Cand se inchide fontanela?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk_psk

bebe are 10 luni si acu o luna cand am fost la medic mi s-a spus ca nu are fontanela inchisa desi eu asa credeam.. acum nu stiu..adevarul ca am cam sarit peste vitamina D cateva luni ca uitam sa-i dau.. si cica din cauza asta..."sa am grija sa-i dau ca devine rahitic"..al meu nu e gras dar are ceva chiscute..cum sa devina rahitic? ma rog...e o dilema si pt mine fontanela..

http://tanaramamica.wordpress.com/

slab nu inseamna rahitic, dupa cum nici gras nu inseamna neaparat sanatos.

Rahitismul=Boala caracteristia primei copilarii, provocata de lipsa vitaminei D, care produce tulburari în metabolismul fosforului si al calciului, cu repercusiuni, în special, asupra sistemului osos.
Fontanela mare a avut si fetita mea la nastere (5/4). A fost observata de un medic pediatru f bun, lunar, si cu vitamine D3 injectabil si supliment de Ca fontanela s-a inchis complet pe la 1 an jumate.
Numa medicul poate constata cand e fontanela complet inchisa...mamicile nu au curajul sa apese fontanela si prin simpla mangaiere a capului nu ne putem da bine seama care e situatia reala.
Aasa ca cel mai bine rugati medicul pediatru sa ii verifice lunar fontanela.
a ...si inca ceva....marimea fontanelei dupa 1 an nu e singurul semn real de rahitism.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput