Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (72)
Raspunsuri - Pagina 3
ciuf spune:
Sal
Am vazut aseara o emisiune tare interesanta.
Era despre o tipa de 75 de ani careia i se facuse o radiografie la abdomen si i se vedea o masa mare alba inauntru. Apoi au mai facut cateva invetsigatii. Concluzia: un copilas de 46 ani pastrat in cavitatea abdominala.
Se pare ca tanti a avut o sarcina ectopica, peretele tubului falopian s-a rupt, iar sarcina s-a fixat undeva in abdomen, s-a atasat de un organ cu retea abundenta de sange pentru a se forma placenta.
Cand a venit momentul nasterii, s-a dus la spital, a avut ceva contractii, dar bble a murit in burtica. Si atunci, ea de frica spitalului a fugit. Si a ramas cu bble ala timp de 46 de ani. Bble nu s-a resorbit pentru ca deja era vorba de ceva mare si datorita fluxului de sange i s-a facut un invelis calcaros. A fost invelit intr-un strat gros de calciu. Dupa 46 de ani arata ca un "copil de piatra", i se vedeau inca manutele si degetelele.
Cica au fost trei cazuri ca asta in lume: Congo si Zair parca. Unul a stat 18 ani in burta mamei, si celalalt 3 sau 4 ani.
Infiorator, nu???
Sa va mai spun?
Si au mai aratat o tipa din Anglia, care acuza dureri de burta nasoale si cu sangerari. S-a dus la spital si i s-a depistat sarcina cu gemeni.
Au trimis-o acasa si la controalele lunare i s-a observat o a treia sarcina, in afara uterului. Doi bebelusi erau in uter si unul in afara.
Deci sangerarea si durerile au fost de la sarcina ectopica, s-a rupt tubul si sarcina s-a fixat undeva in spatele uterului.
Cand a intrat in a saptea luna, doctorii au decis ca trebuie sa i se scoata copiii, pentru ca era riscul foarte mare ca cel de-al treilea sa nu reziste, sa se sparga placenta si sa izbucneasca o hemoragie abundenta care sa pericliteze viata mamei si a celorlati copii.
Asa ca i s-a facut operatia. I s-au scos cei doi bebelusi din uter, iar la al treilea a durat mai mult ca avea manutele printre intestine. Dar problema era cu placenta. Ca era asa de atasata de alte organe interne, ca in cazul dezlipirii s-ar fi provocat hemoragia. Pana la urma au decis sa lasa acolo placenta si ca in timp se va resorbi.
Cel de-al treilea bebelus, baietel fiind, celelalte erau fetite, crescut in afara uterului, avea sanse de supravietuire de 1 la 60 milioane.
Au stat ceva timp la incubator, si au supravietuit cu totii. Sanatosi si frumosi.
Asta ca sa vedeti natura ce miracole face si cate ciudatenii se pot intampla.
Pup,
Ciuf si Luca
Elenalove27 spune:
wow ciuf , de necrezut !!!!! pe ce canal ai vazut te rog sa imi spui sa ma uit si eu ! infiorator dar asa cum ai spus si tu "MIRACOLE"...si asa cum stiu si eu foarte bine ca exista MIRACOLE!
dragelor va multumesc ca imi sunteti alaturi si imi sustineti moralul...o sa facem seara de seara "love" ca sa fiu sigura ca testul va fi poztiv :))
adriana, felictari si tie si sa fie intr-un ceas bun , muuulta sanatate si sarcina usoara .
vikinga , nu vreau bei sa vorbesc cu tine pe msn asa ca intre fete ...ca stiu ce ma asteapta
Alvarica este un golan si jumatate ...face numai nebuneli si cand stie ca face rele vine si se tine legat de picorul meu si imi zice "mami pliz no stepts" (adica te rog mami nu vreau pe scari) ...eu il pedepsesc cand nu este cuminte si il pun pe treapta de jos din casa sa stea acolo 2 minute cumintel si dupa 2 minute ma duc la el si el zice sorry si imi da kiss...si bineinteles ca se duce si face iar nebunele...:))
revin la scris cand adoarme alvarica
Elena
adameasca spune:
'neatza!
L-am intrebat pe fi-miu aseara dc stie unde are mami bebe. Evident, mi-a aratat burta mea. Eu, uimita, continui sa-l intreb ce face bebe acolo? El "dude" (suge) "muna" (mana) "tapte munt" (lapte mult). Na, sa mai comentez eu ceva. A, si mi-a mai zis ca face bebe nani.
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal
paula2003 spune:
Ce de colici are... si nu poate sa doarma si nici noi, si stam cu
orele cu el sa ne putem reveni cat de putin.
Alexa este bine si se joaca toata ziua.
Paula cu Paul & Alexandra
boeru spune:
WOW! Ileana ce veste....Sa dea Dumnezeu sa ai o sarcina usoara, sa fie fetita sa va bucurati de ea! Mama ce veste! Super!
Sa stii ca mai sunt colegi de pampars pe aici, cel putin Raducu meu! Nu vrea si nu vrea la olita! Nu stiu cand o sa terminam cu pampersii astia!
Va pup pe toate si scuze ca scriu asa rar, se incarca al naibii de greu forumul!
Viata este facuta din bucatele mici de ciocolata, cand mai dulce cand mai amara, important este sa stii sa le gusti pe fiecare in parte.....
Raducu cand avea plete
Petrecere 2 ani la gradi
uki spune:
Buna seaaaara!!!
sa va anunt:
deci, de la 1 feb...ma duc la muncaaaa
o fi bine, o fi rau, vom vedea! cert e ca o sa-mi fie tare greu fara Mariuca mea! abia acum realizez cat m-am obisnuit cu ea.
ver@ spune:
Julia23 nu ne-ai spus daca a renuntzat Julia si la cealalta tzitzica.???
Si Vladutz face nazdravanii acum ca am stat in casa cu gerul astaMai nou ii place sa scuipe.Mama si ce imi vine sa-i trag una peste gura...Dar ii spun ca il dau afara in frig.Stie si el ca fara e "ger de crapa pietrele"
Pampers folosim doar peste noapte.S-a mai intamplat ca pe la 3 dim sa-mi ceara sa il dau jos;si nu a facut pipi pana la trezire-spre ora 9:00
Acum are nasucul infundat(cand o nara cand cealalta).Multzumesc ca a fost doar atat.
Supermami,chiar ca ne amuzi tare de tot cu "esecurile" tale culinare
Ia zi,cumva fata ta e cea mai cuminte?
Ileana,da' cum a reactionat cand i-ai spus ca o sa vina un bb???
Asta vreu eu sa stiu
Uki,bine ca a zis ca "sta"...
Frumoase poze cu Mariuca
Paula imi pare rau de bb Paul sa aud ca are colici.Off.Cred ca esti"daramata" .Alexa cum se odihneste daca bb plange?? Hai ca poate o sa scape repede...
Vera si Vladutz( 2 ani si 2 luni)http://community.webshots.com/user/vgv_vera
ver@ spune:
Uki,da Mariuca cu cine ramane?
ciuf spune:
Elena, emisiunea a fost pe TLC, intre 6-8 seara, atunci preiau multe documentare de pe Discovery.
Azi fusei la doctor. Se pare ca burtica creste bine, bble s-a intors cu capatana in jos, spatele era in partea stanga si picioarele in dreapta. Oricum o pozitie destul de flexibila, spuse doctora.
Maine trebuie sa fac testul de glucoza si anticorpi pentru RH. Sa vad daca il car pe Luk cu mine sau il las la o prietena. Testul de glucoza dureaza cam o ora si nu as vrea sa-l tarai sa se plictiseasca pe acolo.
Apoi nu imi place nici sa apelez la cineva sa stea cu copilul ca sa-mi rezolv problemele personale. Am si eu o goanga a mea.
Asa el, in rest, e bine. Tot cu ochii in TV, ba la Dalmatieni, ba la Cartea Junglei.
Aseara nu am scapat de el si i-am facut doua unghii. Ca tot eram la capitolul infrumusetare. Si a venit si el repede cu unghiuta mica la pictat. Apoi a mai cerut una si sa-l fi vazut cum statea cu degetele rasfirate ca sa se usuce oja. Cocota mamei. Ca mai vrea si cate un parfumel cand ma vede pe mine.
Parca incep sa ma mai inteleg cu el.
Ah, am cumparat cateva costumase pentru bebelina. Si toate roz. Ca prea ma miram cand vedeam ca Isabel avea dulapul plin numai de rozosine. Eh, uite ca ii calc pe urma Alexandrei.
Pup fetele,
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo
ver@ spune:
Intzelegeam sa dispatretzi daca afara erau 20 de grade dar asa...
Pe unde suntetzi?
Ciuf cat de frumoasa e camera lui Luca...
Chiar vroiam sa itzi cer noutatzi despre bb dar deja ne-ai informat
Daca crezi ca o sa aibe "astampar" Luca,ia-l cu tine.
Vladutz in ciuda mucutzilor tot e rosu in gat.Dar fara simptome(temperatura...)De ce sa mai fie rosu?(de 4 zile?)De la faptul ca tzipa ? Acum i-am luat Homeogene9(le-am gasit pe la subiectele cu "roshu in gat".Sunt niste pastilutze homeopate care se sug.Actziune:dureri de gat,laringita..))Sper sa ii faca bine.Pe Vladutz il intreb daca il doare gatul dar zice ca nu.
Lamuritzi-ma si pe mine!!!