Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 15
mandyksch spune:
Mama ce de polemici pe la noi....
Pisi si Boscu stiam si eu ca Novocalminul e mai bun, dar nu prea il pot folosi asa ca am ramas la Paracetamol si ceiut. Astazi dimineata aveam febra de 37,7 deci suntem pe drumul bun...Este o vorba pe la noi, o redau in traducere "mai bine sa te temi decat sa te sperii", asa ca asta e, eu intru in categoria mamicilor care isi cresc copiii dand cu capu' de pereti, mai bine sa imi dau eu cu capu' de pereti decat sa dea el, mai tarziu...
Noki, nici bb al meu de cand a luat vaccinul nu papa bine, cum ii pun tzitzi la gura urla ca din gura de sarpe, in prima zi a sarit o masa si astazi la 10 abia a supt ceva.Bine ca nu mai avem febra asa mare si sper sa isi revina.
Lordra, Ripley, noi am vrut sa-i cumparam lui bb Infarix Hexa, dar din pacate nu l-amgasit in Dej la nici o farmacie, sa nu mai spun ca in unele farmacii s-au uitat la mine ca la felul patru. La una din farmacii am gasit o doamna mai draguta care a fost dispusa sa dea niste telefoane prin Cluj si Bucuresti, a gasit ceva asemanator intr=un depozit la Bucuresti dar pe asta nu asa ca am facut vaccinul normal, poate ca nu a cautat unde trebuie, nu stiu... asta e fapta e consumata.
Canuta, bine ai revenit si te asteptam sa ne scrii mai des
Noi mai cautam medic in Cluj pt. eco la picioruse,la Spitalul de Recuperare ar fi, dar acolo trebuie sa stai la cozi si sincera sa fiu nu vreau sa ma duc sa stau ore in sir cu bb pe la cozi. Mai cautam...
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
dienutagraviduta spune:
lordra - eu incerc sa-l scot pe luca zilnic, dar mi-e cam lene, mai ales ca a acum e frig nu gluma, inghet eu in juma de ora, desi el e infofolit, n-are treaba.
totusi, asta e valabil referitor la iesirile cu caruciorul; in rest cred ca il tarasc dupa mine aproape zilnic, ca umblu dupa diverse; dar nu se pune, ca sunt predominant vizite, deci sta la interior.
eu incerc sa caut o mamica care sta in zona, pentru a iesi mai regulat; cred ca ii face foarte bine faptul ca e scos afara, il caleste.
oricum, eu l-am scos din a doua saptamana, nu cu carutul, dar cu masina da, pentru ca ne mai ducea incolo-incoace.
mamica noiembrie-decembri spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66297" target="_blank">scutec no.4
silvia_d spune:
Feteelor,ce-aveti???
Lipsa de somn,caracteristica tuturor mamicilor cu sugarei:nervozitate mai multa,nu??
Eu sunt nedormita de ieri dupa-amiaza de la 2!!!!!!
Tocmai ce-a venit sotu'de la Brasov,l-am laudat pe Stefanel ca-i cuminte,si uite ce ne facu!!:o)))
Nu a dormit toata noaptea,sau dac-a dormit,dupa o juma'de ora se trezea,si avea simptomul ala de bebe neragait:adica,isi dregea vocea din minut in minut,si era agitat la manutze,da'ragait era,de n-am stat cu el la verticalaaaaaaaaaaaaa;ii mai dadeam tzitzi,il mai kemam pe Iulian sa-l mai ragaie si el,mie deja mi se pare greu,pot f putin sa-l mai tin in brate la 5 kile,aoleuuuu,daca d'acu ma vait...
Si iar a venit matusica aia buna cu experienta pe la noi-adica sora lui Iulian,si i-am day bibe si a adormit,si iarasi s-a trezit si e marait,nu pot spune c-are colici ca nu e planset dintr-ala exploziv,ci doar maraiala!
In alta ordine,Ripley,Felicia,Tania,mamicile cu bibe:cat ii dati voi la o masa bibe,adica numai biberon,stefanel al meu are 6 sapt.
Stiu de la Lavi02 ca tb.150 ml pe kg.corp pe zi,dar mi se pare ENORM 150 ml la o masa numai laptic praf;voi ce ziceti??
S-o sun pe pediatra,s-o mai intreb si pe ea??
Pupicei
tania-z spune:
Silviutza tie asa iti da formula? 150 de ml? Eu am calculat asa: (3.5kg * 150)/7, asa ca ii dau 70-80, cam atat mai ia si el. Acum depinde daca papa si san inainte si cat suge, uneori ia numai 20, alteori numai 50 etc. Formula de mai sus e valabila la 7 mese pe zi. Daca ii dai mai putine mese, imaprti la numarul de mese pe care i-l dai. cate sapt. are Stefanel? Ce greutate?
Tania & BB Stefan
pisi-si-boscu spune:
Draga Ripley, m-ai intristat pentru faptul ca te-ai simtit jignita; tocmai cand recunoscusem mai cu umor sau nu, ca imi placeau kktzeii explozivi pentru ca si eu, ceva timp inainte aveam aceleasi probleme...Doar ca atunci nu era grupul de suport DC. Dar in ceea ce priveste atitudinea unora, nu ai dreptate. Chiar sunt cateva mamici crizate, care nu se pot abtine! In genul celor care numai copii LOR patesc cele mai groaznice chestii, numai ELE se lupta cu pampersii si cu colicii, etc.
Dar am ajuns la concluzia ca putina criza nu strica. Pe mine cel putin ma amuza. Si o sa va amuze si pe voi peste cativa ani.
Si apropo, nu m-am luat de voi. Doar am vorbit frumos - eu inca nu am jignit pe nimeni - decat pe cei carora le place sa se simta atacati. In plus, nu am inteles faza cu banii si bumbacul - eu n-am zis sa faca cineva rabat de la calitate. Mai ales cand e vorba de puiutzi galagiosi - pardon de copii. Stii, defapt, la varsta la care sunt puii vostrii, al meu era extrem de galagios. Ba chiar pot sa spun ca nu am dormit o noapte intreaga pana a facut el 2 ani.
Dordia draga, ma bucur sa te cunosc! Sa stii ca am sesizat ca de fiecare data cand cineva zice ceva, altceva decat convine, se isca polemici. Si asta e un adevar general valabil. Nu doar aici pe forum, la subiectul cu pampersi marimea 2. Si sincer imi pare rau ca va suparati ca v-am inclus in grupul cu explozii si crizulitze. Oare cum ati fi reactionat voi daca vi se intampla ce am patit eu cand Boscu' era mic? A venit o colega de serviciu la mine sa il vada si mi-a zis senina: "vai ce frumos e, ce roz e, parca e un purcelus"?!
Eu am inteles ca nu a vrut decat sa il dragaleasca, asa in felul ei, dar voi n-ati inteles ca faptul ca am denumit grupul asa din doua motive: am vrut sa va atrag atentia ca sunt si ALTE lucruri importante pentru o tanara mamica - chiar si a cumpara un fier de calcat performant/de calitate - si in al doilea rand mi-a parut amuzant sa va parafrazez: in fond voi numiti kktzeii explozivi!!!
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani