Baita copilului
In primul rind dorim sa va multumim tuturor pentru sfaturile acordate, si sa nu cumva sa credeti ca nu facem tot posibilul ca baita sa iasa cit se poate de bine: cintam, chiar ne jucam in baita, pina sa ne spalam pe caputz, masuram temperatura apei, sampoane - Jonson, Nivea... Iar baita este facuta de ambii parinti nu de altcineva. Concluzia pe care o trag este ca deocamdata trebuie sa acceptam situatia ca atare si sa incercam sa ne perfectionam cu timpul, in functie de reactiile puiului. Mai ales ca nu este singurul bb care se manifesta in acest fel.Va multumim, si de-abia asteptam sa va fim de folos cu un sfat.
Beatrice, Lacra si Edi
Raspunsuri
Ortansa spune:
Cei mai multi bbei plang la baita,mai ales cand sunt spalati pe cap.Aveti si voi grija sa nu fie apa prea calda sau prea rece,saevitati cat se poate sa nu-i intre apa in ochisori-poate se sperie...si "manevrati-o" cat mai bland la baita,nu faceti miscari bruste.Peste 2-3 luni va incepe sa fie interesata de lucrurile din jur,asa ca va uita de spalatul pe caputz:)Eu zic sa aveti multa rabdare ca va trece si asta.
Ortansa-deX mamica crede ca:
E ceva in neregula daca ai intotdeauna dreptate.(Murphy)
cl spune:
quote:
Cei mai multi bbei plang la baita,mai ales cand sunt spalati pe cap.Aveti si voi grija sa nu fie apa prea calda sau prea rece,saevitati cat se poate sa nu-i intre apa in ochisori-poate se sperie...si "manevrati-o" cat mai bland la baita,nu faceti miscari bruste.Peste 2-3 luni va incepe sa fie interesata de lucrurile din jur,asa ca va uita de spalatul pe caputz:)Eu zic sa aveti multa rabdare ca va trece si asta.
Ortansa-deX mamica crede ca:
E ceva in neregula daca ai intotdeauna dreptate.(Murphy)
iar cu putin timp inaintea spalarii pe cap incercati sa-i abateti atentia cu niste jucarioare. Faceti putin "circ" pana terminati cu spalatul. Poate reusiti sa-i distageti atentia si sa o pacaliti. Bafta!
Claudia
Adela spune:
O baita corecta? Hm.... Cu blandete si muuulta rabdare. Apa sa fie de 37 grade fix! Sa nu ii fie foame, nici somn.... Si daca a papat sa astepti cel putin 1 ora pana sa-i faci baie.
Julia nu a plans niciodata la baie ba chiar ii place ....acum mai are un pic si plange daca o scoatem!.... Dar si eu si tati ii incurajam orice prostioara pe care o face asa ca e tare fericita.
Adela &Julia
cristina liliana spune:
Parerea mea este ca ar trebui sa schimbati samponul folosit,poate nu-i place si ar trebui cumparat un alt sortiment de sampon fara lacrimi.
Copilul trebuie sa aiba incredere in cel care il manipuleaza la baie,trebuie tinut strasnic, sa simta ca nu i se intampla nimic alaturi de cei de langa el.Cum au zis si fetele:apa 37 grade fix,baia sa nu dureze mai mult de 5 minute,copilul sa nu fie obosit,nici flamand si nici satul.Sunt chestii trecatoare ,asa am patit si noi.
Cristina Liliana
Indra spune:
Mie imi plingea Anisia la daca ii era foame. Pur si simplu nu te mai puteai intelege cu ea, inebuneai cu totul
Dar i-am prins smecheria... ii dadeam doua trei guri de lapte, se potolea si dupa aia totul era super
Si uite asa am ajuns acum sa ne balacim pe rupte in cadita, care a fost mutata in baie, si pe capusor ne clatim bine cu dusul!! Si totul numai un zimbet!
Rabdare multa!
Dana & Anisia
dede spune:
io te-as mai sfatui sa incerci sa o tii in pozitie verticala (in funduletz) atunci cand o sapunesti/clatesti pe cap. poate merge. oricum, mult succes si rabdare
DeDe
diana904 spune:
Catinca mea a plins la spalatul pe cap pina pe la 3 ani. Am schimbat sampoane, am facut circ..degeaba. Ajunsese sa-mi spuna inainte de spalatul pe cap "vezi mami ca eu am sa urlu". Apoi a devenit mai cocheta, i-am spus ca parul e mai lucios, miroase frumos dupa spalare si ca trebuie sa tina capul pe spate astfel incit apa sa nu-i mai vina pe fata. Acum totul e ok. Bafta si rabdare.
cisa spune:
poate ia-ti dat sampon in ochi sau apa in urechi si acum ii este frica! si noi avem mici probele cu tetita noastra la spalatul pe cap cu toate ca este mai mare are 1 an si 7 luni. insa asta este situatia, mergem inainte. o sa ne obisnuim o data si-o data.
cisa si andu (de la ruxandra)
mcrmiki spune:
Cred ca trebuie sa aveti rabdare. Bogdan are 2 ani si 3 luni si mai face figuri si acum cand trebuie clatit pe cap. Pentru moment sa aveti grija sa nu fie flamanda sau prea obosita si pe parcurs sa-i aratati tot felul de jucarii sa-i distrageti atentia. Bafta si multa rabdare!
Miha & Bogdan
Danza spune:
Danutz cat a fost micutz nu plangea practic deloc la baitza. Primele cateva zile se speria doar cand il scoteam din baie de cap. Apoi s-a obisnuit si numai ii spuneam "acum iesim din baie", atunci el cauta mainile mele si se tinea. Plus la asta noi am folosit cu succes un suport din burete pt. caduta, care se punea pe fundul caditei si te scuteste de oboseala de a-l sustine de sub ceafa cu o mana iar cu alta de a-i turna apa pe el ca sa nu inghete. In zona capului era mai gros (cca 15 cm) in timp ce la picioare era mai subtire (cca 1-2 cm) si avea reliefata forma corpului copilasului, astfel incat micutzul incapea minunat si statea bine si linistit, avand siguranta ca nu se inneaca.
Mai tarziu am trecut la cada mae pt. ca vroiam ff mult sa-l invat sa inoate, dar imediat ce-l puneam pe spate tipa ca din gura de sarpe, pt. ca nu simtea sub el decat...apa. Am renuntat evident. Oricum se va invata el candva sa inoate.
Acum plange numai cand vreau sa-i clatesc capul in cada, culcat pe spate. I-e frica probabil sa nu-i intre apa in ochi. Dar cand i-l clatesc cu dusul (noi o numim ploita, iar Danutz "piti-piti") nu se teme deloc, ba chiar incearca sa prinda picaturile cu manuta.
Deci, totul tine, cred, de modul in care puiu percepe apa, ritualul acesta si desigur de siguranta pe care o are in apa.
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz
paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599