Cum faceti chiftele dellicioase?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

quote:
Originally posted by crista-s

Deci mi-ati facut pofta cu chiftelele si tocmai le-am executat. La 500 gr carne de vita am pus 1 ou mic, cartofi cruzi rasi 2 buc in total 80 gr, sare, piper si marar ... am mai pus 2 linguri cu apa rece in timp ce amestecam carnea si le-am tavalit prin faina de data asta. La cuptor pe tava cu hirtie de copt la foc maricel, le-am intors si le-am lasat sa se rumeneasca si pe partea cealalata ... a iesit ceva grasime din ele in tava deci nu au tras ele ulei din tigaie, in casa nu miroase a prajit iar eu inafara faptului ca am stat atenta sa nu se arda si le-am intors 1 data am facut alte treburi mai dragute decit sa ma afum la bucatarie ( adica m-am conversat pe net). Sunt pufoase si mi-au iesit 18 buc ... cu diam de 3.5 cm ...
Si mama punea ceapa sau usturoi dar la noi in casa sotul meu a decretat zona interzisa celor 2 ( ceapa si ustu...)deci eu nici nu le mai mentionez in retete....




uite aici cum le fac eu in cuptor ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

ce retete bune
Eu fac din 1/2 kg carne de porc, pui 3-4 felii de paine inmuiate si stoarse de apa, sara si piper dupa gust, un ou si tai ustutroiul in doua fiecare catel de usturoi, sa nu se inteleaga altceva.Si las compozitita la frigider1/2 ore, dupa care pregatesc chiftelele, insa scot usturoiul din ele.Las doar cat sa dea gust si miros carnii, dar nu imi place sa il manac in chiftele.Si le fac foarte mici, ca asa arata mai bine si parca is mai bune.Asta ii reteta clasica.
Cand vreaus a fac hamburgheri pun in aceasta compozitite bulion si mustar si ceapad vreau sa fac din piept de pui,nu pun usturoi, si pun condiment pentru pui.
Mama mea le facea la cuptor si ieseau foarte bune, dar eu nu am incercat, insa sigur cand vine sotul.
Pofta buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Eu am invatat sa fac chifetele de la un bucatar de la un resstaurant si care mi-a impartasit doua secrete- daca vrei sa iasa pufoase, pui in compozitie o lingura de branza de vaci si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.
Reteta mea este- carne, paine muiata, o ceapa, doi catei usturoi, marar, cimbru, un pic de oregano, un ou, branza, o lingura faina grau, sare, piper, vegeta, bicarbonat. La prajit le dau prin faina si le stropesc mereu cu ulei incins din tigaie (de la bicarbonat, se umfla ca gogosile). Apoi le pun pe o farfurie in care pun prosoape de hartie, sa se scurga uleiul si apoi intr-o oala de inox cu capac, sa se moaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Multam fain pt reteta de chiftele la cuptor! Sint super incintata!!!.Nu tu miros,in casa...e adevarat ca se fac mai greu,dar nu mai conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Cele mai bune chiftele din lume:

-un piept pui macinat sau la robot;
-4 morcovi mari rasi pe razatoarea mica - storsi bine inainte de a-i baga in castronul cu carnea tocata;
-5 cartofi medii rasi pe razatoarea mica - storsi bine inainte de a-i baga in castronul cu carnea tocata;
-8 catei de usturoi micuti rasi pe razatoarea mica;
-2 cepe medii taiate foarte fin ( pot fi si rase ) - dar nu se mai pot stoarce daca le razi, se pun asa...nu-i bai !
-doua lingurite rase sare sau vegeta;
-1/4 lingurita piper;
-4 oua.

Iese o compozitie mai moale.
Se incinge uleiul in tigaie ( nu putin dar nici foarte mult ).
Cand s-a incins, se trage tigaia deoparte si cu o lingurita se fac rotunjoare ( in timp inveti tehnica si nu te mai miri de formele pe care le faci la inceput cu mustati si alte terminatii...), reusesti sa le faci rotunde.
Se reaseaza tigaia pe foc la foc maricel - sa nu depaseasca tigaia.
Se intorc atunci cand s-au facut rosietice.
Se scot pe un prosop de bucatarie din hartie pe farfurii intinse
Trebuie sa te misti repede ca se fac imediat.
Fiul meu este innebunit dupa ele, dar fiind prajit le fac doar o data pe luna.
Pofta buna.
Toate bune,



maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Eu fac asa ciftelutele :
carne tocata
1 morcov ras (pe razatoarea cu ochiuri mici)
marar
usturoi pisat 2 sau 3 catei
1 ou
sare si piper dupa gust


sau le mai fac asa :
carne tocata
ceapa verde (taiata mic)
1 morcov ras
1 ou
sare si piper
Toate le amestec si fac chiftele pe care le prajesc in ulei incins la foc potrivit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

pentru tinerele gospodine: aveti grija sa scurgeti bine zeama din cartofii dati pe razatoarea fina!! daca nu tineti neaparat la alimentatia "sanatoasa" caliti putin ceapa (si o scurgeti bine de ulei inainte de a o adauga in compozitie) iar daca aveti si timp nu renuntati la albusul de ou ci bateti-l spuma. il adaugati la sfarsit (ca la prajituri...). in rest...sunt foarte bune condimentele din plic, special pentru chiftele. daca nu, evident sare, piper, cimbru, marar si patrunjel (pentru reteta clasica) sau nucsoara/ curry/ scortisoara/ ienibahar (la alegere, nu toate!) pentru ceva mai aparte. chestie de gust. mie imi plac doar din carne de vitel (chiar vita). .....mda, maine fac niste chiftelute...si am sa pun si ceva usturoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yryna11 spune:

Painea inmuiata sau cartoful pot fi inlocuite cu orez fiert. Ies f pufoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

hm.... m-ati facut sa ma gandesc mai bine la faza cu introdusul cartofilor cruzi in compozitie....pana acum am avut intotdeauna o reticenta, de aceea am apelat doar la painea inmuiata in lapte. dar am sa incerc si varianta asta, m-ati convins!

Roxana



Altii (soacra mea) pun paine in loc de cartofi. Sa storci bine cartofii de zeama pe care o lasa dupa ce-i dai pe razatoare.

Si eu am facut chiftelute la cuptor, le-am pus pe hartie de copt.
Mie imi plac f. tare chiftelutele in sos. Sosul il fac prajind o mana buna de faina in putin ulei, adaug apa, foi de dafin, piper negru macinat, bulion desfacut in apa si las sa fiarba. Spre final adaug si chiftelutele.
Edit: Acum am vazut ca s-a mai zis.

Cristina & Elise-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

quote:
Originally posted by roberta04
Reteta mea este- carne, paine muiata, o ceapa, doi catei usturoi, marar, cimbru, un pic de oregano, un ou, branza, o lingura faina grau, sare, piper, vegeta, bicarbonat. La prajit le dau prin faina si le stropesc mereu cu ulei incins din tigaie (de la bicarbonat, se umfla ca gogosile). Apoi le pun pe o farfurie in care pun prosoape de hartie, sa se scurga uleiul si apoi intr-o oala de inox cu capac, sa se moaie.


Wow, roberta, maine fac chiftele dupa reteta ta...cu branza si bicarbonat, pana la astea 2 chestii asa le fac si eu, da zic ca merita incercate asa

Mergi la inceput