Mamici de ianuarie - februarie 2006 (124)
Raspunsuri - Pagina 8
Ana_m spune:
Am uitat sa va zic , ca dorm groaznic de rau noaptea. Azi napte cred ca nu exagerez daca zic ca am fost de 10 ori la baie. Ma trezesc cu durere de cap si oase, toata amortita. Si cred ca din cauza ca nu dorm imi creste si tensiunea. Azi aveam 142 cu 95, maricica, ar fii trebuit sa ma duc la spital, dar am venit acasa si mi-am facut un ceai de cei, am luat o jumate de paracetamol si m-am mai intins . e dormit nu ma dormit, dar tot m-a mai lasa capul umpic. Sper ca mi-a mai scazut acum.
Fetele , maine e vineri si e 13
. Mie mi-e cam frica, parca as vrea sa treaca wekendul, si sa nasc luni . 
Ana
39+ si bb Clara Francesca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos
Ana_m spune:
Teodolina, ti-am vazut pozele cu bebelinul si e superb 
In pozele cu albumul vostru, a doua poza e facuta cumva in Tarragona ? Ca mi-e foarte cunoscuta biserica aceea, oricum e stilul spaniol de aici.
Ana
lauramonica spune:
Am revenit cu vesti proaspete!!!
Am fost la tanti dr. si avem aprox. 2900g, si suntem foarte bine!!! Dpn-ul ramane 10 februarie - va multumesc ca ne-ati trecut pe listuta
Scuze pentru neintelegere.... eu sunt cea cu user name-ul "zapacit".
va pupacim
laurica
Denisam spune:
ANAM
- si eu dorm la fel de prost, doar ca nu fac pipi de 10 ori, asta e oricum semn de nastere, iar cu maine lasa ca scapam si eu am gandeam ca e si vineri , si mai e si sotul pe drum, dar de obicei e cu noroc 13, asa ca "o dovedim"cum se spune![]()
Daniela- mersi de urare si somn usor si vis e placute!
Diana, Anda
- de asta am facut azi ce mai aveam greu, ca mama nu o sa ma lase sa fac nimic, noroc ca am hartii de facut si o lista de cumparatur![]()
Am terminat acuma treaba, am facut dus, dar am spart cana de ceai, asat e, mi-am facut unghiile, mai stau 5 min si am duc sa iau flori si apoi sa vina Dragos sa mergem la aeroport, sper sa nu nasc acolo
- normal ca nu, fac si eu gluem cu fii-mea care e iara cumintzica, ea nu joaca fotbal ca baietzi, vrea sa fie o delicata domnisora si sa faca sporturile care ne plac noua-ski, innot, pescuit, etc..
Va pupic pe toate
si o noapte buna ca nu mai apuc azi sa mai intru, o sa ne vedem maine!
Denisa
38+
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
J G spune:
Fetelor multumesc pentru gandurile bune pt mami al meu! Din fericire nu se simte foarte rau, doar o inteapa si o doare galma de la ureche si se plange ca nu poate sa iasa din casa ca are treaba! Si ca nu poate sa vina la mine sa ma vada... si sa ma ajute.
Ana imi pare mie rau pentru mama ta mai degraba, ca sunt groaznice durerile la criza de rinichi. Asa a zis si mama, ca sunt mult mai rele decat nasterea!! Sper ca se simte mai bine acum! Ah... si nu mai vorbi de Taragona ca ma apuca plansul.. cine stie cand mai ajung eu acolo!
Sa stii ca si eu dorm foarte foarte prost noaptea, am dureri de mi-e frica sa ma intorc de pe o parte pe alta dar trebuie pentru ca ma dor soldurile, si fac foarte des pp. Sper ca asta nu inseamna ca se apropie nasterea!
Denisa[/red] distractie placuta cu mama ta!
J 36+
Ana_m spune:
Lauramonica, bine ai venit si felicitari pt vestile bune !!!!
Denisa, semn de nastere ? Bine ar fii. Oricum si mie mi-ar fii frica sa ajung la inducere , mai ales ca e mai dureroasa.
JG, cu intoarcerea de pe o parte pe alta e jale mare si la mine, si la fel ma dor soldurile, amortesc nu pot sa tau mai mult de jumate de o ora pe o parte. S ainteleg ca ai fost si tu in Tarragona si ti-a placut ?
E foarte frumos intr-adevar. Eu stau cam la 100 km .
Ana
miraklucker spune:
Buna fetelor, iaca raspund eu prezent la catalog
. Care striga catalogul??????
CRISU SA-TI TRAIASCA FETITA!!!!!
Eu sunt franta, azi mau terminat psihic ai mei terorosti, de dimineata au tinut-o tot inTr-o maraiala si un planset amandoi, si parca nu era deajuns nici sa doarma nu au vrut , le-a trebuit cam 1 1/2 ore la pranz pana sa atipeasca si eu faceam numai ture dintr-o camera in alta. Si ca sa fie totul complet David n-a mancat nimic de azi dimineata. A trait toata ziua cu un ou, si o cana de lapte plus sirop..... si aer. Iar Daria acum la culcare a mai tras un concert de o ora!!
eu dorm relativ bine, azi noapte nu prea, am tot visat numai prostii, incep sa ma doara toate oasele si ma rasucesc greu, dar au grija astialalti doi de mine peste zi sa pot dormi noaptea. Bebelina bine, in fiecare seara isi face programul, aseara a inceput exact cand m-am bagat in pat,ne distram amandoi cum se zbenguie ,Heinz zice ca acum e egal dar dupa ce se naste spera sa-si schimbe programul,m-am invartit pe toate partile pana i-a convenit o pozitie si a adormit la loc
Hai ca am citit dar pana sa scriu am vorbit pe messenger cu o prietena de aici si am uitat ce ati scris
.
Maraki, nu ai incercat sa-l pui pe angelo la san??
A mea s-a nascut si mai mica si dupa cateva zile am pus-o la san, a trebuit sa o iau ca a facut icter de 2 ori si nu avea voie sa se oboseasca. Nici la mine nu curgea cine stie ce cu toate ca aveam si eu o pompa electrica, dar eu aveam impresia ca atunci cand ea trage vine mai mult decat cu pompa. Adevarul e ca nici ea nu s-a agitat prea mult sa suga, cred ca se obisnui-se cu biberonul, dar asistenta de copii mi-a zis ca sa o pun la san!
diana, eu am risc de ruptura de uter, !!!!! Cu toate ca toti doctorii la care am fost imi spun ca nu am voie sa nasc normal din cauza acestui risc nici unul nu mi-a spus ca e asa grav!!!!!!!! N-am stiut ca poti muri de asta! Doamne fereste!!!!!.
Ce stiu eu , cand a fost sa o nasc pe Daria am discutat cu doctorul, mi-am dorit pe cat se poate sa nasc normal si el mi-a spus ca nici o problema atata timp cat merge totul bine, nu se mai poate induce nasterea adica medicamente perfuzii... tot din aceasta cauza. Si cum la mine tocmai asta a fost problema la David lipsa contractiilor si dilatare 2 cm dupa 3 zile cu med si perfuzii....
. Eu am o vecina care a nascut fara probleme dupa cezariana! Stiu ca riscul e f mic, si si aici cum spui tu, iti baga tot felul de hartii sub nas sa le semnezi. Cu toata urgenta de la David a trebuit sa semnez vreo 2-3 hartii, pentru anestezie, cezariana...
Iar acum la al trei-lea cum nu eram hotarata daca sa-l tin sau nu , la fel, mi-a dat doctorul o intreaga lista de riscuri daca vreau avort sa o studiez, mai ales ca aveam o sarcina destul de mare. Oricum nu as fi putut face cred avort si fara lista aia, dar cand am mai si vazut-o ...
In rest, am luat in sfarsit carucior, am inceput azi sa-i cos schimbul de pat pentru bebelina, dar mi s-a rupt acul, asa ca am lasat-o pe maine.
Da, Denisa, e fain sa mergi la cumparaturi si mie imi place sa casc macar gura pe la magazine chiar daca nu cumpar nimic, si mai ales acum cu reducerile astea, dar eu cu Daria, pune-o in scaun, leag-o , da-o jos car-o in brate, pune-o la loc,
iti piere tot cheful. Dar cel putin am rezolvat cate ceva.
sper ca maine sa am putin mai mult timp sa va scriu cate ceva la fiecare in parte!!!!!
Mira
34+ mami de DAVID (15.08.2002) si DARIA (20.11.2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos
anabordea spune:
Hai ca am mai reusit sa intru si eu un pic...Pe fetitza o cheama Daria Oana. Suntem bine, sanatoase acum dar mie mi-a fost tare rau din cauza hemoroizilor...abia acum mai stau in picioare...si in plus am avut o nastere mai grea ca prima (nu stiu cum am reusit) ca mi s-a rupt apa pe la 7 seara si nu am avut contractii, decit intermitent, pina pe la 12 noaptea nici dupa 6 perfuzii si 8 injectii cu diverse (oxitocina, atropina, etc)si am avut noroc ca s-a hotarit sa iasa exact cind dr se decisese sa faca cezariana. Se pare ca si bebe era suspendat de cordon si nu putea cobori si de aia nu aveam contractii. Ma rog, bine ca am scapat cu bine, intr-un final. Bebelina e foarte cuminte, doarme si papa non-stop. Iar Diana o iubeste foarte mult si ar pupa-o incontinuu. Iar daca cineva ii zice sa i-o dea lui urla la el ca nu, ca e a ei...Va imaginati! Si sa vedeti ce scumpa e cind sunt la baie si miriie bebelina vine fuga la mine si bate in usa: Mami, mami, bebe pinge!
Toanca nu are net acasa, de aia nu a mai intrat. Ea e bine, ca si bebelul, Matei Alexandru, care e leit taticul lui.
PS: amindoua am nascut natural.
Va pup si mai intru si eu...Multa bafta si curaj celor care asteapta sa nasca. Si sa le traiasca bebeii celor care ii au deja acasa!
Ana, mamica de
Diana Alexia (28.02.2004) si
Daria Oana (6.01.2006)
andreeaC spune:
Anabordea felicitari pt bb cuminte si mancacios.
Cand ai timp, te rog, povesteste si tu cum e sa nasti la polizu - salon, conditii, sala nasteri, asistente, moase, neonatolog, sume de bani de dat la personal medical etc.
Eu voi naste tot acolo si cred ca mi-e teama mai mult de aceste lucruri decat de durerile propriu zise. Multumesc!
Monica70 - merci de incurajari. E adevarat ca te simti mai linistita atunci cand stii ca a mai trecut cineva prin acelasi lucru (aici, diagnostic asemanator) si totul s-a terminat cu bine.
Nastere usoara fetelor care se pregatesc zilele astea pt intalnirea cu bebeii lor!
si bb Maria 35 +
LunaNoua spune:
Bine v-am regasit mamici si burtici 
In primul rand vreau sa felicit toate noile mamici care au devenit "prefericite" in lipsa mea. Sa va traiasca bebelusii, sa creasca mari, frumosi si luminosi.
Am ajuns si noi acasa de 3 zile, dar cu toata intentia mea de a va scrie, nu am reusit sa imi fac timp. Abia daca am mancat zilele astea. Ce sa ii faci? Parinti nepregatiti ![]()
In cateva cuvinte, Daria mea ubita a venit pe lume pe 6 ian, la 35 s si 5 zile, cu 52 cm si 3800 gr, apgar 9.
Dupa cum stiati si voi, m-am internat in spital pe 5 ian pt niste analize pentru operatia de cezariana care ar fi trebuit avea loc pe 6. Asa stabilisem cu medicul ca ar fi cel mai potrivit. Insa, dupa ce m-am internat, mare surpriza ... trebuie aprobata cezariana de seful de sectie, care sef de sectie l-a cam durut in cot ca eu eram cu preclampsie si a amanat cezariana pe luni, si nu vineri cum trebuia sa aiba loc. Eu eram cu tensiune 17 cu 10, suparata foc ca dr meu in care ma bazam nu poate face nimic fara sa prezinte cazul care sa se "aprobe". Ce sa va zic...eram numai o spaima de alea 3 zile care mai erau. Deci, instalata "confortabil" intr-un pat plin de gauri si ghionturi, asteptam sa treaca ore noptii, cand deodata...lichid cald intre picioare. Ma ridic ... si ce mai ... fantana arteziana eram. Nu mai stiam pe ce sa pun mana. Am consumat un pachet de vata instantaneu, asta pana am ajuns la asistenta de garda. Am fost dusa la nasteri, unde am asteptat venirea dr. Intre timp contractiile si-au facut aparitia, durerile, medici cu mana de fier, etc .... si intr-un sfarsit si doctorul meu. Eu traiam inca cu speranta in cezariana. Cand colo...medicul imi spune ca nu avem ce face, trebuie sa incercam vaginal, si daca nu merge, facem cezariana de urgenta.
Am fost de acord, ce era sa mai fac? Intreb atunci de peridurala. Doctorul anestezist zice ca nu imi poate face din cauza preeclampsiei. Bun...atunci ... intreb daca poate asista sotul ... macar in timpul travaliului. A fost de acord si am fost dusa la un salon special, unde sa fiu singura cu sotul. Dar, cand sa intre sotul in sala pe care il asteptam ca pe Mos Craciun, surpriza, nu are voie. Spitalul este in carantina si directorul spitalului a suspendat programul cu sotii la nastere.
Misto. Hai sa mai vedem vre-o solutie. Ii cer medicului ceva calmante, chiar daca nu cu un asa efect ca peridurala, dar orice sa mai reduca din durerile care deveneau din ce in ce mai mari. Aveam deja contractii la 2 min. Medicul a zis ca nu imi da nimic, caci bb e micut ca varsta (35s) si ca orice il afecteaza acum. Disperata si facand haz de necaz, i-am zis: "Chiar nimic nimic nu exista? Macar o frectie"
A ras si el si a zis ca sta cu mine si imi face el frectie. Bineinteles ca nu aveam aceasta pretentie.
Ok ... deci asa se scurg 10 ore de dureri, singurica in camera, singurul calmant fiind un furtunas cu oxigen care imi facea curent la fata. Vine examenul pe calul balan ... si rezultatul ... dilatie 2. Exasperant. Se ia atunci decizia de cezariana de urgenta. Rasuflu usurata. Nu o sa mai fie mult si vine anestezia.
Viseeeeee. La sala de operatie mai sunt inca 3 cezariene de acum incolo. Incearca dr sa faca schimb cu o colega care avea ultimile 2 cezariene (si care erau la rece, adica mamicile nu erau "de urgenta", ci programate), dar nik, tanti vroia sa plece cat mai repede in we. Si uite asa, am mai petrecut inca 2 ore cu dureri care stiam ca nu duc nicaieri, caci oricum urma taietura. Mi-a mai dat totusi nenea un pic de scobutil pe vena, si s-au mai rarit contractiile ca frecventa.
Vine apoi pusul sondei care a fost inainte de anestezie si care a usturat ca naiba, iar usturimea de la sonda mergea perfect cu contractiile pe care le aveam din nou dese si dureroase, caci se terminase efectul scobutilului. Astfel pregatita am mai asteptat vre-o ora pana sa elibereze sala de operatie.
Operatia propriu zisa, a fost super-misto. La anestezie a fost mai greu, caci a trebuit sa stau incovoiata sa faca injectia in coloana, iar eu nu prea mai puteam sa stau in fund. Simteam copilul jos de tot. Era de parca stateam pe copil.
A inceput nenea sa taie, am simtit un pic usturime, apoi cum tragea de toate alea pe acolo, dar era o durere foarte suportabila. Intre timp glumeam cu anestezista care incontinuu ma felicita pt zambetul de pe fata. Poi cum sa nu zambesc daca in sfarsit nu mai durea nimic ?
Nenea scoate bebelusul si anestezista ma anunta ca "sumonica" a venit pe lume la 17 si 14, ca e frumoasa si grasuta, si se mirau toti pe acolo de falcute si parul ce il avea. Au inceput sa parieze pe greutatea ei, au fost tare haiosi. Mi-au aratat-o un pic, dar aeriana cum eram si cu capul pe masa de operatie, nu am prea putut-o vedea bine. am vazut doar niste picioruse acoperite cu vernix, care se zbenguiau. Eram in al noualea cer, radeam de bucurie. Au dus-o de acolo si pe mine m-a "lipit" la loc, apoi si eu la reanimare. Gata. Teama trecuse, totul raul tecuse.
Acum o sa mai povestesc si alta data, caci ca ma duc si eu sa dorm un pic. Va pup si pun o poza cu Daria la 3 zile
, Deea
35+
Mai e mult pana departe ???
Pozele ale mele