Baita copilului
Raspunsuri - Pagina 2
vladosmina spune:
Nu-i bine in funduletz, ca are doar doua luni si in plus in aceasta pozitie ii vine samponul in ochi la clatire.
Daca ii faceti baie zilnic, inclusiv pe cap nu e nevoie sa folositi sampon pana pe la 3-4 luni.
Incercati sa ii umeziti capul si parul cu o carpita inmuiata in apa astfel incat sa nu i se se prelinga apa pe fata , sau in urechi.
La doua luni l-am spalat pe Vlad singura si cel mai bine functiona sa ii vorbesc si cant tot timpul baii si sa dureze baia foarte putin( 5 min maxim). Oricum nu-i nici un bai ca plange,se intampla la multi copii.
aaaa... ati incercat cu dusul in loc de cadita, ca la noi asta a avut cel mai mare succes?
dede spune:
quote:
Originally posted by vladosmina
Nu-i bine in funduletz, ca are doar doua luni si in plus in aceasta pozitie ii vine samponul in ochi la clatire.
clar ca la 2 luni nu poate sta in fundulet - totusi, nu cred ca e nici o problema daca se "adopta" aceasta pozitie pret de cateva zeci de secunde, iar bb-ul este bine tinut de subtiori. Iar daca se toarna apa putina si se tine palma deasupra fruntii, nu-i nici un pericol ca samponul sa-i intre in ochi. in plus, schimbarea pozitie il va distrage mai mult, poate indeajuns ca sa nu mai scoale vecinii ;-)
DeDe
cristinuca spune:
hei sa va spun cum a fost al mine....scorpia de soacra-mea in primele doua saptamani a insistat sa o spele ea, de fiecare data cand o spala copilul urla ca din gaura de sarpe (cred ca nu ii punea suficienta apa si nu ii placea asa), si nu se mai oprea decat dupa ce o imbracam si fuga la tata. Insa am preluat stafeta pentru ca numai suportam eu ziceam ceva si ea facea ce stia ea. In momentul cand am inceput sa o spal eu totul s-a schimbat, acum cand vede albiuta ei roza si se apropie ora de baita parca e un facut daca doarme se trezeste automat iar dupa ce o dezbrac si o ridc in picioruse sustinuta incepe sa topaie spre cadita, ii place sa o speli si sa se joace ea cu apa parca o mangaie.
Eu cred ca trebuie sa schimbi tactica, nu stiu, poate e devina samponul, poate apa e prea rece sau prea calda sau prea putina, poate ia intrat vreodata din greseala apa in ochiori sau urechiute sau cine stie.....poate chiar nu ii place sa o speli pe cap. Eu cunosc bebei care nu le place sa fie pieptanati.
Curaj vei reusi.
Madalina si Ana Cristina
bebetica spune:
Baita pt. BB Stefan este unul din cele mai frumoase momente ale zilei. Pur si simplu juniorul, ne duce la usa de la baie si nu mai vrea sa plece de acolo pana cand nu intram si purcedem la inceperea pregatirilor. Nu plange deloc, doar se supara putin cand spunem "gata baita".
La 11 luni, cat are acum, ne confruntam cu o mica problema si anume: nu vrea sa adorma dupa baita - vrea sa ne jucam. Ei bine de cateva zile bune nu mai reusim (indiferent de ora la care facem baita) sa-l convingem ca trebuie sa faca "nani-nani".
De la prima baita folosim acelasi sapun Nivea for Kids si acelasi
sampon Jhonson Baby No More Tears. In acest fel nu avem probleme de adaptare.
Folosim jucarii si vorbim foarte mult cu el. La incept se joaca putin in apa dupa care facem procedura completa de spalare.
Mai nasol este ca se ridica in picioruse cautand noi puncte de atractie. Ne certam putin dar BB nu se supara.
Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598