Voi ati ierta?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

numai_eu, eu totusi nu am reusit sa ma lamuresc, tu iti doresti cu adevarat sa te ierte, esti convinsa ca el este "the one"?...

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

quote:
Originally posted by ionella3003

numai_eu, eu totusi nu am reusit sa ma lamuresc, tu iti doresti cu adevarat sa te ierte, esti convinsa ca el este "the one"?...

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA

Da, imi doresc cu adevarat sa ma ierte si sunt convinsa ca el e cel pe care il vreau. Dar cred ca daca nu intelegem motivele pentru care am ajuns sa fac asta nu o sa reusim niciodata sa ne fie bine impreuna. Si nu cred ca e suficient doar sa-l iubesc eu pentru ca relatia sa mearga bine. De asta am si cerut sfaturi aici. Sunt absolut convinsa ca ceea ce am facut a fost rau, dar voiam sa stiu daca este un lucru care se poate ierta. Stiu ca acum este ranit si dezamagit, dar sper sa ne fie bine pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pareja spune:

probabil ca te ajuta, pe tine sau pe sotul tau, daca iti spun ca nu esti numai_tu. eu sunt casatorit de sase ani, credeam ca am o relatie perfecta, suntem impreuna de 13! ani, si totul, din punctul meu de vedere, se baza pe o incredere nemarginita. prin natura ocupatiilor mele calatoresc foarte mult, uneori sunt plecat luni de zile din tara. eram indragostit de ea ca la inceput pana acum cateva zile, cand..... am aflat ca are un amant de 3 (trei!!!!) ani. adica prima aventura a ei a fost la inceputul lui 2003 (cand eu eram acasa!!) iar circumstanta cea mai agravanta.... ultima (pana acuma) in februarie 2006 si... atentie... este insarcinata din decembrie. deci situatia este mult mai grava decat la voi. mai mult, amantul este prieten de familie si a fost in casa noastra de multe ori si m-a privit in ochi.... si ea, la randul ei, pe sotia lui. diferit fata de tine este ca ea nu a marturisit nimic de buna voie. mi-a povestit totul in amanunt (chiar si amanuntele picante) doar dupa ce eu am aflat intamplator. asa am inteles ca toata relatia noastra a fost doar un lung sir de minciuni, ce-i drept foarte iscusite. din pacate sau din fericire, inca nu-mi dau seama, sunt sigur ca poarta in pantec copilul meu. eu nu am luat o decizie pana acum in privinta asta pentru ca nu vreau sa actionez sub influenta maniei de moment, nu vreau sa stric si o alta casnicie in care exista si acolo un proaspat bebelus, nu sunt tipul agresiv dar nici sa iert asa ceva nu sunt capabil. pozitia ei este identica cu ultimul tau post si considera ca eu nu am inclinatii spre iertare pentru ca prietenul si sfatuitorul meu este italian din sud. o iubesc inca dar sunt sigur ca nimic nu mai poate fi ca inainte, incerc sa-i gasesc justificari (cum ar fi curiozitate pt ca eu am fost singurul sau ca relatia isi pierduse din intensitate) dar nu scuza o relatie a ei de aceasta amploare.... iar in privinta lui.... ma doare ca-si continua viata fericit alaturi de familie. ca barbat nu ma pot privi in oglinda si recunosc, nu e crestinesc, gandul imi e doar la o revansa potrivita in ceea ce-l priveste pe el. ei i-am acordat sansa de a nu o arunca afara din casa, de a incerca sa-i ofer cele mai bune conditii pana naste copilul, iar apoi.... n-am de unde sa stiu. nu sunt un incuiat, inteleg emanciparea femeilor si nevoia de a fi admirate iar in urma insistentelor chiar f..... de altii, dar nu accept faptul ca am fost mintit ani de zile. nu aveam nimic impotriva sa ducem o viata libertina dar sa stiu ca si eu am voie si cand ne revedem sa ne povestim experientele. sau chiar sa o facem impreuna daca doreste. dar nu accept faptul ca ea mima gelozia ca sa ma tina pe mine in bezna.

in concluzie, arata-i sotului tau postul meu si va intelege ca altul si-ar dori sa fie vorba, ca in cazul tau, doar de un pas gresit de moment pe care sa-l stearga cu buretele fara a sta pe ganduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Off topic:
pareja, m-ai lasat fara replica. Iti spun sincer, nu stiu din ce stratosfera ai picat si nu stiu cum de poti fi atit de iesit din comun vizavi de restul barbatilor, dar mi-ai dovedit - chiar daca esti singurul pe care l-am intilnit pina acum care sa arate o atare maturitate - ca mai exista pe lumea asta si barbati deosebiti. Aveam tendinta sa generalizez, stii tu...
Iti multumesc ca ai reusit sa-mi schimbi opinia.

Numai bine iti doresc!

============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Sint complet nedumerita.
Pasajul de mai jos m-a pus in mare incurcatura:

quote:
Originally posted by pareja

nu aveam nimic impotriva sa ducem o viata libertina dar sa stiu ca si eu am voie si cand ne revedem sa ne povestim experientele. sau chiar sa o facem impreuna daca doreste. dar nu accept faptul ca ea mima gelozia ca sa ma tina pe mine in bezna.

Asta este ce te-a durut pe tine mai mult?
Ca nu ai facut-o si tu? Ca ai fost tinut "in bezna"?
In acest caz "vina" o purtati amindoi in aceeasi masura.
Daca ati trasat niste limite de comun acord iar ea le-a incalcat, se poate spune ca te-a inselat insa daca tu gindeai asa cum ai scris mai sus, in citatul extras si nu i-ai adus la cunostinta, inseamna ca tu ai tinut-o in bezna si acele limite ori nu au fost trasate niciodata ori au fost false.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

@anca74: asa compliment mai rar. iti multumesc, azi m-am simtit mult mai bine datorita tie.

@daniela_b: sigur ca ai dreptate si ca probabil la origini a stat lipsa de comunicare. eu am facut in primii ani toate eforturile posibile pentru a afla ce nevoi are, pe toate planurile, ce frustrari sau dorinte ascunse, cu scopul de a rezolva impreuna totul. in momentul in care am fost acuzat ca sunt un obsedat sexual ce se da la ea care provine dintr-o familie ultraconservatoare... am renuntat. am considerat ca nu exista neimpliniri si daca vor fi candva eu voi afla primul. vroiam sa spun ca in urma unor discutii si caderi de comun acord as fi acceptat absolut orice (sigur ca speram ca fantezia ei nu este sa ma vada pe mine cum mi-o trag 2 negri). prin postul meu vroiam sa arat ca eu as ierta orice contact fizic, as ierta-o pe numai_eu, pentru ca a marturisit, demontrand prin asta ca regretul este sincer si ca si pe viitor ma pot baza pe sinceritate. asta pt ca la ea a fost ceva trecator si autodenuntat!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pareja

@anca74: asa compliment mai rar. iti multumesc, azi m-am simtit mult mai bine datorita tie.

@daniela_b: sigur ca ai dreptate si ca probabil la origini a stat lipsa de comunicare. eu am facut in primii ani toate eforturile posibile pentru a afla ce nevoi are, pe toate planurile, ce frustrari sau dorinte ascunse, cu scopul de a rezolva impreuna totul. in momentul in care am fost acuzat ca sunt un obsedat sexual ce se da la ea care provine dintr-o familie ultraconservatoare... am renuntat. am considerat ca nu exista neimpliniri si daca vor fi candva eu voi afla primul. vroiam sa spun ca in urma unor discutii si caderi de comun acord as fi acceptat absolut orice (sigur ca speram ca fantezia ei nu este sa ma vada pe mine cum mi-o trag 2 negri). prin postul meu vroiam sa arat ca eu as ierta orice contact fizic, as ierta-o pe numai_eu, pentru ca a marturisit, demontrand prin asta ca regretul este sincer si ca si pe viitor ma pot baza pe sinceritate. asta pt ca la ea a fost ceva trecator si autodenuntat!

acum e mult mai clar pentru mine...
Si te rog sa ma scuzi ca in graba si "uimirea" mea vis-a-vis de postarea ta anterioara nu am observat ca abia ai venit pe forum, ma folosesc de ocazie sa-ti spun "bine ai venit! "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

daniela, poate pare bizar, dar asa e: in momentul in care afli asemenea kestii, te doare cel mai tare ca n-ai stiut.

Te dor toate momentele tale de tandrete si sinceritate din ultimii ani.... mai mult decit ideea ca te inseala.

Elise

Mergi la inceput

Ai dreptate, Elise, desigur ca aceste lucruri sint foarte dureroase atunci cind tu esti cel implicat in ceea ce altii considera ca sint teorii sau "subiecte" care lor nu li s-ar putea intimpla pentru ca sint larger than life.
Eu am vrut sa subliniez o nuanta, daca ea (oricare ea) stie ca el (oricare el) este destul de liber in gindire si accepta situatii inacceptabile pentru altii, cu siguranta va fi mult mai deschisa si ii va impartasi din gindurile, tentatiile, trairile, indoielile, sentimentele ei, ii va da semnale, va flutura stegulete galbene "hei, o iau pe aratura...ma atrage si altul, ce facem?" si va discuta wide open despre asta. Daca tot ce lasa de inteles el (oricare el) este ca ii interzice sa fie femeie indiferent de ce simte ea(oricare ea), cu siguranta se va ajunge la ascunzisuri si la minciuna.
"Cum sa-l ranesc? Cum sa-i spun ca un alt barbat mi-a atins inima cu "dulceata" lui masculina?...mai bine sa las totul asa...ce-o sa iasa o sa iasa, daca ma prinde, ma prinde, daca nu, nu, in fond, fiecare om are dreptul sa iubeasca intens...chiar daca fericirea mea inseamna nefericirea altuia..."
Bineinteles, vorbind despre dragoste ma gindesc mai mereu la cuvintele:

Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizma o pazeste; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,

nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeste la rău,

nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,

acoperă totul, crede totul, nădăjduieste totul, suferă totul.

Daca dragoste nu e nimic nu e!

Oricit de banale si ultrafolosite ar fi aceste cuvinte in ochii unora, pentru mine este cea mai frumoasa si precisa descriere a dragostei, asa cum trebuie eu sa o inteleg ca un om de rind ce sint.

Dar, este intr-adevar dragoste ce simti pentru un altul atunci cind al tau, caruia i-ai jurat credinta, pare sa nu te mai inteleaga?
Nu inseamna ca tu ai jurat fals? Nu inseamna ca tu ti-ai vindut dragostea pe niste banuti stralucitori?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniela_b

Eu am vrut sa subliniez o nuanta, daca ea (oricare ea) stie ca el (oricare el) este destul de liber in gindire si accepta situatii inacceptabile pentru altii, cu siguranta va fi mult mai deschisa si ii va impartasi din gindurile, tentatiile, trairile, indoielile, sentimentele ei, ii va da semnale, va flutura stegulete galbene "hei, o iau pe aratura...ma atrage si altul, ce facem?" si va discuta wide open despre asta.

asta este o fraza foarte importanta, am citit-o amandoi de doua ori, si intelegandu-i importanta vom incerca sa o comentam si poate, chiar daca nu rezolva problema, ne va ajuta sa intelegem cauza....

Mergi la inceput