Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Taniutza si eu am probleme cu gazele, orice as manca…aseara nu am avut si acum stiu de ce; uitasem sa maninc! Mai nou, maninc numai carne la gratar cu orez; am incercat toate alterntivele cu alte legume fierte si nu merge. M-am gandit ca poate maninc eu prea repede, sint prea stresata si de aceea, am incercat sa maninc mai incet , nici asta nu a mers.
Stefanel nu doarme seara, desi ii dai laptic praf? Deci, de satul e’ satul!
Eu credeam ca a mea este nesatula si de aceea nu doarme, merg astazi sa ma consult cu dr, de fam.sa vad ce-mi zice.
Da, se pare ca indiferent de locatie,cred ca unii dintre bebelusii nostri sint intr-o organizatie numita “ ce sa mai facem sa ne inebunim mamicile”

pupicei,


Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Ina ce haioasa esti, auzi ce solutie sa nu mai ai gaze: sa uiti sa mananci! Pai uite-asa slabim si ajungem la greutatea ideala visata, nu?

Si eu mananc repede, de parca mi-ar lua cineva portia din fata. Oricat m-as chinui nu pot manca mai incet!

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Lavi eu m-am gandit acum rapid la cadouri pentru nasi: ptr ea, un parfum de firma - ca aici nu prea face nimeni figuri, iar Poeme de la Lancome mi se pare ca i se potriveste -, lui un telefon mobil, ca are unul antic, iar fetitzei lor - "o surioara" - hi, hi, am glumit, stiti voi reclama.
Ei, aici e aici, ce sa iei unei fetitze de 2 ani? As opta pentru o jucarioara mai desteapta pana in 1,5-2 mil. In niciun caz papusa sau maimutoi de plus ca are o gramada. Deci, mamici cu copii, ce ziceti?

Stiu ca s-a mai discutat cu ceva timp in urma, dar revin: ce ati patit cu fierul de calcat Tefal?


Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Tania, eu nu ma mai mulg de-o saptamana pentru ca nu mai am lapte. Nu m-au durut sanii, nu am avut nici o problema, s-a dus laptele asa singur-singurel. Fata mea insa ia in greutate cu lapte praf de numa'! A pus deja 1 kg si nu are inca o luna de zile. Eu ii dau Similac pentru ca ala l-am avut in casa in prima zi dupa ce am iesit din spital si cu ala am continuat. Am intrebat-o pe pediatra si a zis ca e bun, nu conteaza ce lapte praf ii dau atata timp cat micuta in accepta si creste.

Meems & Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

In primul rand va dau un link cu actele+formularele necesare pt primarii, e valabil pt toate orasele, asa ca merge sa descarcati de aici sau macar studiati formularele:
www.primariaclujnapoca.ro/Comunicate/mamici_2006-11-4.aspx, sau simplu http://www.primariaclujnapoca.ro - coltul sus dreapta cu anuntul din 4 ian.

Lavi, fierul de calcat era cel scump de la domo, nu mai am linkul, insa sunt bune Philips in general la fiare de calcat si electrocasnice mici, eu de ex am in bucatarie toata gama de Philips Cucina: filtru cafea, cantar mic bucatarie, prajitor paine, toaster sandwich, si nu mai stiu ce ca sunt in cutii aproape toate pana ne e gata mobila de bucatarie. Asa ca alege tu un fier nu neaparat cel mai scump, mai ales ca e clar ca nu vrei sa faci performanta la calcat :))

Cu anticonceptionalele am avut probleme intodeauna, fie m-a durut capul, fie am pus tone pe mine fara sa fi mancat mai mult ca inainte ci retentie de lichide, fie pur si simplu imi era greata de la ele. Dar am incercat cel putin 8 tipuri, nu le insir desi stiu ca nu erau din cele tari, ultimele ceva super-coios cu 350.000 placheta m-au dus in 5 luni la +20kg. De aceea e clar ca nu suport contraceptivele astea si nu le mai iau nici cu slujbe. Si la sterilet ma "distrez" cautand acum pe net fie cu plastic special fie cu aur pt ca sunt alergica la cupru si mai fac si la argint figuri, deci cele clasice nu merg.

Ina, trebuie sa-ti fie taaaare greu asa, insa cred ca vei reusi cu rabdare sa faci un program care incet-incet sa o aduca pe Rachel la un somn de noapte normal ca altfel nu stiu cum veti mai rezista. Tin pumnii.

Eu continui sa ma laud cu Ana care e la fel de cuminte, ba de cand cu completarea doarme si mai mult ziua, ca inainte era mai agitata. Sta cuminte in scoica cand lucrez, sau sta in pat si studiaza jucariile sau trage de ele cu sarg. Mai vorbesc cu ea si misca din gurita dupa mine, mai pun pe VH1 classic la muzica sau pe realitatea la stiri si n-am treaba. Eu cu stresul din timpul sarcinii am crezut ca voi face un bebe istericutz de-a dreptul si ca ne va chinui cu insomnii si stari de agitatie, da' uite ca nu e asa, ca in afara de rasete nu auzim altceva decat gangureli, plange fte rar, max. 1-2 ori pe zi, si atunci ca o lalai eu cu papica. Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Meems si mie mi-a recomandat o asistenta in spital laptele Similac. Doar ca nu prea am vazut pe aici. Sunt chiar curioasa: cum miroase? L-ai gustat? Ca pe mine ma contrariaza Nan-ul asta care i-l dau cu mirosul lui ciudat. Ma gandesc sa trec pe Humana.

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Of, of, ca sa pun podoabele de pom la loc(ocazie cu care am zis sa fac si ordine in dulapiorul respectiv) am pus-o pe Natutzi in scoica: a dat de vreo 2-3 ori cu manuta dupa jucarii (sau din greseala? nu stiu) dupa care s-a pus pe urlat. Acum e la sanul stang unde incearca sa doarma.

Dar macar Nati, si trebuie sa-i fac statuie pt asta, daca o data am reusit sa o culcam per noapte - am rezolvat-o. dupa aia se trezeste, suge, ragaie daca aer chef, o schimb daca face kk sau a facut ceva pishu, apoi pun in pat, o invelesc, sting lumina, inchid usa si plec. Uneori mai maraie un pic (dar nu plans, mai mult marait) si apoi se culca. La dormitorul nostru lasam usa deschisa asa ca o auzim.

Aseara s-a culcat pe la 9 dupa supt; s-a mai trezit la 1.30-2, la 6 si apoi la 10 fara 20.
Problema e cu primul culcat, ca uneori numai pe la 2-3 ne iese .

Tania dar la varsta lui e normal pt Stefanel sa se scoale noaptea tot la 3 ore. La un mom dat puteam sa ne si potrivim ceasul dupa Nati. Acum s-a mai bramburit, dar in general face o pauza de 5-6 ore noaptea.

Si eu la fel, dupa ce calc o cheste de bbc 100%, cu fierul dat la maxim, nu mai e chiar sifonata ca scoasa din _ dar nici neteda nu e. Mai mult ma enervez. Fierul meu asta antique are puterea de 1000 W, probabil d'aia. Acum o sa-mi iau unul de 2400! .
Al tau ce putere are? Poate d'aia!

Specialistelor, dar cu aburul cum e? Cand dai abur? Atunci cand la temperatura recomandata pt materialul tau, incapatanatul nu vrea sa se calce? Sau bagi abur by default?

Tania incearca si tu, fara lapte dulce. Baga in schimb iaurt, cascaval, telemea de la Sadu !

Ti-a ajuns pachetelul cu mameloanele? Virgil l-a pus ieri pe la pranz la posta. L-a intrebat
postarita:- ce contine? Medicamente?
Virgil: Nu..
postarita: Nu_mai_stie_ce? (Nu-si mai amintea Virgil var a II-a)
Virgil: Nu...
postarita: Diverse?
Virgil: Da!
Zice Virgil ca era culmea daca zicea si la diverse ca Nu.

Oricum, voia sa evite un raspuns transant!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Lavi02 in legatura cu cursul sanilor. Mie mi-au curs inca din maternitate. Uneori, acasa, cand ma aplec sa ma incalt, incep sa curga picaturi una dupa alta pe papuci si parchet si... uite ca tot nu e laptic sufient. Imi pare asa de rau dupa cel care se risipeste pe tricouri si pe alte chestii! Paradoxal, nu?

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Lavi as fi vrut sa vad fatza postaritei daca Virgil ar fi spus "doua mameloane". Hihihi!!!
Nu, nu au ajuns inca. Poate maine!

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Felicia pt cadoul pt fetita: du-te tu frumusel in Carrefour (acolo gasesti jucarii de firma la cel mai bun pret), poate si la Cora, dar eu nu prea umblu pe la Cora si cauta 1-2 obiecte - jucarii de firma: sunt si durabile, si inteligente. Un nu hotarat plusurilor, Silvia mea are cu zecile si continua sa primeasca .

La 2 ani - chestii asamblabile. De ex exista in Carrefour o masina de plastic, marisoara, cat sa zic, cam 40x20x20, verde, careia i se scoate capacul si inauntru contine cateva piese tip Lego si figurine tip Lego. Pe astea oti sa le asezi in locul soferului, pasagerului, etc, cat si pe capacul masinii. Similar era si o barcuta si un autobuz. A costa vreo 700.000 dar a meritat din plin, Silvia s-a jucat la nemurire cu masina asta.

Ideea e: chestii constructive, tip Lego, piese mari la varsta asta, sa nu poata fi inghitite. In Carrefour mai sunt si cuburi de lemn, ieftine, dar f mult s-a jucat si cu astea.

Inca nu le pasioneaza papusile si alte chestii "feminine" cum ar fi gateli, fundite etc sau vase de bucatarie, etc.- cam pe la 3 ani incep.

Deci: la 2 ani - chestii de constructie si chestii cu roti. Prefera jucariile de firma sau in orice caz fie finisate bine.

La chestiile de constructie e important sa se bage si scoata usor una din alta.

Jucariile de tras dupa ei sunt depasite, ele sunt pt 1->2 ani, cand invata sa mearga din ce in ce mai bine si asta ii preocupa.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput