Grupa sanguina si dieta (dietele)
Raspunsuri - Pagina 18
Idora spune:
GRUPA O
PRODUSE LACTATE SI OUA
Oua 1 ou de 3-4 ori/saptamana
Branzeturi 60g 0-3 ori/sapt
Iaurt 120-180 g 0-3 ori/sapt
Lapte 120-180 g 0-1 ori/sapt
Neutre
unt,branza farmer,branza feta,branza de capra,mozzarella,branza de soia,lapte de soia
De evitat
branza americana,blue cheese,branza de Brie,lapte batut,camembert,branza Cheddar,branza Colby,branza de vaci,branza topita,branza Munster,branza olandeza,Edam,branza Emmenthaler,lapte de capra,branza Gouda,branza Gruyere,inghetata,branza Jarlsburg,kefir,branza de Munster,parmezan,branza Provolone,branza Neufchatel,ricotta,lapte ecremat sau 2%,string cheese,schweitzer,zer,lapte integral,iaurt(toate varietatile)
ULEIURI SI GRASIMI
Deosebit de benefice
ulei de in,ulei de masline
Neutre
ulei de Canola,ulei din ficat de cod,ulei de susan
De evitat
ulei de porumb,ulei de seminte de bumbac,ulei de arahide,ulei de sofran
Idora spune:
GRUPA O
NUCI SI SEMINTE
Nuci si seminte 6-8 nuci de 3-4 ori/sapt
Unt de nuca 1 lingura de 3-7 ori/sapt
Deosebit de benefice
seminte de dovleac,nuci
Neutre
migdale,unt de migdale,castane,alune,nuci americane,macadamia,nuci pecan,pin,unt de susan(tahini),seminte de susan,unt de floarea soarelui,seminte de floarea soarelui
De evitat
nuci braziliene,nuci de mahon,litchi,arahide,unt de arahide,fistic,seminte de mac
FASOLE SI LEGUME
Deosebit de benefice
fasole: aduke,azuki,pinto
mazare neagra
Neutre
fasole:neagra,cu boabe late,cannellini,fava,garbanzo,verde,jicama,lima,nordica,rosie,saltareata,cataratoare,alba
-soia cu boabe rosii
mazare verde
mazare pastai
De evitat
fasole:aramie,mare,navy,Tamarind
linte:de casa,verde,rosie
CEREALE
e bine sa se evite produsele din grau integral
Neutre
amarant,orz,hrisca,crema de orez,kamut,kasha,mei expandat,tarate de orez,orez expandat,secara alba
De evitat
fulgi de porumb,faina de porumb,crema de grau,faina de cartofi,grape nuts,tarate de ovaz faina de ovaz,cereale combinate,grau macinat,tarate de grau,germeni de grau
O sa scriu restul mai tarziu!!
diana11 spune:
Am achizitionat si eu cartile. Acum stiu exact ce am voie si ce nu.Am tinut o saptamana si ceva cu aproximatie, am si slabit in perioada respectiva, digestia s-a imbunatatit, dar

de luni am cam calcat pe bec (cartofi prajiti....) si mi-a fost un rau de sa mor nu alta. Asa ca de maine inapoi la dieta, ca azi iar am uitat de rau

.O singura problema am eu, cam fac foamea ca nu am timp sa-mi gatesc numai mie si probabil de aici si tentatiile. Eu am AII si ma simt bine cu verzaturi in schimb sotul are O si nu poate fara carne 

arinna spune:
Idora, ce dragutza, ai facut ceva efort
Ioana, cate aveti voi voie...
Diana, cartofii prajiti sunt otrava curata...eu aveam niste dureri de burta ingrozitoare dupa ce mancam...Cica produc si mutatii genetice...D fereste, ce "porcarii" ne ispitesc...sa vezi si eu , gr A, ce fug de la raioanele cu mezeluri...sa nu ma tenteze..dar pana la urma m-am obisnuit...numais a nu manance cineva langa mine salam ca n-am mai pus gura de cateva luni si poftesc :)
........................
Knowledge is power!
arinna spune:
Au dreptate si in ce privetse cerealele...mie imi fac rau, ( gr A)mai ales taratele,si stiam dinainte...acum am mancat de curand iar, mi-a dat un dr pentru constipatie niste tarate integrale, facute ca o faina,si m-au nenorocit...cine m-a pus?
Si asa nu beau apa cata trebuie, mi-au absorbit si ce mai aveam...Groaznic...
........................
Knowledge is power!
numeioana spune:
Idora, iti multumesc din suflet! Intr-adevar, a fost mai mult decat "ceva efort". Ai facut o descriere foarte amanuntita.
Arinna, pupici! Sunt sigura ca nu strica nimanui.
Ioana
Idora spune:
Ioana, arinna
,n-a fost nici un efort, chiar imi face placere ca pot sa ajut!!
Scriu acum mai departe:
GRUPA O
PRODUSE DE PANIFICATIE
Paine,biscuiti 1 felie 0-2 ori/sapt
Briose 1 buc. 0-1/sapt
Deosebit de benefice
paine ESSENE si paine EZEKIEL
Neutre
paine neagra de orez,Fin Crisp,paine fara gluten,lipie ideala,mei,prajituri de orez,paine de secara 100%, fulgi crocanti de secara,secara Vita,paine din faina de soia,paine de secara alba,paine Wasa
De evitat
covrigi din grau,briose din porumb,grau arnaut,briose englezesti,paine hiperproteica,matzos din grau,paine poli-cerealiera,brose din ovaz,pumpernickel,paine din grau germinat,briose din tarate de grau,paine din grau integral
CEREALE SI PASTE FAINOASE
Nu exista cereale sau paste fainoase care sa poata fi incadrate ca f. utile pt.persoanele cu grupa sanguina O.
Neutre
faina de orz,hrisca,kasha,paste fainoase din anghinare,quinoa,basmati de orez,orez brun,orez alb,orez salbatic,faina de orez,faina de secara,faina de secara alba
De evitat
faina de grau,bulgur,faina de cus-cus,faina de grau arnaut,faina cu gluten, faina de grau germinat,faina de ovaz, taitei soba, paste fainoase de gris,faina graham,faina alba,faina de grau integral
Idora spune:
GRUPA O
LEGUME
Deosebit de benefice
anghinare domestica,anghinare de Jerusalim,frunze de sfecla,cicoare,verdeturi Collard,papadie,usturoi,hrean,broccoli,gulie,laptuca,okra,ceapa rosie,ceapa spaniola,nap,alge,ceapa galbena,patrunjel,pastarnac,ardei rosii,cartofi dulci,dovleac,spanac,sfecla Mangold,ridichi
Neutre
arugula,sparanghel,muguri de bambus,sfecla,bok choy,chimen,morcovi,telina,asmatui,coriandru,castravete,ridichi Dikon,marar,andive,chimen dulce,ferigi fiddlehead,ghimber,laptuci: bibb,de Boston,iceberg si mesclun,fasole lima,ciuperci:abalone,enoki,Portobello si tree oyster,masline verzi,ceapa verde,ardei: verzi,jalapeno si galbeni,radicchio,ridichi,rappini,nap suedez,praz,salote,mazare de zapada,muguri de mung,muguri de ridiche,dovlecel toate tipurile,tempeh,tofu,rosii,castane de apa,macris de balta,toate tipurile de ingama,zucchini
De evitat
avocado,varza chinezeasca,varza rosie,varza alba,conopida,porumb alb,porumb galben,vinete,ciuperci domestice,ciuperci shiitake,mustar,masline negre,masline grecesti,masline spaniole,cartofi rosii,cartofi albi,muguri de lucerna,varza de Bruxelles
Idora spune:
GRUPA O
FRUCTE
Deosebit de benefice
smochine uscate,smochine proaspete,prune negre,prune verzi,prune rosii,prune uscate
Neutre
mere,caise,banane,afine,boysenberries,afine,cirese,merisor,stafide negre,stafide rosii,curmale rosii,boabe de soc,agrise gapefruit,struguri :negri,Concord,verzi si rosii,guave,kiwi,kumquat,lamai,fructe de tei,laganberries,mango,pepene:canang,casaba,Crenshaw,de Craciun si turkestan,lubenita,pepene spaniol,nectarine,papaya,piersici,pere,curmale japoneze,ananas,rodii,prickly pear,stafide,zmeura,carambola
De evitat
mure,nuci de cocos,pepene cantalup,pepene de ambrozie,portocale,banane,rubarba,capsune,mandarine
SUCURI SI LICHIDE
Deosebit de benefice
cirese negre,ananas,prune uscate
Neutre
caisa,morcov,telina,merisor,strugure,grapefruit,papaya,zeama de rosii(cu lamaie),castravete,suc de legume(vezi legumele indicate)
De evitat
mar,cidru de mere,varza,portocala
MIRODENII
Deosebit de benefice
roscove,curry,dulse,varec,patrunjel,ardei rosu,sofran de India
Neutre
agar,cuisoare englezesti,extract de migdale,anason,arrowroot,malt de orz,busuioc,frunze de dafin, pere pergamute,sirop de orez brun,nucsoara,asmatui,arpagic,ciocolata,cuisoare,coriandru,crema de tartru,chimion,marar,usturoi,gelatina simpla,miere,hrean,sirop de artar,majoran,mentha aguatica,miso,melasa,mustar(uscat),piper boabe,boia de ardei,mentha piperita,ardei capia,sirop de orez,rozmarin,sofran,salvie,sare,cimbru,sos de soia,sucanat,zahar alb,zahar brun,tamari,tamarind,tapioca,tarhon,thimian,perisor,ardei iute,mentha spicata
De evitat
capere,scortisoara,vanilie,amidon de porumb,sirop de porumb,nucsoara,piper alb,piper negru,otet din cidru de mere,otet(impatiens balsamina),otet din vin rosu,otet alb
Idora spune:
GRUPA O
CONDIMENTE
Nu exista condimente benefice.Daca trebuie sa consumati mustar sau condimente pt.salata pe alimente,folositi-le cu moderatie.
Evitati ketchupul,care contine printre ingrediente si otetul
Toate alimentele murate sunt indigeste,caci irita grav invelisul gastric.
Incercati sa va abtineti de la condimente sau sa le inlocuiti cu ulei de masline,sucul de lamaie si usturoiul
Neutre
unt de mere,gem(din fructe permise),jeleu(din fructe permise),mustar,sos Worchestershire,condimente pt.salata(cu continut sarac de lipide,din ingrediente permise)
De evitat
ketchup,muraturi cu marar,maioneza,muraturi kosher,muraturi dulci,muraturi acre,condimente
CEAIURI DE PLANTE
Deosebit de benefice
ardei rosu,studenita,papadie,fenugreek,ghimber,hamei,tei,dude,patrunjel,menta,macese,sarsaparila,ulm alunecos
Neutre
Iarba matei,musetel,dong quai,soc,ginseng,ceai verde,paducel,voronic,radacina de lemn-dulce,lumanarica,frunza de zmeura,salvie,gura lupului,menta,thimian,valeriana,verbina,mesteacan alb,coaja de stejar alb,coada soricelului
De evitat
lucerna,aloe,brusture,piciorul manzului,matasea porumbului,echinacea,gentiana,goldenseal,trifoi rosu,rubarba,iarba Sfantului Ion,senna,traista ciobanului,frunza de capsun,stevie galbena
DIVERSE BAUTURI
Deosebit de benefice
sifon
Neutre
bere,ceai verde,vin rosu,vin alb
De evitat
cafea obisnuita,cafea decofeinizata,bauturi distilate,cola,sifon dietetic,alte tipuri de sifon,ceai negru decofeinizat,ceai negru obisnuit