 1/2 cu solutie electrolitica, la 8 ore dupa inceperea tratamentului. In tot acest timp sugarull primeste solutie de rehidratare pe gura. Dupa 24 de ore se poate trece la formula obisnuita, nediluata. In peruoada de recuperare dupa o infectie intestinala, de 1 pana la 6 saptamani, medicul poate recomanda o formula de soia fara lactoza (antidiareica) deoarece in aceasta perioada intestinul poate sa nu tolereze lactoza"
Solutia de rehidratare se gaseste la farmacie, exista varianta Gesol, niste pastilute care se dilueaza in apa. Problema la diaree e ca odata cu apa care curge repede prin intestin curg si sarurile (electrolitii) (apa atrage sarurile) si se tulbura echilibrul electroitic al organismului.
Daca apar semne de deshidratare (pipi putin, plans fara lacrimi si ochi infundati, gura uscata, buze crapate, fontanela ingropata) - fuga la spital sa-i puna perfuzie. La sugari diareea e f f riscanta.
Daca D.F. ajungi la spital cu bb iti recomand spitalul Victor Babes, au sectie de copii cu diaree, acolo am fost cu Silvia, e f curat si personalul se poarta f frumos. La gr Alexandrescu de ex. e jale dpdv curatenie.
Nichita si a lui mamica poznasa
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)