Vigantol - pana la ce varsta ?
Raspunsuri - Pagina 4
silvana_salajan spune:
Noua ne-a recomandat vigantol in lunile cu "r" pana la 7 ani. Nasei mele i-au zis sa stopeze vigantolul pe la 6 luni. Depinde de copil. Am creat un topic cu subiect asemanator. Eu cred ca doar un pediatru poate stabili asta. Si inca ceva: vigantolul e ulei din ficat de morun (asa am citit in prospect). In cat timp se rancezeste uleiul? Nu cred ca intr-o luna.... Ce daca e desigilat? Ca doar nu tin capacul deschis? Eu cred ca se poate tine mai mult, totusi. Ar fi scris sau ar fi facut sticlutele mai mici, sa nu omoare atatia moruni....
florentza spune:
Pana la 18 luni zilnic, apoi numai in lunile cu "r" pana la 3 ani.
Eu asa stiu, acum depinde de medic...el decide ce si cum.
Florentza si Alexandru 1 an si 10 luni
" Femeia se realizeaza prin casnicie si devine fericita prin maternitate"
florentza spune:
quote:
Originally posted by silvana_salajan
In cat timp se rancezeste uleiul? Nu cred ca intr-o luna.... Ce daca e desigilat? Ca doar nu tin capacul deschis? Eu cred ca se poate tine mai mult, totusi. Ar fi scris sau ar fi facut sticlutele mai mici, sa nu omoare atatia moruni....
Mie mi-a zis medicul ca sa dau dintr-un flacon o luna...atat.In prospect scrie ca e stabil 6 luni...insa probabil ca isi mai pierde din efect si atunci degeaba ii dai...
doradora spune:
cand am iesit din maternitate, ne-a dat vigantolul pana la 14 (!)ani, dupa o schema pe care am pus-o atat de bine, ca nu stiu pe unde e. dar o s-o gasesc eu. mi se pare putin cam mult, dar neonatoloaga e buna, e o dr care activeaza si aici, pe forum, la colegiul medicilor-parca asa se cheama.
chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
pentekraluca spune:
offfffffff!nici nu mai stii ce sa faci
am uitat si eu de mute ori sa-i dau vigantol am scris si pe biletel lipit pe frigide ;l-am pus si in fata la tv dar tot .....,pedriata noastra a spus sa-i dau pana se termina sticluta deci nu ca sa o schimb la o luna sau spataman....(o sticluta imi tine si 3 luni pt ca uit sa-i dau)si am inteles din auzite de prin parc ca se da vigantol pana se inchide fontanela!iar de D2 injectabil nu stiu nimic doctorita noasta nu a pomenit de asa ceva si i-am dat calciu pana acum de vreo 3 ori(avem 1 an si 2 luni)
va pup !nopate buna !
florentza spune:
Sora mea a nascut acum 3 sapt. la Maternitatea Cantacuzino.La iesire i-a dat o foaie scoasa la imprimanta cu ce produse sa fol. pt diverse probleme ale BB-ului.In josul pag. scria ca Vigantolul sa-l utilizeze 1 luna de la deschiderea flac.
Doctorita voastra ce zice ?
flaviutza spune:
Vigantol-in primele doua luni. apoi deloc. bine, i se inchidea si fontanela prea repede. vitamina d se sintetizeaza in cantitatea corecta prin expunerea pielii direct razelor solare. cat mai des cu putiinta,atunci cand timpul o permite.inclusiv iarna.asa si numai asa se sintetizeaza doza corecta, in mod corect (adica pe cale naturala). altfel risti supradozare cu efectele pe care, banuiesc, le stie toata lumea.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
pentekraluca spune:
ieri am fost la medicul de familie si chiar am intrebat de curiozitate cat termen de valabilitate are vigantolul de la deschidere si mi-a raspuns ca pana se termina sticluta si un an de zile ca nu are termen de valabilitate si sa nu-i mai dau decat din septembrie incolo.
Sheannamp spune:
Autor: Dorsilia
Subiect: Calciu total putin peste maxim
Trimis la: 02/05/2007 13:18:31
fetita mea de 4 luni jumate are Ca total 11,4, dupa buletinul de analiza e putin peste valoarea maxima...ma intreb in acest caz daca administrarea Vigantolului nu cumva e nefavorabila, pt ca pe prospect scrie ca se intrerupe administrarea daca apare hipercalcemie, sau ca da hipercalcemie daca e administrat cand nu e nevoie, asa ceva....
eu nu-i mai dau desi pediatra zice sa-i dau. Am impresia insa ca ii taia si pofta de mancare
voi ce ma sfatuiti? sai mai dau, sa nu-i dau? e in pericol de rahitism fara vigantol oare?
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: emasto06
Raspuns la: 02/05/2007 13:38:46
Este foarte posibil ca valoarea Ca din analiza sa nu fie chiar reala. Mi s-a intamplat de 2 ori sa fac aceeasi analiza la doua laboratoare diferite in aceeasi saptamana si sa primesc raspunsuri diferite.
Eu cred ca fetitza ta la 4 luni sta foarte bine cu Ca si nu trebuie sa-ti faci probleme.
Deasemenea cred ca trebuie sa ii dai Vigantol in continuare pentru ca este micutza si are nevoie. Dar eu nu sunt medic, ar fi bine sa intrebi pediatrul inainte de a lua o decizie.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Gandacel
Raspuns la: 02/05/2007 13:42:25
Lui Bogdan i-a iesit calciul peste limita maxima cand avea vreo 6 luni, insa nu se pune problema de hipercalcemie, totusi. Copiii alaptati la san au de cele mai multe ori o valoare ridicata a calciului. Nu te ingrijora. Da-i in continuare vigantol, daca zice medicul. Osificarea craniului, eruptiile dentare, cresterea oaselor, toate astea au nevoie de calciu. Analizele ne arata calciul din sange, nu pe cel din intreg organismul... intelegi?
Autor: Dorsilia
Raspuns la: 02/05/2007 19:16:00
Fontanela o oare 1/1. Iar unghiutele se simt sunt tari cand i le tai.
Autor: patou
Raspuns la: 04/05/2007 18:21:12
daca fetita ta e alaptata la san atunci are nevoie de vitamina D, daca
mananca formula atunci nu are nevoie de nici un supliment caci laptele
praf contine cantitatea de vitamina D necesara.
Sheannamp spune:
Autor: buclu
Subiect: vigantollten
Trimis la: 27/09/2007 10:49:29
Am un baiat de 3ani si 2 luni si medicul mi-a recomamndat sa-i dau cate o pastila de vigantoleten in toate lunile care contin litera"r". Voi le mai dati copiilor vostri asa ceva si pana cand (pana la ce varsta)?
multumesc.
Autor: Monica-Elena
Raspuns la: 27/09/2007 12:04:42
Da se da pana la 2 sau 3 ani in functie de pediatrul care recomanda zilnic si apoi pana la 7 ani in lunile cu r. Acum depinde de cat vigantoletele ptr ca pastilutele sunt de 500 UI, 1000UI etc
Autor: loryi1974
Raspuns la: 27/09/2007 13:50:38
I-am dat pana la 2 ani si2 luni(era aprilie) si apoi nu i-am mai dat.Acum are 4 ani si 7 luni.Am procedat asa la recomandarea medicului.Ea sta mult in aer liber.
Autor: otilica74
Raspuns la: 27/09/2007 13:53:05
Noi am luat Vigantol pana la 2 ani si acum luam in lunile cu 'R' vigantolleten 1000 cate un comprimat pe zi, si osteocinnezine cate un comprimat pe zi in primele 15 zile ale lunilor cu 'R', este un fel de calciu dar este produs de cei care fac si oscilococcinum, deci e homeopat, la recomandarea medicului desigur!