Mamici de martie-aprilie 2006 (40)
Raspunsuri - Pagina 11
ciuf spune:
Mai ce sa zic, uite fac sapaturi pe Internet ca poate gasesc ceva articole despre tipa din Maroc si cea din Anglia. Ca poate nu ma crede lumea. Dar am vazut si auzit cu ochii mei.
Pup,
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo
kim spune:
Tina, tare m-am intristat sa aud ca Maria lui Tcelen a avut probleme, sper din tot sufletul sa fie bine. Trasmite-i Cristinei gandurile nostre bune.
Aida, Ariadna, Catrinel, AndreeaGeorgiana, Manu, va multumesc si voua pentru urari.
Aida, de ce vorbesti de doar 40%? Atat e medicalul la voi? Eu oricum sunt ok, nu sunt pe medical, nici pe maternitate, ci pe retragere preventiva din munca pt a nu pune in pericol sarcina, e super avantajos (90%, aproape ca nu merita sa mai lucrez, mai ales ca cei 10% ar fi numai benzina pana la lucru). Pana la urma tu optezi pt pompa manuala? eu oscilez intre manuala si electrica. S-ar putea sa ma las influentat de Ariadna, sa le iau pe toate (si pompa si sterilizator) Avent, daca zice ea ca sunt bune. Apropo, ariadna, chiar ca n-ai pus multe kg, eu am pus deja 15.
M-ati convins cu sterilizatorul, ideea e ca eu vreau sa alaptez cat de mult (sper sa am laptic suficient) si sa folosesc biberoanele mai putin.
Ciuf si Arinna, interesante povestile, nu ma mai mir de nimic.
AndreeaGeorgiana, sa stii ca-mi ocup timpul cu lucruri placute, uite de 2 zile tot chefuim, m-am simtit intr-o forma nesperata, amenajari prin casa, cumparaturi, gatit, musafiri, etc. Iar azi, am fost la marea intalnire cu Alicia la echo 3D! suntem super fericiti, e o frumoasa si e a noastra, draga de ea, nu pot sa-mi scot imaginea ei din cap! O sa pun si poze, ca am primit vreo 30, plus inregistrarea pe DVD. N-i s-a confirmat ca e fetita, i-am vazut f clar prunica. Inimioara bate bine, 126 batai pe min. Am trezit-o, asa frumos dormea! apoi a inceput sa dea spectacol la mami si tati, pana cand s-a plictisit, si-a pus manutele pe fata, barbia in genunchi, de parca ar fi vrut sa spuna: Gata, m-ati pozat destul, ma duc din nou la culcare! Sa va spun ce pozitii are: sta cu capul in jos, ghemuita, cu genunchii in barbie, manutele cand sub cap, cand ganditoare, cand isi tine picioarele. Pare super strong, cu picioare si brate de voinicica, parca merge la fitness acolo in burtica. Are nasul carn, ochii inca inchisi (cica se deschid pe la 30-31 de sapt), cordonul ombilical o gadila aproape de fata. Picioarele le tine cateodata incrucisate, talpile daca ma intelegeti, o sa vedeti in poze, in orice caz parca face yoga (cica sunt f flexibili bebeii la varsta asta).
Pup fetele toate si sa aveti parte si voi de asemenea momente fericite.
29+
KIM & p’tit bout d’chou 
photos
aida_o spune:
kim,
eu nu vorbeam de medical, ci de prenatal si concediu de maternitate. medicalul cred ca se plateste ca si la voi, dar la prenatal si maternitate numai 40% din salariu sau maxim 413$/saptamina... nu-i de stat acasa in concediu, asta-i clar... iar concediu medical iti dau numai daca-i musai :) sa vedem cum va fi...
27+1
Alexandra
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , eco 18 sapt si eco 2D&3D 24 sapt
anairda36 spune:
Doublemom foarte bine iti face sotu ca te cearta, asa si trebuie
sa stai cuminte.
Vaiiii Tina mi se face rau cand aud din astea. Fir-ar al dreaq de idiot! Sa o pazeasca Dumnezeu pe micuta Maria si sa fie sanatoasa si frumoasa.
Serj poti sa-mi scrii pe email : adrianaradu69@yahoo.com
Mariana imi pare rau sa aud de accident. Bine ca nu ati patit nimic. Poate ca bebe o sa se intoarca, daca nu ... cezariana.
Delia sper ca esti bine, poate doar ai mancat ceva care te-a deranjat la burtica. Am patit si eu ca mi s-a facut greata de parca eram in luna a 2-a.
Onsami LA MULTI ANI sotului tau si sa fie un tatic bun, bun de tot.
catrinel scoate-i afara pe toti si stai linistita cu bebe tau 
Eu m-am gandit la cezariana in primul rand din cauza varstei si pentru ca bebelina mea pare sa fie destul de mare. Aici medicii nu sar asa repede ca in RO cu cezariana, nu stiu ce sa zic cum ar fi mai bine, de aia intrebam.
Loriana la mine e tare burtica de 2 luni si colul tot inchis e. Mai iau cate o pastila, dar cam degeaba.
Aileana ma bucur sa aud ca esti bine si tu si bebe.
Andreea Georgiana ce imi mai face mie bine la arsuri, in afara de bombonelele alea colorate, este laptele rece.
Manu infectia puteai s-o iei de oriunde, mai ales ca in perioada asta suntem mai sensibile. Si eu m-am tratat cu niste unguent ca simteam ca ma cam deranjeaza.
Doamne ciuf mama unde era emisiunea asta?
Fetele mie mi-a cazut burtica! Cu o palma! E de bine? E de rau? Nu e prea repede sa coboare?
nshiro spune:
Salutare burtici. hai sa va dau intai vestile si dupa aia va raspund. Deci ieri fusei la doctor iar (ce-mi place ca ma cheama in fiecare saptamana
). Vestile sunt doua. Una buna si alta rea.
Vestea buna: bebelina e frumoasa, sanatoasa, dezvoltata normal: la 31 de saptamani si 5 zile greutatea de 1780 de grame (cat pentru 31 de saptamani si 2 zile), capul mai mic cu o saptamana si ceva iar femurul mai lung cu 2 saptamani si ceva!
Deci intre diamentrul capului si lungimea femurului ar fi un gap de o luna!!!! Oricum doctorul a spus ca totul e ok. Am vazut-o iar 4D, de data asta mi s-a parut ca are un nas imens, sotul zicea ca parca are un cartof, ca seamana cu Pinocchio....
... vorba vine ca tare dragalasa mai era din profil, cu degetul mare de la mana stanga in gura si cu manuta dreapta facuta pumn pe frunte, nu ma mai saturam privind-o
. Imi venea sa-i spun doctorului sa ma taie si sa o scoata sa mi-o dea mai repedeee! Mi-a spus de asemenea ca e 90 la suta fetita!
Vestea rea: nu vrea si pace sa se intoarca cu capul in jos. Face stanga dreapta, dar cu capul in jos nu si nu. Deci la inceput era cu fata spre stanga. Dupa o saptamana de gimnastica se intoarce cu fata spre dreapta. Dupa o alta saptamana de gimnastica se intoarce iar cu fata spre stanga.
Oricum eu nu ma dau batuta. Acum deja 10 minute de stat cu fundul in sus mi se par floare la ureche... sa vedem care pe care, pana cand o sa continue sa faca stanga dreapta... daca nu si nu... cine stie ce-o sa fie... cezariana nu prea cred... poate ii vine lu don doctor ideea sa ma puna sa stau in cap cate 10 minute pe seara...
rocsana si bebe chan
nshiro spune:
Emanuelaan Bine ai venit! Un bebe sanatos si frumos iti dorim. Da-ne mai multe amanunte despre tine.
Aida multumesc mult pt pozele cu pompe si pentru celelalte link-uri! M-am mai luminat putin!
Noe se pare domnisoare noastre cam seamana... avem si aceelasi DPN, greutate foarte apropiata (o mica diferenta de cateva zeci de grame) si stau amandou in fundulet... ia sa vedem daca se vor naste in aceeasi zi si CUM.. asta-i intrebarea...
Doublemom biata de tine, parca mi se inchipui in paltonas, cu caciula pe balcon... cum stai tu sa-ti aerisesti fetele
! Foarte bine faci!
Tina multumim din suflet ca ne tiila curent cu toate cele care se intampla...
. M-am cutremurat cand am citit de Cristina!!!!!!!1 Atata lipsa de profesionalism cum e posibil??!!! Ai incredere intr-un doctor, te lasi pe mana lui, iti pui toate sperantele in el si uite ca patesti!!!!! ma rog cat mai putine dintre noi sa avem parte de astfel de surprize la nastere... MULTA SANATAE MICUTEI MARIA!
Cat despre tine, merge treaba, merge?
Mamaariadna si eu tot cu 13 kg in plus defilez! Oare scapam rapid de ele? Ca eu in vara am intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului si nu as vrea sa-mi dezamagesc fostii admiratori...
![]()
Mariana in primul rand bine ai revenit! Saraca de tine... prin ce-ai trecut cu accidentul, insa slava Domnului ca sunteti bine! Nici la mine bebe nu e pozitionat corespunzator si doct mi-a recomnadat un exercitiu care cica ar ajuta... il fac de doua saptamani dar nu prea am rezolvat decat intoarceri stanga dreapta. Am sa scriu amanuntit la subiectul tau cu breech position.
rocsana si bebe chan
lumysti spune:
Multumesc din suflet fetelor pt incurajari!
Ma bucur ca va am alaturi!
Mamaariadna - mi-e destul de greu sa nu ma intristez, insa am speranta ca data viitoare vestile vor fi mai bune.
Adar - esti o dulce
, mi-ai adus zambetul pe fata. Doctorul mi-a recomandat cezariana pt ca sarcina a fost obtinuta in urma unui tratament de 1 an de zile (fara rezultat) si a unei operatii laparascopic. Nu stiu daca asta e un motiv intemeiat, insa dr. mi-a spus ca nici nu se gandeste sa nasc altfel. Imi place foarte mult vorba ta (DUMNEZEU IUBESTE COPII!) si ma rog ca totul sa fie bine. Peste 2 saptamani am programare la Doppler. Cat despre durerile de care ai pomenit, le simt si eu de vreo 2 zile, insa cred ca sunt normale in aceasta perioada a sarcinii.
Doublemom - Eu stau linistita si incerc sa gandesc pozitiv pe cat posibil, insa am momente cand ma apuca cate o depresie... Oricum, iti multumesc pt sfaturi si promit sa incerc sa le urmez. Ce nu facem noi pt binele bebelusilor nostri, nu?
Va pup
cu mult drag,
Lumy
33+
nshiro spune:
Delia ce ai facut la doctor? Sper ca totul e OK.
Onsami LA MULTI ANI sotului, sa-ti traiasca si sa va iubeasca!
Catrinel ce-ar fi sa le zici sa vina pe rand? Sa vina mami al tau cand nasti, sa fie lanag tine si cand se face bebelina de vreo doua trei luni sa vina si socrii.... Eu am o prietena, a nascut in Italia si au venit la ea atat mama cat si soacra. Si cica se certau intre ele
, de la bebe normal, ca una zicea intr-un fel si cealalta in altul... iar ea profita de neatentia lor si facea ca dansa
... A spus ca a fost mai mult amuzant decat stresant... sa le vada in fiecare zi cum se contraziceau de la niste nimicuri si pana la urma sa nu apuce nici una sa-si puna ideile in aplicare... Cat despre nume eu votez cu Carla! Si celelate sunt frumoase dar carla imi place in mod deosebit. Sper sa se fi intors bebelina ta. Succes!
Ema
parintii tai. La treburile casei ma vor ajuta soacra si cumnata, desi ele nu se pricep sa gateasca bunurile care le face mama, mai am rabdare pana in vara cand intentionez sa merg in Romania...
Ileana marius succes la analize, sa vii cu rezultate bune. Te simt cam speriata... lasa ca pana la urma o sa fie bine si cu nasterea si cu moasa si cu doctorul cu tot, vorba lui Adar, Doamne Doamne iubeste copiii!
Aileana ma bucur ca ne aduci vesti bune si ca tu cu bebe sunteti OK. Spor la facut pregatiri ca mai e un picut!
Dananita felicitari pentru analize si pentru achizitii! Vrem pozici.
Andreea Georgiana sa stii ca si eu simteam ca sughita pe undeva prin dreapta jos (ca niste lovituri usoare regulate, ca o zvacnire, cea ca m-a facut sa-mi pun mari sperante ca s-a intors, dar de unde... capul bine mersi sus de tot... asa ca poate si la tine a fost altceva....dar nu deschiderea colului! Si la mine mama ar veni oricum... daca as fi in Romania, sau mai pe undeva pe aproape macar... Oricum pe de o parte am remuscari ca-i refuz marea bucurie de a-si vedea nepoata in primele clipe de viata
dar poate asa e mai bine pentru toata lumea... o va vedea la vara! Nu-ti mai fa griji! Felicitari pentru rezultatele la analize!
bancurile si spor la impletit. Sa ne arati si noua cand e gata!
Lumysti stai linistita ca bebe nu e mic deloc. ia sa vezi ce repede o sa creasca, numai sa papi tu bine!
Adar cred ca intepaturile sunt de la marirea uterului... Si pe mine saptamana trecuta m-a durut foarte tare in zona buricului si doctorul a zis ca e din cauza uterului care se mareste si apasa...
Manu sanatate si sa treaca infectia repede!
Lady Hawk, nu stiu ce sa spun
... de la arsuri o fi...
Ciuf ce povestiri
... chiar ca nu am mai auzit asa ceva...
Andra Simona eu am auzit ca din latex ar fi mai bune...
Kim bravo pentru forma ta de zile mari si pentru bebe Alicia
. Te inteleg perfect! Asteptam pozicile.
Anairda nu stiu ce sa zic de burtica... Esti sigura ca nu ti se pare... poate doar a mai crescut un pic.
rocsana si bebe chan
Catrinel_17 spune:
Doublemom, da, si eu m-am speriat cind am auzit ca aici se naste cu moasa ca in evul mediu… dar acuma m-am obisnuit cu ideea. Si cind am fost la clinica in vizita, au zis ca scopul e sa de-medicinizeze nasterea, ca e o chestie naturala, nu este nevoie de medic decit cind sunt complicatii. Oricum, moasa ii tine permanent la curent cu ce se intimpla, chiar daca ei nu sunt acolo. Asa ca m-am impacat cu gindul… atita timp cit e un doctor pe coridor… ![]()
Manu, deci infectie urinara…. Hmmm, mda. Adevaru-i ca am cam umblat desculta prin casa…. Sapt viitoare am programare si o sa vad, ca nu am mai simtit intepaturile alea de duminica incoace… Multumesc de info!! Sper sa-ti treaca repede!
Mariana, am o prietena din Suedia si ea se tot se mira de sistemul de aici din Germa. Cica-i exagerat. Zice ea!!! Io zic ca-i numai bine. Deci cu ce zici tu ca se face acolo, eu n-as fi linistita … NUMAI 2 ecografii…. Cred ca ma caram in Romania si imi mai faceam o tura acolo….
Cu comandatul de pe Internet si eu sunt fan total, e si mai bine sa ti le aduca acasa, decit sa te agiti tu. Chestia e ca atunci cind merg prin oras, mi se “lipesc de maini”, cum zicea una din fete
carucior ai luat? Ca noi la asta ne-am impotmolit deocamdata…
Ariadna, eu acuma incerc sa contactez o moasa, mi-a recomandat-o o vecina. Na ja… La nastere, ma las pe mana cui va fi pe acolo… Cursurile pregatitoare incep in 17 februarie. Am ales un curs din ala… turbo, in prima seara 2 ore la care ma duc singura, apoi simbata si duminica (cu sotzu’) de la 10 la 17… O sa fie crunt. O sa ma interesez ce se face, si daca nu e chiar ce am vrea, nu mergem intr-una din zile. Si ma si enerveaza ca pierd simbata, ca e singura zi in care putem merge impreuna la cumparaturi!!
Himmel? As zice …baldachin?
altceva nu-mi vine. E “perdeaua” aia care se atirna de sus peste patutz ca sa aiba bebe umbra…in engleza e “canopy”
Ciuf, imi amintesc ca prin clasa a 7-a imi povestea o colega ca a vazut la TV (parca) asa o poveste cu o batrana care avea un burta un copil pietrificat… am zis ca aiureaza, exagereaza, nascoceste, numai ca sa ne impresioneze, dar povestea mi-a ramas in minte. Uite ca se poate… si cealalta cu copii in uter si printre intestine e ceva asa de incredibil!! Si au si trait, mi se pare fantastic…
Andra simona, fii serioasa cu numele
de fapt poti sa editezi mesajele daca vrei sa corectezi ceva – te duci in bara aia cu icoane de desupra mesajului pe care tocmai l-ai postat, si alegi pe aia care arata ca o foaie cu un creion (se cheama “editeaza raspuns”) faci click si corectezi in text…(se descghide fereastra aia in care postezi mesajele…) 
anairda, cind i-am zis la doctor ca mi se intareste burtica din cind in cind, mi-a facut tuseu vaginal, mi-a explicat cu pre-contractiile si mi-a zis ca “la mine nu au avut efect, colul este inchis”. Asa e si la tine probabil. Ai col strong
!!!
Nshiro – dar sa stii ca mai are timp sa se intoarca inca! Si de ce nu cezariana?
Cit despre timingul pt vizite… am rezolvat pe jumatate. Socrul meu vine in februarie, pe la mijloc, nu pot sa-l gonesc fix cind se naste nepoata lui. Mama vine si ea la nastere. Deci vor fi amindoi aici, dar cred ca vor fi pasnici… mama mea cu soacra-mea ar fi facut o prereche mai ciudata. Soacra-mea a decis ca nu vine la nastere ca nu poate pleca de la servici, vine la citeva saptamani dupa aia, cind restul nu vor mai fi aici. Bine si asa. Ea e tare legata de serviciul ala, noi a trebuit acum 8 ani sa modificam data cununiei civile ca sa poata veni ea, ca “avea probleme la servicu”. Na? Ceva comentarii??
![]()
Catrinel & titza mică
ceela spune:
buna burtici,
Am intrat si noi sa mai semnam condica de prezenta.
Lady Hawk, eu una nu am cumparat chiar nimic pentru bb. Nici macar patutu.Mi-e teama ca daca fac gata bagaju, vine bb mai repejor, si eu vreau sa vina la termen. Abia am cumparat pentru mine 2 camasi, chiloti, vata si servetele.Asta e tot. Si eu am facut 34 sapt.
Acum am venit de la analize secretie si streptocop B. Maine alea de sange.
Eu una acum nu mai am rabdare, acum spun sa mai stea BB la caldura in burtica. Daca ma uit bine, mi se pare si mie ca a coborat burtica. Abia astept sa merg saptamana viitoare la eco.
Tcelen , sa stii ca ne-am gandit la tine si ti-am tinut pumnii ca Maria sa fie bine.Maria,multa sanatate-prima noastra bebelusa.
Si din randul plangerilor: -ma dor toate oasele(normal)
- sanii mei nu prea au crescut(mi-e tare fricuta ca n-o sa am laptic) si nici nu am cui sa ma plang.
aveti ceva sfaturi?
Va pup pe toate,
ceela , 34+
poze 34+