Mamici de iulie - august 2006 (14)
Raspunsuri - Pagina 11
anasia spune:
buna, fetelor!
Cornelia eu zic sa nu te descurajezi, cel mai bine ar fi sa mai ceri o parere ( si inca una daca este necesar), si daca tot faci TT la Medsana, poti sa incerci sa-ti masoare translucenta nucala;sa dea D-zeu sa fie totul in regula cu bb;
sa stiti ca mi-ai priit cartofii prajit, pana la urma mi-am facut, pacat insa ca nu i-am putut tine(
), prin urmare ii tai de pe lista de alimente digerabile;
anasia
nicole25 spune:
buna fetelor
Poate ma ajutati si pe mine in prolema care o am.De vreo trei luni am dupa cum spune doctorita o rinita alergica care se manifesta prin stranuturi si cursul nasului non stop.stranut si noaptea de vreo 15/20 ori.Doctorita mi-a dat niste picaturi -apa de mare- si paracetamol 5 zile ,dar nu am simtit nici o ameliorare.ea zice ca e din cauza sarcinii si nu are ce tratament sa imi dea.
Stiti voi vreo solutie pentru aceasta prolema a mea?Am doar 15 saptamani si daca ma tine asa pana la 40 nu stiu cum o sa rezist.
Sabana spune:
Buna dimineata mamici,
fetelor multumesc pentru lamuriri. M-am mai luminat. Logica e corecta. Thanks emilia.
Din pacate eu am cam lipsit la orele de anatomie de la scoala
. Daca stau si analizez ecografiile, intr-adevar bebe saptamana trecuta avea capul mare, stiu ca am remarcat lucrul acesta, semana cu un extraterestru. Aseara sa vedeti, era perfect format, avea forma perfecta de bebe si statea culcat, era asa de dragalas. Nici nu prea a vrut sa se lase masurat. Mai ridica un piciorus, si-a dus si mana la cap. Eu saptamana viitoare imi fac eco morfologica, sunt in 16 saptamani. Dar am inteles ca cea mai concludenta e in 22 de saptamani. Pe asta de fapt mi-a recomandat-o si dr. Dar m-am gandit ca daca tot am abonament de la servici si nu platesc, macar poate ma dumiresc si eu o data ce e. Nu vrea sa ne arate. Si noi vrem fetitza. O prietena de a mea imi spunea ca la baietzei se vede imediat, dar la fetitze nu. Ca la a ei a vazut tarziu ce este, din cauza pozitiilor in care statea. Va tin la curent luni. Pana la urma important este sa fie un bebe sanatos. Abia astept sa nasc, sa-l tin in brate. Pana acum aveam anumite temeri fatza de nastere, dar de cateva zile ma copleseste sentimentul de a-l stii la mine in brate si in patutzul lui. Mai avem un pic. Cum zic eu dupa 1 iulie avem o treaba.
.
In alta ordine de idei. Pentru cele interesate si care nu mai incap in fustitele si pantalonasii lor. Sambata am fost la Carrefour Militari la magazinul nou de mamici si bebei. Mi-am cumparat cateva lucrusoare dragute si relativ ieftine, sunt reduceri. Nu au foarte multe hainute, dar cele care sunt, sunt foarte vesele.
Cinta casa de piatra si bebe sanatos.
Va las ca am sef. Vb mai tarziu. Pupici la toate.
poliana spune:
Cornelia eu zic sa stai linistita. Si la mine tot 1.3 a avut la 13 saptamani si 2 zile si mi-a zis ca totul e ok.
Fetele au dreptate cand iti spun ca alama se trage la dimensiuni de peste 3 mm.Sincer nu inteleg de ce te-a alarmat doctorita ta. Poate sunt si alte aspecte medicale pe acre noi nu le cunoastem dar asa cum ai descris tu situatia nu vad de ce ar fi motive de ingrijorare.
Nicole 25 si eu am patit cva asemenator adica am inceput sa stranut si sa imi curga nasul si in plus aveam niste dureri cumplite de cap. Doctorita mi-a spus ca e posibil sa fie intradevar de la sarcina mai exact de la concentratia mai mare de estrogen care se secreta in aceasta perioada. dar tu spui ca ai de 3 luni ori asta inseamna de la inceputul sarcinii nu?
PIcaturile pe baza de apa de mare sunt ....apa de ploaie.Tot ce pot sa iti spun e sa nu folosesti alte picaturi de nas pentru ca sunt contraindicate in sarcina si pot sa te mai sfatuiesc sa incerci sa iti pui ser fiziologic in nas poate te ajuta.
mamaluidavid bafta multa la doctor!!!!!!!!!
La mine toate bune, am remarcat ca mi-a mai crescut burtica si sunt foarte fericita.
dandana spune:
buna mamici!
intrebare de baraj! ecografia la peste 13 saptamani e vaginala sau pe burtica? sambata ma duc la d-ul iosup sa masuram translucenta nucala si vreau sa stiu daca trebuie sa rezolv cu epilatul 
in rest, ma lupt ca ceea ce am inteles ca sunt arsuri si reflux stomacal, e tragic! pare a se rezolva doar cu ceai de salcam
pup mamici si ma duc sa citesc din urma ce ati mai facut
dandana
13+
poliana spune:
Dandana e pe burtica ecografia asa ca epilatul ramane optional.
O sa fii tare incantata la aceasta ecografie. Mie mi s-a parut cea mai frumoasa si mai emotionanta ( de pana acum evident)
.
Iti tin pumnii!!
Poliana si bebe 14+
cornelia_laura spune:
Multumesc mult fetelor pentru incurajari. Am mai citit si eu pe net despre valoarea pliului nucal si m-am mai linistit. Am fost dimineata la Medsana si am facut triplul test, maine seara am rezultatele.
Pe mine m-a deranjat mult atitudinea doctorului care nu mi-a dat nici o alta informatie despre bebe, nu m-a intrebat nimic. Am apucat sa vad eu pe monitor cum se misca iar pe foaie scrie ca are 7 cm lungime si pliul nucal 1,3 mm. Atat. Cam superficial sau sunt eu dusa??? Eco a durat maxim 3 minute....
Cornelia,
de
Eduard(21 06 2004) si
12+
POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
mamaluidavid spune:
Imi cer scuze de la inceput daca nu o sa se vada mesajul,a innebunit tastatura si nu vrea sa scrie decat pe japoneza!
Am fost la doctor,totul e bine.Ma rog m-au chemat acum mai mult pentru analize asa ca controlul in sine a fost super scurt,Cornelia tu te plangi de 3 minute,la mine nu cred ca a durat 1 minut.
Dar totul e bine,si cu analizele mele si cu bebelina,a crescut,are 5,5 cm si masoara cu 2 zile mai mult decat varsta ![]()
Am avut surpriza neplacuta ca dupa ce data trecuta ,la 10 saptamani mi-a facut eco pe burtica,de data aceasta,alt doctor mi-a facut transvag trecuta ,la 10 saptamani mi-a facut eco pe burtica,de data aceasta,alt doctor mi-a facut transvaginal
. M-a si apasat pe burta,m-a cam durut
O sa pun imediat si poza,sa ma laud si cu bebelina,nu numai cu David,nu? ![]()
Cornelia sunt sigura ca va fi bine! Tinem pumnii!
Stefania 12+
si
David(24 dec 2004)
www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
Poze de la Disneyland!
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by cornelia_laura
Fetelor am venit de la doctor dar nu prea sunt vesela. Dupa masurarea translucentei nucale( iertare daca spun prostii) m-a trimis de urgenta maine sa fac triplul test desi eu abia am implinit 27 de ani. Valoarea e de 1,3 si zice doctorul ca e prea mare si ca e semn de malforamtii. Nu stiu ce sa mai zic. Maine dimineata ma duc la Medsana sa fac TT si e gata in 2-3 zile.
VOI STITI CARE E VALOAREA NORMALA PT ANALIZA ASTA?????
Eu la 12 sapt. si 5 zile aveam 1.2 translucenta nucala si Iosup mi-a zis ca e OK. Nu e cam devreme pentru triplu test?? Eu stiam ca dupa sapt. 15 se face.
Am facut si noi astazi ecografie pentru TT de maine. Avem 15 sapt si 5 zile. Am fost la ecograful 4D din Clucerului si pot sa va spun ca nu am crezut niciodata ca se poate vedea asa la ecografie
. Cand a pus pe modul 4D (ca eram cu caseta dupa mine) s-a vazut bebe complet format, clar, cu umbre, cu relief. A fost minunat. La inceput cam dormea ea dar dup-aia s-a trezit si a inceput sa se agite, cu mantutele la gurita, se intorcea cand cu fata cand cu spatele. Noi am masurat pliul nucal de data asta si valoarea e OK. In rest totul este bine... Am o intrebare: placenta poate sa treaca de la gradul 1 de maturitate la gradul 0?

Si mai am o intrebare... cred ca s-a mai pus dar nu stiu la ce concluzie s-a ajuns: la 15 sapt si 5 zile sunt in sapt 15 sau 16? Sau exprimarea asta depinde de fapt de laborator? Ecografista mi-a zis ca as fi in sapt 16 si asa mi se pare si mie logic, dar ma gandesc ca astia cand scriu pe rezultatele de la analize se gandesc pe dos...
Cinta petrecere placuta maine si casa de piatra! Ce destin ai avut si tu, sa iti gasesti dragostea asa de departe de casa
. Va pup... Cornelia iti tin pumnii la TT, Pumpkin la fel, poate afli maine de la Sanador rezultatele!
`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'
poliana spune:
Cornelia sa stii ca si la mine ecografia pentru translucenta nucala a durat cateva minute nu mai mult. Insa doctorita mi l-a aratat pe bebe cum dadea el din manutze si picioruse,i-am ascultat inimioara, l-am vazut cum a facut un salt in lichid si s-a intors pe cealalta parte iar apoi a facut ea masuratoarea. Imi amintesc ca mi-a spus ca se fac 2 masuratori si se trece valoarea cea mia mare. La mine valorile au fost identice cu ale tale respectiv 7 cm bebe, 1.3 mm pliul nucal si mi-a zis ca e perfect. Eu am alta dilema. Dupa calculele mele eu as avea 13 saptamani si o zi dar doctorita mi-a spus la ultima eco ca am fix cu o saptamana mai mult. Nu mai pricep nimic sincer dar o voi intreba data viitoare ca sa ma lamuersc. Am facut si eu testul combinat( o varianta ptr TT) dar din proprie initiativa.
Mamaluidavid ma bucur ca e totul ok dar cum adica te-a apasat pe burtica? Adica de ce?

. Dupa masurarea translucentei nucale( iertare daca spun prostii) m-a trimis de urgenta maine sa fac triplul test desi eu abia am implinit 27 de ani. Valoarea e de 1,3 si zice doctorul ca e prea mare si ca e semn de malforamtii. Nu stiu ce sa mai zic. Maine dimineata ma duc la Medsana sa fac TT si e gata in 2-3 zile.