Diabet zaharat la copii! (2)
Raspunsuri - Pagina 4
ana_miti spune:
Nina, in mare cam asta este meniul si la noi. fainoase la greu, banane, napolitane , biscuiti si chiar ciocolata pentru diabetici.
Credeam ca Alina mananca mai bine decat Alex, fiind mai mare. Vreau sa mai reduc din fainoase, sa pape si el lugume, altfel de fructe....este deja cam grasut pt varsta lui, are aproape 15 kg.
Alexutu a devenit si el mai intelegator, numai plange la insulina....chiar stie ce trebuie facut cand vede ca scot pen-ul.
Ce se mai aude de Diavit-ul ala?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_miti/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
ana-maria si Alexandru Andrei(7 oct.2004)http://www.cat.pscomp.ro/yap/
Anina_n spune:
CristinaT, multumesc pt. borcanelul de ciocolata ! Esti o scumpa, te purtam in gandurile noastre !
Ana, eu am noroc ca ii plac fructele Cristinei, insa legumele...nici sa le vada. Iar napolitanele si biscuitii nu prea o atrag. Ciocolatica, insa, da, dar cu moderatie, caci nu vreau sa-i inlocuiesc ceva sanatos cu ea.
Apropos, ati primit invitatie la clinica de la Buzias ?
Noi, da, i-am dat curs, iar acum asteptam raspunsul.
Diavit, noi am primit de la o mamica(Raluca, ) inimoasa din Cluj, am inceput tratamentul cu 1 pastila/zi, dar nu are nici un efect, inca. Sa mai treaca 1-2 zile si trecem la 2pastile/zi.
Azi, Cristina s-a trezit cu nasucul infundat. Sper sa nu-i avanseze raceala, sa-i venim noi de hac, ei.
Sanatate si numai bine !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabetul zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68472" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56032" target="_blank">Copii capricorn
SimonaU spune:
Din intamplare am dat peste o stire. E vorba de o noutate medicala in lume: insulina ce poate fi inhalata! Poate va ajuta cu ceva! Detalii aici http://www.babycenter.com/news/?id=530634#story
Sanatate la copilasi!
ana_miti spune:
Si cand plecati la Buzias, in ce perioada v-ati programat?
As vrea sa sun si eu pt o programare, mai ales ca noi nu am fost niciodata acolo, in perioada 19-31 martie.
Poate mergem impreuna. Ce bine ar fi!!!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an
Anina_n spune:
SimonaU, multumesc pt. link ! Noi aflasem la radio stirea. Asteptam sa ajunga si in Ro, dar am inteles ca, totusi, nu exclude renuntarea totala la injectarea insulinei.
Ana, noi am vrut sa mergem vara, sa o luam si pe mamam mea cu noi, sa stea intr-o pensiune in Buzias, sa fie cineva care sa ne mai aprovizioneze cu cate ceva, caci tare greu a fost la Mures, fara nimeni apropiat in preajma.
Dar mi-au scris ca in vara este foarte aglomerat, fiind copiii in vacanta si mi-au sugerat sa mergem imediat, acum, in februarie, fiind intr-o perioada mai aproape de diagnosticare. Ceea ce imi este imposibil. Mai incerc in mai, macar sau la toamna, daca nici in mai nu se poate. Cristinei ii merge bine acum, nu vreau sa o duc iarasi intr-un loc plin de halate albe. Vreau sa fie in perioada ei de vacanta, sa fie ca intr-o tabara, sa nu intrerupem gradinita, caci si asa ii este greu dupa fiecare vacanta sa se reintegreze.
Mi-ar place tare mult si mie sa mergem deodata, acolo, am avea si noi posibilitatea sa ne intalnim.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabetul zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68472" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56032" target="_blank">Copii capricorn
Anina_n spune:
Ana, am reusit sa ne inscriem pt. perioada 11.05 - 24.05., astfel incat Cristina sa nu piarda serbarea de sfarsit de an la gradi.
Puteti merge si voi atunci, sa ne putem intalni ? Ar fi foarte frumos !
ana_miti spune:
Bravo, Nina!
Din pacate , nu putem merge in seria voastra.
Am facut deja programare si vom merge in perioada 19-31 martie.
Incepem sa ne pregatim...desi va fi foarte greu sa ma hotarasc ce trebuie sa iau dupa noi. In afar de hainute si jucarii...stiu sigur ca voi lua tzarcul(pautul) lui Alex. Noroc ca se pliaza si putem sa il transportam.
Va fi greu pe drum....cred ca vom pleca noaptea ...ca sa doarma copilul pe drum. Si asa imi este frica.....el cand plecam pana la Bucuresti, la control...intotdeauna face hipo si nu stiu de ce. DAr la atatia km?
Asa noaptea am zis ca va dormi in masina si sa speram ca nu vom avea probleme.
Cine a mai fost la Buzias si stie cum este pe acolo, sa imi povesteasca si mie cate ceva...conditii de cazare...program zilnic, ce investigatii se fac la copii, despre mancare....cat mai multe..ce trebuie sa contina bagajul...
Anina_n spune:
Ana, de drum imi este si mie groaza, mai ales ca vom merge cu trenul.
Abia astept sa mergeti si sa va intoarceti, sa ne povestiti cum a fost.
Ce face Alex , cum ii merge ?
Cristina este racita, abia acum a inceput sa-i curga nasucul. Cred ca o mai tine si sapt. asta, astfel ca isi va relua gradinita numai satp. viitoare. Cu glicemiile stam binisor... insa, tot se mai iveste cate una prea ridicata sau mai scazuta, asa, pe neasteptate.
Sanatate si numai bine !
ellen spune:
Fetele va rog mult sa-mi trimiteti si mie pe mail (elenamarin@yahoo.com) tot ce stiti despre alimentatie pentru Diabetici.
Tatalui meu i-au iesit la anlize ca are diabet si incercam sa ne documentam cu tot ce trebuie sa facem.
Va multumesc mult de tot!
Anina_n spune:
Buna, Elena !
Imi pare rau pt. tatal tau ! Sa fie puternic si sanatos, sa poata trai frumos cu aceasta boala !
Cred ca are diabet tip 2, tatal tau. Poti afla mai multe despre alimentatia sanatoasa pt. un diabetic, aici si www.romedic.ro/boli/endocrin/diabet.htm" target="_blank">aici.
Cum i s-a spus deja, cred, are nevoie de un regim alimentar sanatos, miscare multa si sa se tina de tratamentul primit de la medic.
Cauta prin librarii, carti despre dieta in diabetul zaharat. Pt. adulti se gasesc. Daca imi mai amintesc ceva, revin.
Sanatate si numai bine !
Revin cu o carte excelenta despre diabetul tip 2, contine multe despre alimentatie, tabele cu valorile nutritive ale unor alimente.
www.cartea-ta.ro/index.php?Cod_Sesiune=1a3eb258a90042be5df4f1dd86909bbe&Page=Carti&Optiune=SaltLaPagina&Pagina=2&" target="_blank">Diabetul de tip 2 - Diabetul zaharat - Rosemarie Franke, editura Gemma 2003