Mamici de iulie - august 2006 (13)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

Multumesc mult pentru urari,si va doresc tuturor ce imi doresc si mie:o sarcina usoara,o nastere usoara si bebei frumosi si sanatosi!
va pup si fug,ma asteapta musafirii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Sarilla si Maslinutza !

Si -ici pentru toate !

10+
Bebelica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_p76 spune:

Salut fetelor.
Eu am acum 11 sapt si 3 zile. M-am frogramat pentru echo si triplu test cand o sa am cca 15-16 saptamani.Am citit acum insa intr-un articol pus la dispozitie de una dintre viitoarele mamici de iul-aug 2006, articol scris in Anglia , despre un test care se face intre saptamanile 11-14 de sarcina numit translucenta nucala- care este o testare pentru detectarea sindromului Down.Ati facut vreuna dintre voi asa ceva in Romania? Vi s-a recomandat? Eu am deja 11 sapt asa cum am mai zis si mai fac un echo abia dupa 15 sapt, deci nu ma mai incadrez pentru acest test.
Imi poate spune cineva mai multe despre aceasta testare in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

cristina, tomografia nucala ( a cefei) se face, asa cum ai zis pentru a aprecia riscul de sindrom Down. Investigatia asta se face la foarte putine spitale in lume, nici nu stiu daca se face si la noi si masoara acumularea de lichid la nivelul cefei. Daca acumularea este mare poate insemna sindrom Down.Rezultatul testului combinat cu varsta mamei si cu rezultatul testelor sanguine ajuta medicul sa calculeze riscul de sindrom si decide daca mama ar trebui supusa unui test diagnostic. Nu se identifica, din pacate, toate cazurile; asa ca, desi se face rar, nu te-as sfatui sa-ti bati capul cu asta cand exista alte metode mult mai sigure de depistare a sindromului Down cum este triplutest din sapt 15-20.

mishi
aproape 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

La multi ani Maslinutza si Sarilla, sa fiti sanatoase si voi si bebicii vostri, si sa aveti parte de tot ce va doriti!
Am si eu o intrebare: pe voi v-a durut vreodata in partea dreapta, cam in dreptul ficatului? Ca de dupa sarbatori ma doare continuu, ca imi vine sa tampesc..Am zis ca e de la mancarea grasa de sarbatori, dar acum nu mai mananc asa gras si tot nu imi trece..Si abia luni am programare la dr>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

La luatul in greutate cred ca sunt campioana. Am luat 5 kg in 2 saptamani . Eu nu am avut niciodata mai mult de 49 de kg asa ca imaginati-va ce soc a fost pentru mine. Mi-a atras atentia si doctorul sa am grija ce fac cu greutatea. Vad ca in ultima luna nu am mai luat nici un kg asa ca sper sa nu ma fac chiar imensa.

Mitza 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

Si inca o intrebare, pls: care este diferenta intre o ecografie normala si una morfologica?
Multam si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Letitzia si pe mine ma mai doare din cand in cand in partea dreapta nu stiu de la ce. Eu merg pe 26 ian abia la medic si am sa intreb atunci. Daca mergi tu luni sa imi zici si mie te rog ce ti-a spus.
Fetelor am si eu o intrebare pentru cele care au mai au copii. Care ati nascut natural si care prin cezariana? Adik ce parere aveti despre cele 2? Mama mea a nascut prin cezariana cu anestezie locala adik de la jumate in jos si mi-a zis ca totul a fost ok operatia sa vindecat repede si nu are decat o urma extrem de mica si abia vizibila. Nu a durut-o operatia niciodata de la vreme sau mai stiu eu ce si nu au existat nici un fel de complicatii. Normal ea mi-a zis ca sa aleg cezariana. Aici ei sunt mai mult pentru nascut natural dar eu sincera sa fiu deja am pb mai vechi adik de vreo 2 ani de natura ginecologica adik pielea de la intrarea in vagin se crapa si sangereaza f des am facut o multimea de tratamente si nu au dat nici un rezultat si acum sunt tot sub investigatii. Asa ca sincera sa fiu daca eu am deja probleme ma gandesc ca daca mai si nasc natural ma rup de toata frumusetea. Si imi este si f frica de dureri ca eu sunt f rea la durere ma refer asa pe o durata mai prelungita. Tin sa precizez ca mama mea lucreaza in cadrul spitalului sf spiridon din iasi, sp universitar de la varsta de 19 ani si eu am cam crescut prin spitale si am avut si eu operatii si etc deci stiu si eu in ce consta o cezariana si riscurile dar cred ca si medicul conteaza mult la o cezariana.
Va intreb pe voi ce parere aveti si daca imi puteti impartasi si mie din experientza voastra pentru ca atunci cand merg la medic pe 26 ma va intreba ce aleg si sincer habar nu am ce sa zic. Ca daca ii intrebi pe ei zic ca sa nasti natural si numai in caz de ceva sa recurgi la cezariana. Te asigura ca ei sunt acolo sa te ajute si etc si ai mai multe optiuni in caz de durere, dar aici la orice durere sau boala ei iti dau paracetamol deci... Vecina mea a nascut natural dar la ea era a doua oara nascut natural si a mers f repede si iau dat numai oxigen din ala pt dureri si multe vb dragutze. Dar eu nu cred ca o tanti care imi vb frumos si niste oxigen ma ajuta sa imi treaca durerea.
Nu stiu daca am fost prea coerenta in ce am scris in capul meu totul are sens.
Dar va rog sa imi spuneti si mie parerile voastre.

------------------------
Born free, now I'm expensive.
http://community.webshots.com/user/mada_mxm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Cristina_Ioana la mine in oras nu a nins decat acum vreo 1 saptamana si atunci nu s-a pus.Ba chiar saptaman asta a fost atat de cald si frumos,soarele a batut destul de puternic incat pana pe la amiaza a fost OK sa stam cu geamurile deschise!
Eu ma simt mai bine,traiasca cafeaua si ciocolata,sotul aterminat si el tratamentul,se simte mai bine dar tuseste in continuare.Cred ce o sa il trimit sa isi faca analizele mai amanuntit,tusea tine de 1 luna si nu cedeaza deloc,e tuse din aceea uscata.De fumat nu fumeaza asa ca nu are de la ce.
Mada_mxm eu am nascut prin cezariana,anesteziata partial,am fost constienta cand s-a nascut puiutul,l-am vazut;si de data asta o sa nasc tot prin cezariana dar nu ca am ales eu,eu as fi vrut foarte mult sa nasc natural dar nu ma lasa doctorul fiind in evidenta cu pelvis ingust.
Nu pot sa spun ca cezariana e mai bine decat nasterea naturala pentru ca nu am nascut natural,insa asa cum stiu fetele de aici,experientza mea cu cezariana nu a fost una placuta si daca as fi putut as fi ocolit-o.Insa nu se poate.
Stiu si foarte multe persoane care au fost incantate de cezariana,deci probabil ca depinde de fiecare persoana in parte si nu in ultimul rand de doctor,nu?

Stefania 11+ si David(24 dec 2004)

www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

draga Maslinuta La Multi Ani!

pai o sa nasc la St Mary....asta daca nu o sa mi se puna pata sa ma duc in tara sa fac cezariana...ca aici asa am cerut si mi-a zis ca nu imi promite nimic si ca o sa-mi dea un raspuns doar cu cateva zile inainte...asa ca ramane sa ma hotarasc.
insa pana una-alta, la St Mary...abia am gasit un doctor si are cabinet chiar pe langa St Mary...

pupi

Mergi la inceput