Mamici de ianuarie-februarie 2006 (120)
Raspunsuri - Pagina 8
monica70 spune:
Deci sa continuam...
Cum ziceam,la 9,46 ajungem la spital,intru in camera de garda,acolo o doamna doctor batrana...
Ea o sa-mi faca cezariana....??????? 

Intru,anunt urgent ca eu trebuie sa fac cezariana pentru miopie etc.
Ma descalt si dau nadragii jos printre cate o durere de burta,ma sui pe masa...incepe sa ma controleze. Ma apasa, da din cap,iar ma pipaie ,iar da din cap...
Eu...??? "E problema?"
Ea: Pai ai dilatatie completa!
Eu: Si se mai poate face cezariana?
Ea: Pai nu prea...Iese mai usor pe jos...
Mami de dupa usa e disperata...ochii...miopie...trebuie cezariana!!!
Eu...cum??? Nasc normal??? Poate-i mai bine...Dar nu stiu nimic...cum sa respir,cum sa...Intotdeauna am stiut ca voi naste prin cezariana...cu miopia mea forte!!!
Doctorita o linisteste pe mami,zice ca am dilatatie completa,se vede capul,in jumatate de ora nasc!
Intre timp apare una incepe sa ma rada.
Eu o strig pe mami sa-mi scoata din bagaje camasa si papucii...Saraca nu mai gaseste nimic...plange...
Eu calma...Mai cate o contractie...
Termina aia de ras,ma dezechipez,ma pun intr-un carut si inainte...
"In sala de travaliu?" intreaba asistenta?
"Nu ...in cea de nasteri" zice doctorita!
Intram,ma sui pe masa,ma intreba daca-mi vine sa ma screm...zic ca parca,da...Intre timp ma pun sa respir repede cand vin contractiile
parca asa se facea???? ![]()
Imi pune si o perfuzie cu glucoza,sa am putere...zic ca am destula ca am mancat ca o....azi noapte...
"Aoleu,zic...nici clisma....?????"
"Nu-i nimic" zice ea!
Imi explica apoi cand sa imping,cand sa ma opresc,execut...
La un moment dat zice "stai,nu mai impinge ca are circulara de cordon"
Intepenesc.
La un moment dat simt ca se deschide un fermoar...Asta o fi taietura!
Inca o contractie...Inca una si....HOPA!!!!
E afara!
Ma uit la ceasul de pe pereta
ora 10,15
Gata????????
Asta-i tot???
Dar de ce nu plange????
Moasa ii face ceva pe acolo si dupa cateva secunde incepe sa planga, eu ma intind s-o vad,zice stai un pic ca o vezi! O curata si o pune pe mine! Vai ce mutrita! Exact cum mi-o imaginam...Ca intr-o poza de cand eram eu bebe,capul rotund,ochii mari,nasucul mic,poate buzele mai pline ![]()
Doctorita iese o imbratiseaza pe mami.Apoi revine.
Eu raman pe masa si incep sa tremur,imi amintesc ca e normal,apoi imi aduc aminte ca urmeaza placenta,cusutul...
Doctorita si moasa asteapta,vorbim,zic ca am avut o relaxare uterina (No-spaurile...). Eu incep sa ma gandesc cu groaza,daca nu se mai contracta la loc uterul? De ce nu iese placenta?
Ele zic ca daca nu iese o scot ele 
Incep sa ma apese pe burta...pai e mai nasol ca si contractiile...Numai de-ar iesi!
Intr-un tarziu...iese si zice ca am avut un hematom,o dezlipire de placnta.
Incep apoi sa ma coasa,eu mor de frig la picioare,nu mai termina odata???? Nu ma doare pre rau,mi-a facut si xilina...
Cand terminam ma duc cu perfuzia de glucoza cu tot intr-un salon unde trebuie sa stau 2 ore.Incepem cu telefoanele,imi mai iau sange pentru analize...
Dupa 2 ora trecem in salon si apare si printesa care doarme si e dulce foc! Deci impreuna...
Dar asta e alta poveste ,continuarea in nr. viitor ![]()
Oricum nasterea a durat de la 9 cand s-a rupt apa pana la 10,15.
Si asta cu trei mari indicatii pentru cezariana:
miopie forte,
prima nastere peste 35 de ani si
tratament pentru infertilitate!
Cum zicea doctorita...pe urmatorul o sa-l fac acasa!
Noroc cu maica-mea ca a insistat sa chem salvarea 
MONI si
DIANA

nicoleta raducu spune:
Asa..
acum sa va zic si eu cum suntem...
Ieri m-am simtit groaznic..transpir cumplit....
Am avut ameteli..le mai am si acum..dar mai slabute....
Si fiica-mea ma loveste in col..la greu....Draga mamii...
Kiki..
..ma bucur din suflet pentru vestile bune...Auzi..cit ai dat pe alea la Miniblu???
Sa te auda Doamne-Doamne..si sa ajungem la 36 macar!!!!
Maria..felicitari pentru 33 fix...
Ana...gata cu analizele?Ce ti-a dat sa faci?
Florinini...
..tu cum esti azi??
Moni...
..asteptam continuarea povestii..Ce faceti voi..cum sunteti azi???
Maraki..
...voi?
March..tu pe unde esti???
Alina..te asteptam, sa ne dai vesti..Ma bucur ca nu mai pleaca tanti doctora..
Te-ai linistit...
Azi nu m-am dus la monitorizare...o sa merg miine..Ca ma simt tare ciudat...
L-am sunat pe T si i-am zis...
Mi-a zis ca sunt reactii ale organismului meu...
Daca bebelina e vioaie..asta conteaza...
Am observat ca nu-i mai place sa stau intinsa...Vrea numai pe o parte...
Pe stinga are caputul..pe dreapta nu e indicat..si nici nu mai stiu cum sa stau...
burticutele,mamicile si bebelinii..
Nicole
33+
anasebe spune:
Moni ai nascut de parca m-ai aveai acasa vreo zece plozi. Si inca o data socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. De ce nu putem naste toate ca tine si ca Giova???

Cata
tu ce mai faci? Bia iti rapesti tot timpul, nu?
Eu am o presiune pe col de mor. De abia ma ridic si ma asez, iar cand merg zici ca ceva in
.
ana sebe 37+
poze catei: http://photos.yahoo.com/ana_sebe
ralirali spune:
Saluti, saluti
!
Giovaaaa, felicitari esti adevarata!!!! Sa ai parte de recuperare rapida si muuuuuult laptic pentru grasan!
Ursoaica, bravos pentru Raisa mare si refacere cat mairapida fara dureri...sa iti vina lapticul cat mai bine!
Fetelor, acum naste Deea natural, fara epidurala din pacate(datorita preeclamsiei) si e in dureri crunte..i s-a rupt apa azinoapte la 4 in spital. Am fost la maternitate sa imi scoata firele si m-am intalnit cu sotul ei care este fiert. DAr am vorbit si cu doctorul si zice ca ea bine, bebe are deja 3800(cat pentru 40s) si e maibine sa nasca natural pentru ca se va reface mai bine dupa problemele cu tensiunea. De cum stiu ceva va dau de veste!
Va pupic acum, e momentul sa se trezeasca mandrutza!
Ralu, cea mai fericita mamica
si
minunea noastra, Anastasia(01.01.2006)
Poze cu familionul
Giova spune:
Azi la ora 10.30 a venit pe lume bb Marco.
Detalii: - apa s-a rupt la ora 7.30,
- pana la 8.00 am baut cafea , mail-uri
- la ora 7.44 a inceput prima contractie
- urmatoarea contractie la ora 8.00
- urmatoarea contractie la 8.07
- urmatoarele la fiecare 5 minute.
- la ora 8.40 cand am ajuns la spital dilatatie era deja de 5 cm
- Ioana a fost dusa direct in sala de nasteri
- Doctorul nu mai apare odata!
- Ora 10.00 dilatatie maxima; doctorul niciunde!
- Apare doctorul si la ora 10.30 vine pe lume Marcolino!
o 3850 gr, cu par negru, putin cam movuliu
o din cauza tensiunii am uitat sa intreb de scorul Apgar si de lungime, dar aflu si va tin la curent
o mamica e necajita si o cam doare burtica si jos(s-a rupt si a fost si taiata), insa fetele care mai erau acolo + asistentele + doctorul i-au spus ca a avut o nastere usoara.
Pe bebe l-am vazut si l-am pozat(asa cum vedeti si voi), insa nu mi-am vazut puiul meu, doar am vorbit la telefon.Abia spre dupamasa daca pot sa o vad, insa am auzit-o pe Ioana si e mai bine acum.Mai are niste contractii(cam dureroase), dar sper sa ii treaca cat mai repede.
Eu sunt un tatic fericit, putin cam tensionat si ca si de pe o alta planeta aterizat(am bagat de dimineata o cafea, un redbull si cateva tigari si acum sunt ..’high’!)
Va mai scriu mai tarziu cand mai am noutati.
Va pup pe toate (toti), va urez nastere usoara viitoarelor mamici ramase inca pe baricade, si noroc si sanatate la celelalte(ceilalti)!
clau
gio
si bb Marco 39 fix
anasebe spune:
Nicole, daca bebelina e vioaie, totul e minunat.
Mi-a dat Badiu in felul urmator: HCG, coagulograma, TGO, TGP, uree creatinina, glicemie, anticorpi anti A si anti B, hemoglobina gicozilata(o medie a glicemiei pe ultima perioada - din cauza diabetului gestational) si un sumar de urina. Cam astea au fost. Nu stiu daca ies toate pana marti cand ma duc la dr. si nici nu cred ca-mi ies toate bine (in special hg. glicozilata caci de sarbatori nu prea m-am tinut de regim). Si a zis ca in functie de astea vedem cum nastem. Eu ma indoiesc ca ajung la cezariana, in special pt. ca Badiu nu este adeptul ei, desi dupa ce-am vazut cat de greu a nascut Ursulina incep sa-mi doresc o cezariana. Dar om vedea.
ana sebe 37+
pisoi3 spune:
GIOVA, FELICITARI! SA ITI TRAIASCA PUIUTUL SI SA FIE SANATOS SI NOROCOS! BRAVO MARCOLINO PENTRU NASTEREA RAPIDA!

Anda si bebe Mark 39+
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png
Pozici:
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/gatita_pequena2004/album?.dir=e131
monica70 spune:
ANASEBE poanta e ca un frate de-al mamei cand a uzit cum am nascut ...a zis ca de ce sa se mire ca seman pe maicutza...(bunica din partea mamei). A nascut 16 copii din care au trait 6,pe mami a facut-o ultima la 48 de ani
. Si pe toti usor,cred.Si era micuta si slabuta si a trait 85 de ani!
Dar la prima nastere...ca la mine...No-spa - urile au fost cauza!
Plec ca trebuie sa pape DIana!
MONI si
DIANA

anasebe spune:
Clau - de unde ai luat mama lectii de sinteza?!!! Ai relatat perfect in cateva cuvinte. Bravo voua, sunteti niste parinti fericiti. Pup-o pe Giova din partea noastra si pe Marco si nu uita sa-i transmiti sotiei si LA MULTI ANI pt. ziua de maine (desi ma indoiesc ca va mai arde de asta).
Clau - unde-s pozele?
ana sebe 37+
nicoleta raducu spune:
Rali..ma bucur ca sunteti bine..chiar ma gindeam aseara la voi..i-am arataat si lui Marius foto...
Sa papati..si sa cresteti mari,sanatoase si destepte...
x2
CLAU..multumim pentru vesti..sa o
pe Gio de la noi...
Moni..sa stii ca acum pling ..citind povestea ta....

Nicole
33+