Diabet zaharat la copii! (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

da, Lavinia, cei drept revine la valori normale, chiar bune, insa....azi am trecut in cealalta extrema. Dimineata s-a trezit cu glicmie buna, la ora 7 avea 107....la ora 10 avea 83, iar la pra 12.30 avea 39 ...in somn. Atentie: am facut aceleasi doze de insulina si aceiasi cantitate de hidrati.
Acum la ora 16.00 , dupa acea hipoglicemie a venti cu glicemie de 311, si nu l-am insopat cu dulciuri, practic i-am dat 10 hc rapizi de corectie, un pliculet de zahar(5g = 5 hc) si 5 hc Danette. apoi restul de 30 de hc cat avea de mancat la masa de pranz.L-am lasta dupa masa o jumatate de ora si apoi am facut insulina.

Cat priveste mancarea, mananca doar ce vrea el, degeaba incerc eu sa ii dau si altceva. Dar ma ingrijorez, pentru ca el este foarte micut, este in crestere si organismul lui are nevoie de toate elementele, nu numai despre hc, ci si proteine, de care el nici nu vrea sa auda, legume si alte fructe in afara de banana si mar. Vad ca ii place pepene.....eu stiu ca are 8 hc la 100g. Asa este ? Pentru ca am vazut diverse valori in carti.....si spuneti-mi daca este bun...sau ridica brusc glicemia si tot atata de brusc scade? Voi la cat calculati pepenele?

Foto Alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

uitati ce am gasit pe net, azi....
cititi aici: http://web.mit.edu/newsoffice/2004/sonoprep.html

si aici:
http://www.sontra.com/pdf/info-material/SontraMedicalCorp_factsheet.pdf

Interesant , nu?
Eu sunt foarte incantata, va dati sema aca scapam si noi de trauma acului...oare?

Ce ziceti?

Foto Alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Asta s-a aprobat acu ceva ore sa se incerce pe oameni in clinical trials (10-12 pacients)
http://www.oramedpharma.com/home.html
asta e in clinical trials faza 2 (pina la 100 de pacienti)
http://www.emisphere.com/pc_oi.asp
si asta e in clinical trials faza 1(10-12 oameni)
Un medicament trebuie sa treaca prin 3 faze, faza 1, pina la 15 pacienti, faza 2 pina la 100 si faza 3 de ordinul sutelor or miilor de pacienti.
Daca dupa toate 3 fazele rezultatele sint concludente se aplica pentru FDA approval.
De la faza 1 pina la faza 3 pot fi vreo 10 ani pina cind produsul apare pe piata.
Cea mai imbucuratoare stire curenta este ca vor incepe in Noua Zeelanda clinical trials pentru implanturile cu isleti de porcine imbracate in alginate, (si copiii am inteles ca vor fi inclusi), Prof Elliott se ocupa de acest program, si a avut rezultate imbucuratoare acum 9 ani. Citiva poacienti au stat luni bune fara insulina, altii au avut o reductie de 70%. Cu tehnologia avansata in anii astia, sint sperante mai mari.
Dr Valdez in Mexic face acelasi tip de transplant (si pe copii).

http://www.transitiontherapeutics.com/
au rezultate imbucuratoare de asemenea cu o combinatie de factor de crestere si o enzima gastrica care reface celulele beta. Rezultate se vor publica in iulie -august.
http://www.diamyd.com/
un tip de vaccin, de asemenea cu rezultate preliminare destul de bune.
Rezultatele de la clinical trials faza 2 se asteapta in august.

http://www.develogen.com/en/index.php

din nou un tip de vaccin, au inceput deja clinical trials faza 3 si au rezultate bunicele.
Mai sint citeva pe care nu le-as mentiona pentru ca fie sint in stadii incipiente fie aplicatia lor nu ar fi valabila peste tot (transplantul de isleti de pancreas uman ar putea fi f greu la indemina tuturor diabeticilor)

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Wow, fetelor! Am sa le citesc pe nerasuflate!

Uitati aici si o galerie video cu diverse informatii despre diabet tip 1 si tip 2:

(in josul paginii, sunt mai multe filmulete, ele sunt rulate automat una dupa alta, puteti sa le vedeti si fullscreen!)

Video - partea 1
http://news.healingwell.com/roo.php?channel=Diabetes&clipid=65826

Pe curand!

Mergi la inceput

Haideti ca dupa toate chestiile astea citite, parca mi-am mai ridicat moralul si m-am mobilizat sa lupt in continuare. Trebuie sa reusim sa ii tinem departe de complicatii si sa ajungem la LUMINITZA.
Este acolo .....si nu trebuie sa o ratam.

SUS MORALUL SI INAINTE LA LUPTA, VOM REUSI IN CELE DIN URMA!!!

Unde sunt celelelate mamici, numai stim nimic de puiutzii lor....?

Foto Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Salutare mamici luptatoare
Am avut o saptamana porasta de tot, Roby a avut glicemii mari iar doctora a fost in concediu.
Luni am reusit sa ajung la ea, am marit doza de dimineata de la 4 u la 6 si acum e mai bine, la 10:00 a avut 133, iar la 13:00-150..credeam ca nu o sa mai vad glicemii d'astea .Mi-a fost tare greu si nu ma stiut cum sa procedez, am tot taiat din HC copilului.
Vroiam sa mergem la mare, dar doctora a zis ca e de referat la munte sua undeva unde gradul de umiditate este mai mic si nu la prea mare distanta de casa.
Adriana, multumesc mult pentru linkuri, andrada-pupici, ne dai sperante si e tii informate. Mi-e dor de tine !!!!!! Poate reusim sa vorbim diseara mai mult pe mess.
Cam asta a fost saptamana...ne pregatim de concediu, daca totul e ok.
Bafta tuturor !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Suntem bine, desi ne mai confruntam cu glicemii scazute peste noapte sau una mai ridicata la ora 22.
Cand am fost sambata la Toplita, dupa cele 2 nepotele, Cristina numai cu glicemii scazute a venit. A avut una de 33(la amiaza) pe care n-a simtit-o sau n-a bagat-o in seama la cat de ocupata era cu Bobita(o catelusa mica), decat in momentul in care i-am zis sa vina sa spalam manutele pt. glicemie. Atunci a inceput foarte agitata si nerabdatoare sa zica, ca ii este foame, o doare burtica, iar mai tarziu, iscodind-o, am aflat ca simtise si la picioruse(mai jos de genunchi) ca ii tremurau. Draga de ea, cat de rezistenta poate fi !
Toate astea in conditiile in care la ora 12:00, avea o glicemie de 135, iar 30 de min. mai tarziu i-am dat 4 HC de biscuite dulce, ca dupa 20 de min. sa vina cu acea glicemie de speriat.
Nu stiu de ce, dar am observat, Ana, ca si tu te plangeai de hipo la Alex, cand calatoreati. Noi am mai patit-o si pe masina, catre Mures si in tren catre Buzias si iarasi in tren, catre Ciuc, de la Toplita.
Asa se intampla cand calatorim sau este doar o coincidenta ? Eu ma gandeam ca din contra, in calatorie, stand mai mult pe loc, s-ar putea sa vina cu glicemii mai ridicate.
Of, Ana, nici nu stiu cum as putea sa te ajut in privinta meselor lui Alex. Cum scrie si Lavinia, da-i sa manance ce poate el manca, numai sa-si consume toti HC.
Dani, v-ar prinde bine si voua sa mergeti la Buzias. Numai pt. orele acelea tinute de medicii de acolo si dieteticiana, si tot merita. Plus ca va veti simti foarte bine, iti garantez !
Andrada, multumim ca ne tii la curent cu noutatile din cercetare ! Asa ne mai cresc si noua aripi.
Adriana, multumim pt. link-uri, sunt excelente !
Asta lipseste in Ro, informarea, cum sa procedam in diverse situatii....pe grupe de varsta.
Cum este cu 3 fetite ? ...Minunat, desi se mai ivesc si neintelegeri, dar pt. ca ne iubim mult toate, gasim o cale de impacare a fiecareia, intotdeauna. Numai de ar fi si ziua mai lunga pt. fetite, caci numai afara vor sa stea si tare necajite sunt cand trebuie sa ne retragem in casa. Noroc, ca avem 2 biciclete, 1 pereche de role ajustabile, coarda pt. fiecare in parte, mingi, multa creta colorata si timp pt. ele, caci de gatit gateste mama mea(locuim cu ea) dimineata, pana-n ora 11. Numai sa tina si vremea cu noi.
In timpul efortului(mers indelungat cu bicicleta, plimbari lungi, alergare mai multa) am inceput sa-i dau Cristinei o bomboana pe bat si se pare ca nu mai vine cu glicemii prea scazute in timpul zilei.
Credeti ca este buna varianta bomboanei pe bat ? Eu am auzit-o la Buzias.
Lavinia, inca un pic si veti fi la Buzias. Poate imi trimiti nr. tau de mobil, sa va sun, sa aflam cum va place si ce faceti, acolo.
Va doresc o zi frumoasa si cu glicemii cat mai bune posibil !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Mama Speciala(de Erma Bombeck)

Cele mai multe femei devin mame accidental, altele vor, putine datorita presiunii sociale si cateva din obisnuinta.

Anul acesta aproape 100 000 de femei vor deveni mame ale unor copii handicapati.
V-ati pus vreodata intrebarea cum sunt alese mamele copiilor handicapati ?

Eu L-am vizualizat cumva pe Dumnezeu privind in jos spre Pamant si aleganu-si instrumentele de procreatie cu multa grija si prudenta. El se uita si isi instruieste ingerii care noteaza intr-un registru urias.

"Armstrong, Beth; băiat. Sfant protector...da i-l pe Gherasim. El e obisnuit cu
blasfemia."

"Forrest, Marjorie; fiica. Sfant protector, Cecilia."

"Rutledge, Carrie; gemeni. Sfant protector, Matei."

La sfarsit El da un nume unui inger si zambeste, "Da acesteia un copil handicapat."

Ingerul e curios. "De ce tocmai aceasta, Dumnezeule ? E atat de fericita."

"Intocmai", zambeste Dumnezeu, "As putea da un copil handicapat unei mame care nu stie sa rada ? Ar fi crud."

"Dar are ea rabdare ?" intreba ingerul.

"Nu o vreau cu prea multa rabdare caci astfel s-ar ineca intr-un ocean de auto-compatimire si disperare. Odata cu prelucrarea socului si a resentimentului, ea se va descurca."

"Am privit-o azi. Ea are acea constiinta de sine si independenta, atat de rare si de necesare la o mams. Stii, copilul pe care-l voi da ei are propria sa lume. Ea va trebui sa se transpuna in viata lui si aceasta nu-i va fi usor."

"Dar, Dumnezeule, cred ca ea nici nu crede in Tine." Dumnezeu zambeste, "Nu conteaza, pot sa repar asta. Aceasta este perfecta – are destul egoism."
Ingerul comenteaza - "egoism? e cumva o virtute?"

Dumnezeu da din cap. "Daca nu se poate separa din cand in cand de copil, nu va supravietui niciodata. Da, iata o femeie pe care o voi binecuvanta cu un copil mai putin perfect. Inca nu-si da seama, dar va fi invidiata.
Pentru ea nu va fi firesc niciodată un ‘cuvant rostit’. Ea va considera ‘un pas’ ca fiind firesc. Cand copilul ei va spune 'Mama' pentru prima data, ea va trai un miracol, si va sti aceasta!"

"Ii voi permite sa vada clar lucrurile pe care le vad...ignoranta, cruzime, prejudecata....si-i voi permite sa se ridice peste acestea. Nu va fi niciodata singura. Eu voi fi langa ea în fiecare minut din fiecare zi din viata ei, deoarece ea
Imi face lucrarea ca si cum ar fi aici la sanul Meu ".

"Si cum ramane cu Sfantul protector?" intreba ingerul, cu condeiul ridicat în aer.

Dumnezeu zambeste, "Oglinda va fi de ajuns."

Randuri preluate de pe forumul de umanitare al DC.
Mie, uneia, mi se potrivesc aceste randuri. Dintotdeauna mi-am dorit sa fiu mamica unei fetite si eram atat de fericita....incat imi mai doream inca una, exact ca si Cristinuca mea, daca se putea. Dar n-a fost sa fie...DD ne-a dat aceasta boala a Cristinei, in loc de bb nr. 2. De atunci, de multe ori m-am gandit ca ea, Cristinuca m-a ales pe mine ca mamica, caci stia ca voi face fata situatiei cu zambetul pe buze. Iar eu ma bucur ca DD mi-a dat o fetita atat de curajoasa si de puternica, o luptatoare innascuta. Impreuna vom invinge de fiecare data greutatile acestei boli, sunt convinsa !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soryali spune:

[Ajutor fetelor ! Spuneti-mi si mie ce mai mancati ca sunt disperata .Mai da-ti si voi idei de meniuri sanatoase pentru copii nostri .Am un stres in fiecare zi cu mancarea si cu carbohidratii nu mai stiu cum sa-i combin sa mai diversific alimentatia .Am gasit chestia asta despre E-uri si m-a apucat groaza .
http://www.e-referate.ro/referate/Atentie_la_alimentele_toxice!2005-03-18.html
MULTA SANATATE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Impresionant, draga Anina!
Asa cum m-a impresionat, acum cativa ani, cand am dat pe internet de jurnalul lui Scott (acum are 30 de ani, tata a 2 copii si de la varsta de 5 ani are diabet!). Acolo am dat de cuvintele de multumire dedicate mamei lui (pe care a considerat-o un inger), pentru ca i-a fost alaturi in toate momentele lui bune si rele, ca l-a inteles intotdeauna. Cuvintele lui mestesugite mi-au miscat sufletul si m-au facut sa inteleg, ca ei, copilasii, asa mici chiar, inteleg eforturile, grija si dragostea noastra. Pana atunci nu am banuit ca ei pot sa perceapa toatea astea la varste atat de mici. http://www.blogger.com/profile/6019216

P.S. Anina, in situatiile acelea, mi se pare in regula cu bomboana pe bat!

Mergi la inceput