FIV 56
Raspunsuri - Pagina 6
Pis spune:
Fetele sa stiti ca dr. mea mi-a spus ca si la FIV exista risc de extrauterine, mai mic dar exista,dupa implantare embrionii se plimba, vorba lui Moniland ca sa-si gaseasca un locusor si citeodata se ratacesc. Mie dr.mi-a spus textual ( eu avand 2 sarcini extrauterine): bine ca nu mai ai tropite, asa am eliminat si riscul de SE, daca se prinde se prinde in uter. Mi-a spus ca a avut un caz in care, in urma FIV-ului, a fost un embrion in uter si unul pe trompa, dar sunt cazuri fff.rarisime...
Aveti grija de voi
Pis
Andrusha spune:
fetele cochetele,
am si eu nevoie de ajutorul vostru pentru niste sfaturi. M-am hotarat sa incep pregatirile pentru un fiv in martie, si uite mai am inca o lunga lista de analize pe care trebuie sa le fac: am facut clamydia, spermograma, analize genetice, etc (multisoare cei drept). mi-au mai ramas cateva analize, printre care cele de hematologie/IMUNOLOGIE care mi-au fost indicate sa le fac la doamna Uscatescu Valentina la Fundeni si la care nu stiu cum pot sa ajung! -- am un numar de telefon de acolo (240.20.20 in 2257) dar tot sun si nu reusesc sa vorbesc cu nimeni - sa ma duc direct acolo si sa vad cum dau de ea? multumiri anticipate daca aveti ceva idei cum solutionez treaba asta!
Altceva ce ma roade este daca ati putea scrie, fiecare, din experientele voastre, poate din experienta cu doctorii la care mergeti, cam care ar fi factorii care ar mari sansa unui FIV/ICSI - de exemplu o cura de dezintoxicare inainte, urmarea unui tratament naturist inainte pentru ca organismul sa fie cat mai ok, ca sotul sa urmeze un tratament care sa-i faca mi#351;c#259;re#355;ii cāt mai viteji si mai viguro#351;i? doctorii vostrii ce zic? ca uite in cazul meu ... doctorita zice te-am inscris pe lista... vii, incepem tratamentul de stimulare ( care inca nu stiu in ce va consta), dar eu as vrea sa fim cat mai pregatiti, sa fie totul (in limita posibilului cat mai in regula), in masura in care sunt lucruri pe care le pot face.
deci dati-mi idee ce-ar putea ajuta la cresterea sanselor FIV-ULUI ? cred ca si pe voi va intereseaza asta! stiu ca varsta, stiu ca fara tigari, relax inainte, relax dupa embriotransfer? O doctorita mi-a spus ca daca s-ar cunoastre asta, in ce ar mai consta meseria lor?? - dar eu cred ca fiecare, prin experientele noastre poate ajuta la o selectie/strangere a unor conditii poate greu/sau mai usor de indeplinit care sa ne sporeasca sansele de a ne vedea cu Visul immplinit!
Va pup... si va doresc sa aveti ce va doriti!
A
crinuta71 spune:
Avalon cam prin ziua a 9-10 dupa inceperea Dipherelin -ului a venit, ai inteles bine.
Dupa cele 14 zile de Dipherelin zilnic pentru inhibare, am luat Dipherelin si in timpul stimularii astfel: intre prima ecografie (cand am inceput stimularea) si a doua am luat Dipherelin tot la 2 zile. Apoi am luat din nou zilnic, pe langa Gonal F. Eu luam cate 3 fiole de Gonal F pe zi.
poze
bety spune:
Adica, eu trecuta de 38, il voi face pe cel scurt...asta-i!
Deci februarie nu se pune...trebuie sa astept martie!
Ca urmare, trebuie sa vorbesc cu dr saptamana viitoare...
Da, la Giulesti voi face...acum strang date.
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi
Moniland spune:
Avalon, Ovarele mele au raspuns foarte bine la stimularea cu puregon. Nu s-a pus problema pentru a schimba medicamentul. Se va face o alta schema de tratament cu acelasi mdicament cu dozari mult mai mici.
Monica
Avalon spune:
Bety, cel mai bine te poate lamuri dr. cu privire la tipul de protocol, eu am reprodus ce am auzit, dar poate ca sunt si alte criterii, eu stiu, analizele hormonale... Multa, multa bafta iti doresc!
Crinuta
Monica, deci pana la urma vei face tot puregon in doza mai mica si nu vei mai face suprastimulare. Si tu ai facut diphereline in timpul stimularii cu puregon (in afara celor 15 zile de la inceput)?
Andrusha, in legatura cu preparativele pt FIV, eu mi-am propus asa: in lunile dinaintea inceperii tratamentului o cura de vitamine pt mine si pt sot (pt el ar fi binevenit bio-seleniu-zinc si vitamina E), lasat de fumat, relaxare... sper sa-mi iasa... In legatura cu analizele imunologice, eu m-am dus cu trimiterea de la medicul meu ginecolog direct la spitalul fundeni la sectia hematologie la 8 dimineata si am intrebat de dr.Uscatescu, o asistenta mi-a recoltat pe loc sange si la ora 12 am primit rezultatul. Bafta! Unde vei face FIV?
Pis, asa este, am aflat si eu de curand ca din pacate exista acest risc de extrauterina la fiv, risc deloc de neglijat...
Fetelor, stiu ca s-a tot discutat despre asta, dar se poate ca cineva sa posteze lista completa de analize pt FIV? Am cautat in urma, si in arhiva, dar nu stiu daca am notat chiar tot... se poate sa mai am si scapari... ma gandeam ca listuta asta ar fi ca un fel de 'biblie' pt noi, cele care ne pregatim pt acest pas. Va multumesc anticipat!
Moniland spune:
Avalon, doctorul mi-a zis ca si monitorizarea o vom face mai des, adica prima la 4 zile si nu la 6 cum se practica, iar apoi chiar si zilnic daca e nevoie. Am inceput inhibarea cu diphereline 0,1 mg 15 zile. Stimularea am facut-o cu puregon si din 2 in 2 zile am facut si diphereline. Probabil sa poata fi controlata mai bine stimularea.
Monica
luli spune:
Fetelor - eu din ce stiu, nu bag mana in foc ca ar fi 100% adevarat dar protocolul lung sau scurt depinde de fiecare organism in parte (analize samd), de medicul implicat si poate nu in ultimul rand si de clinica. Stimularea de asemenea se face diferit (ca medicatie in sine si ca dozaj) tot in functie de fiecare persoana in parte.
De exemplu la Medsana eu nu am auzit pe nimeni sa faca protocolul lung, asa e Lachi?
Cat despre varsta, nu e elocvent, au fost persoane si la 30 de ani si la 40 de ani care au facut tot protocolul scurt.
Andrusha - bine ai venit printre noi si iti dorim sedere scurta pe acest subiect, nu ca nu ne-ar face placere dar vrem si rezultate.
in primul rand trebuie sa aveti analizele facute si apoi te gandesti la tratamente si masuri. Nu exista elixire speciale ci doar mult stoicism, credinta si... ceva banuti, "treaba" nu e ieftina de loc.
Normal ca nu e bine sa consumi alcool, sa fumezi si mai ales sa te stresezi.
Behind every love is a great story
Luli
Tabitha spune:
Subscriu la ce a zis Iuli, aplicarea protocolului scurt sau lung depinde de analize si de doctor. La fel cum tratamentul depinde de analize si de dr.
kla78 spune:
DOINA-stai linistita si fii calma!decat sa fi fost 10 embrioni si nici unul bun ...mai bine 2-3 buni....din care sigur se va implanta unul!!!eu am avut 11 ovule...din care au rezultat 8 embrioni...mi-au transferat 3 iar pt. congelat nu a supravietuit nici unul.....deci tu ai avut mult mai putini si sunt convinsa ca de calitate mai buna.nu conteaza cantitatea ci calitatea.
pai sa va zic cum sta treaba cu sarcina extrauterina in FIV....asa cum se poate intampla sa ai o extrauterina pe cale naturala se poate intampla si cu IA sau FIV.....asta depinde cat de plimbareti sunt embrioni...spre exemplu...daca incearca sa se implanteze in uter iar uterul are anomalii sau stiu eu ce ...ei continua sa caute un loc bune de implantat si daca ai nenorocul sa fie in trompa asta e....mai ales daca ai sau ai avut probleme si cu trompele(cazul meu)...chestia ciudata este ca nu inteleg daca eu sunt suspecta de extrauterina de ce m-au lasat sa vin acasa de la spital......singura explicatie care mi-au dat-o a fost ca ei nu au cum sa-mi spuna sigur ce mi se intampla....nu stie nici macar daca e un avort spontan....doar daca astept inca 10 zile imi pot da un diagnostic cert.....azi mi-am facut inca un test care mi-a iesit tot pozitiv...dar mama mi-a spus ca dupa un avort spontan hormonul HCG ramane in corp inca cateva zile...deci se poate sa fi avortat si testul sa fie pozitiv......nu mai inteleg nimic....dr meu mi-a spus ca daca e avort inseamna ca embrionii au avut ceva anomalii....nu mai inteleg nimic....
si eu intaresc parerea fetelor cu protocolul lung sau scurt....se face dupa analize,depinde de probleme....spre ex:daca intr-un caz e cel cu probleme numai sotul atunci medicii opteaza pt. protocolul scurt deorece femeia fiind sanatoasa nu are prea mare nevoie de stimulare....cel putin aici asa zic dr,
v-am pupacit `pe toate si va multumesc ca sunteti mereu saritoare si ma lamuriti....
"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho