Mamici de iulie - august 2006 (15)
Raspunsuri - Pagina 15
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by Kehleyrquote:
Originally posted by Sabana
Apropo de concediu de maternitate. Cum se procedeaza. Am inteles ca sunt 126 de zile concediu de lauzie, 63 inaiante si 63 dupa. Dar cum incepi sa le calculezi. Am vazut ca sa intri in concediu de crestere a copilului trebuie neaparat sa ai 43 de zile dupa nasterea copilului. Si daca nu nimeresti la fix numaratoarea, compensezi cu concediu de odihna? Iar in timpul concediului de lauzie primesti banii de la firma, iar apoi de la primarie?
Nu trebuie sa ai fix 43 de zile, ci minim 43 de zile cred. Adica, perioada aia de 126 de zile in total poate sa culiseze un pic, dar nu poti sa intri in concediu prenatal prea devreme. Pe perioada de 126 zile primesti de la firma 85% dinmedia salariului pe ultimele 10 luni (ceva pe acolo, niciodata nu mi-e clar daca iau 85% din cat iau acum net sau se face 85% din brut, se scad darile si iau ce ramane... oricum nu e mare diferenta) iar dupa aceea se ia de la stat suma aceea fixa de 8,ceva milioane.
Intr-adevar sunt 126 de zile pre si post natal. Tu alegi, in functie de cum te simti si de ce iti recomanda medicul cate zile iti iei prenatal. Dar nu poti lua mai mult de 84. Pt ca e obligatoriu ca 42 de zile sa iti ramana post natal. Eu asa stiu, de fapt asa mi-a zis un contabil. Primim 85% din salariul brut al ultimelor 6 luni pana expira si cele 42 de zile de post natal. Si abia dupa aceea primim indemnizatia de crestere a copilului. Mie asa mi s-a explicat.
10+POZE
geliza spune:
Multumesc fetelor pentru urari
...va pup pe toate, va felicit pe cele care ati mai aflat sexul bebeilor...vad ca si nr de baieti creste...din pacate Mara este cu febra...ma duc la gradi acum cu tortul pentru ea iar apoi o iau acasa...nici eu nu sunt mai bine...mi-am facut cerere de concediu sa ma refac prin somn...maine merg la dr si promit sa revin cu amanunte ...daca ma simt bine poate mai intru de-acasa...
va pup si va rog sa ma scuzati ca sunt asa "pe scurt si pe fuga", dar pana acum nu mi-a mai mers netul la serviciul...
promit sa recuperez si din urma.
Eliza
, si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
pumpkin spune:
Am deschis un nou capitol.
Va invit sa continuam aici : www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67285" target="_blank">Capitolul 16.
Miky
17+
NEW
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006 NEW