Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Horno, te pup si multzam de lamuriri. Acuma mi-am facut si o imagine asupra desfashurarii vaccinului. Dat fiind ca la mine o sa vina doctoritza cu asistenta la domiciliu, o sa-mi pot permite sa ma ascund in buda, sa nu vad cum imi chinuie micutza (sau cre'ca-i mai bine sa ma uit, sa fiu sigura ca totul decurge ok). Oricum, cre'c-o sa-mi dea lacrimile de mila ei. La Elias, cand i-au facut vaccinul si i-au luat sange din piciorush pt. nu stiu ce analiza, mi s-a rupt inima cand am auzit-o plangand. Nu-mi doream decat sa termine asistenta sa-mi pot lua puiu'n bratze si s-o linistesc. Offfffff, greu e sa fii mama! Cand m-avertiza maica-mea (cand eram eu adolescenta si faceam prostii si-o'ngrijoram pe biata maica-mea) ca-mi va veni randul sa fiu mama si voi vedea eu atunci ce voi simtzi pentru copilul meu, n-o credeam. O acuzam de sentimentalism ieftin. Iata-ma-s aceeashi sentimentala de care aveam oroare in adolescescentza/prima tineretze. Mamaaaaa, ce schimbare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gogolos spune:

Madau si eu i-am dat lui bebe Bonisan dar nu mi s-a parut ca are un efect nemaipomenit, baietelul meu tot avea colici insuportabile. Pediatra mi-a recomandat sa trec pe Debridat, desi Bonisanul e natural si Debridatul e totusi medicament.... Dar cu Debridatul am mai scapat totusi de colici, bebe al meu urla de ti se rupea inima de durere! Mai avem cate o colicuta din cand in cand, dar situatia s-a imbunatatit foarte mult totusi! Singura problema e ca nu i-l pot da la fiecare masa, ci doar de 3 ori pe zi Dar am inteles totusi ca depinde de fiecare copil, sunt unii la care nu a dat rezultat....
Fetelor care le dati la copii ceai: daca le dati chimion si anason combinat, care sunt cantitatile mai exact? Cat anason, chimion, apa?
Gogolos si Pustiu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

lordra, nu vreau sa cobesc, dar n-am auzit sa se bage doctorii la vaccin... tare mi-e teama ca tu o s-o tii pe dara, asistenta s-o intepe si dr sa se uite...

iar cu sentimentalismul mamei tale... nu ti-a zis si "las ca sa vezi tu cum ma doare pe mine cand ti-o raspunde fiica-ta asa"??? tot imi repet ca o sa fiu o mama buna, da asa mi-e teama sa nu fac aceleasi greseli...

gogolos, ai dreptate... depinde de copil... incerci pana functioneaza ceva...

raportam si noi una bucata copil caldut (37.8 azi la pranz), acum nu mai e si n-o chinui degeaba cu termometrul... da din picioare tot ca o broasca schioapa, asteptam maine sa ne treaca de tot. acum vad ca s-a trezit si suge cu pofta... bifam un vaccin pe lista, de caream trecut usurel... si cum mai avem, speram sa le trecem la fel de usor.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Multumesc ptr info! I-am dat Debridat la masa de la ora 4 si pot sa zic ca nu a mai scos nici macar un geamat. Daca stiam ca-i face bine incercam mai demult, dar acuma mi-a venit ideea. Intr-adevar a facut kk cam la jum de ora dupa ce l-a luat plus ca a eliminat o tona de gaze, ziceai ca e mitraliera.Acuma sa vedem cum i-o fi in continuare, ca il putem lua doar de 3 ori/zi. Eventual ma gandeam sa-i dau si Bonisan intre ele. Macar sa doarma noaptea ca restul ar fi ok.Intr-adevar solutia e buna doar 4 sapt, dar mai luam alta.
Pupici la mamici si bebici

Madau si Miruna (15 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hello dragele,

Cred ca mi-am revenit cu lapticul. In orice caz, e in crestere! In seara asta o sa o cantaresc pe Nati, dar ma astept la orice. Nu i-am mai dat biberon din seara aia si nici nu mai am de gand, sper mult timp de acum incolo.

Am fost azi la dr gineco cu galma. A zis ca nu e infectie, e doar canal blocat, sa nu iau antibiotic decat daca se inroseste si infierbanta. Sa nu masez in nici un caz, sa nu pun comprese. Acuma eu stiu ca la voi a mers cu masaj, dar uite ca la mine nu a mers, data trecuta dupa masaj s-a inrosit si pata rosie si galma tot crestea. Asa ca nu va suparati oe mine daca nu aplic sfaturile voastre, fac cum cred ca e mai bine si cum zice dr, in primul rand.

Dr meu a fost f f dragut. I-am zis ca tocmai am avut probleme cu laptele, m-am apucat de ceaiuri, etc si ca nu-i simplu ... Mi-a raspuns: "Pai daca era simplu alaptau barbatii, si nasteau si cresteau ei copiii". Asta m-a UNS la sufletul meu amarat in clipa aia... A fost dragut.

Asa e, le suportam pe toate, ba ne doare ici, ba colo, ne umflam, ne dezumflam, mancam si bem una si alta ca sa ceva, nu mancam si nu bem altele ca sa altceva... puiutii sa ni-i crestem. Nu cred ca barbatii ar fi in stare de toate astea, zau.

Gandacel imi pare rau prin ce treci, te asteptam inapoi cu forte proaspete si capul sus!! Fii puternica, ia taurul de coarne, vorba mamei mele!!! Eu ma tot gandeam la vorbele astea ale ei dupa ce s-a dus ea si a trebuit sa rezolv tot felul de chestii si mi-era foarte greu...

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Tania cum a fost la cusatura? , mamica viteaza!!!

Revin la problema carucioarelor:

Noki, Tania, si cine mai are Graco Ultima plus sau alt Graco am gasit site-ul Graco cu toata oferta de carucioare si am vazut ca Ultima plus are 9.3 kg si ca sunt si altele mai usoare - 6-7 kg. Asa ca iar va intreb, cat de greu vi se pare la mana Graco Ultima plus? Reusiti sa-l urcati pe scari cu bb cu tot in el? Sau gol? Vreau sa stiu prin comparatie, sa vad daca m-ar "coafa" Ultima plus sau alt model mai usor de la ei. Inca ceva, Noki la baby expo erau si altele reduse la pret sau numai Ultima plus? In Niro am sanse sa-l gasesc mai ieftin ca pe site? Uite aici site-ul:
http://www.clip-trade.ro/store/index.php?action=ViewGroups&grp=401&brid=2

Eu nu vreau cu scaun de masina, mi-am luat unul de la chicco si am dat destul pe el. Vreau carutul pt de la vara incolo, cand o sa aiba peste 6 luni si o sa stea in fundulet. Sa pot sa merg si eu cu el cu metroul si sa-l pot cobori si urca acolo unde nu sunt scari rulante. Eu am de acasa metrou direct in centru si mai am chef sa ies si eu, mai ales cand se va face vremea buna. Asa ca sunt dispusa sa astept baby expo de primavara pt un pret mai bun, ca pana atunci carutul de la Silvia e f bun.

Oricum, o sa ma uit si prin Carrefour, etc dupa carucioare de alte firme sau no name, dar e mai greu sa le afli greutatea ca sa poti sa compari. Mi-au placut cei de la Graco ca iti dau greutatea pe site.

Daca mai are cineva un carucior mai spre sport, usor, pe care sa-l poata cara pe scari cu bb in el, as ruga sa-mi dea niste detalii. (nume, pret)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

lavi, in niro nu cred ca gasesti graco... stand nu e decat baby care; mai gasesti carucioare, sau no-name... din experienta metroului, cauta ceva pe la 5 kg... cu tot cu copil ai destul de carat pe scari...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Gogolos, am citit azi cam de vreo 4 ori pagina 2 si doar acum seara a aparut mesajul tau, tare mult te-au moderat...

N-ai rude in Reghin cumva? Sa te muti cumva incoace si fac eu o donatie de lapte o vreme.

Si, da, legea (mai exact contractul colectiv de munca la nivel national) iti da dreptul sa primesti un salar de baza pe baza certificatului de nastere al copilului. Dar trebuie si o cerere si eu n-am habar cum trebuie formulata.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lordra

o sa-mi pot permite sa ma ascund in buda, sa nu vad cum imi chinuie micutza (sau cre'ca-i mai bine sa ma uit, sa fiu sigura ca totul decurge ok).... O acuzam de sentimentalism ieftin. Iata-ma-s aceeashi sentimentala de care aveam oroare in adolescescentza/prima tineretze. Mamaaaaa, ce schimbare!

Lordra & Dara (30 Nov. 2005)

Ai fost mortala, Lordra draga cu sentimentalismul si cu ascunsul in buda. Vorba Cristinei, mai degraba pediatra o sa se ascunda in buda. Acuma serios: eu prima data cand am avut probleme cu tinutul copilului a fost la vaccinul de 2.5 ani. dar e mult mai nasol sa-l tii la luat de sange decat la vaccin!!! Of!

Uau Cristina exista si la 5 kg? Bine, vreau sa si arate cat de cat Ok, copilul sa stea confortabil in el si sa tina 1 an-doi. Alea subtirele rau de tot care seamana a carucioare de papusi parca nu ma prea inspira, mi se pare ca nu sta bine copilul in ele. Ma refer la cele in care copilul sta in panza, pur si simplu, si scaunul nu are forma lui proprie, cu intaritura.

Da, e esential metroul ca asa ma descurc si cu al meu, prin cartier.

Alina eu cred ca tu esti in crestere cu laptele si de-asta fata iti cere des. Cum sa se fi fact brusc neconsistent, ca pana acuma fata a crescut f frumos numai de la tine! Iar 220g/sapt nu e deloc de lepadat la varsta asta. As vrea eu sa fi luat artata si Nati saptamana asta dar nu cred. Si e mai mult decat 150g trecuta, nu? Deci esti pe trend crescator!

Ce stiu eu despre miere la sugari: exista citate in literatura niste cazuri in care copiii au facut botulism de la miere, o boala grava si mortala. Dar cazurile sunt doar citate si nu cred ca in Romania. Pe de alta parte, pana la 1 an nu e bine sa-i dai bebelusului nici sare (pt protejarea rinichilor imaturi) si nici zahar (sau miere) ca sa nu favorizezi obezitatea si in plus sa nu-i obisnuiesti din start numai cu gustul dulce (in afara laptelui de mama care e deja dulce), trebuie intai sa-i invatam sa accepte toate legumele si alimentele asa cum sunt ele.

Asa ca eu sunt contra mierii la sugari, dar sunt destui doctori printre care si pediatra care m-a "pediatrit" pe mine la varsta mea, care recomandau mierea. Nu va zic ce certuri si discutii am avut cu taica-meu pe tema asta si banuiesc ca ma asteapta iar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Lavi, pai ce treaba are taica-tu' cu ce-i dai tu micutzei? Doar nu statzi impreuna, sa te supervizeze in permanentza. Si ai mei vin cu sfaturi, insa io zic ca ei (profit ca doar vb. la telefon, nu ne shi vedem) si fac ca mine. E mai bine-asha: nici pe ei nu-i lezez, nici io nu ma fortzez sa aplic chestii in care nu cred cu tarie.

Alinus, e tare dulcica fi-ta. Daca aveam baietzel, ii ceream māna.

Mergi la inceput