preferinte culinare in timpul sarcinii-trasniteeee
Raspunsuri - Pagina 2
CORNELIAP33 spune:
Eu nu prea mai mancam nimic ca mi era greata de la orice, si asta pana in luna a noua.
Dar de la miros de tigara, miros sau gust de cafea si orice preparat din carne imi era ingrozitor de rau, asa ca devenisem o vegetariana convinsa, fara vicii (cafea, tutun)
. De altfel a fost singura data cand am tinut tot postul Pastelui fara nici un efort- n-au fost chiar 40 zile ca am nascut cu o saptanmana inainte de Paste.
Desi daca ma gandesc bine imi placeau pateurile cu branza si in general foietajele. Probabil ca de asta am pus 19 kg
.
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
Elise spune:
Am o prietena foarte snoaba, care a nascut acum vreo 2 luni.
N-a baut niciodata, nu suporta alcoolul - doar ca in timpul sarcinii poftea la TZUICA.
Dar nu orice tzuica, ci din aceea puturoasa rau... i-a mirosit cind a trecut pe langa un birt si de atunci a devenit dependenta - numai de acolo lua.
Primul lucru, cind se trezea dimineata era sa bea "un capacel" de tzuica.
Nu lua decit citeva lingurite, dar suficient cit sa fie "adulmecata" de la distanta de oricine trecea pe linga ea.
Si... era ditamai cucoana, imbracata elegant, cu fitze si pretentii, si gravida pe deasupra - si MIROSIND a tzuica de la coltu' strazii!!!
Murea de rusine... dar n-avea ce face.
In fiecare dimineata "tzuicutza" era obligatorie.
A incercat cu guma de mestecat.... cu marar... cu boabe de cafea... nimic nu putea indeparta "duhoarea" sub nici o forma.
Elise
Jocelyn spune:
Elise, cum adica nu avea ce face? Cand stii ca acel ceva de care ti-e pofta ii poate face rau lui bebe si nu numai, nu se putea abtine?
Si pe stomacul gol.
Nu mai stiu ce sa cred. Nu pot nici sa comentez ca dat fiind ca nu am fost insarcinata vreodata nu am simtit nici o pofta din asta. Dar sa nu te poti abtine de la ceva cu totul nociv ca sa-ti satisfaci pofta... ce-o sa ma fac eu daca raman insarcinata si ma apuca pofta de branza rosie din Anglia care la noi nu e, a? ce fac, vandalizez un magazin, bat lumea? zice-ti si mie ca sa stiu la ce sa ma astept
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
alinaxeni spune:
Ardei iute la greu.
Nimic nu intra pe gat fara ardei iute si rosu.Ma ustura de muream dar tot mancam.Pusese soacrela cateva borcane care au disparut in cateva zile dupa ce m-am dus la ea.
Era sa uit.Bureti murati,un deliciu.Imi facea socrela saptamanal,"sa aiba fata sa nu piarda copilul".Pleca dimineata la 4 in padure si pana ma trezeam eu imi facea si prajite cu usturoi.Nimeni n-avea voie sa se atinga de ele,erau pt. mine.He,he ce fericita eram.
alina
joker spune:
Voua vi se mai pastreaza aceleasi pofte din timpul sarcinii?Spun batranii ca atunci cand poftesti sarat faci baiat si cand poftesti dulce faci fata...ma rog..nu le am cu astea dar la mine s-a dovedit a fi adevarat.Apropos!!!!Ati "furat" ceva in timupl sarcinii??Si au ramas "patati"bebelusii?
amalisimona spune:
Din pacate preferintele mele culinare nu sunt deloc trasnite, dar sunt foarte nesanatoase
. Mananc dulciuri la greu si multe E-uri (mai ales din branza topita). Parca sunt obsedata. Stiu ca nu sunt bune, dar nu ma pot abtine, nu am liniste pana nu bag in gura. Ce stiti despre dulciuri in exces in timpul sarcinii? In afara de diabetul care ma paste pe mine, ce efect au dulciurile asupra lui bebe din burtica?
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by amalisimona
Din pacate preferintele mele culinare nu sunt deloc trasnite, dar sunt foarte nesanatoase. Mananc dulciuri la greu si multe E-uri (mai ales din branza topita). Parca sunt obsedata. Stiu ca nu sunt bune, dar nu ma pot abtine, nu am liniste pana nu bag in gura. Ce stiti despre dulciuri in exces in timpul sarcinii? In afara de diabetul care ma paste pe mine, ce efect au dulciurile asupra lui bebe din burtica?
Daca zaharul in cantitate mare e daunator pentru adulti este clar ca e foarte daunator pentru un bebelus. Uite ce am gasit:
"Sanatatea bebelusului depinde in mare masura de regimul alimentar al femeii insarcinate. Acest regim trebuie sa fie echilibrat, cu aport bogat de minerale si proteine si sa contina o pondere mare de legume si fructe proaspete, nu congelate sau conservate.
In schimb, exista cateva contraindicatii alimentare pentru perioada sarcinii: in general, trebuie evitate produsele “suprasaturate” cu E-uri si cu adaos mare de glucide: indulcitori naturali sau artificiali. Asadar, faceti tot posibilul sa renuntati la bauturile carbo-gazoase, la dulciuri si la unele mezeluri (crenvursti, carnati, salam etc.). Toxoplasmoza este o bacterie care se gaseste in carnurile rosii (porc, vita, manzat etc.) incomplet fierte si care poate provoca malformatii congenitale.
Alimentatia gravidei trebuie sa tina pasul cu consumul accentuat de resurse, iar aportul nutritional trebuie sa fie pe masura. Nu rareori insa, gravidele manifesta excese alimentare sau o selectivitate pronuntata in privinta alimentelor consumate. “Poftele” gravidelor sunt prezente si in unele cutume si superstitii populare. Astfel, daca nu este satisfacuta o pofta in perioada sarcinii, se crede ca bebelusul va purta “amprenta” acestei abtineri a mamei, sub forma unui semn din nastere. Cateodata, profetia se auto-implineste.
Manualele de psiho-patologie mentioneaza drept tulburari de care sunt afectate gravidele paraorexiile, constand in excese alimentare sau in ingerarea de substante nealimentare. Denumirea stiintifica pentru "poftele” din cursul sarcinii este “pica” – o tulburare minora desemnand consumarea cu placere a alimentelor foarte sarate sau condimentate, sau chiar a unor substante nealimentare (pasta de dinti, sapun, carbune, creta). De obicei, ea dispare dupa nastere.
Opsomania este dorinta compulsiva de a manca dulciuri in exces, iar gravidele se pare ca sunt “ciocolatomane”, poate mai mult decat majoritatea celorlalti oameni. Anxietatea sporeste aceasta manifestare."
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
daniella4 spune:
Eu sunt cam pofticioasa de felul meu, dar pana nu mi-au gasit glicemia cam mica in sarcina si am fost indemnata sa mananc mai multe dulciuri nu m-am dezlantuit! Da' pe urma...
Branza sarata cu dulceata de trandafiri a fost una din mancarurile preferate.
Am furat 2 puiuti de muscata de la o vila unde am fost cateva zile, s-au facut frumoase (deh, flori furate), iar puiutzul meu are o pata mica pe ceafa, o fi avand legatura???
Si e baiat pt ca mai mult am poftit la lucruri sarate?!
amalisimona spune:
Jocelyn oricum aveam convingerea ca dulciurile dauneaza sarcinii, dar intrebarea o pusesem pentru a obtine un raspuns concret. Articole despre generalitati alimentare am citit destule, dar nu prea am dat de afectiuni concrete pe care le-ar putea avea bebe in cazul in care maica-sa baga in ea dulciuri ca nesimtita 
. Mie mi-e teama ca nu cumva bebe sa se nasca cu vreun diabet sau ceva de genul asta, Doamne fereste
.