Diabet zaharat la copii! (2)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Diamyd, vaccinul facut de firma suedeza poate oferi la limita protectie impotriva anticorpilor GAD.
In diabetul de tip 1 sint insa mai multe tipuri de anticorpi(IGA, ICA, anticorpi la insulina...etc). GAD e cel mai raspindit, in schimb numai 60-70% din diabetici au anticorpi GAD. Si numai 80% dintre diabetici fac anticorpi.
Vestea buna e ca vaccinul se pare ca ar functiona cit de cit, vestile proaste sint: ca cel mai bine functioneaza in primele luni de la diagnostic si numai in cei care au anticorpii respectivi ar putea virtual beneficia.

Un alt avertisment ptr firma suedeza ar fi faptul ca la acelasi nivel de GAD exista pericolul bolii neurologice "stiff man syndrome" mult mai grava decit diabetul in sine.

In final insa vaccinul respectiv ar putea sa mearga mai mult decit se presupune in lumea medicala si toate oprelistele sa fie trecute mai usor decit ar parea.

De ex in urma cu doua zile s-a descoperit ca primii pacienti care au incercat cu luni in urma vaccinul, au avut o refacere spectaculoasa a celulelor beta, chiar dupa o singura administrare.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Multumim Andrada pentru detaliile de mai sus, nimeni nu putea explica mai bine.

Ana, am tot cautat cartea de care-ti spuneam prin casa, despre dieta, dar nu vrea si nu vrea sa se lase gasita. Asa ca, pana una-alta, referitor la intrebarea cu calculul caloriilor pe zi in functie de varsta si in acelasi timp de nr. de HC/zi iti dau urmatorea adresa. Stiu ca pentru calculul hidratilor pe zi sunt mai multe formule. Una pe care mi-o amintesc: necesarul de calorii/zi : 10 = nr. de HC/zi
Deci: daca necesarul de calorii este de 1200/zi, nr. de HC/zi ar fi de 120 HC/zi. (asta este formula care o stiu acum)

iata si linkul pentru calorii:

http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/necesar/

uite aici si retete ilustrate - (mama-mama, ce-mi plac...)

http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/prajitura_cu_mere-976/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Nici bine nu am revenit de la Buzias ca mititica mea a facut un rosu in gat. Abia a mers o zi la gradi(marti), ca de ieri, din cauza febrei si a starii de greata, sa stea, deja, acasa. Nu-mi vine sa cred ! Toata vara a mancat inghetata si nu a avut nimic, iar acum, asa...din senin, rosu in gat cu febra si greata. Ba, de azi, pare a fi si deranjata la burtica. Numai sa nu ajungem din nou la spital.
La Buzias, precum v-a scris Ana(multumesc de tel. , esti o scumpa ca intotdeauna), a fost frumos, insa, nefiind persoanele de data trecuta, in ultima sapt. abia asteptam sa revenim acasa.
Precum ma asteptam, Cristinei i s-a marit aportul glucidic, de la 130 HC la 150 HC, adaugandu-se cate putin la fiecare masa principala.
Dozele sunt cam aceleasi cu (,) care am mers, acolo, doar ca venind acasa a trebuit sa i le maresc un picutz. Precum stiti, la Buzias se face multa miscare. Iar Cristina era nelipsita de la sala de sport.
Insa, cu doza de insulina si HC pt. noapte am cam ramas...nelamurite. La doza mai mare de insulina face hipo peste noapte, iar doza mai mica nu-i ajunge si vine cu glicemia ridicata dimineata.
Sa scapam de rosul asta din gat si vom incerca diferite scheme, pana o gasim pe cea potrivita.
Ma retrag, ca se pare ca trebuie sa mergem din nou la doctor cu Cristina, caci nu poate manca nimic.
O zi frumoasa si glicemii din cele mai bune pt. puiutzii vostri !

Pentru Barbye - una dintre noi ! Trebuie sa ajuti !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Buna, fetelor !
Sunt in trecere pe la birou, caci Cristina ma asteapta sa stau langa ea. S-a deranjat la burtica, intr-adevar si ni s-a recomandat praful Smecta. Si a trebuit sa-i scot si siropul Nurofen, caci contine indulcitori. Numai ca, a dat afara si supozitorul Novocalmin si am ajuns la pastile de Paracetamol, daca va mai fi cazul de febra, caci de azi-noapte nu a mai avut.
Mai greu este ca nu prea vrea sa manance, ii tot dam cu paine prajita, sticksuri, mar sau banana. Sper sa reusesc la pranz sa o fac sa manance orez si morcov fiert.
Sa ne "revedem" cu bine! Va imbratisez si va pup pe toate si pe toti copilasii dulci !

Pentru Barbye - una dintre noi ! Trebuie sa ajuti !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Buna fetelor,
Anina ma ingorzesc cand ma gandesc prin ce treci cu Cristinuca, spune-mi si mie ce faci cand nu mananca, cum faci cu insulina si cu mancarea???
Roby a inceput gradinita saptamana trecuta, si vineri a facut putina febra. I-am dat Nurofen ( doctora m-a asigurat ca nu e absolut nici o problema !!) si noaptea i-am bagat supozitor. A fost ok, insa sambata dupa-amiaza a inceput si sa tuseasca. Am sunat-o pe doamna dr, mi-a spus sa-i dau 2 lingurite de ERDOMED pe zi si picaturi in nas. In weekend insa nu am reusit sa-i scad glicemia sub 250, ceea ce nu s-a mai intamplat vreodata.
ASa ca azi dimineata, mi-am facut bocceluta sim-am dus direct la spital. L-a trecut pe 3 injectii - actrapid la 07:00 si a 13:00 ( va rog sa-mi spuneti si mie cele care folositi deja, cam cum actioneaza, daca spre exemplu glicemia la ora 13:00 este 250 - umblu la insulina si scad , la cea de dimineata ???..iar pe cea normala o modific in vreun fel ??..Nu stiu cat de coerenta am fost, dar nu am inca cunostintele necesare sa jonglez cu hidratii si mai ales cu insulina.
Pentru amigdalita pultacee, caci asta a fost diagnosticul, trebuie sa ia antibiotic asa ca nu am scapat fara.
Anina , spuneai ca a mancat Crisinuca inghetata, ii dai din cea normaa de pe piat, cu zahar ? O calculezi ca si rapida ?? Si cum modifici doza de insulina?? Da-mi te rog un exemplu...
Si floricelele cum se calculeaza ? As vrea sa-i fa si eu lui Roby si nu stiu cum!!!
Ce altceva mai papa puiutii vostri ???
Sanatate tuturor puiutilor !!! si numai bine !!!!

Mergi la inceput

Buna, dragi mamici !
N-am ajuns la spital, caci, totusi, am reusit sa o fac pe Cristina sa manance orez si morcovi fierti, paine slab prajita, banana, mar si sticksuri. Si ne-a ajutat si Furazolidonul, ca Smecta nu i-a placut.
De sambata nu a mai avut febra si nici scaune moi. Deocamdata ii mentin regimul si azi, doar un pic de gris cu lapte(dimineata) si o supa de pui(la amiaza) i-am introdus. Si am lasat orezul cu morcovi si am trecut la paste cu branza.
Glicemiile...au laut-o razna si inca suntem pe doze mai mari de insulina, altfel nu scade glicemia sub 200. Iar gatuletul spune ca o mia doare un pic la inghitire, desi a luat 12 pastile de Ospen(500mg). Nu stiu exact ce diagnostic a avut, ca mama mea a fost miercuri cu ea la d-na. doctor de familie si i s-a zis doar ca are rosu in gat.
La gradi nu o duc, inca, pana nu-i trece senzatia de durere in gat la inghitire.
Dani, insanatosire grabnica lui Roby !
Cand Cristina nu a putut manca nimic si mai si varsa(in iunie, cand cu scarlatina-streptococul in gat) am mers la spital pt. perfuzie cu glucoza, alta solutie neexistand din pacate. Dar n-a durat 1 zi intreaga si deja, putea manca. Poti sa ii dai sucuri indulcite, acum, citind Hc de pe cutie. Trebuie neaparat sa-si ieie toti HC daca nu schimbi dozele de insulina. Daca nu poate, mai intai mananca si in functie de cat a mancat ii dai doza de insulina. Cat....nu pot sa iti spun caci fiecare copil are alt necesar de insulina la 5 HC sau 10 HC.
Mai ales in caz de boala, cand dozele trebuie marite cu cate 1-1,5 u de insulina, chiar, din ce am observat eu, acum, la Cristina.
Uite, numai pt. asta si ar trebui sa mergeti si voi la Buzias, sa inveti sa-i ajustezi dozele de insulina.
N-am inteles prea bine ce si cate insuline/zi face Roby, acum .
Trei Insuline Actrapid, una inainte de fiecare masa principala si....doua bazale, Insulatard, dimineata si seara ?
Asa face Cristina.
Daca la amiaza glicemia este ridicata, trebuie marita doza de insulina bazala(Insulatard) sau se scade din HC de la gustarea de la ora 10. La ora 10 daca glicemia este mare, se mareste doza de insulina preprandiala(rapida), Actrapid.
Stiu pt. ca special l-am intrebat pe dl. doctor treaba asta, recent, cand am fost la Buzias.
Sper sa te fi ajutat cat de cat, caci stiu cum este sa nu sti cum sa faci sa-i fie mai bine puiului tau, in privinta glicemiilor.
Inghetata i-am dat-o calculand-o cu 10 HC la 50 g de inghetata(ce se gaseste in comert la cutie, tip tort), dar scrie si pe ea cati Hc are la 100 g(intre 18 si 22%).
Nu am calculat-o in plus, ci i-am dat-o ca desert la pranz. Produsele cu zahar numai la mesele principale este bine sa le dai, caci sunt cu absortie rapida, bine-nteles.
Si vazand ca vine cu glicemie mica la ora 16, ii dadeam un pic de inghetata in plus.
Am citit ca inghetata s-ar putea sa nici nu influenteze glicemia, pt. ca fiind asa de rece, corpul consuma energie ca sa o aduca la temperatura sa. Si am si vazut astfel de cazuri la Buzias. Tineri care mancasera 1 inghetata, iar glicemia era buna mai tarziu.
Eu n-am incercat la Cristina.
Floricelele, adica popcornul, eu ii dau calculandu-le(precum ne-au zis la Buzias) cu 60 %. Asta inseamna ca 10 HC ii gasesti in 17 g de floricele.
Sa ne tii la curent cum va merge si ce faceti ! Ma rog sa scapati repede de acea amigdalita si sa reveniti la glicemiile bune de dinainte.
Sanatate si pupici, tuturor !

Tine aripioara asta, voinice !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Multumesc mult Anina, si ma bucur ca sunteti mai bine.
In privinta lui Roby, el face doar 3 injectii pe zi, dimineata si la pranz Actrapid si seara Mixtard.( cred ca eu n-am fost explicita!)
Slava Domnului Robert mananca , el are pofta de mancare, si aici nu sunt probleme, eu intrebam doar pentru a stii cum sa reactionez in orice situatie.
Cu inghetata, eu o calculez, i-am dat o data,la pranz, cumparata de la chisoc, ( in concediu) avea glicemia 70- si la ora 16:00 avea 400!! Ce-i drept, am sarit cei 15HC de la ora de masa si la 19:00 avea 90- o glicemie extraordinar de buna .Eu cred ca inghetata urca f repede si coboara in acelasi ritm.
Acum o sa-i dau si floricele, cred ca are sa se bucure f tare.
Noi suntem pe glicemii mari, adica peste 200,dar speram ca de la zi la zi sa scadem. Abia azi a prima zi cand are cele 3 injectii , asa ca la dozele de insulina nu am cum umbla momentan, pana nu ma prind eu ce se intampla. Glicemiile sunt influentate de infectie, dar vestea buna e ca dc ieri era peste 300- azi sunt undeva 180-250:)..s poate maine....uofffff
Saptamana asta stau acasa cu puiutul, si cred ca o sa ne auzim mai des.
Voi ce faceti fetelor ? Ana, soryali??? Lavinia ???...stiu ca fiecare dintre noi este in contratimp...si nu mai avem timp de nimic, dar important e ca puiutilot nostri sa le mearga bine, f bine !!!
Va rog sa -mi spuneti si mie, diferenta dintre anotimpuri vara-iarna, cum se reflecta in glicemiile copiilor???? Ce ne mai asteapta ??
SANATATE TUTUROR !!!!

Mergi la inceput

Dani, ce bine ca Roby poate manca, mai ales in amigdalita.
Cristina nu a mai facut febra de vineri noaptea, dar glicemiile abia de ieri s-au reglat si am inceput sa scadem din doza de insulina.
La gradi, inca nu am dus-o, ca zice ca mai are o usoara senzatie de durere in gat la inghitire.
Se joaca frumos cu papusile si cu poneii, mai face cate o plimbare si uite asa, trece ziua.
Acum am inteles ce schema de tratament are Roby.
Actrapid intra in actiune la 30-40 de min., are efect maxim la 2-3 ore, iar durata de actiune este de 6-8 ore.
Daca la amiaza glicemia este ridicata, trebuie sa vezi ce glicemie a avut si la ora 10. Daca la ora 10 glicemia este ridicata, se mareste doza de Actrapid. Daca la ora 10 glicemia este buna, inseamna ca gustarea de la ora 10 este prea mare sau se cere introducerea si a Insulatard-ului(inulina cu actiune intermediara, care are fect maxim la 6-8 ore de la administrare) dimineata.
Oricum, Dani, voi aveti o d-na. doctor foarte priceputa, va stii ea sa va indrume si sa va dea cea mai buna schema de tratament.
Acum sunt greu de stabilit dozele corecte, datorita amigdalitei.
Refacere grabnica, va doresc !

Mergi la inceput

Cum sunteti, Dani ? I-au mai scazut glicemiile lui Roby ?
In sfarsit, pot sa ma laud si eu, ca de ieri, Cristina sta numai pe glicemii bune. Sper sa dureze cat mai mult aceste glicemii bune !
Azi am lasat-o sa mearga si la gradi, spre marea ei bucurie.
Va doresc o zi frumoasa in continuare si glicemii dintre cele mai bune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Bravo, bravo Anina, vesti bune!!!
Si noi am fost bine pana acum, dar se pare ca iar ne pregatim sa urcam pe curba de high , din cauza Lantusului de noapte. Trebuie sa mai cresc u.i.

Ana, ce mai face Alex? N-ai mai trecut pe aici...

P.S. Fetelor, le dati struguri copilasilor?

Va pup,
Adriana

Mergi la inceput