Mamici de martie-aprilie 2006(36)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

LA MULTI ANI,LAURA IOANA!DRAGOSTE CU CARUL,SANATATE,VIATA LUNGA SI MINUNATA!

A trebuit sa ies din casa astazi si, daca tot am iesit am facut si ceva cumparaturi,adica chiloti ,,moartea pasiunii,, de la Jolidon,pentru maternitate,2 sutiene de alaptat si toata gama de produse farmaceutice si cosmetice pt. mine si bebita, necesare in maternitate si imediat dupa.Inclusiv Pampersi,dar am luat un pachet de 24 de buc,doar pt. maternitate.Sunt impacata ca am inceput sa fac ,,gentuta de maternitate,,.Mai am de luat in schimb camasi de noapte,halat,papuci.... si lista este lunga.Am noroc cu prietena mea care a nascut tot la Giulesti si stie exact ce imi trebuie la internare.
In privinta mobilierului noi am optat pentru unul din lemn,complet,dar de copil(nu de bebelus),la care adaugam patutul si masuta de infasat,carora le vom da o alta intrebuintare atunci cand va creste bebita si le vom repune in drepturi la urmatorul bebel.Am gasit unul care ne place la un magazin situat in mall-ul de mobila de pe Prel.Ghencea(cum intri,in dreapta).
Abia astept sa mobilam camera,ca sa pot aranja frumos lucrusoarele si toate cosmeticele bebitei.Am luat numai produse Sanosan(urmand exemplul prietenelor care sunt super incantate de ele) si deja m-am indragostit de mirosul lor(jur,miros a bebelus!!!!)
Hainutele le iau saptamana viitoare(body-uri,paturica,prosopele)si in ceea ce priveste imbracamintea de corp(si nu numai),optez pentru produsele Cocodrillo,care sunt de f.f.f.f. buna calitate si Aziz(turcesti dar super!).Cele de la Cocodrillo nu se gasesc decat in cateva magazine,cele mai ieftine fiind la ,,Eu si mami,,(le-am gasit la Lori's baby land,unde ne-am dus sa vedem patuturi,la niste preturi apocaliptice,dar nu ma mira,pentru ca patuturile erau de la 9 la...57 de milioane)

Noe eu imi doresc sa gasesc cercelusi cu bobita(care si pe mine m-au stresat toata copilaria,fie vorba intre noi),dar nu gasesc.Mi se par cei mai dulci si mai potriviti.Sau cu o pietricica mica de tot,dar tot modelul copilariei noastre.Nu-mi plac verigutele pline de pietre!
Am trecut pe la Cellini si am aflat ca vor primi cercelusi deosebiti in a doua jumatate a lunii.Astept,ceea ce iti sugerez si tie.

Am vazut ca multe dintre voi sunteti bolnavioare.Am descoperit niste medicamente homeopate de la Boiron(sper sa se gaseasca si in strainatate) care mie mi-au facut bine:Paragrippe,Corzalia,Homeogene,Homeovox.Sunt permise in perioada sarcinii.

Mai spuneti-mi si mie ce mai puneti in bagajelul de maternitate,pentru a confrunta cu listuta mea,care poate avea scapari.

Pupici dulci!

ANDREEA GEORGIANA +27 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doublemom spune:

ANDREEA GEORGIANA nu ne dai si noua listuta ta? poate ne inspiram si noi de la tine, mai ales ca spui ca o ai de la o prietena care a trecut de curand prin experienta cea mare. multumim

Miha 29+
http://community.webshots.com/user/doublemom100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Andreea Georgiana, uite ca si eu am inceput azi sa re-evaluez ce trebuie si sa fac liste, chiar daca abia saptamanile viitoare o sa ma apuc in mod activ de achizitii.

uite cam asa arata LISTA so far:
vata, cosmeticele obisnuite pt mami, tampoane pt sani, sutiene de alaptat, camasute de noapte, halat(unele spitale nu te lasa sa te plimbi in camasa de noapte), faimosii chiloti, sosete, papuci de casa, prosoape, hartie igienica (just in case ca nu au ei), eventual un unguent pt sani, hainute bebe, pampersi, servetele umede de fundulet, prosopel, si binenteles actele necesare- acuma lista asta e doar orientativa, si cred ca se potriveste doar in RO, pentru ca in State, de ex, am inteles ca nu trebuie sa aduci asa multe, ca iti dau ei...

oricum, e bine sa facem un brainstorming online, ca cine stie ce am putea uita..

cat despre cercelusi, ziceam si mai devreme, eu as vrea sa ii fac unii personalizati la un bijutier, in forma de ceva (animalut, floricica, steluta) dar cine stie cum ma mai gandesc si razgandesc

Noemi 29+

Poze cu burtica

Mergi la inceput

dragi mamici cu burtici - in primul rand azi mai mult am tras cu ochiul pe la voi decat am apucat sa scriu dar in ultimele doua zile am avut ceva evenimente emotionante si ne-am alintat ceva mai mult.
Ieri l-am trimis pe tati la Cora sa faca aprovizionarea si pe langa toate alea a venit acasa cu doua body-uri marimea 0, unul galben si unil fistic.Primele noastre hainute!!! Sunt asa de dulci si de mici ca mi-au dat lacrimile de emotie. Mai ales ca le-a luat tati singurel!!
Pana acum nu am cumparat nimic pentru bebite - ne-am limitat la a face listutze cu ce vrem si ce ne trebuie.
Na, ca iar imi vine sa dau apa la soricei..

Miha 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare
Ama, eu nu sunt de principiu ca patutul de baza sa fie textil. Iti spun ca le am pe amandoua: lemn si textil.
Avantajul de lemn este ca e foarte solid, intr-adevar copilul se va ajuta foarte mult sa se ridice in picioruse si poti regla inaltimea gratarului.
La cel textil din prima pentru mine sucks. Si de ce? De fiecare data cand am fost in tara am avut unul. Eh, problema in Ro este ca pe jos e foarte frig si ajunge imediat aerul rece la spatele bblui. Am pus o saltea de lana in patru ca sa nu ii mai fie frig si dimineata, mititelul, imi fornaia pe nasuc. Ca sa nu mai spun ca e incomod de luat copilul din el. Te va durea spatele dupa cateva aplecari.
Acum daca patutul are tablia acea reglabila va fi bun numai pentru primele luni. Dar cand va incepe sa se ridice in fundulet, atunci va trebui sa-l lasi mai jos sa doarma si sunt sanse sa inceapa sa se ridice in picioruse.
E comod pentru calatorii si lasat copilul sa se joace singurel. Stii ca nu i se poate intampla nimic. Cam asta e destinatia acestui tip de patut in US.
Ca eleganta si calitate, optez pentru cel de lemn.
Doublemom, impresionant gestul taticului. Eu nu l-as vedea pe al meu sot sa faca asa ceva. Trebuie musai sa fim amandoi. Altfel cine stie cu ce mi-ar veni acasa.
Anairda, e super pretul de la patut. Dar uite la noi la WalMart sunt patuturi. te-ai uitat pe site-ul lor?
Ca ziceai de vitamine, am prenatalele in casa dar nu le iau tot timpul ca ma cam constipa. Si cum nu sunt o cacacioasa de felul meu, e nasol daca mai iau si vitamine si Ca, care ala ma termina la constipatie.
Fetelor, m-ati pus pe ganduri cu cercelusii. Nah ca la asta nu m-am gandit. Eu o sa vreau ceva foarte mic si fara surub. Aici gaurelele nu se fac in maternitate, dar te poti duce la aproape orice magazin de bijuterii, la supermarket unde vand si cercei si iti fac pe loc gauri.
Mamei i-am facut acum doi ani, la peste 50 de ani ai ei, la Mall si nu a durut-o absolut deloc. Nici macar nu a tresarit.
Azi m-am trezit cu dureri de spate destul de nasoale. O sa ma ung un pic cu Bengay ca stiu ca e permis.
Laura Ioana, sa fii fericita, implinita si iubita. Sa ai parte de nastere usoara si bb mancacios, somnoros.
La multi ani!
Pup toate burticile,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
http://community.webshots.com/user/ciufuletz

Mergi la inceput

doublemom, te inteleg perfect la faza cu body-urile, si noi am luat doua roz cu ursuletla ultimul shopping, asa ca start..dar sa vezi cu ce vine azi sotzu din Bricostore, special pentru mine:UN CANTARasa ca am descoperit ca am ajuns la onorabila greutate de 66KG, plecand de la 55...o fi bine, o fi rau...

Noe 29+

Poze cu burtica

Mergi la inceput

ciuf, tu ce fel de Ca iei?eu am inceput sa bag la greu lapte si alte lactate, da nu stiu daca e de ajuns....cat despre prenatale, pana acum m-am inteles bine cu Materna...sper sa o tin tot asa

Andreea Georgiana,ziceai de un mall de mobila din Ghencea, stii cumva adresa, sau cum se ajunge acolo?merci

Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Pt.mamica:
-2 camasi de noapte(cu nasturi in fata sau din acelea speciale,cu despicatura)
-1 pijama(cu nasturi in fata,gen barbateasca-optional)
-1 halat,subtirel(cu buzunare neaparat,pt...atentii)
-papuci de casa+ papuci dus
-sosete
-chiloti(10,15 perechi,de preferinta colorati)
-vata(3 pachete mari)
-tampoane(3 pachete,Always 6 picaturi)
-comprese sterile(pt.pus pe chilot,in combinatia tampon-vata-comprese,pt. evitarea lipirii de cusatura)
-hartie igienica
-servetele uscate&umede
-spirt
-cosmetice uzuale(crema fata,strugurel,deodorant fara miros,aparat ras,perie de par,periuta+pasta de dinti,sapun,sampon....)
-prosoape
-apa plata(sticlute mici,usor manevrabile)
-creme si lotiuni pt.dezinfectare si igiena intima dupa epiziotomie(Flavosol,Oximed spray,Propoderm)-cu astea trebuie sa ne prezentam la toaleta de dupa nastere
-pastile de Cloramina,pt. dezinfectare apei pt. spalat inghinal(pt. acasa)
-Garmastan-unguent(pt. sani,ideal de folosit incepand de acum)
-Diclofenac supozitoare(pt. durere)
-tampoane pt. sani(Sanosan)
-acte

Pt. bebelus:

-Pampersi(7/zi)
-ser fiziologic+pipeta
-sapun(in eventualitatea ca sta cu noi in salon si il putem spala)
-ulei de corp(ni se cere)
-Baneocin pudra(si crema)
-Bephanten-unguent
-comprese sterile+betisoare de urechi(speciale,cu opritor,pentru dezinfectare)
-pompita secretii(Cam sau Nuk)
-servetele umede(Sanosan,ca toate celelalte cosmetice)
-hainute pt. iesirea din spital(spalate si calcate inainte)+paturica sau plapumioara

Cam asta ar fi lista,la care eu am adaugat si unele produse pe care le voi folosi acasa:perie si pieptanus,forfecuta de unghii si multe alte cremute Sanosan.
Daca imi mai amintesc ceva,grabnic va voi spune.

Pupici.

ANDREEA GEORGIANA +27 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

noe eu am cantar de multa vreme dar nu mai am curaj sa ma urc prea des pe el ca mi-e teama sa nu il rup . Eu am impresia ca i s-a facut mila de tine ca te plangi cit de mare te-ai facut si a vrut sa te linisteasca. Eu cred ca esti in "parametri". Important e sa te simti bine si tu si bb.
ciuf ai facut ceva efort sau te doare spatele in mod curent? Eu am o chestie care se numeste BabyBelt de la anita( www.anita.com )care ma surprinde cat de mult ma ajuta in privinta durerilor de spate, si ai vazut ca burtica mea ...fara sa vorbesc de kg suplimentare care si-au facut de cap cu centrul meu de greutate. Cred ca si alte marci au ceva de genul asta.

..da fetelor, tati a fost un dulcic si ne e tare drag

Miha 29+

Mergi la inceput

doublemom, dar sa nu crezi ca el scapa asa de usor de fiecare data cand o sa ma cantaresc eu, o sa trebuiasca sa treaca si el pe la cantareu am scuza perfecta pentru depuneri de kg dar el trebuie sa fie in forma maxima, nu?

Poze cu burtica

Mergi la inceput