Deserturile Nataliei (4)
Raspunsuri - Pagina 10
LiliaToma spune:
Am facut in ultimul timp inca doua prajituri de-ale Nataliei:
prajitura cu miere si lady's fingers
Sunt super la gust ambele.
Lady's m-a fascinat prin usurinta cu care se face, foarte repede, simplu si usor.
Ceva bataie de cap mi-au facut degetelele ca nu am avut o punga trainica si am schimbat 4 pungulite pana am terminat aluatul ca mi se tot crapa si rupea.
Prajitura cu miere nu a iesit asa cum mi-as fi dorit eu, dar am gresit ceva la aluat si mi-a iesit mai putin decat trebuie. O sa o mai incerc o data ca sa gasesc greseala.
Dar merita amandoua sa fie facute.. si gustate a doua zi
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Il consider mai puternic pe cel ce se invinge pe el insusi, decat pe cel ce isi invinge dusmanul. Este mai greu sa te invingi pe tine decit pe vrajmas. Aristotel
Ortansa spune:
haideti sa ma laud si eu cu o reteta de-a Nataliei:Tortul cu trufe.L-am facut azi pt. ziua cumnatului, si-s tare mandra.sa va zic ce probleme au aparut:in primul rand foile-am desenat pe hartie cercul folosind o farfurie ceva mai maricica-cam 21-22 cm diam-asa ca mi-au iesit doar 4 foi,plus una(prima) pe care am compromis-o.stratul de coca trebuie pus ceva mai grosut,am dedus eu.pt ca daca e prea subtire se lipeste de foaie prea tare,iar marginile se sparg.(plus ca eu am folosit o gramada de hartii,ca deh,asa-i cu novicii:-D)asaaaa!ma gandesc eu ca un blat normal cu cacao,pe care sa-l tai in cateva foi,ar putea inlocui cu succes foile-la care mi s-a parut ca e munca cam multa(sa le coci pe rand) si destul de riscant:-)De fapt asta a fost singura problema-crema a iesit excelenta si e usor de facut.Trufele-cand le-am vazut pe ale tale ,Natalia am vrut sa te intreb daca nu cumva sunt cumparate,asa de bine aratau.Spre marea mea surpriza trufele mi-au iesit cel mai bine-si ca aspect si ca gust sunt EXCELENTE.
Iata si poze cu tortuletul meu-care din pacate nu e atat de inalt ca al tau,Natalia-mi-ar fi placut sa fie mai indesat -dar probabil din cauza ca am folosit suprafata prea mare pt. foi.si scuzati hartia din jurul tortului,dar asa am apucat sa-l pun pe hartie si asa l-am lasat:-D
http://community.webshots.com/photo/481638271/2358827220080123716crOuav
a,deocamdata nu am gustat din el,diseara il taiem,dar mie-mi pare un regal de ciocolata.yummyyy!
...if you know what I mean.(proverb american :-D)
Balbina spune:
Lilia, bravo, prajiturile tale arata excelent!
Ortansa, ti-a iesit un tort superb, sa vezi si ce gust de vis are .
Acum sa vorbim despre probleme:
Daca inlocuim blaturile in acest tort, iese alta reteta . Crema de frisca cu ciocolata se contopeste cu foile subtiri de blat si aici sta tot farmecul. Pentru a evita lipirea foilor de hirtia de copt, aceasta se poate unge cu unt din abundenta. La un diametru de 19.5 cm mie mi-au iesit 10 foi, mergeau cam cite 3 linguri de aluat la o foaie. Toate au iesit fragile/crocante pe la margini, nu e nici o problema daca se rup, in produsul finit nu se va cunoaste, garantez.
Trufele tale intr-adevar arata excelent, ca de la cofetarie! Astept cu nerabdare impresiile despre cum a fost tortul la gust.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
aime spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Gabi, ma faci sa rosesc ingrozitor . Nu e cazul sa te simti prost, sint chiar simple retetele, oricine le poate pregati, nu-mi plac retetele complicate. Ceea ce fac eu e diletantism, ARTA e www.artcake.ru/cakes.htm/a2/" target="_blank">asta.
Hai mey Natalia, ca si ale tale sunt mici obiecte de arta
Cat despre arta aceea ce ne-o arati tu...am ramas la propriu cu gura cascata ....nemaipomenite maini trebuie sa fie acelea ce fac asemenea frumuseti si...bunatati
aime
tumpi spune:
Revin si eu,am incercat sa fac zilele trecute biscuitii cu ovaz,dar din pacate nu mi-au iesit si banuiesc care a fost pb.
Eram nerabdatoare sa fa praji si nu am mai avut rabdarea sa las untul sa se inmoaie,asadar untul si zaharul nu s-au amestecat bine cu restul ingredientelor si tin sa cred ca din cauza zaharului s-au intarit.Nu am pus mai mult cantitativ fata de ce zice in reteta,dar totusi s-au intarit.2 am mancat restul le-am aruncat la cosAm sa o mai incerc zilele urmatoare,dar astept si parerea ta Natalia.Aaaa,plus ca nu s-au legat f bine,dupa ce s-au copt,nu s-au sfaramat,dar erau tari.
Azi in schimb am facut praji cu mere,arata bestial,acum e la racit,dupa ce o tai am sa pun si pozele.Voiam sa fac si praji cu lamaie,dar deja era tarziu si am lasat-o pt maine.
Ma gandeam sa fac si eu tortul cu trufe pt ziua bunicului meu,pana atunci am sa ma informez ce si cum ca sa fiu sigura ca-mi iese.
prajitura cu mere
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
crisiacob spune:
Natalia, am facut si checul dietetic cu fructe uscate!
Super delicios.
Saru'mana pentru reteta.
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
Balbina spune:
Tumpi, prajitura arata super misto, ah, ce-mi place gustul ei, mere la greu si un pic de aluat cit sa le lege, mi-ai facut o pofta nebuna, imi vine sa intind mina spre monitor, yami..
La biscuiti nu-mi dau seama ce anume nu ti-a iesit, zici ca nu s-au legat f. bine, dar in acelasi timp ca nu s-au sfarimat. Ti-au iesit tari, pai asa si trebuie sa fie, tari si crocanti. Sau intr-ai tai iti rupeai dintii? Dar poate e vorba si de fulgii folositi? Chiar, de care ai pus, sper ca nu fulgi expandati, ci fulgi simpli de ovaz?
Incearca sa omogenizezi bine compozitia, sa fie untul moale, adauga toate ingredientele in ordinea in care sint scrise in reteta. Altceva nu stiu ce sa te sfatuiesc pe moment.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
quote:
Originally posted by crisiacob
Natalia, am facut si checul dietetic cu fructe uscate!
Super delicios.
Saru'mana pentru reteta.
Cris, felicitari, sa va fie de bine!
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
tumpi spune:
Natalia, biscuitii mei au fost tari,tari.Eu tind sa cred ca am gresit cand nu am lasat untul sa se inmoaie si de aici a pornit totul, adica compozitia nu s-a omogenizat.Fulgii nu-s expandati,ci din cei simpli.Am sa mai incerc zilele viitoare cu untul moale sa vad daca acolo a fost greseala.
Cat de praji cu mere e super, eu chiar am pus ceva mai multe mere.MAine am sa aud si parerile altor persoane cadn o sa o deguste.Totusi ma gandesc la o chestie,merele nu ar putea fi putin calite?fiinca mi se par putin nefacute,desi nu-s tari.Mie-mi plac asa ce sa zic,dar nu stiu daca la tot familionul.Sau poate sa tai bucatelele mai mici,cu toate ca nu-s f mari nici acum.Eu deja am mancat vreo 4 bucati,sper sa nu o mananc pana maine pe toata.
Maine o sa va spun cum mi-a iesit praji cu lamaie.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Balbina spune:
Tumpi, la mine merele nu ies nefacute la gust, sint potrivite. Si le tai uneori bucati destul de mari. Eu coc la foc mai mult mic si acopar forma cu staniol, poate de aceea se patrund mai bine.
Nu stiu cum ar iesi cu mere calite in prealabil, dar imi imaginez ca va fi diferit un pic si gustul si aspectul, doar merele lasa suc in timpul calirii si mai scad in volum.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!