Bebelusi de mai-iunie 2005 (50)
Raspunsuri - Pagina 3

Cloreta spune:
Lucas, multumesc pentru informatie.
Saltelutele care sunt pe site-urile pt bebe si care sunt si la mondocrp sunt cu iarba de deal ecologica - asa scrie acolo, cum o fi si aia - desi asa stiam si eu ca se fac, cu iarba de mare.
Beatrice, evident ca e tampit subiectul. D-aia v-am aratat c se vedeti ce lume nebuna:)
Pozele mele

tzumpiloi spune:
Maria, doamne ce scumpi sunt baietzeii tai! Si ce rotunjori sunt...eu stiam ca gemenii se dezvolta mai greu dar vad ca ai tai sunt zdraveni!
Si cand ii vezi 2! Cred ca e tare greu dar si frumos!
Noi am fost cu Mariuca cand avea 3 luni la mare si a fost ok.
Trebuie sa ai mare grija la soare, sa ai hainutze adecvate, sa nu le fie prea cald dar nici prea rece, sa nu ii tii in curent etc.
Apoi trebuie sa te cari cu toata casa! Si cum ai 2 cred ca e tare greu si ai nevoie de ajutor! Dar merita asa ca vacantza placuta!

patriciaRO spune:
Tzumpiloi, sa stii ca am copil tare cuminte. De-asta si fac atat de multe! Si se plimba dupa mine cu premergatorul prin casa, daca as sta 2-3 ore in bucatarie, ar sta si el tot atat in premergator fara sa ma deranjeze...
Beatrice, mami de Alex pifos

nelia spune:
Scuze, din neatentie, am postat la celalalt subiect, care nu e inchis!
Florentina, spuneai ca nu iti place avocado, eu am descoperit o reteta mexicana super, as minca tot timpul. Se numeste Guacamole, dar eu o mai imbunatatesc, de altfel cum fac cu toate retetele. Deci: decojesti avocado, il tai marunt si il stropesti repede cu zeama de lamiie ca sa nu se innegreasca. Apoi tai marunt: un ardei, o rosie (se poate si fara), ceapa verde sau uscata, brinza (eu am pus telemea, dar se poate si fara), masline, un ou fiert tare si ce crezi tu ca mai merge. Pui un pic de ulei (de preferat de maslini), sare, piper si daca vrei mai acru, zeama de lamiie.
Elisor, tu spuneai de o reteta cu avocado pentru bebelusi? Cum e? Ca eu chiar am un avocado organic luat special pentru Tudora, dar nu am avut curaj sa-i dau. Si Beatrice, pune-ne si noua reteta de gogosele, sa le incercam si noi. Si spui ca e dintr-o carte cu retete pentru copii, mai ai si altele pentru virsta asta? Ca eu am notat toate retetele tale, imi place sa gatesc si sint mare amatoare de retete noi. Ah, am facut lasagna lui Andrei, a iesit supeeeer! Dar tortul cu crema de zahar ars nu am mai apucat sa il fac, poate astazi... In sfirsit, fetele mele sint mai bine! Tudora inca mai tuseste, Agata nu mai are nimic, dar astazi stam in casa pentru ca sint -18 grade afara!Dar de miine, ne reluam activitatile normale. Sper!
Cornelia, de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

loreen spune:
Maria sunt absolut dementiali gemenii tai...m-am tot uitat la poze si zau daca as putea sa-i deosebesc...nu stiu care-i Alex si care-i Phil...am avut tentinta sa zic gata m-am prins nu sunt identici,dar de unde...oricum sunt mortali...e greu cred mult prea greu dar in final merita efortul
Eu una nu stiu ce m-as face cu doua Delii...
Nefertari si Freya este o dulce foc...si grasuta ...cred ca cantarul aleia e stricat...sigur are mai mult...cel putin dupa pernutele de la maini...
Tzumpiloi nu s-a intors matza acasa...ca nu are cum de unde am lasat-o...da motanul sufera groaznic...azi am cautat doua ore prin tot orasul si nu se gasesc pui...cica nu-i sezon...peste o luna...apai pana atunci imi moare frumusete de motan de suparare...
Lucas ce-i cu magazinul ala ca zau daca pricep ceva...?!Vroiam sa te intreb daca volanul de la vtech este bun de ceva...ca ma bate gandul
Cloreta m-am chiorat si eu putin la subiectul ala...multi tacaniti sa mor io...eu una as tacea naibii din gura si n-as mai zice la nimeni...
Ioana ti-am zis ca esti de-a dreptul culmea cum poti aparea gravida asa bine...dar mie mi se pare ca ,gravida fiind esti mai slaba ca la majorat...
Io i-am luat lu' a mea niste cuburi de la Clementoni,moi frumoase mari,ca-mi zic eu ca-i cazul pentru cultivarea aptitudinilor ...ei bine le suge Delia cu o placere fantastica...eu ii arat cum se pun unul peste altul ea da cu mana si le baga in gura...Mai si scoate niste sunete de ma mir de unde are repertoriul asta...ma uimeste zilnic cu cate-o chestie...mie un drag de ea de nu mai pot si cand ma gandesc ca trebuie sa plec la munca imi vine sa urlu...
Azi nu stiu ce naiba am avut ca am fost plouata toata ziua...acuma ma doare si capatana ca sa fie bine...
Alex & Delia
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

ioanailincam spune:
Of, tocmai am pierdut un mesaj, bine ca nu era lung. Ajunsei si eu acasa, am hranit plodul si l-am culcat si nici macar nu am mancat ca sa va spun ultimele noutati.
Pana sa apuc sa va arat primul dintzos a aparut si al doilea. E posibil asa ceva, la 3 zile diferenta? Ce intrebare stupida, normal ca e posibil, tocmai am trait acest lucru. De-aia azi-noapte bietul copil s-a trezit si m-a trezit de 5-6 ori si eu nu am avut macar vreun gel calmant prin casa. Bine, nu a fost cu urlete, dar se vedea ca o supara dintii ca sugea suzeta in dusmanie.
SI nici nu apucesem sa-i iau ceva pentru primul. Se pune daca am scos de la debara o jucarie pe care nu o desfacusem pana acum? Oricum zilele astea nu mai apuc sa ajung pe la magazine.
Si acum raspunsuri, ca ati scris o gramada.
Nelia - chiar intrebam zilele trecute pe unde esti. Of, si ce ocupata erai, numai cu neplaceri. Vasazica acela este faimosul guacamole de care se tot vorbeste in filme. Mi-am pastrat si eu reteta sa o fac cand am ocazia ca sunt tare curioasa.
Mikka - si eu am luat plodul dupa mine peste tot incepand de la 6 saptamani: magazine, supermarketuri, mare, nunti si vad ca nu are nimic. Din contra, este foarte sociabila, iar de boli, nici vorba.
Elisor - da, subscriu eu la bb 2, dar mai incolo ca conditiile e vitrege, suntem muritori de foame pentru moment. Dar nici nu vreau sa intarzii prea mult, ca dupa aia precis nu o sa mai am chef si putere de nopti nedormite etc.
Stefania - si Ana e cuminte la taiat de unghii, o pun pe genunchi, mai se bataie ea, dar reusesc sa o tin si gata . Unde mai pui ca trebuie sa fac trebusoara asta cam de 2 ori pe saptamana ca ii cresc ceva de speriat. Iar la scarpinat in urechi ii plaaaaace... cred ca o gadila apa care ramane si eu o scarpin cu betisorul. Cat despre sucul dat cu canita, motivul e urmatorul: nu se recomanda ca diversificarea sa se faca cu biberonul, deci nu cereale in bibe si nu suc de fructe in bibe. Totul la lingurita sau la canuta cu cioc sau fara. Caria de biberon nu are legatura, asta se face doar daca lasi biberonul (cu lapte sau ceai indulcit) in pat copilului si el bea singur noaptea
Loreen - felicitari pentru mers. Wow, primii pasi...
Cornelia - ce a mai zis dr nr. X?
Beatrice - tot atatea kg am ca si in pozele cu pricina. Adica vreo 52, cam aste e greutatea mea +/- 1 kg. In vremurile bune avea si 50, dar s-au dus... Stefania - multumim de complimente, am sa-i spun sotului ca m-ai facut papusica.
Gabitzam - felicitari pentru prospaturi. Femeia a remarcat ce de vineri pana azi Ana a invatat noi "cuvinte". Baga tot felul de "ghe-ghe", "dii-dii" si chiar "dd" cu lima intre dinti. Cred ca asta a fost week-end-ul progreselor.
Lucas- mama e fan TCM. Are de toate de la ei, pana si mie mi-a luat diverse chestii de la ei (cantar de bucatarie de inox, pahare gradate etc). SI sunt de calitate intr-adevar. Culmea e ca pentru bb cand aduc au de la firma Corcondillo si nu stiu care mare firma se dadea unic importator. Iar acum am vazut ca s-au deschis o gramada in Bucuresti: Pantelimon, Calea Dudesti, vreo 2 in centru.
Salteluta eu am luat de la Mondocarp, care au sediul la mine in cartier (nu mai stiu exact cum se cheama strada, ca are un nume ciudat), dar daca iti este la indemana sa ajungi in Dristor, da-mi pm si iti explic. Eu am luat de iarba din aia si nu e rea, dar nici f bune, ca ia forma corpului si mereu trebuie sa o intorci ca sa se uniformizeze la loc.
Mamaruta - eu am depus pentru stimulent in Amzei, dar cred ca au facut o exceptie pentru mine ca dupa ce am stat 4 ore la coada si directorul mi-a confirmat ca se depun acolo, cand am ajuns la functionar mi-a zis ca se depune de fapt la primarie. Dar am facut scandal si mi l-au luat acolo pana la urma. Nu zic ce emotii am ca parca vad ca se pierde pe drum pana la primarie.
Mercedes - luna trecuta vorbisem cu pedi sa facm bilantul de 7 luni si vaccinul la inceputul lui februarie. Nici eu nu am chef sa-i fac vaccinul asa ca am intrebat-o atunci daca nu e posibil sa se opreasca epidemia si ea a zis ca se va orpi probabil prin aprilie si ca e bine sa-l facem. Acuma oi vedea eu ce fac, dar nu prea as vrea sa o duc.
Mariamunteanu - frumusete de boboci ai tu acolo. Ce bine o fi sa impusti 2 iepuri deodata. Tie clar nu-ti mai trebuie bb 2 (3 adica).
Of, ce va admir pentru retetele pe care le faceti pentru bb. Eu nu mai ies din piureul cu pricina cu toate legumele + carnita/ou. Singura variatie e ca alternez cantitatile, asa ca uneori are gust mai mult de telina, alteori de cartof. Dar in rest nimic. Dar in week-end gata, ma apuc sa-i fac si eu ceva exotic, ca am vreo 2 carti de retete pentru bb.
Hai ca am scris 1 km. Dar acum pot sa ma duc si eu sa mai fac cate ceva prin casa. Intre timp a venit si barbatul cu Dentinox-ul pentru la noapte. Sper sa ma odihnesc mai bine in aceste conditii. Noapte buna daca nu mai intru.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Rvelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

loreen spune:
Ioana la ei e posibil orice...ei la Delia nu cred c au fost adevaratii pasi insa a mers singura tinandu-se de ala...dupa care a luat pozitia de karateca si nu-si mai putea aduna cracii unul langa altul si eu ma stricam de ras...mama tampita ce sunt...
Vroiam sa te intreb Ana de ce are nasucul asa galben...?!Si tu de ce-ai tuns frumusete de cosite ?!
A mea lulu dinti...a scos in decembrie 2 si gata...nici semne nu are de nici un fel...dar tot trag nadejde ...
Cine credeti voi ca ma suna azi...sefuuuu..."ce face Delia...?bine zic eu...da vi la munca luni...nu stiu ...pai zice eu intru in concediu,o alta colega in concediu de studiu,alta se muta si nu mai ramane nimeni...asta e zic...fata nu sta cu nimeni si pot risca sanatatea copilului..." In final a ramas ca-n gara...asta-i dement daca ar putea mi-ar face chemare din CIC...Pot sa-l dau in judecata pentru hartuire?
Alex & Delia
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

elisor spune:
Ioana exact acelasi lucru vroiam sa-ti spun si eu ca Loreen, deci daca 2 persoane iti spun inseamna ca asa e si mie mi se pare ca graviduta esti mai slaba, aasa imi plac garvidutele slabe, care doar burta e de ele.
Nelia, Florentina, Loreen eu nu-i fac cine stie ce filozofie cu avocado, dar il dau pe razatoarea marunta, dau 1/2 catel de usruroi tot pe razatoare, pun putin parmezan sau galbenus de ou, un strop de sare si nelipsitul (pentru noi) iaurt bifidus. Si eu ma ling pe botic, yamy, yami si mai ling daca ramane ceva. Inainte mai puneam si 1-2 linguri de cereale, dar acum nu mai pun.
Nelia reteta ta e pentrui noi oamenii mari, nu?
Cloreta mi-am bagat si eu nasul, la unele dintre ele
succes cu vaccinul daca il faceti
Mercedes si eu eram curioasa ce mai e cu vaccinul de rujeola ca acum ar fi cam randul nostru (celor din iunie), poate scapam pana la un an.
Cornelia prin ce ai trecut cu Stefan, pana la urma stii ce a avut, ca la cate diagnostice v-au pus?!
Nefertari bine ai revenit, doamne ce asemanare cu familia mea, parca eu as fi povestit, cu exceptiile de rigoare
Mikka ce scumpa e Ioana cu "iepurasul" la vedere
Androix nu mai stim nimic de tine, de Filip, sunteti bine sper, hai ca-ti ducem dorul
Loreen ai geamul deschis? Ca sunt pregatita sanatate sotului...nu mai fi asa optimista (vorba ta) cu papatul Deliei
Gusta iar doctorii vostri super calificati isi dau cu stangul in dreptul. Marei
Bianca e atat de nervoasa, plange din orice si urla din toti rarunchi cu niste lacrimi de zici ca i-am incins curul cu cureaua uda, oare suntem aproape de strapungerea gingiei? I-am dat calgel si calma baby si a adormit (de la 16 e treaza, normal ca repet reteta de ieri).
Am fost plina de draci cu adeverinta de la servici, isi arunca pisica de la unul la altul, personalul cu economicul si nici curand nu sunt gata, ca trebuie iar sa le refaca, nu-i nimic, cand ma strange vantul din buzunare ma infiintez la usa caseriei sa-mi dea bani, ca mai mult ca sigur ca in februarie nu voi lua bani, stie careva care e termenul limita de depunere ca sa iau in timp util?
Hai ca merg si eu la nani, sa profit si poate am noroc si dorm pana dimineata.
Sanatate la bb bolnaviori sa auzim de bine sau de mai bine maine
Sa aveti o noapte usoara! Vise placute!
Eli, Bianca & Andreas

ioanailincam spune:
Loreen - ai observat si tu ca are nasul galben. In realitate nu se vede asa de rau, dar totusi se vede. Ma gandesc ca e o hipervitaminoza de vit. A, de la morcov. Ii pun destul de putin in piure, suc de morcov nu-i dau, nu stiu ce-o fi. I-am spus si dr cand a venit la 6 luni, dar nu i s-a parut suspect. O mai ntreb o data la 7 luni.
Frumusete de cosite am taiat pentru ca nu mai erau asa de frumoase. Adica parul se ingrasa foarte repede si statea pe langa fata asa, slinos, imi strica si tenul si ma si enerva + il spalam la 2 zile. Dar problema cea mai mare e ca era rar - in poza pare ca e mai mult ca il pusesem pe bigudiuri, de, era majoratul. Dar in restul timpului era lins de vaca. Si da, cred ca eram mai plinuta la 18 ani, nu mult, dar se vedea la picioare (vesnica mea problema
).
Sunt si eu pe la jumatatea subiectului cu scarbosenii, dar trebuie sa recunosc ca la un moment dat am ras de nu ma mai puteam abtine. Se uita barbatul ca la nebuni.
Elisor - in timp util nu va lua nimeni banii, asa se aude cel putin, pentru ca dosarele nu trebuie sa fie doar depuse, ci si introduse in calculator, calculate drepturile celor care ies din CIC si beneficiaza si de stimulent in aceeasi luna etc. Poate asadar ceva pe la sfarsitul lui februarie, dar mai sigur in martie.
Acum chiar ca noapte buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Rvelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

elisor spune:
Mai am doua vorbulite:
1. Ioana felicitari mai pentru iepurasi, nu va incurcati, eu ma plang (cand nu ma plang ) ca e furioasa rau si in fiecare zi iau la control gingiile doar doar rasar si la noi in gura si voi 2, aproape dintr-un foc. Sa-i poarte sanatosi!
2. Loreen ma calca pe neuroni seful asta al tau, dar e chiar nesimtit si cu tupeu, cum isi permite sa-ti spuna tie problemele lui de...personal?
Eli, Bianca & Andreas