olita

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ronin spune:

Roxanaz nu am de ce sa ma supar. Eu am cautat orice alta varianta, dar nu olita. De-aia nu mi-a iesit nimic. Am sa citesc acum tot ce s-a scris anterior, si, poate, chiar azi imi gasesc si niste sfaturi...

Regulile sunt reguli...
Multumesc mult oricum...

nu-i problema, sper sa te ajute cat mai mult, sunt sfaturi de incercat. iar in pagina de "parinti intreaba" ai Index Subiecte....e de cel mai mare ajutor.
succes la scos pampers!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ce sa ma mai fac?
iga
fiica mea in virsta de 2ani si o luna,nu face la olita.De stat ,sta si cite 2ore,dar nimic...,am incercat si cu capac de wc special de copii,dar in zadar.Ce sa ma mai fac,tinind cont ca zice kaka dar in momentul cind deja a facut pe ea

ada

pagurschimag
Eu zic ca nu trebuie sa intri in panica...Eu am un baietel de 2 ani si 2 luni care nici macar nu schiteaza gestul ca vrea sa faca la olita...Si daca il las cu caca pe el sta asa o zi intreaga...
Am incercat tot felul de metode dar nu am reusit sa rezolv nimic...
Am ajuns la concluzia ca este bine sa nu-l mai stresez si sa-l las pana va fi el pregatit sa faca singur...

Daca ai gasit vreo metoda te rog sa imi spui si mie...O sa o pun si eu in aplicare...

koalitza
De acord si eu: nu intra in panica. Avem si noi aceeasi problema, la 1 an si 4 luni. Mai mult, Martin spune cand il trece caca dar spune si ca vrea in "papas"(pampers) si nu vrea deloc la wc sau olita. Probabil ne vom trezi intr-o dimineata si copilul va cere singur la olita...asta pe la 4 ani cred eu!!!
Dar daca psihologii spun sa nu-i fortam, atunci nu-i fortam.

CristinaT
citeste si aici:
http://desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53963

narcisa
Nu dispera , e inca mica, copiii sint ff. diferiti si mai ales nu pleca urechea pe la binevoitori care toaca placi de genul, cuuuuum la 2 ani inca are pampers?Pai pe vremea noastra nu mai aveau demult; acum sint alte timpuri.
La noi pe Patrick l-am convins la 3 ani. Acum speram sa scapam de cel de noapte pina la 4 ani, peste zi merge singur la toaleta. Si ca sa vezi ca pe copii nu poti sa-i compari, surioara lui de 2 ani a inceput de 2 saptamani singurica sa ceara la WC, olita nu a folosit niciodata. Fiecare copil are ritmul lui si ne trebuie muuuulta rabdare.

Ana68
Iga ,
Uite ca mi-ai atins punctul sensibil cu subiectul postat de tine....Ca si eu tot in aceeasi dilema ma aflu,inca mai mult:fiica-mea,care are 2 ani si 3 luni,ne mai si speculeaza si pe mine si pe tatal ei...Cum adica?Pai uite asa:de la ora 7 dimineata pana la ora 16.20 sta cu o bona.Eu habar nu am cum a reusit tanti sa o faca sa spuna ca vrea la olita,sa aduca singura olita,pe deasupra sa se aseze singura pe olita,sa mai si faca de detoate la olita si mai vrea sa si arunce ea continutul....Pentru mine e un mare mister reusita bonei si intraband-o de secretetle reusitei mi-a raspuns femeia ca a tot pus-o la olita pe prichindica pana a cerut intr-o zi singurica si de atunci tot asa face.Ei bine,fenomenul paranormal aici e chestia ca,in momentul in care eu si tatal piticutei aparem acasa si tanti pleaca....s-a rupt si vraja cu statul la olita,pur si simplu ne ignora total,o tin cate juma de ora de i se invinteste funduletul si nu face absolut nimic.Cum ii pun pamapersul in maxim o ora face si kk si pisu...Nu mai stiu ce sa ma fac cu ea.Am stat pe capul ei un weekend intreg,am pandit-o sa vad cand ii vine sa faca ceva...degeaba!Ma gandesc ca in septembrie va merge studenta la grupa mica la faculatatea de gradinita...Oare voi reusit s-o conving si eu sa faca la olita sau pe colacelul special de wc pana atunci?
Mult succes tuturor in aceasta problema si sa aveti piticutii sanatosi!

sirimie
Am inteles ca nu e bine sa tii mult timp copilul pe olita..
Si ca puterea exemplului face minuni, nu aveti vreun copil mai mare ca ea pe acolo care sa ii arate cum se face?

Cred ca daca zice kk, e pe aproape

mirela alina
"Cred ca daca zice kk, e pe aproape.. "
ehe..Matei are 2 ani si 5 luni ....de vreo 3 luni cere voie sa faca caca "mami face Matei caca?" si face dar.......nu pe olita, ci in pempers.Cat o mai fi pana sa se trezeasca si mearga la WC?

iga
Multumesc ptr.raspunsuri,m-am mai linistit,desi nu imi e totuna sa o stiu cu pempersul la la fundulet.Cum se trezeste dimineata,zice kaka,iar eu fug disperata sa o pun repede pe olita,pe cind ea isi pune calm paturica pe picioare,isi ia cartea si creioanele si staaaa pina imi aduc eu aminte sa o ridic;si asta nu o data,in fiecare zi de nu stiu cite ori.Oricum de acuma incolo o sa astept sa se intimple vreo minune.Numai bine tuturor si o sa va anunt cind se intimpla minunea!

Fiquelle
Asa cum povesteste si Ana, cred ca e ceva cu persoana care o pune la olita, caci Sofia mea face doar cu bunica la olita, in rest urla cand vede olita...eu n-am mai avut succes cu ea de la 8 luni...dupa vreo saptamana de facut zilnic, a intors-o radical si n-a mai stat pe olita si pace! Doar bunica ce o mai pacaleste!!!

Cloreta
Eu am pus fetita pe olita de la opt luni si reusim sa prindem 2 din trei pe zi. E adevarat ca ea si face grimase si atunci stiu ca trebuie sa o pun la olita. Si chiar face draga de ea. Cateodata face numai pipi dar eu cred ca suntem pe drumul cel bun in sensul ca nu mi-a facut figuri cand am pus-o prima data si ca probabil va deveni o obisnuinta cat mai repede.

iren
Hm, taare m-am mai kinuit shi io cu Bogdanelu meu pe faza cu olitza, de-abia la 3 ani shi fro 3 luni a-nceput sa faca la olitza. Acum are 3 ani juma, face numa la wc, daca mergem in orash zice mereu, se poate tzine in cazul in care nu pot merge exact atunci cu el, iar noaptea nu mai are scutec, dupa doo saptamini de cind a-nceput sa faca la oala.

adinell
am auzit pe cineva ca si-a urmarit copilul mai multe saptamani cand facea caca si cand aproxima ea ca ar face, il punea la olita,...Cateodata chiar mergea... Bine, nu este chiar o solutie dar puteti incerca...

adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Iata-ma si pe mine ajunsa la capitolul asta!!!

Ma lasa nervii, aia pe carei-i mai am de cand am nascut!

Nu mai stiu ce sa fac!

Sta pe olita, dar de frica, saraca, ca am tipat la ea sa nu se scoale! De facut, nu face decat pe ea si nu anunta. Ii este frica de kk, iar cu pipip sat pana se usuca pantalonul desi am schimbat-o repede cand o vedeam ca face.

Daca nu pot sa o santajez, daca accepta si umezeala, daca nu anunta cum sa o invat ca trebuie la olita! Cum?

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deitimami spune:

Andrei are 2 anisori si 2 luni, am facut o perioada pe capac (kk), dar am racit si a trebuit sa-i dam supozitoare si si-a pierdut increderea in noi pentru o perioada. Plange numai cand vreau sa-l dezbrac. Dar vom incerca din nou si din nou, pana la urma va fi ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosudaria spune:

Daria are 1an si 8luni si cam de 2saptamani am inceput sa insist cu olita,o puneam cam din 2 in 2 ore nu numai dimineata sau seara,si cand se intampla sa faca aplaudam,nevoie mare.
la inceput a fost mai greu,apoi o mai luam cu mine in baie si o puneam si pe ea pe olita,si culmea,facea si ea.am vazut ca se poate si am inceput sa ii tot spun sa ceara olita cand vine pipi.
asa ca in doua saptamani a inceput sa ceara olita si sa faca pipi sau caca,numai ca trebuie sa fiu rapida cand cere,daca intarzii face tot in pamapers.
deci se poate,intelegea si stia de toate mai putin de olita,acum stie si de ea.
mi-a trebuit cei drept putina rabdare si timp sa stau dupa ea,dar important e ca am reusit,noaptea totusi inca nu insist,astept sa se obisnuiasca bine si intr-o luna doua maxim,sper poate renumtam la pampers
bafta multa!

rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

"Catre mamici cu pitici...
Voi cand ati inceput sa-l puneti pe bebe pe olita? Marcu are 1 an si am incercat de cateva ori. De fiecare data plange un pic la inceput (nu-i asa confortabil ca si cu pampersul :)) dar ii distrag atentia si uita. Il tin acolo cate o jumatate de ora, pana i se inroseste funduletul si-l doare, si nu face nimic (cateodata doar un pisu'). Il imbrac la loc si, de cele mai multe ori, in urmatoarele 10 min face caca in pampers...
Voi cum ati procedat? M-am gandit ca ar trebui sa-l pun asa mereu, o data sau de 2 ori pe zi, pana se obisnuieste cu ea si poate vom avea succes... Sau e prea devreme?
Va multumesc mult!
satulica "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Voi cand ati inceput sa-l puneti pe bebe pe olita? Marcu are 1 an si am incercat de cateva ori. De fiecare data plange un pic la inceput (nu-i asa confortabil ca si cu pampersul :)) dar ii distrag atentia si uita. Il tin acolo cate o jumatate de ora, pana i se inroseste funduletul si-l doare, si nu face nimic (cateodata doar un pisu'). Il imbrac la loc si, de cele mai multe ori, in urmatoarele 10 min face caca in pampers...
Voi cum ati procedat? M-am gandit ca ar trebui sa-l pun asa mereu, o data sau de 2 ori pe zi, pana se obisnuieste cu ea si poate vom avea succes... Sau e prea devreme?
Va multumesc mult!
satulica "

satulica

Nu-l pui pe olita si astepti sa faca (poate nici nu-i vine pipi si kk in jumatatea acea de ora!), ci il inveti sa se duca singur sau sa ceara olita atunci cand simte ca trebuie sa faca ceva in ea. Pentru ca la 1 an copilul nu constientizeaza inca lucrurile astea, sugestia mea ar fi sa-l lasi cu pampers macar pana la 2 ani. Intre 2 ani si 2 ani si jumatate ai cele mai mari sanse scape de pampers fara stres. Totul va veni de la sine, mai ales ca va sti ce i se intampla, va putea sa se exprime (sa vorbeasca si sa spuna: "vreau pipi/kk!") si in perioada aceea i se dezvolta si controlul sfincterelor.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela amalia spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Va multumesc mult!
satulica "

Ca sa ceara singurel olita ar trebui sa mai astepti ca jum de an.Iar in acest timp nu ar fi rau sa il mai pui din cand in cand pe oala.De ex cand se trezeste , cand face caca (daca esti pe faza).
Dar in primul si in primul rand cand vrei intr-adevar sa il inveti cu olita renunta la pampers...sa se vada/simta ud, sa simta acel discomfort.
Multa bafta...

Edit:poti sa te dai exemplu (ceea ce am facut si eu), adica: sa il iei cu tine la baie, te asezi pe wc (eventual sa auda si ce faci si ii explici ce faci, ca asa face toata lumea, bla, bla si in acelasi timp incerci sa il pui pe olita...Cred ca am fost prea explicita
Si cel mai mult pe mandra mea a stimulat-o, fapul ca daca reusea sa faca la olita o laudam jum de ora dupa aia, era cea mai fericita.Astfel la 1 an si 8 luni facea la olita(ziua), la 1 an si 10 luni deja
nu mai aveam pampers in casa, si de la 2 ani face la wc, gata m-am laudat destul.

-ici

www.tickercentral.com/view/4ufc/3.png" target="_blank"> Mihaela si www.tickercentral.com/view/4ufc/4.png" target="_blank"> Amalia

"Respecta-te pe tine insuti, caci, daca nu, respectul pe care-l dai altcuiva nu are nici o valoare..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Noi am scapat de pampers la 1 an si 5 luni dar l-am pus pe olita de cand a inceput sa stea in fundulet. Este ff greu sa pui copilul acum pt ca nu mai are rabdare sa stea in fundulet , insa la sase, sapte luni ii place.
In nici un caz nu tii copilul o jumatate de ora pe olita. O sa ajunga sa o urasca. Eu il puneam aproape in fiecare ora ( si in special inainte de culcare si dupa trezire) cel mult zece min. In acest timp stateam in fata lui si vb. Asa am invatat cum fac animalele, de ex. Nu il stresam ( dupa ce a mai crescut chiar astepta sa stau cu el ca sa stam la taclale ). Dupa un an poti sa il pui direct pe wc. Obtii douas lucruri: o sa ii placa sa faca asa cum fac oamenii mari si nici nu poate sa o ia la fuga. Esentialul este sa o faceti sub forma de joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns satulica spune:

Va multumesc mult! Eu il pun doar dimineata cand stiu ca face sigur, nu-l chinui toata ziua. O sa-l tin totusi mai putin, dar ca sa nu-i mai pun pampers si sa se simta ud cred ca ar intelept sa astept vara...
E..., cu rabdarea trecem marea...
Multumesc mult tuturor!

Satulica

Mergi la inceput