Sarcina si alimentatia (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Eu am incercat sa manac cam ce scrieti voi aici insa ma depasesc anumite chestii si nici nu mi se par chiar atat de sanatoase in timpul sarcinii mai ales daca ai pofta de macare iar chestia cu cerealele cu fructe uscate? bleah, nu pot manca asa ceva.
Insa am o intrebare: mamaliguta cu ou fiert moale, branza, unt, putin cascaval si cu foarte putin carnat (optional) nu e o mancare buna si sanatoasa?
Supa de legume cu pui nu e la fel?
File de peste prajit in foarte putin unt cu orez fiert si morcovi fierti ce are?
+++lapte, iaurt, carne, oua, fructe, legume proaspete.
Eu zic sa nu va mai prostitisi sa mancati klumea.
Eu nu stiu ce sa zic cu greutatea asta din grafic, in carte spune ca este ideal sa iei 225 gr. pe saptamana insa nu mai putin, deci e cam la limita. Pe de alta parte din cele 330 de paciente care merg la dr. meu numai 15 au reusit sa termine sarcina cu 12-13 kg (informatia asta o am chiar de la medic), ei si atunci intreb eu daca majoritatea se ingrasa de ce ar fi normal ce se intampla doar cu 15 gravide din cele 330 care depasesc 12-13 kg? Eu cred ca se exagereaza putin tocmai ca sa te tii in frau si sa nu depasesti 20-25 de kg. Parerea mea.

poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Cat priveste vinul rosu eu stiu ca nu este contraindicat in sarcina ci chiar se recomanda 2-3 pahare pe saptamana ca cica ajuta la formarea de hematii (ce-or fi alea) dar la fel de bine se poate renunta la vinul rosu si se poate consuma sfecla rosie.
Dr. Spoke asta traieste intr-o lume ideala si ce ma enerveaza la el, (desi multe lucruri imi plac si ma ajuta)este faptul ca nu este flexibil iar asa ceva nu prea se intampla in viata reala. Gravida nu este o femeie bolnava timp de 9 luni ci din contra este o femeie infloritoare de aceea trebuie sa o tratam ca atare.


poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Lya te tii bine cu salatele, bravo! Ceapa rosie pap si eu cu brinza, uite ca mi-ai dat o idee cu conserva de peste.Eu am fost azi la doctor, mi-a rec Materna dar nu stiu, sa le iau,eu deja am luat 5-6 kg in trei luni daca mai iau si materna ma dublez! Aaaa si am citit la dieta specifica grupei sanguine ca laptele pe mine ma ingrasa dar este musai.Am mincat si piure de castane, super dulce si uite de aici mi se trage.Faceti gimnastica!

http://www.snugglepie.com/ezb/336024.png[/img][/link]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Lyly pe unde esti? Ce gatim miine? Mie mi s-au terminat legumele si tot am cautat si nu am gasit de care voiam, cred ca le-am terminat stocul!

http://www.snugglepie.com/ezb/336024.png[/img][/link]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Angelli, si eu am dat in nebunia legumelor si ma enerveaza ca rareori gasesc legume ca lumea, sunt inghetate si nu au nici un gust...abia astept sa vina vara...
Nu stiu unde e Lyly,a fost tacuta azi, daca vrei o idee, eu fac pui cu ciuperci si smantana...iar saptamana viitoare ma batea gandul sa fac o mancarica de fasole verde cu pui...

Azi am suferit de foame toata ziua, as fi mancat continuu...pana la ora asta am ingurgitat 1 iaurt, 1 mar, 2 felii paine cu icre, 1 salata, 1 fibrobar si niste feliutze de cascaval...Lyly, astept bobarnacele..e mult?

Cristina 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

De unde v-a venit ideea ca-s tacuta? Ce, credeti ca mi-a mancat pisica limba?
Pur si simplu nu mai am net la servici. Adica, conducerea firmei a decis sa nu mai avem fiecare pe calculatorul propriu accesul la net. Probabil au monitorizat traficul si au vazut ca cineva sta prea mult pe forumul "desprecopii"
Cristina Ioana, o sa intru si eu pe energydiet maine, acu-s moarta de oboseala. As gati numai legume, ca m-am saturat de carne. Maine fac supa minestrone, salata orientala, mancarica de praz. Am mai multe retete de mancarica de praz, inca nu stiu pe care sa o fac. Daca vreti, va scriu si voua una-doua.
Carmina, sa nu le spui la fetele de aici ca noi maine ne intalnim la Pizza Hut... cine stie, isi vor imagina ca noi nu mancam sanatos, hahaha... Au acolo si salate si apa plata, pentru cele cu pretentii sa nu se-ngrase. A propos, si mancarurile enumerate de tine sunt ok, eu militez pentru reducerea portiilor de fainoase si zahar, nu pentru subnutrire! Daca insa vreuna doreste sa fie mai selectiva, si sa evite anumite mancaruri ( si poate sa o faca) fara a se priva de alimente care contin cele necesare dezvoltarii bebelusului, nu pot decat sa o felicit. Eu una nu slabesc asa usor, caci nu mai am 20 de ani, de asta sunt mai atenta la alimentatie.
Angelli, iei materna la recomandarea doctorului? Eu nu iau decat biomarin plus. Stocul de legume mi-l fac sambata, ducandu-ma intr-o piata bine aprovizionata. Iau ceapa verde, rosie, ardei, sfecla rosie, ridiche neagra, morcovi, telina,praz, si fructe: MERE ROMANESTI si grapefruit.

Lya, chiar nu stiam ca tu vrei de fapt sa te ingrasi. Mananci sanatos doar asa, pentru ca-ti respecti organismul. Un magazin plus este chiar langa mine, il vad din apartamentul meu, dar am oroare de magazinul asta, nu stiu de ce. Poate pentru ca, pentru constructia lui, au distrus un spatiu verde imens care era acolo.

Eu am 6 kg in plus la cele aproape 4 luni si 3 saptamani de sarcina.
Graficul ala despre care vorbeam este orientativ. Deci, 4-5 kg in primele 20 de luni si 2 kg pe luna in a 2-a perioada a sarcinii. Dar, fiecare are o inaltime, o conformatie, si porneste cu mai multe sau mai putine kile in odisee.

Adela, sa verific cum se activeaza PM-ul, ca am uitat si eu, doar sunt gravida...


Si, sa va fie clar: eu nu va incurajez sa beti bauturi alcoolice.
Insa daca poftiti, tineti cont de procentul de alcool din bautura si beti cantitati mici. Vin natural si bere, 7-8% si, respectiv, 5%. Macar la asta sa fiti atente. Carmina, las' ca ne intalnim noi maine

Lily 20+


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Adela, cred ca trebuie sa intri pe meniul din stanga sus, click pe mesaje private, si gasesti tu cum sa activezi... Intuiesc ca trebuie sa fie asa, eu cand intru pe mesaje private imi arata inbox-ul meu, ca-i deja activat. Nu mai stiu exact cum am procedat acum 4 luni de zile, probabil ca asa cum ti-am spus.

Lily 20+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

L-ati vazut pe ala de aseara de la OTV??????era cu nutritia pe grupe de sange .Asa , sa rezumam:lapte , branza , oua , paine , orez , zahar , sare , cartofi nu sunt bune pt nimeni .Deci???

ALIA 23saptamani




http://tickers.TickerFactory.com./ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Lyly iubita, eu am zis ca esti tacuta azi, dar acum retrag ...ai reusit sa imi faci pofta de salata orientala si mancarica de praz ca minestrone nu stiu cum e
Cum faci salata orientala si mancarica de praz?...sa stii ca ma ai pe constiinta daca tii pentru tine...
Pizza Hut ziceti...? inchinati si pentru mine o "salata" d-aia super suprema cu aluat crocant si toping delicios

Cypocs, tare draguta ai fost cu nenea-nutritionistul de la OTV...
Si pe mine m-a cam bulversat ....

Cristina 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Alia, cu painea si zaharul sunt de acord.
Cartoful ingrasa ca la balamuc, inainte de a ramane gravida nu ma atingeam de el, dar acum mai mananc din cand in cand...
Sarea nu trebuie consumata in exces, pentru ca se retine prea multa apa in organism. Despre celelalte nu stiu ce sa zic.. Laptele si ouale? Curios de tot.
Branza si orezul? Iarasi curios. Bine, branzeturile au multe lipide, iar telemeaua poate sa
Eu n-am vazut emisiunea, nu stiu detalii.

Lily 20+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo


Mergi la inceput