Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (7)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Buna dimineatza fetelor !
Nu inteleg agitatia asta... nu inteleg nici ce am vazut, nici ce parola mi-a dat nu stiu cine, banuiesc ca voi aveti ceva cu oricine intra pe forumul asta si ii cautati noduri in papura.
Nu inteleg nici macar faza cu increderea in cine e prietena cu mine, si ea ORICUM nu s-ar "desconspira" de parca faptul ca ne cunoastem ar fi o crima, nu alta, pentru ca voi, intr-o prost inteleasa reactie de casta, ati fi in stare sa o "excludeti".

Ioana, si eu am patit ceva in genul chestiei pe care o descrii tu, in sensul ca mi-au aparut niste furunculi uratzei pe picior, eram disperata ca va lua si bb, dar am scapat de ei. Dr meu mi-a zis - nu stiu acum cat e de avizat sfatul, mai ales ca acelasi dr mi-a recomnadat pentru somnul copilului sa ii zic seara Tatal Nostru - sa il storc in baie ( dupa ce am stat mult in apa firbinte )pana iese sange apoi sa ii pun pe rana mercur crom ( asta e o chestie rosie, cred ca popular ii spune sange de iepure ). Dupa ce am facut chestia asta nu mi-a mai aparut.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Eu n-am vrut sa-l invat cu ceai indulcit. Asa ca am ales sa pun in el anason care e dulce si asa il accepta. Si anasonul si chimionul sunt bune anti-colici.
Si tot din categoria fito: in apa de baie punem infuzie de coriandru, se zice ca si asta e buna pentru calmarea problemelor intestinale. Dau si citatul din carte daca intereseaza pe cineva sursa.



"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Si eu i-am dat ceai de anason, neinddulcit, dar nu-i prea place.Respect prospectul, adica 5 bobite la 150ml apa.E corect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Mneata fetelor!

Ioana77- ti-a raspuns Dienutza la intrebarea cu diareea si sunt de acord cu ea. Se vede clar diferenta la fata locului. Sper sa nu fie cazul sa-ti dai seama. Ideea e ca face foarte des, mult mai des ca inainte si e cam apa. Pasta nu-i bai daca este, e normal.

Mandy- poate ne mai povestesti cite ceva despre jucatul copiilor, ce citesti in cartile ale. Io sunt tare interesata, ca nu ma pricep deloc!

Pisi- constat cu parere de rau ca mentii starea de tensiune. Pacat. Ce nu pot deloc sa pricep insa este de ce nu poti sa spui adevarul - cine este prietena ta? De ce ti-e frica sa spui? Poti fi convinsa ca nu vom exclude persoana respectiva. Noi, intre noi, suntem un grup sudat destul de bine, zic io. Problemele au aparut dupa aparitia ta...

Ripley- pai era normal sa traduci de pe acuma ce zice fii-ta. Defect profesional, deh. Oricum, mortala interpretarea ta mamicoasa!

Lordra - Sarah face cam de 3 ori pe zi. Citeodata de 2. O da-de doua ori a facut o singura data. Depinde. Regula e cam de 3. Si avem mai nou 5 mese pe zi.

Eu sunt suparata. Nu ia in greutate calumea. Nu stiu de ce. Satula e. Nu cere de papa - in continuare nu are pofta de mincare. Lapte este, zic io, relativ suficient. Singura explicatie ar fi ca-i dau doar un sin. Pina acuma lua mult in greutate si cu unul. Poate i-au crescut nevoile. De azi, am bagat postie dubla. Sa vedem ce iese.

Veste buna: in Cora sunt la oferta niste body-uri, cu mineca lunga, unguresti, 100% bumbac, de toate culorile, supeeeeer misto - pe incercate. La 70.000, deci chilipir. Merita incercat. Am fost eri cu micuta, prima data scoasa in lume multa. Si m-am gindit sa va zic si voua, ca la ce preturi sunt in rest...

Pupici multi la fete-mamici si bebelaci!

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

quote:
Originally posted by mara95

Si eu i-am dat ceai de anason, neinddulcit, dar nu-i prea place.Respect prospectul, adica 5 bobite la 150ml apa.E corect?


Sa nu pui mai mult ca il faci prea concentrat si chiar ca are un gust... incearca sa il faci combinat cu musetel ( putin ) sau cu chimen ( e grozav la unii copii pentru ca nu mai fac colici ) si nu te gandi sub nici o form asa i-l indulcesti cu ceva. Copilul nu are inca notiuni clare de gust, dulce-amar-acru, etc., dar daca ii dai ceva dulce pe urma o sa bea sau manance cu greu neindulcit. De aceea am evitat sa ii dau siropeluri gen Sab Simplex sau mai stiu si eu ce, pentru ca apoi, cateva zile imi refuza ceaiul.
Abia dupa un an am inceput sa ii indulcesc serios si constant ceiutul si lapticul, intai cu 1 linguritza de zahar apoi, pe la 4 ani am inceput sa ii pun 2. Acum, cand ii pun 3 lingurite de zahar in ceai, se bucura, dar nu uit niciodata sa il acresc un pic cu lamaie.
De miere am auzit numai de bine, soacra mea are stupi multi si e "specialista" in asa ceva, singurul lucru de care sunt sigura insa e ca nu trebuie pusa in lichid fierbinte sau fiarta in ceai pentru ca devine toxica ( ce rau poate face sau in ce masura...nu stiu ).

Noki, imi pare rau ca lumea ma percepe asa. In ceea ce priveste persoana care ma cunoaste si motivul pentru care am intrat prima oara pe forum ( acum vreo 8 luni ) nu inteleg de ce se face atata valva. Cine ma cunoaste e libera singura sa va spuna, daca asta vrea ( sper ca o va face ), iar motivul pentru ca am intrat si mai ales am ramas sa va citesc e o chestie pur personala si tocmai pentru ca forumul e public nu pot sa va spun. Mai ales ca sunt cateva cunostinte de ale mele care citesc si ele cu placere pe aici prin zona si m-as simti ciudat sa afle intimitati din viata mea.
Daca credeti ca faptul ca cineva care va vede bbi e ceva neplacut, periculos sau mai stiu si eu cum, nu inteleg de ce le-ati mai pus. Normal ca citind despre cat de frumos e unul sau despre cat de dragalas e altul esti curios sa vezi si intri pe poze, asa ca nu va inteleg aversiunea. Oricum faptul ca cineva isi petrece timpul sa va admire copii nu mi se pare ceva nici rau, nici ciudat; presupun insa ca tocmai pentru faptul ca aici pe forum nu se vorbeste decat strict de ce fac bbi iar voi toate sunteti si femei care simt nevoia sa mai auda sau sa vada si altceva, ati tabarat pe mine de fiecare data, tocmai pentru ca eu nu pot sa va povestesc despre copilul meu si pot creea polemici.


Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:

'neata!!

Mai, da' ce smechera mica am. O adorm in brate, zici ca doarme dusa si cum o basculez in patut - hopa, ochisori mari.

JOY, am avut si eu zile cand ziceam ca nu se satura, altele cand mi se parea ca mai putea papa de la san... in 2 dimineti m-am trezit cu sanii plini-plini(dormise 7 respectiv 9 ore), a papat din unul, iar unul l-am stors si mi-a iesit 100 ml. Nu stiu daca e suficient.... Dar oricum, nu mai rezistam cu el asa plin cateva ore.... I-am dat sa pape din ce-am stors si a mai si ramas. Cred ca are laptic suficient. Sa vedem si cantarul ce zice, cred ca luni mergem iar la pediatra...

Si o veste buna: nu mi-a mai vomitat cu jet de vreo sapt. (se intampla la 3-4 zile)Pana la urma secretul cred ca e acela ca nu o ragaiam ca lumea.Am ajuns si eu la metoda sacului de cartofi(pusa pe umar), care e cea mai eficienta

Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

MARA, asa o fi..poate ai dreptate da saracutu' mi-e asa mila de el ca-l doare burtica...ii FIERBE, daca stiti cam ce vreau sa spun.
Se aude de parca ar fi o instalatie sanitara veche pe care incepe sa curga apa si rasuna...Cam dupa ce incepe sa suga asa face. Pana nu-i trece cat de cat numai suge, de aia face si pauzele -bine mai si adoarme la titza si pana il trezesc- apoi continuam masa.
Cam asa pateam eu ...orice dar orice mancam, chiar si un colt de paine, provoca o adevarata revolta a intestinelor mele, in sensul ca incepeam sa ma balonez (trebuia sa-mi dau drumu' la curea) si sa-mi fiarba burta. Dr mi-a zis ca din cauza tratamentului cu antibiotice, antiinflamatoare, vorba aia de durata a vreo 3 ani...Si m-a facut bine cu debridat, trifermente si alte niste chestii dar in vreo 5-6 luni nu asa cu una cu doua.
ne-am chinuit 1 ora sa sugem si acum a adormit. o sa vad cat doarme...

Si eu stiam de miere tot ceva de alergii, ca are nu stiu ce si ca sistemul digestiv nu tolereaza, numai stiu exact.

ALEXANDRINA, habar nu am dar sunt fete care au luat acel salar si or sa-ti spuna sigur..Eu nu l-am luat, i-am spus contabilei, dar nu mi-a zis nimic, a ocolit subiectul.

IOANA, eu nu am scapat definitiv de furuncule adica imi mai ies, dar la mine mai este si altceva, in sensul ca ies, incep sa coaca, se face o chestie mare, tare si rosie dar din care nu poti stoarce mainimic, pt ca sta asa vreo 2 saptamani si apoi se trage inapoi. Cand facea "capatana" storceam de nu se poate. Totusi nu mi-a spus nimeni ca sa nu-l storc....a dr cand a venit de la medicina muncii mi-a zis sa nu le mai storc ca fac mai mult rau; se le las daca se sparg ele bine. A SI am luat betadina unguent si mi-am dat..sa stii ca le cam usca, adica numai ieseau, numai colectau. Totusi sa te vada un dr.

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

am notat cererile, acum mai astept ok de la fee, anamari, anda si leea., daca pot sa las si pozele lor acolo.

PISI, nu vad ce nu intelegi aici. nu vad iarasi cu ce te deranjeaza spiritul de casta. forumul asta e destul de mare pentru toata lumea, nu-ti interzice nimeni sa urmaresti un subiect care te intereseaza sau sa postezi daca simti ca ai ceva de zis. numai ca, de la prima ta postare, in loc sa ajuti cu sfaturi niste mamici fara experienta, cum sunt majoritatea de la noi, ai inceput sa ne clasifici si sa ne "apreciezi" mai ceva ca la scoala. iar mie metodele tale imi aduc aminte de statul in genunchi pe coji de nuca.

daca intr-adevar voiai sa stai la noi, nu cred ca deranja pe nimeni faptul ca baietelul tau nu are 1-3 luni, ca ai nostri. pur si simplu nu ai facut nici cel mai mic efort sa te integrezi in grupul format deja aici, ba din contra, ti-ai dat silinta sa-l dezbini.
si, cum dupa ultima cearta abia se mai linistisera apele, numai bine, vii cu alta gaselnita. ca stii pe cineva din "interior".
nu am idee daca este chiar asa, dar numai faptul ca ai scris asta arata ca nu prea te intereseaza grupul , si incerci in continuare sa creezi tensiuni.
nu stiu daca persoana exista cu adevarat, sau ai dat iar cu batul in balta. nu sunt sigura ca ai reusit sa vezi tablouasul de care noi vorbim (decat daca ti-a dat cineva linkul...), sau ai zis pur si simplu ca l-ai vazut ca sa agiti spiritele.
dar, daca intr-adevar ai o prietena aici, oricine ar fi ea, sper ca a avut "inspiratia" sa nu-ti dea parola la contul comun de pe yahoo. si daca ti-a dat linkul la tablouas, imi pare chiar rau ca a facut pasul asta, intr-un moment destul de sensibil pentru "casta". ca trebuie sa recunoastem, numai prezenta ta aici tensioneaza situatia.
iar secretomania cu "nu va spun cine e, ca o excludeti...", mai lipseste sa ne acuzi c-o punem la zid si dam cu pietre!

eu personal tin foarte mult la grupul format aici. nu am nimic de ascuns, si nu ma deranjeaza sa se uite cineva la pozele mele. dar respect dorinta de intimitate a celorlalte fete si nu este problema mea sa analizez motivele pentru care au luat aceasta decizie. cand priveste parola la contul comun, cine a cerut-o si a primit-o, se intelegea de la sine ca respecta dorintele celorlate.
recunosc ca mi-a trecut prin cap sa schimb parola, dar n-am facut-o din doua motive... unul, ca era deja prea tarziu, doi, pentru ca, nestiind cine este/sau daca ai pe cineva in grup la noi, urma sa tin parola numai pentru mine... nestiind cui sa nu o dau...
in momentul asta as vrea si eu sa se lamureasca situatia, pentru ca altfel riscam sa ajungem ca in "toporul si padurea".

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Alexandrina, eu am luat de la serviciu un premiu pentru nastere egal cu salariul de baza, pe baza certificatului de nastere,fara nici o cerere(daca de asta era vorba) si mai astept si premiul de la primarie, in februarie, acela de 1950000lei vechi.

Pisi, mersi pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Draga Cristina, imi pare rau ca vezi lucrurile asa.
Din pacate chiar din ceea ce spui te contrazici. Adica: daca cuvintele tale "recunosc ca mi-a trecut prin cap sa schimb parola, dar n-am facut-o din doua motive... unul, ca era deja prea tarziu, doi, pentru ca, nestiind cine este/sau daca ai pe cineva in grup la noi, urma sa tin parola numai pentru mine... nestiind cui sa nu o dau..." nu inseamna ca o "excluzi" din start pe cea care ma cunoaste ( apropo, nu am nici o parola, am vazut poza unui copil a unei fete alaturi de copii pe care nu ii cunosc si nici nu stiu ai cui sunt !!!!!! ce naiba e asa de grav ?! ), inseamna ca mi-am pierdut orice fel de intelegere....
In ceea ce privesc disensiunile, te rog sa te intorci la pag. anterioare sa vezi de la ce a plecat totul...probabil ca sunt eu mai ciudata, dar consider rautate din partea voastra faptul ca vreti cu tot dinadinsul sa ma necajiti, sa rastalmaciti tot ceea ce spun, sa ma puneti la zid !!
Auzisem de depresie postnatala dar de rautate post natala.... hai, mai fetelor !

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput