Pia ( cerere de detalii)

Pia ( cerere de detalii) | Autor: ileana

Link direct la acest mesaj


Servus Pia,

Dupa cum stim noi "aspirantele prin FIV", tu ai inceput tratamentul pt. FIV.
Ca sa avem ( eu cel putin ) o imagine mai clara, te rog daca poti sa ne descrii pe parcurs, fiecare etapa de tratament?
Ai putea..Te rog..
Ai inceput injectiile nu?


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pia spune:

Buna Ileana,

Da am inceput, deci: dupa menstra din luna februarie a 21 zi am facut o ecografie si injectia cu Decapeptyl. Dupa 14 zile de la aceasta injectie care va fi luni 31.03. urmeaza o ecografie si inceperea stimulurii, a injectiilor cu Menogon timp de 14 zile, 4 fiole/injectie la aceeasi ora seara. In decursul acestor zile (14) vor avea loc cateva ecografii pt.urmarirea foliculilor (nr.lor, aspect, marime). Cand se constata ca foliculii au ajuns la maturitate se face o injectie seara la 23 cu Pregnyl, a doua zi va avea loc recoltarea (extragerea ovocitelor)sub anestezie, toata operatiunea dureaza cam o jumatate de ora. La doua zile de la recoltare are loc embriotransferul.
O sa va tin la curent pe parcurs cu tot ce se intampla.
Acelasi procedeu a avut loc si acum 6 luni. Toata procedura (injectii,recoltare,embriotransfer) dureaza cam 4-5 saptamani. Dupa embriotransfer stai cu sufletul la gura si astepti sa treaca cele 14 zile in care faci analiza sangelui Beta HcG pt.a afla daca s-au prins sau nu.
La mine daca totul decurge bine (Doamne fereste de apariatia unui chist, cum a aparut acum 6 luni dupa injectia cu Decapetyl si a trebuit punctionat si amanat cu o saptamana inceperea stimularii) in saptamana 14-20 Aprilie va avea loc recoltarea si embriotransferul.
Am vazut ca, Karula a avut ceva probleme, dar tot raul spre bine, la cati foliculii a avut este de inteles. Sper si eu ca de data asta sa am mai multi foliculi.

Te pupic, sper ca iti poti face o imagine din cele spuse.
Raspund cu drag la orice intrebare.
Pia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Sfinte...cat esti de aproape!!!
Bafta multa...pentru mine asta o sa ramana cel mai fierbinte subiect..
Probabil o sa te fac cu nervii cu atatea intrebari..
Orice senzatie ai...te rog , repede pe Forum!

Merci,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

O fata care a facut FIV cu mine si care facea a doua stimulare a avut dublu foliculi decat la prima stimulare.Deci se poate sa ai si tu multi dar nu asa de multi ca,Karula pt ca nu e bine sa faci si tu hiperstimulare.E mai bine pe la mijloc.Bine,nu Karula a vrut asa ceva...cauza cine stie care a fost!


Dumnezeu ne vede si ne aude si pe noi pana la urma!

Te pup,

Gabi.

PS:Cred ca deja ti-au tabacit fundul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pia spune:


Da Ileana sunt aproape debia astept, multumesc mult de urari, sper din tot sufletul sa-mi realizez visul ceea ce va doresc si voua.
Stai linistta ca n-o sa ma enervezi cu intrebarile, ma bucur ca am descoperit acest forum unde pot discuta cu voi despre orice si indiferent de rezultatul FIV-ului stiu ca voi o sa-mi fiti aproape si o sa a intelegeti prin ce trec.
Ileana iti pot spune ca acum sunt foarte linistita si increzatoare,(ce o vrea Dumnezeu, eu am facut tot ce este posibil sa am un bebe)stiu ce ma asteapta fata de primul FIV la care am avut f.mari emotii.

Gabi tabacirea fundului incepe de luni, dar nu conteaza important este rezultatul. Sa dea Domnul sa produc si eu mai multi folicului si exact cum imi spunea Niculescu ca fiecare cuplu este un caz aparte.
Va pup
Pia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Pia,

sti, gagicile insarcinate care dorm pe burta, folosesc un fel de colac...noi astea care facem FIV ne luam colacul inainte ca sa-l folosim cand stam pe scaun...de la marile injectii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pia spune:

hehehe Ileana, cata dreptate ai, ar trebui de pe acum sa-mi cumpar colacul, mai ales ca eu dorm de burta si asta este o mare probleme pentru mine.
Pana la urma ce te-ai decis sa faci si unde?
Pupicei Pia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Am vorbi cu Niculescu la telefon. El vrea sa-i citesc "protocolul operator" de la operatie, ca sa-si dea seama ce si cum....Acum ma lupt sa-l obtin. Dr care m-a operat nu vrea sa mi-l dea ..ca de operatia nu a fost reusita si constat ca ii este frica...sau dracu stie...eu consideram ca am o relatie buna cu el...l-am lasat "sa ma taie"...i-am dat atatia bani...si el acum crede ca mie imi arde sa ma tiganesc cu el in loc sa-mi rezolv problema...
Am reusit dupa 3 zile de luni( 4 saptamani!), sa ma programez la Medsana pt. data de 17 aprilie...
De data asta vreau 2 pareri...anul trecut am luat de buna ce a zis un medic, am stat aproape un an in spital...si acum stau si plang daca am gresit si este mai grav de cat inainte de operatie ( ca de eu nu am de unde sa stiu gravitatea..), iar acum de cate ori se schimba directia vantului eu mor de dureri de operatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pia spune:

Ilena dar tu nu mai ai iesirea din spital de dupa operatie? Ca acolo ar trebui sa scrie ce ti-au facut. Si eu m-am operat la Nculescu acum 9 ani, dar trompele s-au infundat iar dupa 3 luni. Durerile se vor estompa dupa cativa ani, dar cand este innourat si pe mine ma doare operatia.
Dobitoc este si dr.asta, ar trebui sa-ti dea fisa sau mai bine vb.cu asistenta lui sa ti-o dea si faci o copie dupa ea.
Da este bine sa ai parerea a doi specialisti, dar de ce nu-ti faci o programare si la Niculescu la el la cab.particular?.

Te pup Pia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Iesirea din spital o am , dar este un rahat...Protocolul operator ( Niculescu mi-a zis de el...)se scrie in timpul operatiei,dictat de catre medic... intr-un fel de condica si ar trebui sa sune cam asa:"s-a practicat incizie...se constata uter...trompe...".
Se face cerere si iti copiaza o asistenta din respectivul catastif chestia...asistenta astuia nu este si la operatii...eu nu stiu cine a fost ( a fost o tampita care dupa ce m-a legat pe masa...a aruncat toate "carpele" alea pe care le-au intins pe mine de au sarit ca mingea pe teren...m-a apucat furia...si am cazut lata de la anestezie...).
La HSG-ul asta mi-a pus si diagnostic uter bicorn...si pe Niculescu l-au apucat nervii ca daca ala m-a deschis cum dracu nu a vazut....

Tu de unde sti ca dupa 3 luni s-au reastupat? Eu numai dupa un an am facut HSG ca sa vad rezultaul...?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pia spune:

Am inteles acum Ileana, dar chiar are dreptate Niculescu cum dracu n-au vazut acolo cand te-au deschis ca ai uter bicorn, ce tampit te-a operat si unde?

Eu dupa 3 luni si ceva de la operatie m-a durut f.rau burta (ciclu nu-mi venise decat intr-o zi f.putin, credeam ca-s insarcinata)de credeam ca mor si am fost la spital, unde m-a internat de urgenta si a constatat ca am facut o congestie pelviana,dupa am facut instilatii (infiltratii, perfuzii) sau cum naiba le zice, ca fiecare le denumeste cum vrea si permeabilitatea trompei a fost 2. Am incercat timp de 2-3 luni iar cu instilatii si degeaba, ma saturasem si am renuntat, ca degeaba ma chinuiam.
Pia

Mergi la inceput