Mamici de martie-aprilie 2006 (39)
Raspunsuri - Pagina 6
tecla spune:
nu va urmaresc. Citesc zilnic tot ce scrieti dar sunt mai puturoasa la scris. Stau mai mult pe messenger pe yahoo.
Eu sunt bine, avem 33 de saptamani si 2 kg iar pe 10 februarie imi scoate firele si stabileste doctorul cezariana sau nastere normala. Sa vedem cat mai vrea sa stea fara fire ... asa ca nu stim ce va fi ... varsator sau peste ....
Cat despre spital eu am ales Polizu pentru ca are cea mai buna sectie de neonatologie din tara (si ma refer la dotare si echipa de medici si realizarile spectaculoase de pana acum la prematuri). tinand cont de experienta din trecut cu spitalul Bucur m-am interesat si m-am documentat si aveam de ales intre Polizu si Giulesti care au cele mai mari performante in ceea ce priveste prematuri. Am ales Polizu ptr. ca ptrintr-un cerc de prieteni am ajuns la dr. Herghelegiu cu care am facut si tratament ptr. sterilitate si care-mi urmareste si sarcina si cu care probabil o sa si nasc (asta daca am norocul sa fie in tara) dar care chiar daca pleaca nu ma lasa ma recomanda altor medici buni din Polizu (Suciu, Poiana, Branescu si mi-a mai insirat vreo 2 - 3 la care nu le-am retinut numele)care ile servesc ptr. ca si el la randul lui ii serveste pe ei cu ecografii. Asa ca din punctul asta de vedere sunt linistita. Am toate numerele de telefon la acesti doctori si daca e din toti unul o venii ...
Eu nu vreau sa descurajez pe nimeni dar la Bucur nu asi sfatui pe nimeni care are probleme sa mearga pentru ca am vazut sectia de prematuri si este ... inumana ... nici nu vreau sa-mi amintesc ... si sunt doua doctorite pediatre ... niste "scarbe" care si daca le dai si daca nu le dai tot la fel se comporta. Nu au pic de inima ... te pune in aceeasi oala cu femeile care daca se intampla sa aiba probleme si nasc mai repede si exista riscul de a fi afectat copilul in vreun fel fug din spital. Asa am patit si eu. M-au tinut ca la puscarie ... sa nu fug cumva ... dar pe de alta parte nici nu ma lasau sa stau cu el. Pana am intrat in ele (in doctorite in amandoua) si am avut o discutie foarte calma (eu de felul meu nu ma enervez ... sunt ardeleanca ... si atunci cand sunt mai furioasa .. atunci vorbesc mai rar) si le-am spus ca atata timp cat imi traieste puiul ele nu au nici un drept sa nu ma lase sa-l vad si nici sa ma trateze ca pe ultimul om .... si in momentul in care ma vad sa se faca ca nu ma vad ptr. ca daca nu ... nu raspund de reactiile mele si ele se aleg cu vreo doua trei vanatai ... iar eu nu raspund ptr. ca spun ca am avut un moment de ratacire ... mi s-a urcat laptele la cap si am facut furia laptelui ... au schimbat tactica si au incercat sa ma convinga ca ... stiti poate este mai bine ... ca .... si le-am spus ca nu am nevoie de vorbele lor de incurajare ... nu toate femeile sunt la fel ... atata timp cat este copilul meu ... indiferent cum ar fi fost ... este al meu ... din acel moment nu am mai avut problema cu ele dar nici bebe nu a mai trait ... dar acum speram sa ajungem pana la capat si sa fie bine ... Din punctul asta de vedere nu recomand spitalul Bucur ... pe aceste doua doctorizte care au in jur de 50 de ani nu le numesc femei .... si nu sunt singura care a avut probleme cu ele ... dar mi s-a spus ca am fost printre putinele care le-a pus la punct ... nu m-am certat (nu-mi sta in fire) nu le-am amenintat .... dar nu mai vreau sa stiu de ele.
Asa ca cele care vreti la Bucur ..... sa aveti bafta.
Claudia si bebe baietzel 33 +
tecla spune:
Buna fetele !
Daca nu scriu prea des asta nu inseamna ca nu va urmaresc. Citesc zilnic tot ce scrieti dar sunt mai puturoasa la scris. Stau mai mult pe messenger pe yahoo.
Eu sunt bine, avem 33 de saptamani si 2 kg iar pe 10 februarie imi scoate firele si stabileste doctorul cezariana sau nastere normala. Sa vedem cat mai vrea sa stea fara fire ... asa ca nu stim ce va fi ... varsator sau peste ....
Cat despre spital eu am ales Polizu pentru ca are cea mai buna sectie de neonatologie din tara (si ma refer la dotare si echipa de medici si realizarile spectaculoase de pana acum la prematuri). tinand cont de experienta din trecut cu spitalul Bucur m-am interesat si m-am documentat si aveam de ales intre Polizu si Giulesti care au cele mai mari performante in ceea ce priveste prematuri. Am ales Polizu ptr. ca ptrintr-un cerc de prieteni am ajuns la dr. Herghelegiu cu care am facut si tratament ptr. sterilitate si care-mi urmareste si sarcina si cu care probabil o sa si nasc (asta daca am norocul sa fie in tara) dar care chiar daca pleaca nu ma lasa ma recomanda altor medici buni din Polizu (Suciu, Poiana, Branescu si mi-a mai insirat vreo 2 - 3 la care nu le-am retinut numele)care ile servesc ptr. ca si el la randul lui ii serveste pe ei cu ecografii. Asa ca din punctul asta de vedere sunt linistita. Am toate numerele de telefon la acesti doctori si daca e din toti unul o venii ...
Eu nu vreau sa descurajez pe nimeni dar la Bucur nu asi sfatui pe nimeni care are probleme sa mearga pentru ca am vazut sectia de prematuri si este ... inumana ... nici nu vreau sa-mi amintesc ... si sunt doua doctorite pediatre ... niste "scarbe" care si daca le dai si daca nu le dai tot la fel se comporta. Nu au pic de inima ... te pune in aceeasi oala cu femeile care daca se intampla sa aiba probleme si nasc mai repede si exista riscul de a fi afectat copilul in vreun fel fug din spital. Asa am patit si eu. M-au tinut ca la puscarie ... sa nu fug cumva ... dar pe de alta parte nici nu ma lasau sa stau cu el. Pana am intrat in ele (in doctorite in amandoua) si am avut o discutie foarte calma (eu de felul meu nu ma enervez ... sunt ardeleanca ... si atunci cand sunt mai furioasa .. atunci vorbesc mai rar) si le-am spus ca atata timp cat imi traieste puiul ele nu au nici un drept sa nu ma lase sa-l vad si nici sa ma trateze ca pe ultimul om .... si in momentul in care ma vad sa se faca ca nu ma vad ptr. ca daca nu ... nu raspund de reactiile mele si ele se aleg cu vreo doua trei vanatai ... iar eu nu raspund ptr. ca spun ca am avut un moment de ratacire ... mi s-a urcat laptele la cap si am facut furia laptelui ... au schimbat tactica si au incercat sa ma convinga ca ... stiti poate este mai bine ... ca .... si le-am spus ca nu am nevoie de vorbele lor de incurajare ... nu toate femeile sunt la fel ... atata timp cat este copilul meu ... indiferent cum ar fi fost ... este al meu ... din acel moment nu am mai avut problema cu ele dar nici bebe nu a mai trait ... dar acum speram sa ajungem pana la capat si sa fie bine ... Din punctul asta de vedere nu recomand spitalul Bucur ... pe aceste doua doctorizte care au in jur de 50 de ani nu le numesc femei .... si nu sunt singura care a avut probleme cu ele ... dar mi s-a spus ca am fost printre putinele care le-a pus la punct ... nu m-am certat (nu-mi sta in fire) nu le-am amenintat .... dar nu mai vreau sa stiu de ele.
Asa ca cele care vreti la Bucur ..... sa aveti bafta.
Claudia si bebe baietzel 33 +
[/quote]
Qamar spune:
tecla,
, iti tin pumnii tie si bebelului si sunt sigura ca o sa fie bine
[flo}
mi-a placut faza cu ardeleanca, si eu mi-s la fel
Noemi
31+
Poze cu burtica
tecla spune:
scuze !!!!
cand nu trimite deloc cand trimite de doua ori .... ori am luat-o eu razna
... 

ama_kaly spune:
Multumesc pentru raspunsuri fetelor!!Aveti dreptate!Nu mai vreau la Bucur 
Dar am nevoie de un dr bun in care sa am incredere ori de la CFR2,ori de la Municipal si care sa ma "preia" desi am 25sapt de sarcina..si care sa nu fie nici prea ocupat sau sa nu vina daca pe mine ma apuca travaliul la 2noaptea sau sa ma trezesc ca pleaca in concediu cand trebuie sa nasc..uff
Aaa..si sa-mi faca cezariana la cerere cu epidurala ca sa nu ma chinui nici eu nici bebe!Ctitsem de dr.Anca de la Municipal ca e un dr foarte bun si un chirurg asemenea,dar cum pot ajunge la el?
io
25+ cu
Seby
Poze cununie
Poze mami si bebe
Poze Craciun,Revelion si cu burtica Bebe
Laura Ioana spune:
Mooaaaama, vad ce se lasa cu petreceri pe aici!!! Si azi si maine,

pai o sa rezistam in ritmul asta????
Laura
cu
? 30+

Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos
ile77 spune:

PISPIRICA si IRINA71
Multa sanatate , bucurii, fericire, o nastere usoara si un bebe santos si frumos!
LA MULTI ANI!
Fetelor va place Leonard Cohen? De luni numai asa ceva ascult.Si vaz ca-i place si lui bb.
E o combinatie perfecta intre voce si stilul muzicii.
Asa ma relaxeaza.
Cine vrea sa-l asculte si nu poate face rost de el, eu pot sa trimit cu placere via messenger yahoo.
Se merita, credeti-ma.
Nshiro,inca nu am facut poze, dar dupa ce le aranjez pe toate le fac pozici.
Cu placere voi povesti ce voi invata la curs.
Cursul de data trecuta a fost mai mult folosit sa ne cunoastem noi intre noi.
Insa ,desi am discutat numai in mare, as vrea sa spun 2 lucruri, care mi se par interesante si necesare.
Probabil multe sau chiar toate stiti.
Stiti ca atunci cind se rupe apa si bebele nu e in pozitia de nastere, adica fixat cu capul in jos, viitoarea mamica trebuie sa se intinda frumos pe pat, sa nu faca absolut nici o miscare, si sa sune urgent la ambulanta. Nici sotul nu are voie s-o conduca la spital cu propria masina.Trebuie sa astepte intinsa la orizontal si relaxata pe cit posibil, ambulanta.
Si asta pt ca exista un risc f ridicat ca copilul sa se stranguleze cu cordonul.
Deci ,asta numai in cazul in care s-a rupt apa si copilul nu e fixat.
Aici e o regula stricta si se puna mare accent pe ea.
Alta problema care e luata f in serios aici, este aceea a sugarilor care mor in somn in patutul lor.Cred ca stiti la ce ma refer.In engleza se numeste: cot death sau crib death.
Asa ca dupa ce micutul e adus acasa de la spital,parintii trebuie sa fie foarte atenti ,mai ales in primele 4-5 luni:
- bb sa nu doarma niciodata pe burtica, mereu pe spate
- in camera unde doarme bb sa nu fie prea cald,18grade sint de ajuns.
Bb sa fie cit mai lejer imbracat, sa nu se exagereze cu haine si plapumi si paturi.
- sa se evite fumatul in preajma lui bb. Fumul de tigara e f periculos.
-bb trebuie sa doarme in propriu pat, in nici un caz cu parintii in acelasi pat.
- e f important ca bb sa aiba suzeta cind doarme.
Insa ,dupa cum zic norvegienii, principala cauza care duce la moartea sugarilor in somn ,este dormitul pe burtica.
Sper ca nu v-am plictisit cu aceste informatii in caz ca deja stiati despre ce e vb.
Laura ioana, numai 6kg
? Pći in cazul asta mi-e jena sa-ti zic cite am pus eu.
Eu am o pereche de blugi frumosi rau de tot si de dragul lor ,voi "lupta"
dupa nastere sa ajung la greutatea mea normala, adica in jur de 60 kg.
Anairda36 , take it easy si relaxeaza-te cit mai mult posibil ,mai e putin pina vine bebelinul.
Fetelor va pupicesc si sa aveti o zi frumoasa in continuare.

ile
33+
honeypuma spune:
Tecla, scuze ca te intreb, stiu ca e dureros sa iti amintesti, dar la cate saptamani ai nascut bebelusul care nu a avut norocul sa supravietuiasca? Imi pare rau sa aud asa ceva...
Sarcina usoara in continuare si un bebelus sanatos, frumos si mancacios iti doresc din tot sufletul pentru ca sunt sigura ca meriti un copil mai mult decat oricine!
Pupici
26w
honeypuma spune:
Zic si eu LA MULTI ANI! sarbatoritelor, sa fiti sanatoase, sa aveti sarcini usoare in continuare si cei mai frumosi bebei din lume!
ama_kaly spune:
tecla imi pare rau pentru ce a trebuit sa treci,sa dea Dumnezeu sa fie bine si pentru tine si pentru bebelusul tau de data asta!Cat despre Bucur,si eu incep sa ma sperii de el din ce in ce mai mult!Imi pare rau daca discutia mea despre acest spital ti-a trezit amintiri neplacute,si totodata iti multumesc ca ai povestit experienta ta acolo!
io
25+ cu
Seby
Poze cununie
Poze mami si bebe
Poze Craciun,Revelion si cu burtica Bebe