Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 14
Ina869 spune:
Ripley , inseamna ca la voi scoicile sint alt model, ca eu ii pun lui Rachelina un pledutz in el dar tot inclinata sta, nu ai cum sa o pui pe spate, asa sint toate modelele pe aici.
Da' mezeluri de ce nu avem voie sa mancam, am vazut ca s-a mai scris dar nu am vazut motivul..
Pitzirica mea a adormit intr-un final pe la ora 15 - a stat treaza de dimineata de la ora 7- astazi mi-a scot fire de par alb...o mie! CUm nu stau linga ea, cum incepe sa urle, ii cade suzi la fiecare minut...of!
Alina, am incercat si eu varianta aceea, la noi nu este problema cu adormitul seara, adoarme relativ usor, dar cum o pui in patutul ei ia foc, zici ca o pun pe carbuni incinsi.
Pupi! pupi!
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)
lavi02 spune:
Fetele, multumesc de raspunsuri in privinta feroteniei de calcat.
Ripley, tu ai cumva Philips din asta (mov)?
http://www.altex.ro/?domeniu=Electrocasnice%20Mici&gama=Fiare%20de%20calcat&subgama=NA&model=GC3240
(230 RON)
Sau tu, Noki?
sau din asta (mov)?
http://www.domo.ro/produs.php?id=P:3228#detalii
(320 RON la Domo dar 310 la Flanco)
Primul e binisor mai ieftin dar nu stiu: rezervorul de apa de 200 ml cat iti ajunge? Celalalt are de 350.
Al tau are sistem automat de infasurare a cablului?
Dupa ce m-am uitat un pic pe net m-am razgandit cu pretul: vreau sub 4 milioane, chiar sub 3,5.
Ce ziceai ca nu face... acuma nu putem sa le avem pe toate!
Sotul meu s-a pasionat brusc de problema cautatului de fiare pe net. A gasit el recomandari ca cel mai misto ar fi un anume Rowenta la 99 USD dar bineinteles ca la noi nu se gaseste modelul respectiv. Iar cand le-am vazut in poze: clar Philips-urile sunt mai dragute! Iar cele mov cu atat mai mult. Plus ca de Philips ziceti si voi ca-s bune.
Feature-urile par cam aceleasi si la Philips si la Rowenta.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
mimi_dumy spune:
Lavi02, bine faci ca ai in vedere cumpararea pompitei minune, nu o sa-ti para rau; nu stiu daca ai vazut filmuletul de pe site-ul lor, asa sta si fetita mea la scos nu scoate un sunet, eu o tin si tati manevreaza pompita; nu este nici scumpa -400.000 lei(in comparatie cu chicco care e 180.000 si nu reusesti sa scoti decat un pic) si este bine si ca ti-o livreaza la domiciliu(pt bucuresti).(sunt o gramada de mamici pe site care o recomanda la parintii intreaba , parintii raspund)
in legatura cu fierul de calcat eu iti recomand Philips Elance 3100 , am dat pe el cam 2,5 mil ,dar are un singur defect - nu calca singur rufele ; nici eu nu ma omor cu calcatul, noroc cu mama saraca.
tania si noi am avut o perioada cand ne-au aparut bubite pe fata si am sters-o doar cu ser fiziologic, au durat cam o sapt.
cu kakuta si noi avem probleme, facem la 3 zile si numai cu supozitor, i-am pus supozitor prima si a doua zi dupa ce a facut si nimic, dr a zis ca laptele meu nu are reziduri si peste 1 sapt sa-i introduc treptat sucul de fructe si poate se regleaza si ea.
de azi am inceput sa-i dau calciu 5 ml timp de 10 zile, dar are un gust nasol si nu-l accepta decat amestecat cu ceai.
Morgano spune:
Lavi, e al-2-lea mov, cel de la domo al meu. Idem nu sunt amatoare de calcat, noroc cu femeia de la curatenie si cu Marius care mai calca el, dar cablul nu se infige automat la loc.
Ina, si scoica mea e scaunel de fapt in pozitia normala, e Chicco ca firma, insa cu perna aia tare ajunge aproape drept.
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
Bic spune:
Noki si noi am avut o noapte mai grea azi noapte. Sper sa fi fost doar pentru ca era frig in casa. Ne-am pus in termostat nou si am uitat sa-l reglam asa ca la 3 noaptea ne-am trezit toti trei in aceeasi secunda ca ne era frig!
Ripley, desi mie mi s-au terminat lohiile de prin saptamina a treia, tot simt ca ma dor ovarele, asa ca inainte de venirea ciclului, care nu mi-a venit inca.
Si apropos de dureri, fetelor, eu de cind am nascut am ameteli, ceea ce n-am avut niciodata. Mi s-a spus ca as putea avea fie ceva pe sistem endocrin, fie de la epidural. Asta ca sa ma enervez si mai tare ca am luat epidural. Dintre cele care ati nascut cu epiduarl, mai are cineva ameteli?
Despre noi: am facut azi vaccinele, patru: de hepapita B, tuse magareasca, polio si inca ceva ce-am uitat si nu stiu unde am pus hirtia cu abrevierile. Smaranda a fost foarte cuminte acolo, adica a plins cit i-a infipt seringa apoi cind am luat-o in brate s-a linistit. Dar acum e cam siciita.
Ei, si a reusit maica-mea in sfirsit sa ma streseze cu greutatea.... Sma are acum 4859 kg si 58 cm. La lungime e la 75%, dar la greutate e sub 50%. Doctorita mi-a spus ca totul merge foarte bine, dar eu fireste ca ma ingrijorez. Incep sa ma intreb daca laptele meu nu e bun, daca Smaranda nu-si ia cit trebuie si alte prostii din astea. E adevarat ca de mult ori cind suge se framinta si miriie, si lasa sinul dupa care se repede cu furie asupra lui... Are ca sa zic asa "a love-and-hate-relationship" cu tzitza lu' mama.
Nu mai spun ca de ieri sta cite o ora la sin, de ma omoara cu zile.
Pe de alta parte, ea e vesela si fericita, zimbeste din ce in ce mai mult, deci nu pare sa fie in neregula.
Ina, cu dreapta dai, cu stinga primesti.
Despre . voiam sa va intreb si eu daca vreuna a singerat dupa ce a reluat activitatile? Eu am singerat un pic. De jenat, m-a jenat un pic cusatura, dar nu f. tare si vorba Dienutei, am uitat repede.
Voi la ce spuneti scoica?? La scaunul de masina? Smaranda sta ziua in el. Dar nu sta in fund, ci mai degraba la 45 de grade. Cred ca asa sint toate. In ultimele zile de cind are guturai am lasat-o si noaptea sa doarma in scaun ca sa stea intr-o pozitie mai ridicata decit in patut.
Smaranda, 03.11.2005
meems spune:
Tania, si Rianna are bubite pe fata, le-a avut de cand am iesit din spital si tot ii apar. Eu o spal zilnic cu ceai de musetel si se pare ca-i face bine, desi nu am scapat de bubite, dar se mai imputineaza. Ieri cand am fost la dr. pentru raceala am intrebat si de bubite si ni s-a spus ca e foarte normal sa le aiba si pot aparea pana la 3 luni.
Bic, tu ce-i dai Smarandei de guturai?
Meems & Rianna
silvia_d spune:
Neata fetele,n-am mai intrat de multisor dar de citit v-am citit!!
Mama a plecat si am cam fost singurica,si voi stiti ca nu prea am stat prea singurica de la nasterea lu'bebe,asha ca am dat proba de foc:rezultat:n-am dormit toata noaptea,bebe a dormit si-a gemut in somn,a tras bashinutze,a plans,a suspinat,si ca si Noki-am patutul la 20 de cm de nasul meu-asha ca va-nkipuiti ce-am dormit!!
Bineinteles,lapticul e din ce in ce mai putin:asha ca masa de la 5 dimin:90 ml laptic Humana.
Lavo02,am cantarit ce-am cantarit,si m-am lasat pagubasha,ca mi-am cam dat seama cam cat contin sanii mei laptic:pai ce ziceti voi,fetelor?La sani cat balonul,e posibil sa scoti din amandoi doar 110 ml???
ceea ce-mi confirma teoria ca-mi vine menstra si sanii sunt umflati de la inflamatia hormonala,respectiv,pacatosul de estrogen,nu?
Simina,tu ce zici?? E posibila teoria?
Ripley,da-mi si mie niste sfaturi,cum faci tu cu mesele sa nu le mai combini,adica cand cum,etc...cum faci impartirea lor,de-ti iese asha de matematic,ca noi ne-am invatat cu tzitzi-n gurita,kiar dupa bibe,asha ca...
Si cam cat sa dau?Sa-ntreb pediatra?bebele meu are aproape 6 sapt.
Eu stiam de 150 ml per kg.corp in 24 de ore.E bine?lavi,tu ce zici?
Aaaaaaaaa,in leg.cu FLATULIN:ce mai inventeaza astia Doamneeeeeee,adicatalea sa dau pe burtik,la suprafata,pe piele-care e o bariera naturala-si se vede efectul anti-colici,anti-balonare...haiaosa gluma-astia de la Wallmark o sa inventeze si balonul de inspirat aer curat,adica butelii cu aer...:o))
lavi02,te sun azi dupa-amiaza,in leg.cu cantarul,azi o sa ti-l aduc!
Pupicei multi
pischi2003 spune:
Buna dimineata !!
Dupa cum va spuneam ieri, am fost la pediatra pt. ceva sfaturi si la cantar. In doua sapt. a luat 400 gr., fata de 300 gr. tura trecuta. Eu ma declara super multumita, la cat mi-a vomitat in zilele dinaintea cantaririi.
Am intrebat de capusorul Alien - mi-a zis, la fel ca si cartile si voi, ca in timp se modeleaza si va fi ok. Mai aveam nelamuriri legate de vaccinul facut in spital, care se inrosise si avea putina pojghita. Si asta e ok, inseamna ca organismul a reactionat bine la el.
Gogolos, sa stii ca si Alex a mea se inneaca la san, cand e lacoma si abia incepe sa pape. O bat putin pe spate si o ridic putin,apoi astept s-o aud ca respira iar si o vad ca-i umbla gurita dupa tzatza.
Ieri, desi dimineata era ger rau, spre 2-3 era chiar frumos afara. Imi pare rau ca nu am scos-o si in zilele anterioare cand iar mi s-a parut ca era f. frig. Spre dupa-amiaza se mai incalzeste putintel.
Eu fac 6 sapt. joi, sa vad cum are mama liber sa stea cu fata si sa merg la control. Vreau sa vad si ce metoda contraceptiva sa adoptam. E adevarat ca ne-a trebuit mult pana s-o avem pe Alexuta(era sa ne apucam si de tratamente, ca ni s-a zis ca fiecare dintre noi avem sanse mici sa putem face copii) dar trebuie sa avem in vedere ca doi ani trebuie sa astept refacere tesuturilor, dupa cezariana. Al meu sot, cu ochisori mari, ma intreaba daca as mai avea curaj de unul, ca prea mari au fost emotiile, stresul........ Eu as cam mai avea... , incepe sa-mi placa.
Va pup si o zi super!!!
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
rucsi spune:
Buna dimineta tuturor mamicilor . Am vazut mai multe fete scriind despre bubite pe fata. Si bebeul meu a avut si am incercat cu tot felul de creme si nu i-au trecut. In final mi-a recomandat pediatra Dermacare si l-am incercat fara prea mare incredere si totusi minune - i-au trecut. Deci puteti incerca.
Eu am alta intrebare : bebelusilor vostrii le tremura gurita ? Si daca le-a tremurat , pana la ce varsta s-a intamplat asta ? Sunt tare ingrijorata, m-ar ajuta mult raspunsurile voastre.
dienutagraviduta spune:
mie din toate muncile gospodaresti, calcatul imi place cel mai tare ... zau. de aia lui luca eu nu ii fierb hainutele, nici nu le dau doua clatiri, ca se labarteaza ca draq, dar le calc intotdeauna, si imi face placere. fiara - merge foarte bine : 350.000 din piata de la tarabe, luat de mama acu vreo 3 ani, cand m-am mutat singura. n-are saracu nici un cusur, ba calca si camasi de bumbac !!!! dar stiu ca la unele femei mai putin baftoase fierul e o adevarata obsesie ... cum ar fi sor-mea, care a schimbat vreo 3...
oricum, m-am cam tavalit de ras cu fierul sub 5-6 milioane ... se vede lavi, ca nu ti-ai mai luat fier de pe vremea lui pazvante chiorul ... aaa, am vazut prin metro si niste mese de calcat smechere, la vreo 4 milioane, d-alea cu fir cu tot, de le bagi direct in priza ... io am d-aia de 200.000... buna si asta, numai ca nu e prea teapana : nu merge sa facem sex pe ea : ameninta sa se crape.
nu-i asa ca sunt nimfomana ?
referitor la protectia impotriva sarcinilor nedorite : eu stiam ca pana nu terminam cu alaptatul, prezervativul va fi cel mai bun prieten... si aici e loc de variatiuni pe aceeasi tema : de la 7-8 mii de lei bucata, pana la 50.000 bucata, cu bilute si nervuri pentru cele mai nabadaioase, sau cu diverse "arome", pentru cele carora nu le place gustul "natur" ... dar cred ca se gasesc si ceva prezervative saltate peste suta de mii bucata, ceva deosebit dom'ne, de import, pentru cunoscatorii fini ...
eu ii las bubutele bietului copil in pace, ca sunt de la lapte; asa am primit instructiuni de la doctorita.
scoica avem si noi, da ii zicem "cosulet"; ziua nu-l pun pe luca in el; il folosesc cand imi fac mii de draci ca trebuie sa plec singura cu masina pe undeva (are o tona, mai ales cu copilul in el): dezactivez air bag-ul din fata si il prind pe scaun, in centura de siguranta.