Mamici de iulie - august 2006 (13)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

letizia nici eu nu vad ultimul mesaj al lui hannen. Vad o insiruire de semne. La mine, in saptamana a 12 a burta nu se vede aproape deloc. Daca nu stii ca sunt insarcinata zici ca m-am ingrasat doar atat.

Mitza, 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Buna seara burtici!
Mia, la 11 saptamani la ecograf se vede o intreaga lume! Iti spun eu, care azi l-am vazut pe bebe, la 10 s si 4 z! Avem 4 cm pan la fundulet, si 160 batai de inimioara pe minut. Ne-a placut mult ca era si tati acolo si l-am salutat cu manuta stanga. Si pentru ca mami se tot plangea ca nu ma misc, am facut niste salturi acrobatice special pentru ea! Si mami si tati au fost asa de fericiti...si acum pentru ca eu cresc repejor, s-a schimbat si DPN: e acum 4 august. Dar nu ne grabim, mai avem timp sa-l ajustam.

Fetelor, voi ziceti ca v-ati ingrasat?! Bravo voua, eu slabesc pe zi ce trece, cred ca am dat jos 4 kg. Si totusi mananc! Asa ca nu stiu ce sa zic, mi-e frica de o hipertiroidie, am mai facut o data in urma unui tratament pentru extrasistole, si mi-e ca nu cumva sarcina sa o fi reactivat. Saptamana asta ma intep si pentru tiroida.

Cineva intreba de palpitatii la inima. Si eu am, si am si pulsul marit, dar nu ma pronunt daca este OK sau nu pana nu fac analizele de tiroida si merg la cardiolog.
Altceva, ma laud cu niste bazaconii de vise...de cate ori il visez pe bebe, e baietel. Asa o fi oare? Azi noapte m-am trezit si l-am intrebat pe sot - care-si doreste fetita- ca daca e baiat, o sa-l iubeasca si o sa aiba grija de el? Poftim aberatie !

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Fetelor sa stiti ca si eu la cel mai mic efort cum zicea cineva mai devreme imi bate inima si gafai de zici ca am alergat la maraton si eu n am avut niciodata pb cu inima. Daca merg pana jos la baie si urc inapoi zici ca am urcat 10 etaje. Am sa intreb cand ajung pe 26 la spital ce si cum. Credeam ca eu is singura care pateste asa ceva, dar se pare ca nu.

Ieri am avut o zi super ma simteam bine de dim nu tu greturi cine stie ce un pic de pofta de mancare. Si pt ca am zis hop inainte sa sar am primit si pedeapsa. Cobor jos la buc sa imi iau un castron uc lapte si cereale si a venit miros de mancare de la vecini. Pot spune ca in sec 2 eram la baie. Deci asa s-a dus ziua mea care parea perfecta pe apa sambetei.

In rest nu mai am rabdare pana la sf lunii sa merg la eco. Si imi este groaza sa merg la spital pe 26 ca stiu ca eu am programarea la ora 9 dim si voi ajunge sa intru la 1 dupa amiaza. Aici au aparatura si etc dar sistemul sanitar este la pamant din multe alte privinte. Astepti cu orele si sunt programari pt ceva urgent abia peste 8 luni ca pana atunci poti si muri linistit pana ajungi la programare. Groaznic!

------------------------
Born free, now I'm expensive.
http://community.webshots.com/user/mada_mxm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara A spune:

mamici de Arad sunt pe aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Vai fetelor,bine ca mi-ati zis.Da,frontul era schimbat nu stiu de ce.Am incercat in fel si chip sa-l schimb si n-am putut.
Am sa incerc sa scriu mesajul din nou.
Povestisem pe scurt cum am nascut a doua bulina.

Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Asta e "traducerea" mesajului de ieri pe care se pare ca nu-l vad decit eu
Fetele eu am nascut natural amindoua mindrele.La prima m-am chinuit vreo 3 ore,la a doua era sa o scap pe drum.M-au luat niste contractii imposibile din prima,abia am reusit sa fac un dush rapid ,cind am ajuns la dr.(am nascut la particular,avea o viloaie jos spital,sus locuia el cu sotia si fiul ,toti 3 medici ginecologi)m-a intrebat de ce-am venit la sfirsit.Zic "care sfirsit ca abia au inceput contractiile".Mi-au dat hainele jos rapid,au aruncat pe mine un halat de spital verde,de ala deshis in spate si sus pe masa.Nu vroiau sa o lase pe soacra-mea sa intre linga mine,zicea ca sa aleg intre ea si cumnata-mea.Eu nu vroiam sa aleg pt. ca le vroiam pe amindoua linga mine,mai ales ca soacra-mea saraca era operata,abia iesise din spital de 2 zile si avea un tub prin care se curata operatia.Asa a venit cu mine,iar eu nu puteam sa-i zic sa stea la usa,mai ales ca venise special pt. mine,sotul meu fiind plecat in Saudi ,ea trebuia sa se asigure ca totul e ok. ca altfel era foc si para daca venea "capcaunul" acasa si patzise nevasta-sa ceva.
Pina la urma l-a pacalit pt. dr. si cu dragalasenia ei obisnuita soacra-mea s-a strecurat pe linga dr.la capul meu.
Acum daca au vazut-o pe pozitii,dr. ii zice "mama ia mata masca asta in mina si cind tipa sa i-o pui la gura".Era ceva dulce ,asa de fain ca il inspiram si apoi uitam de tot,ma ametea,ma lua o somnolenta.
Ea il punea si uita sa-l mai ia,pina cind o vede dr. si-i zice ca ne ametzeste si pe mine si pe bb.o sa vedem stelutze verzi daca il tine asa mult.Ea saraca zicea ca de mila ce-i era tinea masca asa de mult
Fii-su care dormea ,a coborit buimac trezit la tel. de taica-su dupa ce m-a controlat si somnoros fiind mi-a gresit perfuzia.Mi s-a umflat si innegrit mina,dr. s-a enervat si l-a certat zicindu-i ca daca nu-i in stare sa faca o perfuzie sa zica ca o face el.
Fii-su si-a cerut scuze si a reluat operatiunea,apoi mi-a cerut voie si iar scuze ca sa ma controleze si el.Tot dr. mi-a rupt apa si toti trei faceau galerie,respira asa "hu-hu-ha...hu-ha...etc" si cind n-am mai suportat sa-i aud am urlat de s-a auzit tot cartierul "ShUUUUUUUUUUUT UUUUUUUUUUUUUUUUUUUP"Imediat s-a asternut linistea ,raminind doar eu vedeta care racnea din toti bojocii.
Unul din cumnatii mei care ma dusese la spital era in sala si incepuse sa rida.Si acum ride cind isi aminteste cum urlam,si cum am tipat la dr-i.
Uite v-am povestit si cum am nascut,fara sa vreau de fapt,m-am lasat purtata de amintiri.
In cel mult 2 ore eram acasa cu bebelina,socrela daduse telefoane rapide si ordine scurte si clare pt. cumparaturi.fiind Ramadan(luna de post a musulmanilor)eu am nascut pe la 15:25 iar la 17:30 era ora de masa.Fiindca ea a fost cu mine nu avea cine sa pregateasca masa,desi gatitul il incepusem ramasese neterminat,asa ca s-a lasat cu friptane si ceva in genul mititeilor nostri si pui pe care socra-mea mi l-a pregatit mai pe seara.
Si ce m-a indopat vreo 2 saptamani,venea cu tava la pat de dimineata si nu ma lasa pina nu mincam tot.Ce mai de bunatati,imi facea un ceai din niste bobite si il amesteca cu lapte.Cica era special pt. lauze.Era delicios!Si imi fierbea intr-o supa extraordinara la gust,niste paste ca orezul de mici,se numesc in araba "asfour",cu carnita deasupra.O nebunie!
Iar la sf. Ramadanului peste o saptamina de cind am nascut,a cumparat pt. nepoata sacose intregi de dulciuri,jucarii,cite un bibelou dragut,baloane,fundite,cutii de impachetat si a dat comanda de niste carticele ca felicitarile ,pe care am scris numele bebelinei.Acestea le-am impachetat frumos si le-am impratit la vecini,prieteni , rude si cunoscutipt ca toti sa se bucure alaturi de noi. .In felul acesta se prezinta tuturor noul membru al familiei,urmatorul step fiind sacrificarea unui animal pe care gospodina casei il gateste cum vrea ea,iar mincarea se duce la moschee intr-o zi de vineri.Dupa rugaciunea colectiva,se face o rugaciune pt. noul nascut si mincarea se imparte la cei prezenti in moschee.
Am sa va zic ca soacra-mea nu a facut doar pt. Israa,a facut si pt.Amira si pt mine,de parca abia ma nascusem
Acum fiindca mi-am facut singura un dor imens de ea si de bunatatile ce ies din mainile ei de aur,am sa ma duc sa bocesc putin.
Ma doare sufletul cind ma gindesc la ea,de dor
---------------------------------------------------------------------Fetelor,asta a fost mesajul de ieri pe care nu ati reusit sa-l citit.Sa stiti ca am plins de s-a speriat barbatul si-a venit acasa.Ca sa ma consoleze mi-a luat o cutie imensa de inghetata,nu exagerez are vreo 2kgdar tot nu mi-a alungat dorul si poftele de bunatati.

Pomeniti-MA pe Mine(Allah)si o sa-mi aduc aminte de voi!Si sa-Mi fiti multumitori,sa nu fiti fara credinta fata de Mine(Sfintul Coran 2:152)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

Buna fetelor,

Eu v-am citit aproape in fiecare zi, dar sunt mai lenesa la scris.

In legatura cu obositul, si eu obosesc rau si suflu ca un elefant daca fac un drum de la baie dus-intors si dimineata dupa ce mananc ma ia un somn de ala naucitor de nu stiu daca dorm sau sunt treaza.
Plus ca am pofta dimineata doar de sunca cu mustar, seamana cu tati ca eu nu mancam asa ceva dimineata, abia inghiteam cate cava inainte de bebe. Sunt cam ingrijorata ca stiu ca nu avem voie grasimi de astea nu?
Si eu am o burtica frumoasa pe care a pozat-o sotu, da cine imi spune si mie cum sa o pun la " burtici de mamici" acolo , ca aseara nu mi-a iesit ?
Fetelor mie mi-a dat o gramada de vitamine in continuare
MagneB6 - 1/zi
Ca+D3 -1/zi - 10 zile pe luna (am calciul la limita inferioara)
Vit. E forte 1/zi - 14 zile pe luna
Acid Folic pana la Sfarsitul lui Ianuarie
si in plus Materna cu seleniu 1/zi
nu-s cam multe ???????
Si la mine greata a cam disparut, mananc mereu dar nu m-am ingrasat decat 2 Kg, de la 55 am 57 Kg, cam putin nu pentru 11 sapt+
Doctora a zis ca de acum incolo incepe epoca ingrasatului......si sa nu cumva sa bag in mine ca sparta!!!

Hai ca m-am intins ca o galusca,

Emilia

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060804/dt/7/k/90af/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

Revin la un subiect care tocmai s-a discutat: luatul in greutate , si as vrea sa stiu si eu daca exista mamici care au luat ~ 8 kg in greutate in 15 saptamani si un pic; caci mi-am cumparat aseara cantar si m-am cantarit din nou, si m-am ingrozit: daca luni cantarul doctorului meu de familie arata 57,5 kg imbracata gros si incaltata, aseara cantarul meu arata 58,5 kg doar cu tricou pe mine. Mi se pare enorm . Recunosc ca mananc cam mult si nu ma satur daca nu mananc si carne. Si cred ca mananc si cam sarat. O fi de vina sarea sau faptul ca beau peste 2 litri de apa minerala acidulata pe zi?
M-am speriat pt. ca in perioada in care am stat in spital unei fete insarcinate in 7 luni a trebuit sa ii faca chiuretaj pentru ca avea probleme cu BB- ideea e ca respectiva se ingrasase f.f.f. mult din cate mi-a zis, si acumulase mult lichid, ceea ce se pare ca a cauzat malformatii la BB.
Sper sa fie doar paranoia. Oricum, dati-mi va rog niste retete sa nu mai mananc asa mult caci daca nu mananc cand simt nevoia mi-e rau..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina nicole spune:

Buna ziua viitoare mamici!
Sunt si eu o viitoare mamica de august. Data probabila a nasterii este 19.08.2006.Acum am 9 saptamani.Va urmaresc discutiile de pe forum si sunt foarte interesante. Vreau si eu in listuta . Va pup

adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Ehehei Hannen, citind mesajul tau deja mi-au trecut "ca un film" prin fata ochilor toate bunatatile legat de traditia in Egipt, iar obiceiul de a face mici cadouri (exact in stilul pe care l-ai descris tu) apropiatilor la venirea pe lume a unui BB mi se pare super dragut.
Si ca sa revin la subiect, "burticuta"...pot sa spun ca am si din cauza BB-ului, dar am luat cu siguranta cateva kg (dupa mine cam 3-4) si din cauza mancarurilor.
Am remarcat, ca si alte fete de aici, ca respir greu ca o locomotiva de muzeu (chiar ma ingrijorasem si voiam sa-mi fac rezervare la medic mai repede), dar am dat vina si pe "excesul meu de viteza" cu care vreau sa fac treburile casei. La mine cred ca asta va fi problema ce viitor: sa fiu mai atenta la "miscarile" obisnuite (cred ca trebuie sa-mi reinnoiesc procedurile).
Greturile si arsurile de la stomac s-au mai rarit, insa aleg mancaruri relativ usoare (traiasca "branza cu rosiile!") si am exclus definitiv usturoiul si ceapa care ma scot din minti numai daca le-am tastat numele.
Constipatiei (tendinta, mai exact) i-am venit de hac cu iaurt (simplu sau cu cereale) si tartine cu gem de prune. La mine a mers asa, deocamdata!

Mergi la inceput