Diabet zaharat la copii! (2)
Raspunsuri - Pagina 18
dani_roby spune:
Buna fetelor,
Ma bucur ca sunteti bine cu toatele si le venim de hac impreuna acestor glicemii care o mai iau ranza din cand in cand.
Nici eu nu ma auzit de tipul asta de diabet pana sa-mi spuna Andrada, apoi sa-mi confirme inca doi doctori. Nu stie ce sa zic, se poate tot atat de bine sa fie perioada de miere, dar am inteles ca si in aceasta perioada copiii sunt relativ greu de tinut sub control. Va rog pe voi sa-mi spuneti mai multe si cum au reactionat micutii, de cand ati inceput sa umblati la insulina si cum v-ati dat seama ca s-a terminat.
Roby e tare incantat ca papa pepene rosu ii place la nebunie.
Noi suntem bine si numaram zilele pana la concediu.
Anina, da Roby a debutat direct cu temperatura 40 noaptea si a doua zi eram la Budimex..in coma diabetica, fara ca cei de la Grigore Alexandrescu sa-si dea seama macar ce are copilul, imi spuneau ca are o insuficienta respiratori si d'asta respira greu si este extrem de obosit. Ii adormea instantaneu in brate...Cand o sa pot povesti mai multe despre asta, am sa o fac, dar acum nu sunt inca pregatita.
Aveti grija de micutii vostri si sanatate multa va doresc.
Adriana..intr-adevar le stii pe toate..si ne ajuta foarte tare linkurile pe care le postezi.
Pupici tuturor
Adrianaa spune:
Buna fetelor,
Danny, nici vorba - nu le stiu pe toate
, doar ca timpul in avans pe care il am fata de voi, face sa am mai multa documentatie stransa.
si - de cate ori ma informez, constat ca ceea ce stiu este doar o picatura intr-un ocean de cunostinte
. Oricum, astept sa facem schimb de informatii pe viitor, chiar daca stiu ca voi aveti copilasi mult mai mici si sunteti mult mai solicitate 
Referitor la perioada de remisie la Alex, pot sa spun ca a durat cam un an, timp in care el a avut 2 injectii pe zi: Actrapid la 7.00 si Mixtard la 19.00. Glicemiile erau intre 80-120 (am si acum caietul!), hemoglobina glicozilata era 6,3, 6,9, 7,3. Apoi a trecut pe 3 injectii pe zi: (AR-AR-Mix) In primul an nu schimbam unitatile, ci reglam numai din HC. La Alex debutul diabetului a fost cu o presupusa scarlatina (care nu a fost confirmata de altii), cu gl. de peste 400.
Acum face 4 injectii/zi (3 Novorapid + Lantus la culcare).
lavinia_c spune:
Buna,
Mi-ar fi placut sa-l cunosc pe Alex la Buzias. Poate vom avea ocazia altadata.
Am o intrebare pentru cei care au fost la Buzias: trebuie radiografie pulmonara la internare?
Azi ne-am intalnit cu o situatie ciudata, toate glicemiile au fost aceleasi-170
.
soryali spune:
BUNA FETELOR !
SUNT BUCUROASA CA ALINA E BINE CU GLICEMIILE SI AM REUSIT SA LUAM BILET LA MARE .ABIA ASTEPT SA PLECAM !SPER SA REUSESC SA MA MAI RELAXEZ SI EU PUTIN DESI NU PREA CRED CA O SA AM LINISTE ,MA REFER LA ALINA.
STIU CA LA CALDURA GLICEMIILE CRESC DAR LA BALACEALA SCAD .DOAMNE OARE CE MA ASTEAPTA ?SPER SA NU VIN MAI OBOSITA DECAT SUNT ACUM !
AVETI GRIJA CU INSULINA ! SA NU O TINETI IN SOARE LA TEMP DE PESTE 30 GRADE .AM PATIT-O CU INSULATARDUL .AM FOST PLECATI LA PLAJA SI APOI AM LUAT MASA IN ORAS SI AM LUAT CU MINE INSULINA SI NU AM STIUT CE SE INTAMPLA NOAPTEA PT CA ALINA AVEA GILC MARI DE 300 DESI AJUNSESEM SA CRESC DOZELE APROAPE LE-AM DUBLAT ,FACEAM CORECTIE NOAPTEA ,REDUCEAM HC DE LA MASA DE SEARA SI NU SE CUNOSTEA NIK.PANA LA URMA MI-AM DAT SEAMA CA CEVA NU E IN REGULA CU INSULINA SI AM CITIT PROSPECTUL SI IMEDIAT AM SCHIMBAT CARTUSUL SI BINEINTELES CA LA DOZELE PE CARE LE FACEAM INAINTE FACEA HIPOGLICEMII .
ACUM E BINE DAR MAI FACE MOFTURI LA MANCARE .
APROPO DE "spiridus" DRAGELE MELE VOI MAI CREDETI IN SPIRIDUSI ?
EU NU ,DAR SOTUL MEU NU STIE CE SA MAI FACA PT ALINA SA SE FACA BINE SI A COMANDAT ACEST APARAT MIRACULOS ! ASA SCRIE IN PROSPECT CA FACE MINUNI CA SI ACEA APA ULTRAUSOARA CARE A MAI APARUT ACUM.NU STIU CE-O MAI FI SI CU ASTA.APA DE PLOAIE SA NE IMBATAM NOI SPER CA A-TI CITIT SI VOI ARTICOLUL DIN ZIARUL "FELICIA" .POATE FACE MINUNI LA CEI CU DIABET DE TIP 2 DAR LA PUII NOSTRI NU AI CUM SA RENUNTI LA INSULINA .AM PROBAT SPIRIDUSUL ,CARE ARATA CA O TELECOMNADA PT MASINA CU UN LED ROSU SI CE VA POT ZICE ESTE CA ALINA ADORMEA FOARTE RAPID CU CHESTIA AIA PUSA PE FRUNTE.IN PRIMA NOAPTE A FACUT UN HIPO SI AM ZIS CA ESTE EFICIENT ,APOI AM SCAZUT DOZELE DE INSULATARD SI AVEA GLIC DE 200 SI L-AM MAI FOLOSIT CAM 2 SAPT PANA A INCEPUT ALINA SA AIBA GLICEMII MARI SI ZIUA
ERAM ASA DE FURIOASA PE SOTUL MEU CARE INSISTA CU CEL SPIRIDUS SI PANA LA URMA NE-AM CONVINS CA NU E DECAT O JUCARIE .DECI NU CHELTUITI BANII PE PROSTII MAI BINE LUATI TESTE PT GLICEMIE.E MULT MAI SIGUR AUTOCONTROLUL !
ANA CE MAI FACE ALEX ? AM AUZIT CA A FOST BONAVIOR SPER CA SUNTETI MAI BINE CA ASTA ITI MAI TREBUIA .MULTA SANATATE !
NINA PUPICI PT CRISTINUCA ! 
LAVINIA DRUM BUN LA BUZIASI SI MULTA BAFTA !
DANI ,FELICITARI PT HEMOGLOBINA LUI ROBY !
EU TARE CRED CA SUNTETI IN REMISIE .ALINA NU A FOST DE CAND A DEBUTAT DIABETUL SI LA BUZIASI A AVUT HB =8,6 DESI LA DEBUT A AVUT 9,4 HB .SPERAM SA AJUNGEM SI NOI CU HB LA 7 !
ADRIANA ,ITI MULTUMESC CA ESTI ALATURI DE NOI
CA SA NE AJUTI CU SFATURI UTILE
ALEX ACUM E MAI BINE ? SPER SA REUSESC SA INTRU PE MESS SA MAI VORBIM DAR NU PREA MAI AM TIMP SUNT INTR-O CONTINUA AGITATIE EU NU STIU CUM SA MA MAI PROGRAMEZ SA FIU CU TOATE PUSE LA PUNCT .
VA PUP !SI SA AUZIM NUMAI DE BINE !
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici ! ![]()
Adriana, tare rele sunt zilele astea cand glicemiile nu se lasa doborate asa cu una cu doua, ba, din contra se incapataneaza sa mai creasca un pic. 
Eu ii dau banana, caci stiu ca este foarte bogata in saruri si vitamine. Dar nu ii dau zilnic, decat cand cere. Acum, s-a fixat pe piersici de vreo 2-3 sapt., inainte fiind cu banana. Iar mar, ii dau zilnic, caci ii place cel mai mult.
Foarte bune informatiile din link-urile date de tine, Adriana !
Uite, asta lipseste in Romania si te ingrozeste, lipsa de info. ![]()
Nu stii cum sa actionezi, cand si cat.
Am salvat link-urile in "favorites" si abia astept sa am mai mult timp sa buchisesc tot ce scrie acolo.
Mie tare greu imi este cu miscarea asta inconstanta...acum misca mai mult, acum misca mai putin. Acum vine cu o glicemie buna sau mai scazuta, de atat miscare, mai scad doza de insulina sau ii dau in plus HC, iar cand nu mai misca, apare de dupa colt, glicemia ridicata.
E o intreaga aventura cu miscarea ! 
bebiutu, multumim pt. urari si incurajari ! 
Sanatate si numai glicemii bune si tie ! ![]()
Dani, Cristina s-ar putea sa fi fost in luna de miere, dar schema de tratament nepotrivita nu ne-a lasat sa ne bucuram de aceasta perioada. Pana sa mergem la Buzias, glicemiile ei erau cand ridicata, cand scazute si asta datorita schemei de tratament nepotrivite, zic eu.
La Buzias, am ajuns sa facem 0,4-0,5 u insulina/kg corp, dar era tot timpul in miscare pe afara. Dl. doctor ne-a spus ca asa crede ca pancerasul ei mai produce un pic de insulina. Dar asta nu se simte decat cand face multa miscare, cand ii merge bine. Aici, acasa, suntem cu 0,7 u- 0,8/kg corp.
Asadar, nu stiu exact daca am fost sau nu in luna de miere.
Lavinia, pe invitatie apare scris ca se cere radiografia pulmonara, dar la Buzias nimeni nu te intreaba de ea.
Sanatate si numai glicemii bune, va doresc ! ![]()

Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn
Adrianaa spune:
Buna seara fetelor,
Anina, pentru exercitiile fizice pot sa-ti spun cum procedez eu. Daca efortul nu este constant, adica stiu ca nu in fiecare zi va face exercitii fizice cu aceeasi intensitate, stau pe schema de unitati obisnuita si ii dau hidrati rapizi (un mar, spre exemplu) inaintea unui efort nou aparut. Adica, daca stiu ca iese afara si urmeaza sa joace fotbal o ora, ii dau la gustare pe langa hidratii obisnuiti si un mar in plus, ca sa aiba de unde cosuma surplusul de energie
. Nu joaca fotbal pe afara, nu primeste fructul in plus
, daca joaca mai mult, pot sa-i dau si o inghetata
si uite asa.... el devine foarte multumit.
Soryali. drum bun in vacanta!
Sa aveti vreme frumoasa!
Totusi sa-i iei si acolo noaptea glicemii!
Pe curand!
Anina_n spune:
Soryali, ma bucur ca Alina e bine si ca veti merge la mare, asa cum va doriti !
Vacanta placuta si cu glicemii cat mai bune ! 
Sper sa reusesti sa te odihnesti un pic si tu. Macar de n-ar trebui sa ne mai trezim peste noapte, dar nu se poate, inca.
Bine zici, cu banutii dati pe cine stie ce minuni...mai bine sa cumparam teste cu ei ! ![]()
Despre insulina, stiam ca se poate pastra la temp. camerei(pana-n 25 grade) timp de 6 sapt. La frigider(dar nu langa sau in congelator
) se pastreaza doar cartusele de rezerva. Si sa nu fie expusa la soare sau la temp. extreme, normal.
Adriana, problema noastra este ca....mititica mea iese la plimbare, sa zicem, si o apuca alergatul sau cocotatul. Acum, misca mai putin, acum, misca mai mult. 
Ori, iesim cu bicicleta, dar ne intalnim cu cineva si sta mai mult pe loc sau, pur si simplu, nu mai are chef sa se dea cu bicicleta. Nu pot sa ii dau inaintea presupusului efort ceva in plus, nici dupa, sa nu fie prea tarziu. Trebuie sa ii dau in timpul efortului. Dar uite ca, nu le nimeresc intotdeauna bine. De asta mi-e ciuda, mie ! ![]()
Maine mergem cu trenul la Toplita, dupa cele 2 verisoare(fetitele surorii mele mai mari) dragi ale Cristinei. Abia asteapta, mititica, sa calatoreasca cu trenul si sa le aducem pe fetite la noi, pt. vara asta, cat mai este.
Voi fi mamica de 3 fetite ! ![]()
Sanatate si numai glicemii bune, va doresc ! ![]()
Sa ne "revedem" cu bine, luni !
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabet zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77517" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71157" target="_blank">Copii capricorn
Adrianaa spune:

A venit vremea concediilor... Toate ne gandim numai la plecare, dar ce vom face departe de casa? Cam asta este intrebarea zilei, nu? ![]()
pai pentru calatorie m-as gandi asa:
* sa discut cu medicul eventualele schimbari de tratament pentru eventuale situatii care vor aparea pe viitor
* trusa medicala cu care plec cu cele necesare zilnic pentru tratament (+ rezerve suficiente de insulina) + glucaconul + suplimente din belsug pentru tratarea unor hipo usoare
* testarea glicemiilor mai des (acolo, departe de casa!) - cu cat se face mai des testarea, cu atat se poate anticipa mai bine vreo eventuala problema
* la plaja m-as gandi la o hidratare corespunzatoare
* as avea grija sa nu tin aparatul, testele si insulina la soare (!!!)
* neaparat (daca as zbura cu avionul!
) as lua si ceva pastilute contra varsaturilor, daca ar aparea ceva probleme ![]()
Cam asta ar fi
, dar deocamdata nu plec departe de casa ![]()
Acestea fiind spuse, am mai adus
si ceva informatii:
1. indicatia zilei:
http://www.diabetes.org/tipoftheday.jsp?WTLPromo=HOME_tipoftheday
2. joculete pentru copiii mici, care-i invata sa manance sanatos si cate ceva despre corpul lor:
http://www.diabetes.org/youthzone/fun-games.jsp
3. un ghid despre tratarea hipoglicemiei usoare, pe varste:
http://www.childrenwithdiabetes.com/d_0n_021.htm
4. cateva filmulete cu indicatii despre diabet:
http://www.dlife.com/dLife/do/ShowContent/dlife_media/tv/tv_index.page1
5. si... despre calatorii:
http://www.childrenwithdiabetes.com/d_0n_600.htm
Sper sa va fie utile si va doresc o saptamana super!!
P.S. Anina, sa ne spui cum este sa fii mamica pentru ... trei fetite
.
ana_miti spune:
Buna ziua mamicilor,
Adrianna multumim inca o data pentru ajutorul dat. Sunt super link-urile date de tine.
Lui Alex ii mai ies niste masslutze, m-am uitat azi in guritza lui si am vazut. glicemiile deja sunt foarte mari...dimineata la ora 7 m-am speriat , avea 252, i-am facut Actrapid 2,5 si 2 ui Lantus, astea sunt dozele normale....la 10 a venit cu glicemia buna 95, insa la ora 13.00 

avea 350.
Oare am procedat corect, pentru ca i-am facut corectie de o,5 ui de actrapid, adica 2 ui. Ce sa mai fac????
Cum sa le mai tin in frau ca innebunesc, numai pot.
aseara la ora 19.00 la fel avea 300 si ceva, i-am facut corectie si la ora 20.30 deja avea 80, i-am dat 5 hc de lapte ....si la ora 22.00 avea 83.
Luminati-ma si pe mine, ca numai stiu cum sa fac......dr este in concediu.
ca sa nu va mai spun ca refuza categoric mancarea , este chinul dupa lume....pana il; conving sa manance cateva linguri de ciorbitza de legume...numai vrea nici paine, nici biscuitei, orez, cartofi, paste , nici sa nu le vada. Doar mere, banane, pepene si lapte.....
O iau razna , 

Boala asta ma slabeste de tot si pe mine, parca simt ca pierd controlul...
Foto Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex
lavinia_c spune:
Draga Ana,
probabil ca din cauza dintilor sa-i fi crescut glicemiile. Numai o schimbare a sanatatii lui duce ca acestea sa o ia razna. Eu nu stiu cum actioneaza Actrapid-ul cu Lantus-ul in combinatie, dar atata timp cat reusesti sa il aduci la valori normale eu zic ca e bine cum ai procedat. Despre mancare da-i sa manance ce vrea el ca o sa-i vina pofta si de altceva, e important sa-i faci hidratii necesari la o masa.
RESTUL COPIILOR CUM SUNTETI? Noi ne pregatim cu emotii de plecare.