cum se impaca serviciul si copilul ?

cum se impaca serviciul si copilul ? | Autor: mel_g

Link direct la acest mesaj

Eu vreau sa va spun ca am ajuns la limita rabdarilor. Pur si simplu nu mai pot. Lucrez in sistemul bancar, cu program 8 - 19 (cu toate ca teoretic este 8 - 17 ), asa ca ajung acasa pe la 19, sau 19:30 rupta de oboseala si nervoasa cit cuprinde, iar baietelul meu de trei ani, pentru ca nu m-a vazut toata ziua este gramada pe mine.
Ce sa va mai spun ca treaba in casa nu se pune problema sa mai fac!
Totul cade in seama bonei care sta cu BB, care face si ea ce poate.

As vrea sa stiu daca si voi sunteti in situatii asemanatoare!
Sau poate ca mai exista inca servicii cu program cit de cit omenesc???

Mel & Tibi - suparat pt. ca il vede mai mult pe tati decit pe mami

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La noi nu e chiar asa grav. Eu vin acasa la max. 17.00. Sotu' vine muult mai tarziu. Recuperez treaba la servici cand pot - eventual sta sotu' sau sora mea cu bb cand am prea multe de facut la serviciu si nu mai apuc. Noroc cu patronul intelegator ....

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Draga Mel, in primul rand felicitari ca ai o bona, noi nu avem.
Eu lucrez de dimneatza de la 8 sau 9 pana seara la 7 sau 8, Andreas are 4 luni. Alexandru e toata ziua acasa cu el, dar nu poate face in casa mare lucru, ocupandu-se de el toata ziua. Cind ajung seara, cred ca nu mai tre sa-tzi spun ca sunt zile cind nu shtiu pe ce sa pun mana mai intai ... pe Andreas de obicei. Chestia e, ca daca restul merge, adica job, shi banii vin, nu tre sa ne plangem prea tare (in afara de oboseala cronica). Eu una, prefer situatzia asta decit sa nu-i pot oferi copilului de ce are nevoie. Shtiu, o sa zicetzi, ia uite mama denaturata, copilul are nevoie de dragoste in primul rand, dar cred ca unei mame care traieshte cu grija zilei de maine, nu-i arde nici pe jumate cit ne arde noua sa ne luam in bratze copiii, shi sa ii giugiulim.
Poate ai avea nevoie de o menajera, care sa vina o data-de doua ori pe saptamana la curatzenie, aveam shi eu una mai demult, ce bine-mi prindea, dar oameni de incredere sunt greu de gasit.
Ia-tzi puiutzul in bratze de cite ori ai ocazia, lasa curatzenia, caci clipele astea nu tzi le mai da nimeni.

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Da, si la noi la fel. M-am saturat dar nu vad nici o solutie.Eu am totusi noroc ca nu fac curat dact in week-end si atunci ma ajuta si sotul. cal mai nasol este cu mancarea. noi mancam la fast food sau restaurant, iar bebe saracul este indopat numai cu mancare la borcanase, ca nu am timp sa ii gatesc, iar bona pe care am gasit-o noi nu misca un deget in sensul asta, ba mai face si apropouri de genul"stiti, la varsta asta ar trebui sa manance mancare gatita". Dar, dupa cum spuneam, nu vad cum as putea rezolva. mi-ar place teribil de mult sa am un servici care sa imi permita sa vin acasa la ora 14-15, dar nu am gasit inca. Exista varianta de a lucra in invatamant, dar... cred ca este mai bine sa ii pot oferi lui bebe cam tot ce se poate, dacat sa stau 3-4 ore in plus cu el si sa le pierd gatind sau facut curat in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Draga Mel, nu-ti pierde rabdarea. Si eu ajung acasa la ora 19, iar baietelul meu are 4 ani si inca are nevoie de mine. Toate treburile in casa, inclusiv gatit, tot eu le fac si tot pe fuga. Am redus cat am putut calcatul. Ma mai ajuta si sotul meu din cand in cand. Incerc sa petrec putin timp cu Alex, dar mai mult de o ora pe zi nu reusesc. In schimb imi scot parleala in weekend, cand stau cu el: mergem in parc, ne jucam. Curatenie tot in weekend reusesc sa fac, iar de gatit gatesc de multe ori noaptea! Tot timpul sunt pe fuga! Oboseala este cronica, dar asta este. Am inteles ca baietelul tau are trei ani. Daca vrei poti incerca sa-i gasesti o gradinita, eventual cu program redus, timp in care bona poate sa mai faca ceva prin casa. Totusi esti fericita ca ai gasit o bona in care ai incredere.
Multa rabdare,
Claudia si Alex(4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Draga Mel, dupa cum ai vazut multe sunt in situatia ta. Eu sunt un pic mai norocoasa si ajung acasa cam la ora 17. Bogdan sta si el cu o tanti care cateodata imi mai intinde rufele si imi pune vasele in dulap. In rest nu face nimic: doar incalzeste mancarea lui Bogdan, ii spala vasele din care mananca si il plimba nu foarte mult pe afara. Cand vin de la lucru incerc sa stau cu el cat mai mult, si de obicei dupa ce il culc ma apuc de vase, mancare. Curatenie in weekend si mai am o tanti ce vine odata la 2 sapt. si-mi este de ajutor. Asa ca aceasta fiind situatia trebuie sa o acceptam si sa incercam sa stam cat mai mult cu ei pt. ca ei nu sunt vinovati ca noi venim obositi sau nervosi.
Miha & Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuca spune:

progrmaul este destul de incarcat lucrez intr-o agentie de publicitate sunt contabila, 9-18, teoretic insa mereu ma prinde 18.30-19.00 la birou, cand ajung insa acasa si o vad pe Crsitina cum intinde manutele spre mine pot sa fiu super obosita ca ii acord atentia cuvenita, insa nu mai sunt in stare sa fac manacre sau sa spal, multumesc lui Dumnezeu ca sotului meu ii place sa gateasca si nu face mofturi ma ajuta destul de mult in privinyta asta.
Eu cu bebe el cu treaba.....cat poate si el

Nu avem ce face traim in RO..eu sunt pe fuga mereu, incerc sa ma impart in toate locurile desi nu reusesc mereu

Madalina si Ana Crisitina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha spune:

Eu fac naveta zilnic de 1 an si ceva, plec la 7.15 dim si ajung acasa seara cum se poate: 20, 20.30, 21.00 si cateodata chiar mai tarziu caci si eu si sotul facem naveta si ne asteptam unul pe celalalt.
Fetita, 3 ani si 2luni sta cu bunicii toata ziua, mai nou se duce la gradi, dar seara cand ajungem nu stim ce sa facem cat mai repede. Noroc ca parintii mei ne asteapta cu masa pusa si curatenie mai fac eu in weekend.
Dar este greu, f. obositor si seara cand reusesc si eu sa adorm dupa avalansa de activitati, o iau de la capat dimineata urmatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri! Ma simt mult mai incurajata, pt. ca observ ca nu sunt singura in aceasta situatie. Oricum vreau sa va spun ca seara, cea mai mare multumire a mea (exceptind joaca cu bb) este sa pot intra pe internet (daca nu se face prea tirziu pina i-l culc)sa vad ce mesaje noi au mai aparut.

Mel & Tibi

Sa fiti iubite si fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izu spune:

si eu lucrez de la 9 la 18 (ajung acasa la 19.30), fetita 2 ani si 2 luni sta cu tati toata ziua si cand apar eu sare pe mine, ne jucam, imi povesteste (pe limba ei) ce a facut toata ziua, pregatesc masa, fac baie la bebe, ne mai jucam putin inainte de culcare, ii citesc o poveste si in final adoarme (pe la 10.30-11.00), moment in care eu dispar in bucatarie, spal vase si fac mancare pt a 2-a zi. Sambata este zi de curatenie si de spalat rufe.
asa ca nu esti singura
spor la toate si multa putere (o sa ai nevoie,eu am cedat fizic dupa 1 an - perioada in care ne-am mutat de 3 ori,ne-am cumparat casa, am zugravit...- dar mi-am revenit repede cu Vitamax)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lacramioara spune:

Fetelor, eu lucrez 12 cu 24, deci am si ture de noapte(in care chiar nu pot sa ma odihnesc), iar cind vin acasa(bineinteles dupa ce am trecut prin piata si m-am incarcat cu sacosi pline), Alex ma ia de odihnita, dar pot sa va spun ca imi da puteri si citeodata, de dragul lui, ca sa mai stau cu el, renunt si la somn. Iar treaba mai fac cu spor atunci cind o trimit pe maica-mea cu el in parc, iar eu ramin de "serviciu" in casa. Cind am de facut drumuri prin oras (de platit facturi sau altceva), ca sa fiu mai mult timp cu fi-miu, il iau cu mine i il car mai in brate, mai in port-bebe, si ne simtim bine. Alex colaboreaza bine cu mine la drum, este cuminte, nu plinge. Si am avantajul ca mai primesc un loc in autobuz... Ha-ha-ha! Viata merge inainte, nu disperati, solutii exista pt. orice. Va pup.

Mergi la inceput