Copilasi poznasi de iulie-august 2004 (150)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

roxana, felicitari si la mai mare! i-am facut lui ionut lamiie cu miere si astazi de dimineata nu mai era ragusit da`ncepuse sa tuseasca. cu ce continui, tot cu lamiie cu miere si mamaliga pe piept?
marcela, ma bucur ca piscoata ta e bine cit despre servici si io-st de principiu ca nu tre` sa stai sa-nghiti niste treburi de la sefi, iti doresc sa iei hotarirea cea mai buna.
gata, fug, azi am garda financiara, urati-mi bafta!
editez, sa ma laud: ilinca seara cind vien tat-su de la servici si se maninca fuge la el in brate, ei bine, aseara a molfait un cartof prajit si-a sorbit lapte batut dintr-o canana, nu va spun ce era la gura ei.

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna dimineata!

va intrebati oare de ce sunt matinala? ei bine daca nu, va zic oricum: incerc sa ii fac lui Danut un program rezonabil de somn, ca sunt disperata de ce se intampla...de 2-3 zile sare peste somnul unic, ala de dupamasa, a inceput prin a si-l reduce, de la 3 la 2 apoi la 1 ora apoi la 30 de minute, si apoi la canci somn, asa ca imi sta de pe la 10 dimineata pana la 12 noaptea (ca aseara) TREAZ si in stare de functionare la maxim nu asa, nu vrea sa renunte la joaca, desi se freaca la ochi, se mai impiedica, se vede ca e obosit, sau asa mi se pare mie? la vasta lui frageda ma astept sa doarma mai mult.
Aseara l-a luat taica-su tare, la urcat de cateva ori cu forta in pat, l-a tinut fortat acolo, a urlaaaaaaat asta mic, a suspinat, taica-su il inghiontea la loc cand dadea sa se ridice a zecea oara de acolo si sa plece, eu deja dezertasem, stateam cu mainile in san si ma uitam la ei. Asa a continuat show-ul pana la 12.15 in miez de noapte cand Danut a capitulat si dupa o serie de suspine a adormit. Nu stiu ce se intampla cu el, taica-su zice ca e mancarea ce i-o fac prea calorigena si el nu consuma energie pe masura...ce sa fac? sa-i reduc ratia ? Ciocolata, cacao, ceai nu-i dau ca sa ma gandesc ca-l agita. Ieri l-am iscodit in disperarea mea pe taica-su si l-am banuit ca i-a dat ciocolata seara (am vazut una pe birou) cat am fost eu la mall, dar a spus ca nu, deloc, a mancat doar el.
Deci chiar nu mai inteleg ce e cu el, cu nevoia lui de somn ? Aseara a preferat sa se joace SINGUR doar la lumina veiozei mici, deci pe aproape intuneric, el care de obicei ne solicita sa ne alaturam lui la joaca, s-a jucat singur mai mult de o ora pana l-a urcat taica-su in pat cu forta, a cazut, n-a plans deloc, desi a bubuit podeaua cu el, a scancit un pic, s-a ridicat si a continuat joaca, vorbea singur pe limba lui, intr-un flux neincetat, cu ursul ce-l plimba in roaba de zor, se uita la noi, din cand in cand sa vada daca-l vedem, si continua joaca multumit. Sa nu ma intelegeti gresit, imi place ca are atata energie si dispozitie de joaca insa ma gandesc la binele lui, la sanatatea lui, e prea mic ca sa sara peste atatea ore de somn necesare , voi ce spuneti? cum sa fac?

a doua chestiune, va rog, daca gasiti prin magazine produse bio, dati-mi si mie un semn, vorba Oliviei, daca nu l-am alaptat macar sa-i dau sa manance sanatos, de aia ma zbat si in prezent sa-i gatesc predominant numai cu carne de pasare de casa, oua de casa, legume de casa....si-mi dau cu capul de pereti cand il vad cum pofteste la o felie de sunca. Insa eu il inteleg, site si el nevoia de alte papici, altele decat cremele, pilafurile, mamaligutele si pireurile lui. Cum snitel de piept de pui nu poate roade, peste nu-i place, nici fiert nici prajit, ficat iarasi nu prefera...ce alta proteina gustoasa sa manance si el? doar branza dulce a mai ramas pe lista....
Cand vine seara deja-mi bat capul..ce sa-i dau, ce sa-i dau, si cum necum, ajung tot la cereale cu iaurt, cu fructe, branza dulce cu fructe, sau altceva dar tot din gama asta. Deci sunt tot pe dinafara

scuze pt mesajul asta poate indigest la ora asta, insa chiar imi fierbe capul in cautare de solutii

revin sa va citesc un picut mai incolo, astept solutii, idei, sugestii, sfaturi in ambele probleme, (mai ales cu ce le dati voi copilasilor seara sa pape inainte de lapte- insist pe chestia asta ca asta ma preocupa) acum merg sa-l trezesc pe Danut ca s-a facut ora 9.00 si sper sa reusesc sa-i adaptez un program mai bun azi

va pup, un inceput de weekend fara griji, linistit si multa sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

despre hrana copiilor, eu cred ca ei sunt suficienti de mari incit sa inceapa a minca mincare de-a nostra, intr-un fel trebuiesc pregatiti pentru viata pentru ca intr-un an ei merg la gradinita sau cresa si acolo halt cu orice mincare organica. cind zic mincare de-a noastra zic mincare fara prajeli sau sare foarte multa, asa cum trebuie pentru o alimentatie sanatoasa. sper sa ma fi facut bine inteleasa... lio cred ca te complici si-ti faci griji prea mult, si apoi daca cupilului ii este pofta de sunca nu poti sa nu-i dai, eventual nu mincati in fata lui ceea ce nu ar trebui el sa manince. ionut la 5 ani juma` maninca cam ce minca la un an, ou la doua zile, doua cani de lapte/zi, ficat de pui, fructe multe, putine dulciuri, nu sare, nu prajeli. aseara de ex i-am dat muschi de porc facut de soacra-mea si nu l-a mincat pe motiv ca era sarat. cu ficatul nici el nu se omora, acum insa il maninca cu placere. acum, stiti cum e, fiecare face cum vrea insa asta este parerea mea ca trebuiesc pregatiti pentru viata. si-acu chiar fug!

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Bonjour !
Roxanaz - felicitari si spor la treaba !
Lia - o fi avut o zi energica si Danut, la noi se intampla des
Carmenp - ooo, asa da, fata mare Ilinca, stie ea ce-i bun

Mamici care chiuliti, mai dati un semn sa stim ca sunteti bineee !!!

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Lia uite scriu aici ce schema de meniu zilnic pt 1 1/2 ani am primit eu. Sper sa te ajute, e doar orientativa, noua nu ne ies atatea mese oricum am da-o...
Mic dejun
-lapte cu cereale, porridge, iaurt/lapte batut cu musli, sandwich cu cascaval, pate de ficat, caviar, sunca
Gustare 1
-un fruct, leguma sau sandwich. apa sau lapte
Lunch
Cartofi,orez sau paste si legume cu carne sau peste, alternativ un fel vegetarian. fructe, apa
Gustare 2
Porridge cu fructe. Iaurt natural sau lapte batut cu musli sau fructe. eventual un sandwich mic
Seara
O portie mai mica de artofi, orez sau paste cu peste sau carne, alternativ fel vegetarian
Inainte de culcare
Lapte cu cereale

Cu culcatul mai devreme trebuie sa gasiti solutii, mai ales daca Danut nu doarme in timpul zilei. Eu cred ca 10 ore de somn sunt cam putine pt ei, de-abia imi ajung mie Auzi, daca il scoti dupa masa la plimbare in carut nu adoarme??

Mergi la inceput

na, am dat drumul la lumina sa intre pe geamuri, a strans din ochi un pci, si doarme mai departe, am scapt un capac la bucatarie pe jos, idem, tacan de zor in camera asta la computer si nici nu-l deranjeaza, doarme de parca e cea mai liniste in casa asta. altadata si daca ma scarpin in cap se trezeste.

Carmeeeen, ai direptate, asa-mi zice si mama, ca intr-un an ajunge la gradi unde ce crezi ca va primi la gustare sau la micul dejun? pateu pe paine, sunca, salam pe paine, si la desert gogosi, o ciocolatica, etc. Cat despre mancare....si eu cel putin lui ii gatesc dietetic, insa cand ii gatesc din vita mi se pare tare anosta, din pui iese mai gustoasa parca. Si nu mai stiu nici asa ce sa-i gatesc ... eternele ghiveciuri de legume, incep acum sa mai reduc, sa fac un dovlecel, o fasole verde, insa in amestec cu radacinoase, altfel nu e interesat deloc. Mazare inca nu vrea decat printre multe alte chestii ascunsa. Ma mai inspir de prin carti si de pe aici cu retete, dar trebuie sa i le adaptez, ca el nu vrea decat terciuit totul la pranz ca sa alunece rapid. Orezul il sterge de pe limba, deci nu-i gatesc defel, bag doar 2 linguri in ardeii umpluti si atat, ca nu se simte, ii bag la mixer, orez simplu cu lapte nu se accepta. Nici macar desertul ala bun de la milli, ce-mi place mie. Felicitari lui Ionut ca are instincte bune si sanatate la gatisor

Mergi la inceput

Hehehe... ce mi-a placut aia cu scarpinatul in cap!!! Cam asa e si la noi

Mergi la inceput

Corina, merci mult de meniu, am tot auzit de porridge ..ce e asta ? si vad ca se permite sunca, pateu.....hmmm, astea oare cum sa fie ... in casa facute, presupun, nu? sau bio ? Cu scosul afara....ieri de exemplu erau -4 grade, vant 24 km/h si fulguia oarecum, asa mai mult o flescaiala, nu fulgi pufosi (nu-mi imaginez cum, pt ca eu stiu ca trebuie sa fie mai cald ca sa fulguie, dar asa scria la computer ca erau -4 gr C) l-am scos cu caruciorul, in ideea ca oricum nu prefera mersul pe jos gros imbracat. I-am pus o paturica sub el, una pe picioare. In 15 minute era ca omul de zapada, se depusese flescaiala aia pe el, si pe gene avea fulgi, mie imi inghetasera mainile pe carut, ca-mi uiatesem manusile sus, asa ca l-am coborat din carucior sa se miste, mi-era sa nu inghete acolo asa cum statea nemiscat. Nu stiu, la -4 grade mi se pare periculos sa-l las sa doarma mai ales ca nu mai incape in caruciorul mare si nu are nici o protectie deasupra la astalalt, nu are protectie de vant, ploaie, zapada ....

Mergi la inceput

Roxi, felicitari, ai o noo responsabilitate!
Daria, zi energica, da, poate sa aiba zilnic, dar nu e ok pt mine si nici sanatos pt el fara somnul de 2 ore de dupamasa, cand eu gatesc si stau pe DC
Corina, pai nici la noi nu ies atatea mese si in nici un caz atatea chestii la o masa.
Danut, la DEJUN bea lapte (200 ml maxim, minim 140 ml) cu o masura de cereale la biberon. Dupa o ora sau doua abia mananca GUSTAREA 1:
- fructe terciuite cu branza
- sau un iaurt cu biscuiti, si fructe
- sau un iaurt cu cereale si fructe,
- sau un un iaurt si un ou cu paine

PRANZUL (de cand cu somnul aiurea pana la 10-11 dimineata ajunge sa-l ia la 5 dupamasa, ca nu-i pot inghesui mesele numai ca sa se potriveasca la orar)- e un singur fel, legume cu carne/ficat/ou TREBUIE SI UN MENIU VEGETARIAN SA INTELEG? adica o zi cu carne, una fara carne ?

Va dati seama in conditiile actuale de somn aiurea ca gustarea 2 pica.

Deci vine cina, care e iar o bureala similara cu meniul de la gustarea 1. Si mai bea ceva lapte, f putin, chiar inainte de culcare.

Mergi la inceput

Lia sa stii ca si Eva tot cam asa cum zici tu mananca... Ce zic ei la scriptura e poezie, fiecare copil mananca atat cat ii trebuie. Si dupa cum bine zicea Daria, si aici sa considera ca trebuie sa manance din mancarea familiei, cu singura conditie sa nu fie sarata tare, condimentele sunt sanatoase(imi amintesc ce fata a facut Eva cand i-am dat pizza cu tabasco) Si nu face nimeni sunca si pate in casa, m-a amuzat ideea, astea mai mult de o salata si un wok nu fac nici sa le omori Stii cum se zice... totul pt binele copilului dar in asa fel incat mama sa nu se streseze La urma urmei care copil are nevoie de o mama stresata???

Mergi la inceput