Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (29)
Raspunsuri - Pagina 5
nicole74 spune:
Mai m-am linistit, credeam ca doar eu sunt nebuna si nu-i pun fular. Ralu si eu tot cu suzi lucrez.
Catush sper din tot sufletul sa nu fie decat niste bubite. Toti copii au bubite. Multa bafta si sanatate!
Pupici
Nicole&Ioana Alexandra
poze
moki spune:
Maddy,pentru sectorul 6 trebuie sa mergi pe Orizontului 18 (e in Drumul Taberei ,la 3 statii de la Piata Moghioros).Eu am depus acolo declaratia ca sa aflu de la angajator ca nu trebuia daca sunt deja in CIC din decembrie,ca o completez la servici si o anexeaza ei la dosarul meu.Sincer,nu prea m-am lamurit,ca doar acolo la Directia de Munca nu mi-a zis nimeni varianta asta,dar,ma rog..
Pupici!
[url=]Moki & Mario[/url]
poze
RalucaN spune:
Bey, calispera (oi fi scris bine?) Ce de grecoaice pe aici.....
Mifloricica, tu ce mai faci dragutzo? Mai zi si tu cate ceva. Ce mai face Ana Maria?
Catush nu dispera , vorba Simonei nu orice bubita poate fi varicela acuma. Mers la doctor maine cu fata si sa speram ca nu e varicela. Hai, nu ceda psihic ca nu ai de ce. Si daca mai amanati botezul, asta e ce mai conteaza, copilul sa fie bine. Dar cum sunt bubitzele?
Raluca si Ioana Catalina (3.10.2005)
bursicutza
RalucaN spune:
Cica asa erupe varicela:
"Eruptia apare dintr-o data, pe tot corpul, prin puseuri, dupa ce copilul a avut febra #8211; mai mica sau mai mare (ba chiar neobservata). Este vorba de mici bubite roz, situate la mare distanta unele de altele, si care se transforma in mici vezicule (basici). Acestea se sparg, apoi se usuca, lasand o coaja care va disparea in 10 zile."
Raluca si Ioana Catalina (3.10.2005)
bursicutza
dani_flor spune:
Nici eu nu pun fular la copil, cum sa pui fular ?! Ca se sufoca copilul!
Dar are suzeta, si e drept, cind ii pica e deja cu gura inchisa si doarme bine. Si copilul trebuie lasat sa respire bine, e bine pentru sistemul imunitar.
catush, linisteste-te putzin pina vezi exact ce este. Cum au zis fetele, nu orice bubitza e varicela. La fi-mea au aparut prima data pe sold, spate piept, 3 simultan, erau foarte mici, rosii, absolut inofensive in aparentza, abia a doua zi s-au facut basicutze.
Dar cum am mai scris, unii copii (chiar si sugari, am mai citit acuma pe net sa mai vad...) fac forme foarte usoare. Mai zic eu ca daca nu a avut nika pina acum copilul, poate sa fie sau alarma falsa, sau o forma usoara. Parca asa stiu, la toate bolile astea cu eruptii faci urit pina la eruptie (febra, dureri musculare, incheieturi, etc). ma rog, la sugari e greu de detectat, dar se vede dupa cit de vesel/trist este...
Daniela, mama Ioanei (24.10.1999) si a Mariei (17.10.2005)
BiuMil spune:
buna seara
Ioana, legat de Medicover, eu stiam ca au un sistem de abonamente prin care ai acces, in functie de cat platesti, la diferite servicii. voiam doar sa stiu daca are cineva de pe aici un astfel de abonament. reduceri cred ca au, dar depinde si cat costa abonamentul...
Nicole, ca sa nu te mai simti aiurea, am citit ca daca acoperi guritza si nasul copilului, se face condens pe fular si riscul sa se inbolnaveasca e mai mare deoarece fularul fiind ud ii tine si mai rece. Mie mi se pare logic.
Noapte buna
Bianca si bb Milan
jadi spune:
Buna seara si noapte buna!
Azi iar am fost cu lenea pe mine. Nu ma intrebati de ce doar asa sint eu de ceva vreme. Si cu cit dorm mai mult cu atit sint mai obosita. Cert e ca tante apare in jur de 10 si eu tare imi doresc sa pot pasa copilul si sa dorm un pic mai mult dimineata ca atunci mi se pare ca ma odihnesc mai mult. Ce sa zic, copilul s-a trezit iar la 6.20 dar peste noapte m-am trezit de 2 ori si l-am mufat la suzeta... oare trebuia sa ma scol sa ii dau sa manince? Ma apasa constiinta ca il fortez la somn si nu ii dau sa manince.
Am ramas la 5 mese plus o gustarica. Am observat ca se satura la circa 140-160 dar nu la fiecare masa... acum seara a mincat 200 ml de lapte praf (6 masuri) si mi-a mai urlat de 2 ori si ca atare l-am pus si la sin de unde a supt cu nesat inca 8 minute. La fel am patit si la masa de la ora 1, a mai cerut supliment dupa ce l-am bagat in casa de pe balcon. Nu stiu ce sa cred, deja 200 mi se pare imens, sa ii dau 230? Ca 200 ii maninca fara efort mare desi dureaza un pic ca timp, dar nu respinge biberonul. Ar trebui sa manince la virsta asta circa 900 si noi tot sintem plafonati la 750-800 si nici nu a luat nimic in greutate de simbata.
O sa sun doctorita sa vedem ce imi zice... ii duc dorul si sper sa se rezolve mai repede cu piciorul!
M-am tot gindit cu Medicover si as vrea sa merg si eu la un control ca de la 2 luni nu ne-a mai vazut nimeni si ma obsedeaza putza asta strimba si un pic inroshita la virf. Am sa sun miine sa vedem, poate reusesc sa ma programez intr-o simbata daca o lucra doctorita. Daca nu, o sa vad ce si cum!
Cica sa nu ii punem fular ca se face un fel de condens si nu e bine... eu imbrac copilul bine si dupa aia il infasor intr-o patura groasa si ii las doar spatiu de respirat...cum il scot afara adoarme instantaneu chiar daca nu e leganat. Am observat ca daca ii este frig nu ii place, plinge si nici nu adoarme, treaba care e de realizat si in casa.
In rest, se pare ca vom reusi sa ii mutam baitza la 8 - 8.30 cind e tati cu noi, azi chiar a stat cuminte pina la ora 8 cind s-a terminat un film pe hbo pe care l-am urmatit. Mama denaturata!
Alea Alea,
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
b_irina_c spune:
Catush fruntea sus! Suntem alaturi de tine, o sa vezi ca bblina nu are nimic si veti fi in curand impreuna fericite si sanatoase.
Se mai poate face mastita si dupa 2 luni de muls (ca se stie ca bb al meu nu mai suge)? Ca mie mi s-a infundat un canal, cel putin asa cred, ca e sanul pe o parte tare si cu aspect noduros si oricat mulg in partea aia nu se lasa. Am sunat-o pe doctoreasa si mi-a zis sa pun gheata si sa iau oxacilina si sa-i dau laptiic la bb doar din sanul "bun". Si daca nu se lasa la tait/drenat...
Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze
vio_reurean spune:
salutari,
am avut o zi astazi... bebe a demonstrat a stie cine e mami, ca numai la mine a zambit azi si mai mult; am plecat la curs pe la 4 lasanu0i un biberon cu laptic. El dormea cand am plecat. A ramas cu tanti si tati. Cand s-a trezit, bebe nu a mancat pentru nimic in lume din biberon, a facut un scandal fantastic dupa care s-a cumintit si a mai stat 5 minute pana a venit mami si i-a dat papa de la tzitzi ca lui asa ii place. Dupa ce a supt, i-am dat eu de curiozitate biberonul si.... surpriza, bebe manca fericit si din biberon cu ochii la mami si zambea din cand in cand. m-a uns la inma. Sper totusi sa vrea si biberonul pentru ca n-o sa pot alerga tot timpul acasa ...Pun o poza in album - e calare pe un catzel mai mare ca el, bineinteles ajutat si tinut de tanti bona.
In 3 zile avem 3 luni! la multi ani sarbatoritilor de azi!
Mi-am luat pompa de la Avent , si suzete tot de la ei. Sunt foarte multumita si va multumesc pentru recomandari!
Sa aveti o zi excelenta maine!
Vio
jadi spune:
Irina nu stiu ce sa zic insa compresele cu apa rece stiu ca ajuta la oprirea lactatiei. E cu dute vino, ca daca pui apa rece risti sa ramii fara lapte. Pe de alta parte, de unde stie doctorita ca laptele ala nu mai e bun? Si de ce sa iei antibiotic? Eu zic sa incerci sa masezi pina trece nodulul si sa te mulgi ca sa scoti laptele de acolo si sa aplici comprese calde/fierbinti dar ce stiu eu? nu sint doctor. RalucaC stiu ca are probleme cu asa ceva, poate iti spune si ea mai multe. Dar inca o data, apa rece eu stiu ca opreste lactatia!
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005