Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 10

lordra spune:
Alina, Anda, multumim pt. aprecieri Suntetzi niste scumpe! Daca tot ne strāmbam toata ziua, cine stie, poate ne facem actritze
Tania, io zic ca laptele muls este irelevant. Ce pompa ai acasa? Ca io am d-asta manuala si, de cate ori m-am muls (am renuntzat la obiceiul asta) intotdeauna imi ieshea o cantitate infima de lapte, iar bebe scotea lapte si din piatra seaca si se satura. Io n-am incredere in pompe, mai ales in alea manuale, fiindca n-au fortza de sugere a lui bebe. Ti-am spus: nu te speria, este doar o zi mai proasta a copilului...se mai intampla.

lavi02 spune:
Of, Taniutaaine e cusutul ? Nu era pe 19? Oricum, la multi ani ! pe maine lui Stefan, face prima luna.
Nu te necaji asa tare cu lapticul - cand este - bine, cand nu..
Anda si celelalte fete cu completarea, hai ca important este sa le dati cat mai mult timp san! La al doilea bb o sa aveti mai mult laptic!!!
Nati n-a avut haine marimea new born ci din cele care ii erau marisoare la nastere, asa ca acum pun de o parte primele hainute.. si ma apuca o nostalgie... mai ales ca unele dintre ele imi sunt foarte dragi, le-au purtat si Silvia si Natalia . Sper ca o sa le dau mai departe tot la un bb drag din familie.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

dienutagraviduta spune:
tania - ce cusatura maine, ca cred ca am ratat faza ...? eu as zice ca daca tot e putin, mai bine nu-l mulge, sau daca tot il mulgi, da-i-l puiului.
la mine personal este absolut imposibil sa trag din sani ceva cu pompa; ori curge singur, ori deloc; insa luca inghite la greu, ca se aude, deci la mine nu e valabila chestia ca daca nu iese la pompita, nu e...
mandi - lui dan i-a luat azi numai cererea de intrare in cic si dosarul cu sina; la serviciu astept sa vad maine ce fac astia; garantat ii trimite inapoi pentru ceva, deci aflam maine ce si cum; asta pt ca si mama e inspector de personal la o firma mare de tot, are vreo 5-6 mamici si a facut de vreo 2-3 ori pana acum dosarele, ca trimitea pe cineva cu ele si se suceau aia, vroiau altceva ... eu mai aveam concediu de maternitate pana pe 20; dar am vrut sa intru la 42 de zile de la nastere, fiindca prefer sa renunt la restul de concediu; mi-au calculat si paracalculat astia si ieseam cu vreo 6.5 mil pe luna, asa ca prefer 8.5 pe cic.
joy - astia zic si la o foaie "dosar"; hai ca sunt curioasa ce se intampla maine.
lordra - fi-ta e superba; cumva o cuplasei virtual cu vre-un baietel sau nu ? ca daca e disponibila, ... suntem foarte interesati, poftiti si ne faceti o vizita la poze, ca avem pedigree bun, si daca mostenim si ochii verzi ai lui taticu ... zau ca s-ar putea sa ne placeti ...

tania-z spune:
Lordra da, pompa e manuala si e Avent. Pana acum a fost ok, scoteam cam 50 ml dintr-un san, atunci cand nu sugea Stefan. Iar la muls manual, inainte de a avea pompa, scoteam cam 30 ml dintr-un san.
Lavi02 asta seara primesc verdictul de la dr.: va fi maine sau poimaine, important este sa se fi terminat sangerarea de la ciclu, ca sa poate lucra. Nu credeam sa-mi fie atat de frica! Mi-e ciuda cu laptele, stiu ca nu ar trebui sa fac o tragedie din asta, dar totul incepuse sa intre pe un fagas cat de cat mai normal. Am putut sa alptez fara mameloane, venea mai mult. Chiar ma intrebase Anda care e proportia lapte mama/lapte praf la mine. Pai eu am ajuns intr-un final de la 10 ml la 30 ml pe masa lapte de mama + 60 ml lapte praf. deci cam 30% primea de la mine si speram macar 3 luni sa-i pot da.
In plus, in Sibiu nu gasesc nicaieri Nutrinatal. Cum spunea si ALexandrina, se uita astia pe aici ca la avioane cand ceri asa ceva. Inclusiv la Helpnet.
Tania & BB Stefan

joy04 spune:
TANIA, BAFTA MAINE LA CUSATURA. si la multi ani pt Stefanel.
Si lasa pompa aia, nu te mai STRESA ( mie nu-mi pare rau ca am luat-o, dar nu ma mai mulg decat daca plec pe undeva si nu o sa fiu acasa sa-i dau papa) baga papa mult si bun si ceai si poate ii mai dai macar putinul care il aveai. Daca nu, asta este.
Si eu ma gandesc ca mama nu a aalaptat decat vreo 2 luni cam la toti copii si soramea la fel..asa ca daca-i si chestia genetica. Dar eu zic ca nu.
Capul sus> A..si tot vreau sa-ti spun ca m-am gandit la tine zilele trecute....nici nu-ti trece prin cap cu ce. Cu clatiteeeee. Deci cand iti faceai tu clatite si erau fetele pe aici innnebunite, mie nici sa ma gandesc la ele nu puteam. Dar zilele astea muream de pofta si nici nu aveam timp sa fac. Faceam cateva si stingeam focul...dar tot am mancat de-am rupt, chiar si asa pe capitole.
Diana, is curioasa ce faci maine.
Mai eu va dau nr de telefon de la ministru secretar de stat Maria Muga daca vreti sa sunati si voi poate va spune altceva....ca nu m-as mira deloc.
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

leea_cv spune:
Fetelor,eu am fost azi la primarie de mi-am depus dosarele pt alocatie si pt indemnizatia de nastere.Am intrebat si despre CIC si mi-am luat formularele ce trebuie completate.E vorba depre o declaratie pe propria rasp cu nu avem alte venituri, adeverinta de la angajator si cerere pt CIC.Pe linga astea trebuie stagiul de cotizare (10 luni pt nascutii in 2005)de la Casa de Pensii si copie dupa cererea pt concediul de maternitate, livretul de familie, certif de nastere - copil, buletin de identitate.Nu au specificat nimic de declaratia tatalui.
Cristinamh,Noki,Mandy, multumesc pt raspunsuri.Relativ la unghii le-am taiat si gata.
Ripley ne-ar sta bine ca si cuscre.Iar mie mi-ar suride o nora asa frumoasa ca Anuta ta.
Pe de alta parte, ori eu m-am timpit ori cintarul a luat-o razna ori fecioru-meu creste intr-o saptamina cit altii in 3.In prima saptamina a luat 350 de gr, iar in a doua(ieri l-am cintarit) a luat 370!!!Cam mult nu? Cartea zice ca intr-o luna copilul pune intre 500 si 1000 gr.Iar al meu sa puna 1500???Si asta in conditiile in care maninca ff rar?Peste zi la 8.30,13,17,21 iar noaptea doar la 3.Voua nu vi se pare ciudat?
Pupici
Leea +Tudor
leea

bb_alinus spune:
Leea sa iti traiasca voinicelul! M-am uitat si la poze si l-am admirat pe bb Tudor! Iar ajung prea tarziu, vad ca si el e deja promis, Ripley mi-a luat-o inainte Ei lasa ca si-o gasi si Amalia mea perechea!
Cat despre luatul in greutate, nu iti fa griji, ca se "regleaza". Si noi am avut scoruri de astea, in primele 3 saptamani acasa am luat asa: 350g, 370g si 320g.... ca sa ajungem saptamana asta ( la 8 sapt) sa luam doar 150g! Pediatra mi-a zis ca e in grafic si sa nu imi fac griji.
Fetelor care ati facut deja primul vaccin la bebe, v-ati confruntat cu lipsa apetitului apoi?? Ca bebelina mea de 2 zile nu prea mai mananca, ea care era o haplea inainte acuma ma rog sa suga 10 minute si abia, abia! Am incercat sa sa o tin mai mult la san dar nu vrea si pace! Si culmea ca nici nu cere, nici nu plange...
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

dordia2000 spune:
Buna seara mamici!!!
Proadelina si Meems la multi ani si sa va traiasca puiutii!!!
Cristina tu spui ca la bb tb minim 6 mese? Eu lui bb ii dau 5 mese pe zi ca mai mult nu mananca! Oare nu fac bine? 6 mese abia daca suge si prefer sa-i dau la3.5-4 ore decat sa suga un pic si gata!!! Va rog sa imi spuneti daca gresesc ca....iar intru in panica!
Fetelor eu azi am patit-o! Adica m-au sunat de la servici dupa ce am fost joi sa dau declaratii pe propria raspundere ca sotul nu beneficiaza de Cic si Sa completez cereea de Cic, ca sa imi spuna sa vin sa iau dosarul si sa ma duc eu la camera de munca sa-l depun ca asa tb, si apoi la primarie!!! Eu am nascut pe 14 nov 2005, am intrat in concediu de maternitate pe 01.09.2005 si intru in CIC la 01.01.2006 ,mai e cineva in aceeasi situatie? Va rog sa imi spuneti si mie ca sa ma cert cu fetele la servici.
Si in weekend am sarbatorit ziua lui Stefan la ai mei si Sambata si Duminica. Si a fost superb ca a venit si sora mea de la Brasov si am stabilit detalii pentru botez.
Acum va pup si va mai povestesc maine despre noi!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005

lordra spune:
Dienutzo, o punem de-o incuscreala? Batem palma ca tziganii: de la nasterea copiilor
. Lasa ca-i arat pozele lui Luca fi-mei si-i cer parerea. Da' io zic c-o sa-l placa, ca-i baiat aratos
Ca tot ziceai de ochi verzi: la ce varsta se definitiveaza culoarea?, ca si io-s tare curioasa cum o sa fie ochii Darei. Deocamdata sunt gri albastrui insa nu cred ca le ramāne culoarea asta, deshi nu mi-ar displace deloc. Io am ochii verzi iar barbate-miu caprui. Vedem ce culoare alege Dara pt. ochii-i.

leea_cv spune:
Alinus multumesc pt aprecieri.Din pacate pt mamele de fetite,tot ele sint mai multe asa ca mai stii,poate Tudor o sa faca un raid si ajunge si la Amalia .Dar il invata mama sa fie la locul lui si sa nu dea iama in fetite.
Sarumina de lamuriri,deja imi faceam probleme ca o sa ajunga un obez daca pune grame in ritmul asta.
Apropos de vaccin,astea se dau gratuit nu?Pediatra mi-a zis ca mai exista o varianta de la nu stiu ce institut din Cluj, care contin te miri ce componente si care costa 2,4 mil pe bucata.Cam mult nu?
Leea + Tudor
leea