Mamici de martie-aprilie 2006 (40)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adar spune:

Catrinel - n-am nimic puiule! E doar depresia si emotia...in rest nimic. Ma tot gandesc ca eu nu am cumparat nimic pentru bebe si nici nu prea am curaj sa cumpar...dar trec toate.

lady_hawk - stai linistita. Esti un caz fericit daca ai cumparat patut. Eu mi-am luat doar capot pentru mine, in rest nimic. A, sa nu uit, m-am apucat de "impletit" o paturica. Sunt tare curioasa ce va iesi.

Kim, nshiro, doublemom - va multumim de urari si va dorim si voua toate cele bune!!! Sa va dea Dumnezeu nasteri usoare si bebei sanatosi.

TCELEN - suntem cu sufletul alaturi de voi si ne rugam pentru micuta Maria. Nu disperati! Dumnezeu e bun si va avea grija de ea, dar medicul acela nu trebuie iertat - pe bune.

adar si bebelina MAIA
minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loriana27 spune:

Salutare burtici!

Serj inca nu am rezolvat cu fasa mai ales ca trebuie sa trimit pe altcineva sa-mi caute pt ca eu nu ma pot deplasa. Nu ma duc decat la doctor, pe care o sa-l si intreb ce recomanda din ce se gaseste pe la noi.

Mariana 1976 si pe mine ma paste tot cezariana. Chiar azi am fost la medic si bb este pozitionat tot cu funduletul, de fapt cred ca toata sarcina numai asa a stat fiindca toate ecografiile pe care le-am facut aratau aceeasi pozitie. Avand in vedere ca am intrat deja in sapt 36 si a inceput sa ma cheme saptamanal la control, parca vad ca imi face vreo programare.Sau , nefiind dorinta mea cezariana si existand totusi posibilitatea sa se intoarca, vom astepta sa vina de la sine? Parca mi-e mai frica asa, chiar tu spuneai ca nu trebuie sa ne miscam si sa asteptam salvarea, nu?

Delia21 sper sa fie alarma falsa si incearca sa stai mai linistita.

Fetelor care mai experimentati intarirea (contractarea) burticii, ati intrebat medicii? Ce explicatie vi s-a dat? Eu i-am spus ca mi se intareste de foarte multe ori pe zi (nu ma doare) desi stau numai in pat si mi-a spus ca nu e tocmai bine si ca s-ar putea declansa in orice clipa travaliul.

Tcelen asteptam sa te intorci acasa si sa ne spui ca bb Maria nu mai are nici un fel de probleme.

+ 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Salutare, burticoaselor Sa aveti o saptamana frumoasa si usoara

Nshiro am facut o laie cu seara mea de dans, ca nu s-a dansat nimic, mai ca era sa adorm in fund pe scaun
In schimb am fost aseara la o cumatrie si am dansat pe muzica lautarilor, de cred ca a zis bebelina ca am luat-o razna Era cumatria unei fetitze frumoase foc, pe care o cheama Maia.

Delia poate ai durerile astea si de la cat te-ai tot agitat cu varuitul, cu mobila, cu bagajul...Stai si tu un pic mai linistita si va fi bine

Tcelen Doamne ajuta sa se faca bine micuta Maria Ce doctori idioti, iti vine sa-i strangi de gat.

Laura cu ? 31+

Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

nshiro, ciuf multumesc. Maine merg la spital pentru o noua proba de sange...dar cred ca rezultatul il voi afla pe 18 feb., atunci am fost programata de dr. Si tot atunci (sper oricum) o sa aflu si la ce spital voi naste.
Dupa cate am inteles este f. greu sa obti un loc in spital in oslo, sunt f. multe nasteri si sunt nevoiti sa te trimita in afara orasului. Cunosc cazuri care s-au inscris de anul trecut si nu au mai gasit loc, asa ca nu stiu ce se poate face pt. mine pt. ca abia mi-a depus cererea.
Pana acum nu am fost decat la dr. de familie si la eco (la cererea mea). Am intrebat cand pot sa mai merg si mi-a zis ca aici doar o data iti face eco (si asa era un aparat vechi 1D). As vrea totusi sa o rog pe dr. data viitoare sa imi faca o programare si pt eco.
ile77 tu nu mergi si la moasa? Sau abia dupa ce voi sti la ce spital voi naste voi merge si la moasa? Cred ca dr. de familie nu se pricepe f. bine la ginecologie si as vrea sa conosc si eu mai multe amanaunte...

Ileana 28+
Ghindoaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileana spune:

Va pupam si noi burtici,

A inceput o noua saptamana si brrrrrrr ce frig e afara. Noi suntem bine, sanatosi, de 3 zile de cand am venit de la spital dormim si mancam. Baietelul nostru este activ ziua, dar spre fericirea mea noaptea doarme impreuna cu mine, iar cand facem excursii la baie ma saluta delicat si ne culcam la loc. Singura problema e ca dimineata la 6 - 6.30 imi da trezirea si la revedere somn. Cred ca imi face pregatirea pentru 'the real thing'.

TCELEN, suntem alaturi de tine si iti dorim sa aduci fata acasa sanatoasa, sa va bucurati de ea si ea de voi si sa uitati prin ce ati trecut la nastere.

Delia, sper ca ti-ai revenit si ca ti-au trecut durerile de burtica. Tine-ne la curent.

Dragi burtici, vreau sa va multumesc inca o data pentru ca ati fost alaturi de mine pe intraga perioada de incertitudine cu sanatatea mea si a baiatului. Conteaza extraordinar de mult sa stii ca ai prieteni care iti tin pumnii si iti sunt alaturi cu toata inima.

Am introdus unele fete in contaclele mele de pe Yahoo Mesenger, si spre rusinea mea exista doua persoane de care nu stiu cine sunt: Dana Manea si Ecaterina Andronic. Va rog iertati-ma si lamuriti-ma daca stiti, povestea cu neuronu' buclucas e depasita, dar adevarata.

De azi o sa va scriu mai des, sunt acasa si ma pregatesc cu lucrusoarele pt bebe, ca nu se stie cand se hotaraste sa vina. S-ar putea sa fi avut totusi un ciclu peste sarcina si acum sa avem cam 36 de spat, oricum burtica e mare-mare si mai mult de o luna nu cred ca mai zaboveste. Ne-am avantat si am luat si cadita cu suport pt cap, scaunul de masina l-am primit, ca si patutul (pe care inca nu l-am adus acasa), cateva hainute, pompita pt nas, termometru, tampoane pt san, biberon, suzeta (just in case), set pt taiat unghiutele, set perie+pieptan si alte maruntisuri, care totusi sunt necesare. Aaaaa, era sa uit, un bax de Pampersi new born la care am primit 3 pachetele de servetele pt fundulet, deci nu mai cumpar pt la spital.

Si uite-asa m-am lungit cat o zi de post. Va pup, sa aveti o zi buna si sa stati la caldurica.

32+ sau 36+??

Ileana si
Most wanted baby

Pozele noastre

Life is like a box of chocolates...You never know what you're gonna get

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dananita spune:

Salutare fetelor!

Tcelen, sa-ti traiasca printesa! Sa fie sanatoasa, desteapta si frumoasa si sa va aduca numai bucurii

Onsami e posibil sa ne intalnim la spital

Emanuelaan bine ai venit! Sarcina usoara & nastere usoara!

Tina, nu-mi vine sa cred... m-a intristat si infuriat teribil ceea ce i s-a intamplat micutei Maria. Sunt alaturi de voi, Cristina si Silviu!

Am facut si eu analizele de sange si sunt OK.
Am cumparat patut, dulap, masuta pt infasat, cadita, cateva lucrusoare, aparatori pt pat si alte maruntisuri necesare. Bagajul de spital pt mine e aproape gata.
Sper sa mai pot merge la cumparaturi intrucat tot consemnata la pat sunt. Mai fac eu mici escapade pe la magazine, dar nu mai mult de 1-2 ore/zi.
Am si eu problema cu intaritul burtii, numai ca la mine e si dureros cateodata si daca ma prinde contractia in picioare ma cocoseaza de durere. De obicei imi place sa dau emotii celor din jur sa le zic ca nascDoamne fereste sa se intample asta acum, ca e prea devreme!

A intrebat cineva ce inseamna VDRL, din cate stiu eu este analiza pt sifilis (daca ai sau ai avut-nu stiu nici eu mai mult)

Dana & Alexandru
POZE cu DANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Buna burtici!

Am avut un weekend plin de leneveala si filme bune non -stop,dar si cu ceva emotii,vineri spre sambata,cand am avut niste pardalnice de dureri menstruale,usoare ce-i drept,dar infricosatoare totusi.Am luat No-spa,mi-am pus supozitoare cu Scopantil si am stat asa,legumita.Cand i-am spus dr. si faptul ca o simt pe bebita sughitand in alta parte decat pana acum(adica in dreapta sus),mi-a spus ca este posibil sa fi avut contractii din cauza miscarilor ei ample si unei eventuale repozitionari(care se intampla in general,f.f.f.rar,in aceasta perioada a sarcinii).Sau,in cel mai nefericit caz,din cauza deschiderii colului(si jur ca n-am facut nici un efort!!!),caz in care,daca contractiile se mai repeta,va trebui sa incep un tratament cu Gynipral(nu stiu ce este si probabil, nici cum se scrie corect...).Sper sa fi fost o situatie absolut intamplatoare.

mamaariadna,mie mi s-a spus inca de la inceput ca am burtica de baietel,adica foarte tuguiata(soacra-mea inca ma dispera cu asta!) si toate ecografiile au spus clar:FETITA(mai puti cea de pe la 12 sapt,care intuia un penis,cica).Si unei prietene i s-a spus de catre binevoitori ca are sigur baiat(din cauza burticii,si a nascut o splendoare de fetita.)
Polixeni-faine bancurile!
Catrinel,ce harnicuta ai fost si cum vrei tu sa ma depasesti la luat lucrusoare(glumesc,desigur!)... .Acum ti-ai gasit,cand eu nu am voie sa ies din casa,respectiv din pat?Mi-e ciuda!!!!!!!!!
Mi-e groaza de momentul de dupa nastere,cand voi fi asaltata de sfaturi venite de la mama(adica invechite) si mai ales de la socrii(adica aberante,idioate si de nerealizat).Cred ca voi complota cu dr. sa-mi puna in garda sotul,ca nu am voie sa ma enervez si sa vad pe nimeni care mi-ar putea da dureri de cap(adica pe ai lui,ca pe mama o pondereaza sora mea).Si chiar nu avem voie sa ne enervam,pt. ca pierdem lapticul.
Ema,Anairda,cea mai buna pompa pt. muls este cea de la Chicco(tip seringa).Eu am primit-o de la prietena mea,care a folosit-o la al doilea copil,dupa ce la primul s-a chinuit cumplit cu alte modele.Si credeti-ma ca a muls cu ea non-stop,atata lapte a avut.Este usor de folosit,nu este complicata deloc si am inteles(de fapt am vazut-o cand ,,executa,, niste mulsuri...)ca laptele curge f.usor si mai ales,nedureros,ceea ce este f. important.
Adar,ma bucur ca nu sunt singura care face paturica pt.puiut.Eu sper sa o termin astazi si sa ma apuc de inca una,alt model.Spor la lucru si povesteste-i si bebitei ce faci!Mai ales daca o gadili cu firul de la andrele,cum fac eu...
Serj,felicitari pt. Ambra sanatoasa si miscascioasa!
Kim,bine ca ai intrat in sfarsit in concediu!Ai grija sa-ti ocupi timpul cu activitati placute.
Doublemom,n-ai innebunit in privinta cumparaturilor,este f. normal sa faci asta(vreau si eu!!!!!!!)
Cum adica(mi-am amintit!) ai platit dublu analiza de la CMU?Pai de ce?Probabil era la receptie aceeasi toanta care a cerut pentru o eco 3D,4 milioane unei amice care i-a dat,nestiind care este pretul...
Asta cam e de reclamat!
Delia,bafta mamei tale si sa dea Dumnezeu sa obtina viza!
Anairda,abia astept sa intru in posesia bombonelelor minune,desi de cateva zile n-am mai avut arsuri(au cedat in fata contractiilor!).Da,stiu ca nu am voie sa abuzez de ele,merci!
Nhsiro,eu nu vreau sa vina mama,dar gandeste-te ca este prima ei nepoata si i-a spus Alinei(sora mea) ca vine oricum,chit ca sta la ea(adica de fapt ar vrea sa stea la mine si ma face sa ma simt prost ca refuz sa-mi stea pe cap...nasoala situatie!)
Aida,nu intra in panica si nu te speria.Bebita mea ori se misca non-stop,ori doarme nemiscata cateva ore.Este perfect normal si nu este o regula sa miste de nu stiu cate ori pe ora.Dr. mea mi-a spus ca fiecare bebe are un ritm al lui.
Noe,sa o tina tot asa ,,Pisicuta ta,,!

ANDREEA GEORGIANA +30 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Ema, ce bine ar fi sa se fi mutat!! La sfirsitul saptamanii trecute mi-a tropait de numa prin zona, cred ca s-a miscat, si sotzu’ mi-a zis ca parca s-a modificat forma burtii. La echo merg miercurea viitoare.

Serj esti o dragutza ca totdeauna.

Adar, ai grija cu depresiile!! am citit ca untura de peste (io iau capsule) ar ajuta impotriva depresiei, trebe luate in ultimele 4 luni de sarcina si in timpul alaptatului. Si face si bine la creier la bebe.
Cu cumparaturile, faci exact cum iti pica tie mai bine. Io ma gindeam sa nu cumpar nimica si sa dau o listutza la o prietena, dar…. M-am apucat totusi sa cumpar.

Loriana, mie mi-a zis ca sunt “pre-contractii” si ca e normal, ca uterul se pregateste pt ce va veni. Mi-a zis totusi sa suplimentez cu magneziu si sa fiu atenta daca aceste pre-contractii devin regulate, ca atunci e bai. Daca nu-s regulate, e normal… nu te speria!

Catrinel & bb mik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dananita spune:

Aileana, ma bucur ca esti bine!

Dana Manea= dana_manea_ro (YM, pt cine mai e interesata)= dananita

Dana & Alexandru
POZE cu DANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumysti spune:

In sfarsit am si eu net! Nu am mai scris de vreo 3 saptamani deoarece am trecut de la conexiune prin dial-up la retea de cablu si nu mi-a functionat deloc pana acum. Am crezut ca inebunesc! Eram nerabdatoare sa vad ce ati mai facut.

Eu sunt putin cam trista pt ca la ultimul eco pe care l-am facut mi-a spus ca bb e mai mic cu 1 saptamana decat ar fi trebuit sa fie. Daca pana acum era putin mai mare, acum a ramas in urma: la 31w5d avea doar 1533g... Probabil din cauza ca m-am simtit f. rau in luna decembrie, aproape tot ce mancam dadeam afara , iar de dormit n-am prea reusit mai mult de 3-4 ore pe noapte. Asta e, acum incerc sa nu ma supar si sa recuperez, iar peste 2 saptamani, cand voi merge din nou la eco, sa dea Dumnezeu sa avem vesti mai bune!
In rest, dr. mi-a recomandat cezariana, desi bb era deja intors cu capul in jos.

Bagajul meu de maternitate e in mare parte pregatit. In schimb, pt bb nu am cumparat nimic, mai mult din cauza sotului care e supertitios si a zis sa asteptam pana la urmatorul eco.

Tcelen, sa-ti dea Dumnezeu putere sa treci peste clipele astea grele si fetitei tale multa sanatate! Te asteptam cu vesti bune!

Va pup pe toate,
Lumy 33

Mergi la inceput