Bebelusi de mai-iunie 2005 (51)
Raspunsuri - Pagina 10

micorint spune:
Salutam mamicile si bebicii!
Am venit si eu sa va dau cateva noutati despre Maria: la 7 1/2 luni aveam 7.700 kg si 69 cm (tot manechinuta), sta bine in picioare (ia uitati aici), face si turul patutului cu pasi mici dar siguri. De-a busilea are o viteza... nu pot s-o mai las singura nici o clipa ca imediat o ia din loc si se duce la canapea, fotolii, oriunde poate gasi un punct de sprijin sa se ridice motz. Doarme toata noaptea, cu rare treziri pentru suzeta; zice ma-ma, pa-pa, ba-ba si alte variatiuni pe aceeasi tema. Avem cei doi incisivi de jos si acum asteptam cu interes sa apara si ceilalti...
De vreo saptamana suntem iar in greva foamei, banuiesc ca din cauza eruptiei dentare, ca altceva n-are... cu exceptia unor nervi din cand in cand , e bine merci, ceea ce nu se poate spune despre mine, cand o vad cum sta cu mancarea in gura cate 10 minute imi vine sa-i torn castronul in cap (mama denaturata).
Loreen parca tu aveai probleme cu 'mimoza', spuneai ceva de Peritol, i-ai dat la indicatia medicului? Si ce cantitate ii dai si cat timp, zi-mi si mie, te rog, ca simt ca nu mai rezist cu mofturile ei...
Mamicile cu bebei mancaciosi, nici nu va imaginati ce noroc aveti! Eu am ajuns sa am o psihoza cu mancatul Mariei. Mai are si ea perioade cand mananca bine si atunci imi dau seama ce mare lucru e! parca totul e mai usor atunci!
Am facut si noi investitii serioase la reducerile de la Miniblu, sunt hainute f frumoase, i-am luat Mariei mai multe tinute pt primavara si pt toamna viitoare.
Intreba cineva (cred ca Lucas) de saltea: noi am luat de la Barza, cu fibra de cocos, mi s-a parut cea mai buna. La Alex am avut din iarba de deal, s-a deformat destul de repede, nu va recomand.
M-am uitat la poze, toti bebelusii sunt super-frumosi, unul mai ceva decat celalalt!
Va pupam si revenim!
Mihaela, Radu Alexandru (15.06.2002) si Maria Cristina (03.05.2005)
Poze Maria Cristina 8 luni
Poze cu copiii mei

sufletzica spune:
Tzumpiloi, eu am vazut in codul muncii la capitolul cu contractele colective de munca si mi-a mai spus si unul altul chestia asta.

monicica spune:
Vroiam sa va zic ce am vazut la copii (la sala) si am aplicat si eu si merge super:
problema: sta bebe in fund pe jos si se joaca si la un moment dat se lasa pe spate si da cu capul de podea
solutia: perna de alaptat se pune in jurul lui, sau merge si un sul dintr-o patura zic eu...
eu stau mai linistita de cand ii pun perna...
acuma ca scriu mi se pare asa evident, nus' ce naiba nu m-am gandit inainte

ChrisDun spune:
androix, sufltetica, nu va suparati, pliiz, si luminati-ma si pe mine, va rog, despre salariul bonus: ce lege e asta (numar, an aparitie?). Constat ca as intruni si conditiile spuse de alina - chiar sunt inscrisa in sindicat! Cui nu i-ar prinde bine niste banuti in plus?
sufletica: patinoarul de la Moghioros e misto de tot, pentru ca il curata / netezesc din doua in doua ore. Nu este nici aglomeratie, normal, cine si-ar permite sa dea 10 RON in fiecare zi?! Inchiriatul e 15 RON, noroc ca am patine! Multa bafta in sesiune si in gasirea unui job!
Apropo, sufletzica unde are cabinet pedi a voastra? A mea e la Drumetul.
ioanailinca, multam' mult ca te-ai gandit la mine! Sotul chiar imi varase un ghimpe-n inima, si acum i-am aratat ce mi-ai scris despre Musette
Eli, multam' de incurajari! Da, e masina cea "noua", si sunt incantata ca in preumblarile mele n-am oprit decat o data motorul (cand am franat brusc la o trecere de pietoni)
.
Bani ii dam lui pedi, cate 200 000 la fiecare consultatie. Daca e bilant, uneori nu ii mai dau.
Nu mai stiu cine intreba de biscuiti: noi luam dintr-aceia populari (4 RON/kg) si Carinei ii plac tare.
Cadou pentru botez, Carina a primit de la nasi cercelusii, si cateva hainute si jucarele. Acum depinde si de preferintele parintilor: eu nu i-as agata nimic de aur pe ea, din mai multe motive din care unul ar fi ca nici eu nu port aur, si al doilea: pentru ca ar trage de respectivul lantisor pana l-ar rupe.
Androix, m-ai dat pe spate complet!!! Ti-a dat dr. T banii inapoi?! Wow! Citisem eu ca e bun pe profesia lui, si bun si la suflet...Ce OM!!!!
Multa sanatate puiutilor bolnaviori!... si felicitari bebelacilor care si-au bucurat parintii cu progresele facute. La mai multe!
Sa va povestesc ce-am patit acum doua saptamani, cand am primit factura Connex: suma de plata 1.140.000 Vorbesc eu, da' nici chiar asa. Cand ma uit pe pagina 3, vad ca mai era inca un numar (total necunoscut mie!) pe care ni-l facturasera. Pana aici, nimic grav. Le scriu la adresa de mail de pe pagina de relatii cu clientii, si astept.... si astept... Azi am pus mana pe telefon si m-au pus sa le dau pe fax, ca nu sunt siguri daca au primit mailul. Pai de ce naiba mai baga adresa aia pe site, daca nu isi verifica posta?! Oricum, au incercat sa ma abureasca la telefon, fara sa imi dea ceva scris, iar solutia: ca sa nu imi puna penalizari, sa platesc factura asa cum e acum!!! Sunt tare suparata!!! Nu-mi e de penalitati, cat de josnicia si lipsa de interes manifestate fata de clientii lor (fideli).
N-am reusit sa citesc tot, dar revin. Si daca nu revin, va urez noapte buna, somn usor!

gabitzam spune:
Christina, salariul bonus pentru nastere este prevazut in contractul colectiv de munca la nivel national (www.dsclex.ro/contracte/ccm_2005.htm" target="_blank">CCMN, art.51, aliniatul (c)). La mine la servici este prevazut in CCM la nivel de regie iar eu l-am luat imediat ce am nascut, cred ca dupa 2-3 saptamani, pe baza de cerere insotita de copia certificatului de nastere al copilului.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni Spiridusul lu' mami Poze noi cu Andrei

loreen spune:
Monicica sa va traiasca iepurasii...la mai multi...
Micorint i-am dat de la mine putere Peritol ca la Romerganul dat de dr. nema rezultate...ii dadeam 5ml o data pe zi,in laptele de dimineata...de dormit nu s-a omorat insa cu mancatul a fost pe placul meu...I-am dat prima data 10 zile si apoi dupa vreo saptamana inca 7 zile...si acum vad ca e asa si-asa...dar este si in prag de eruptie dentara...Io zic sa mai astepti putin daca zici ca trebuie sa-i apara dintii...cine stie...
A mea a adormit juma de ora dupa si apoi s-a trazit plangand si abia am adormit-o la loc...clar sunt dintii daca nu cumva o pun de-o noapte alba...
Alex & Delia
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

nelia spune:
Ati scris mult si eu nu am timp sa citesc. Dar voi avea ce sa fac la noapte. Ca noaptea trecuta am mai pus poze noi in album. Daca vreti sa ne vedeti, uitati-va aici:
www.agatasitudora.photosite.com/Pozenoi/
Pe cuvint daca imi aduc aminte cum se face sa scriu un singur cuvint, de exemplu aici, in loc de tot cirnatul. Poate imi mai spune si mie cineva, stiu ca s-a mai spus, dar creierul meu e in vacanta de vreo 5 ani, asa ca poate imi dati crezare. Singura problema este ca pozele noi puse se vad neclare, desi in programul de editare se vad perfect. Poate de la voi se vad altfel...
Cornelia, de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

fran spune:
Buna !
Saru' mana de raspunsuri pentru botez. Pai clar vreau si eu chestia cu lingurita de argint- sper ca se pot inscriptiona la orice bijuterie. Si o sa-i iau si cruciulita de aur- chiar daca nu o poarta- si nici nu ma astept sa o poarte- macar ii ramane ca amintire de la botez.
Loreen- si eu ma minunam la pozele Deliei cum sta cu lantisorul si bratara. Chiar am vrut sa-ti zic ca Iepu' in juma' de ora sigur le haleaSi zau ca nu-i mancacioasa
Eu ii iau biscuiti Hero- desi nu mi-e clar de ce scrie ca se dau de la 12luni. Da' pedi a zis sa-i dau cu incredere. Chestia naspa e ca i-am dat mar cu biscuiti si a halit in disperare de trei ori, iar a patra oara a varsat in jet in timp ce halea. A fost prima oara cand a varsat, pana acum nu s-a mai intamplat. Zic- hai sa incerc si cu mar copt+biscuite- idem- dupa maxim 60-70ml- deci nu indopase cat sa refuleze... Cred ca totusi biscuiti aia sunt de vina, i-am taiat din meniu.
Pupici, mergem la nani
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

sufletzica spune:
Crisdun, clauza cu sal bonus este odata in ccm la nivel national si apoi se regaseste in cel de ramura daca avetzi asa ceva.Cauta pe legestart ccm la niv de ramura (vezi in ce ramura se incadreaza firma ta) si acolo ai sa gasesti undeva pe la art 37 (cel putin la al meu pe acolo era) clauza cu sal de baza ce se acorda salariatei de catre angajator la nasterea copilului.Sa urmaresti insa cand deschizi ccm de ramura firmele semnatare ale ccm.Sa te uiti daca este si firma ta acolo.Apoi faci frumos o cerere cu trimitere la art resp la care atasezi eventual si ccm si cam asta este tot.
O sa merg si eu la patinoar daca zici ca nu este aglomeratzie.Patine am si eu.Sunt de pe vremea cand eram pustoaica dar sunt ok.au cumva si punct de ascutzit patinele ca ale mele ar avea nevoie de asa ceva...
Pedi a mea are cabinetul in militari.Noi ne-am mutat de cateva luni in dr taberei si pe pedi nu am mai schimbat-o ca eu m-am inteles bine cu ea.Acum cand am vazut cate i-a spus lui corni pedi am inceput s ama intreb si eu diverse chestii.Ca la noi etse destul de fugitiva consultatia si mai mereu dupa consultatie o mai sun eu sa o mai intreb ce am uitat sa intreb la consultatie.
Cu spaga si eu am o repulsie.Ca idee in sine.Si am observat ca la noi in sist medical rom daca dai sau nu deja diferente majore nu mai sunt.In maternitate aveam o colega de camera care dadea cu sutele de mii in stanga si in dr: de la femeia de servici pana la dr care a operat-o.Cred ca lasat milioane bune in spital.Si cu toate astea copilul ei avea un eritem fesier de toata frumusetea la fund pt ca asistentele de la neonato vindeau pampersii lasatzi de mamici si pe bebei ii lasau neschimbatzi iar cand venea la alaptat bebele era deja mancat si nu mai sugea iar ea se urca pe peretzi din cauza furiei laptelui.Asa ca...
Iar cu dr T asa este cum zice Androix.Si eu trebuia sa nasc cu el dar a intrat taman atunci elias-ul in renovare.in schimb pe parcursul sarcinii a fost un super doctor.
ma intorc la invatzat...am mai bagat un ochi pe aici sa vad ce atzi mai zis si facut...
som usor in continuare la bebei si mamici
Sara, comoara lu'mama

Stefania Nicolae spune:
Buna la fete.
Nu sunt matinala dar noctambula.
Matei (Lucas) sa cresti mare sanatos si sa fi norocos.
Noi de ieri suntem cu c...ru in sus, canci pofta de mancat, fite multe, la ora 22, chef maxim de joaca, asa in cat cand a adormit ea, m-am bagat si eu la somn ca ma rupt toata ziulica, cateva treziri cu maraieli si umpicut de behaiala asa ca dimineata(7:00) laptic 80 ml cu 2,5 ml calpol incus, trezire 8 fara ceva, de la 9 la 9 jumate urlat si in sfarsit nani inca 70 ml laptic si somn pana la 11 si un pic (am bagat si eu somnic ca eram rupta, cred ca nu v-am spus ca m-am trezit ieri cu gatul intepenit si am fost pe post de lup), nu a vrut sa pape decat 3 lingurite de iaurt si cam un galbenus de ou cu untut si branzica (nu cred ca v-am spus nici asta - noua ne-a dat voie sa incercam ou fiert moale, ii fierb doua oua de regula ii pun galbenusiul si un picut unt, 1 -2 triunghiuri de branza topita cu smanatana de la Holand (nu am idee cu se scrie) si putina painica graham), am bagat-o la somnic ca se cerea prin jalete iar pe la 13 si ceva iar pe la 15 se trezi imi facu ca de obice ceva kk in pampers si diferenta in olita, dupa care i-am pasat-o lui tata, ca nu va zisai ca am inceput sesiunea si am fugit la scoala, dupa ce am iesit din examen care a fost ok, o sun pe mama si imi moare tel., m-am dus cu barbatemiu si pana la domo ca l-au sunta ca-i aprobat creditul (ni s-a cam paradit televizorul si am zis noi ca dupa 11 ani de munca merita si el inlocuit asa ca achizitionaram un philips cu diagonala 72, car mie mi se pare cam mare pt. dormitor dar infine...) si ajungem acasa imi zice mama cu cumnatamea ca bumbutu i dat bine cu tuse si ca iar e cam maraita dupa ce se jucase foarte copios, si ma mananaca undeva si il pu pe barbate-miu s-o tina sa ma uit in gutu feti si ce vad eu in gat, niste amigdale imense (asa le-am vazut eu) si foarte putin spatiu de inghitire (nu stiu cum altfel sa-i spun), pun mama pe tel si sunal pe dr. care avea tel. inchis, sun la cabinet unde stiu ca mai intarzie desi era cam ora 20 si ceva nu mai era plecase, am insistat cu incercarile pe tel si intr-un final raspunde ii zic ce si cum, imi zice ce sa-i fac si ca vb maine dupa care la 15 min, ma suna sa ma intrebe la ce ora ma culc ca parca ar trece s-o vada (ca la cam speriat vocea mea), ei bine vine cam la 22 si ceva si nu e dracu asa negru cum l-am vazut eu dar nici o minune nu e asa ca suntem pe Calpol, Rhinathiol si daca face febra mai naspa supozitor cu algocalmin, febra nu a facut deloc spre usurarea mea sufleteasca dar are deja n treziri cu plansete suparate si in final cu behaeli, cam atat despre noi.
Laura - Cristinucai si multa sanatate si noroc. Scuze pt. intarziere.
Mikka, Nelia - nici eu nu gandesc asa dar ii mai dau timp.
Lucas - marfa treba cu reclamele,, multa sanatate sa te faci bine repede ca veni ziua baiatului si tu zaci.
Loreen - Deliutei nastrusnice, dar vaccinul de un an nu ii mai faceti (DTP,VPO)?
Elisor - mai nu e draguta, e dulce rau. Eu ii fac ciorbita cu bors si l-am cumparat, de facut se face din tarate cu malai si un fir de leustean verde si se pune apa fiearta peste, asa il facea mama dar o intreb mai bine si iti spun mai exacat, sper maine, cat despre bb 2 nu mai intra in discutie ca a fost prea gereu bb1 si imi mai da batai de cap si acum . Cred ca aveam de gand sa-ti mai zic ceva dar am uitat.
Simona - felicitari pt. dintisori, sa creasca mari si sanatosi, dupa ce ce scarpina la nasuc si ochisori nu vrea sa si doarma ?
Ioana - multumim, parerea mea vis-a-vis de vaccinul antirujeolic, e bine sa fie facut dar sa il faceti in intervalul de timp in care e valabil, ar fi bine sa fiti cand il desface, succes.
Tamar - sanatate Adinutei.
Chris - mama , ei bravos si la noi pe zi ce trece e mai aproape doar cand e suparata zice mama si nu meme si alte combinatii.
Androix - felicitari pt. ridicare , tie multa sanatate, am tinut si eu regimul cu puncte si chiar slabisem inainte de sarcina acum ca mi-ai amintit poate il incerc pana reusesc sa-l studiez in aprofunzime pe Monti, iar daca tu te vaiti de grasime pai pe mine mai bine ma sari decat sa ma ocolesti.
Bea - imi curg pe tastatura, nu ai mila, tu esti slaba ce iti pasa
, iaca mor dupa asta
.
Sufletzica - Sara e dulce rau, cat despre vaccin ce am scris si pt. Ioana, parerea mea.
Monicica - felicitari pt. dintisori, sa creasca frumosi si sanatosi.
Micorint - felicitari pt reusite si sa fie sanatosi si frumosi dintisori.
Se ofera cineva sa ma invete si pe mine sa scriu pe scurt?
Daca va rugati sa imi pierd mesajele, nu sunt sanse ca m-am invatat minte si inainte se le dau drumu le copiez .
V-am pupat pe toate si va doresc un weekend linistit si chiar odihnitor, indraznesc prea mult oare?
Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez